Neris Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Ona jest AriaCACY a nie BE. Niech no ja kija wytnę nad rzeką, przejadę się i nauczę pana :mad: Quote
Miki Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Oj, chyba jak dziabie przy furtce, to dobrze się czuje. Z tą rzeką to ja mam cykora. Trzeba oglądać stany wód. Mojego Patosa już dziś wywieźli z hotelu, bo mu Wisła zaglądać zaczęła do boksu. A w niedzielę widziałam Narew w Ostrołęce. Ledwo się mieściła. Quote
Neris Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 U mnie Narew już dzisiaj z meniskiem wypukłym. Ale jest dużo miejsca na którym może wylać Ostatnia ulewa totalnie zmyła zasiewy na polach, strasznie to wygląda, owies już gnije. Ludzie klną na czym świat stoi. Quote
Neris Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Kasiaprodex robiła zdjęcia po pijaku czy coś :diabloti: Fala ma mieć 8,5 metra, ja jestem 3 metry ponad poziomem wody. O ile cofka nie będzie ogromna powinno być ok, ale jak się fala odbije od zapory w Dębem to nie wiem... Quote
Miki Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Zdjęcia fajne, widać, że świat wiruje. Ogólnie to się martwię. Quote
Saphira Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Widać, że Aria jest szczęśliwa:loveu::loveu::loveu: Quote
gagata Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 kasiaprodex napisał(a):bo kiepsko sie robi zdjecia w ruchu. E tam, bo pobycie u Neris każdemu sie w głowie kręci... Quote
Neris Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Ja się właśnie waham czy się kłaść czy nie, wydaje mi się że nawet przy dużej cofce woda nie dojdzie do mojego domu, ale kto wie... Quote
Soema Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Spakowałaś się chociaż? Cholera no... nikt się nie spodziewa, a Sandomierz pływa :shake: Quote
Neris Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Na razie rzeka jakieś 5m od płotu. Niewiarygodna ilość wody musiała się tu znaleźć, skoro tysiące hektarów łąk totalnie zalane... Quote
Miki Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 :cool3: 5 metrów -jakoś mało. Mówili dziś o tej cofce. Woda do wieczora ma przybierać. Masz Neris jakiś plan, prawda? Quote
Neris Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Mam plan A - wyjdę z psami na skarpę i będę czekać Plan B - wszystko co żywe wyjeżdża wraz ze mną do Laszczek, gdzie znajoma ma po rodzicach puste gospodarstwo. Ale to plan wyjątkowo awaryjny, do którego rezlizacji raczej nie dojdzie. Quote
Isadora7 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Neris napisał(a):Mam plan A - wyjdę z psami na skarpę i będę czekać Plan B - wszystko co żywe wyjeżdża wraz ze mną do Laszczek, gdzie znajoma ma po rodzicach puste gospodarstwo. Ale to plan wyjątkowo awaryjny, do którego rezlizacji raczej nie dojdzie. Nerisku plan B to raczej plan A, ile mozęsz na skarpie wytrzymać z czeredą czterołapków i powiedzmy sobie szczerze z nienajlepszym swoim zdrowiem. Quote
Miki Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 A może lepiej nastawić się na plan B i zacząć go realizować. Kulminacja na Wiśle ma być wieczorem i wysoka woda ma być parę dni. Całe towarzystwo przetransportować to spora akcja i trzeba na nią czasu. No dobrze, już nie truję. Ale jak w nocy przyjdzie? Quote
Neris Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Na razie nie jest źle. Nawet jeśli woda podniesie się o metr, dojdzie zaledwie do ogrodzenia. Dom jest około 2 metrów wyżej. Co chwilę lata nad nami samolot, więc chyba monitorują sprawę na bieżąco. Quote
Miki Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Trzy metry - to nie jest tak źle. A poziom wody się podnosi? Quote
Neris Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Wydaje mi się, że już się nie podnosi. Na razie wygląda tak: To zrobiłam stojąc przy płocie zielona strzałka pokazuje gdzie jest mój płot. Woda ma przedziwny kolor i paskudnie cuchnie. Tam w oddali widać 3 drzewa, one są mniej więcej w 1/3 łąki, a do rzeki jest jeszcze kawałek, więc naprawdę nieźle wylało... Quote
Miki Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Saphira napisał(a):Ło Matko Bosko:-(:-(:-( No, ale jakaś taka spokojna ta woda:cool3:, a nie taka jak u nas zasuwa:crazyeye: Trzymam kciuki, żeby w nocy było spokojnie Quote
Soema Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Neris, szczęście w nieszczęściu, że niedaleko nas wały trzasnęły ... Trzymajcie się. Quote
Recommended Posts