Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj, chyba jak dziabie przy furtce, to dobrze się czuje. Z tą rzeką to ja mam cykora. Trzeba oglądać stany wód. Mojego Patosa już dziś wywieźli z hotelu, bo mu Wisła zaglądać zaczęła do boksu. A w niedzielę widziałam Narew w Ostrołęce. Ledwo się mieściła.

Posted

U mnie Narew już dzisiaj z meniskiem wypukłym.

Ale jest dużo miejsca na którym może wylać
Ostatnia ulewa totalnie zmyła zasiewy na polach, strasznie to wygląda, owies już gnije. Ludzie klną na czym świat stoi.

Posted

Kasiaprodex robiła zdjęcia po pijaku czy coś :diabloti:

Fala ma mieć 8,5 metra, ja jestem 3 metry ponad poziomem wody. O ile cofka nie będzie ogromna powinno być ok, ale jak się fala odbije od zapory w Dębem to nie wiem...

Posted

Ja się właśnie waham czy się kłaść czy nie, wydaje mi się że nawet przy dużej cofce woda nie dojdzie do mojego domu, ale kto wie...

Posted

Na razie rzeka jakieś 5m od płotu. Niewiarygodna ilość wody musiała się tu znaleźć, skoro tysiące hektarów łąk totalnie zalane...

Posted

Mam plan A - wyjdę z psami na skarpę i będę czekać

Plan B - wszystko co żywe wyjeżdża wraz ze mną do Laszczek, gdzie znajoma ma po rodzicach puste gospodarstwo. Ale to plan wyjątkowo awaryjny, do którego rezlizacji raczej nie dojdzie.

Posted

Neris napisał(a):
Mam plan A - wyjdę z psami na skarpę i będę czekać

Plan B - wszystko co żywe wyjeżdża wraz ze mną do Laszczek, gdzie znajoma ma po rodzicach puste gospodarstwo. Ale to plan wyjątkowo awaryjny, do którego rezlizacji raczej nie dojdzie.

Nerisku plan B to raczej plan A, ile mozęsz na skarpie wytrzymać z czeredą czterołapków i powiedzmy sobie szczerze z nienajlepszym swoim zdrowiem.

Posted

A może lepiej nastawić się na plan B i zacząć go realizować. Kulminacja na Wiśle ma być wieczorem i wysoka woda ma być parę dni. Całe towarzystwo przetransportować to spora akcja i trzeba na nią czasu. No dobrze, już nie truję. Ale jak w nocy przyjdzie?

Posted

Na razie nie jest źle. Nawet jeśli woda podniesie się o metr, dojdzie zaledwie do ogrodzenia. Dom jest około 2 metrów wyżej.

Co chwilę lata nad nami samolot, więc chyba monitorują sprawę na bieżąco.

Posted

Wydaje mi się, że już się nie podnosi.
Na razie wygląda tak:
To zrobiłam stojąc przy płocie

zielona strzałka pokazuje gdzie jest mój płot.

Woda ma przedziwny kolor i paskudnie cuchnie. Tam w oddali widać 3 drzewa, one są mniej więcej w 1/3 łąki, a do rzeki jest jeszcze kawałek, więc naprawdę nieźle wylało...

Posted

Saphira napisał(a):
Ło Matko Bosko:-(:-(:-(

No, ale jakaś taka spokojna ta woda:cool3:, a nie taka jak u nas zasuwa:crazyeye: Trzymam kciuki, żeby w nocy było spokojnie