Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Filipek trafił do schroniska 2 lata temu. Przez cały ten czas tkwił niezauważony.. kochany, grzeczny , spokojny psiaczek. Aby zwrócić na niego uwagę i ulżyć przy okazji w upale , postanowiłam zabrać go do fryzjera i zrobić letnią fryzurkę.
Przy okazji Filipek został zbadany w lecznicy. Niestety okazało się , że ma poważne zapalenie uszu , przewlekłe , zaniedbane, nigdy nie leczone. Uszka bardzo swędzą i bolą. Jakby tego było mało , serduszko Filipka bije nierówno i psiaczek szybko się męczy. Dodatkowo zaobserwowałam, że przy chodzeniu Filipek momentami traci równowagę, łapki są słabe. No i na dokładkę Filip okazał się wnętrem więc musi zostać wykastrowany. Narazie Filipek dostał antybiotyk i krople do uszu i musi wrócić do schroniska :( Niestety w schronisku nie ma szans aby pracownicy podawali mu chociaż krople. Filipek potrzebuje dokładnej diagnostyki , badań.
Zbieramy fundusze na pomoc dla niego - prosimy o wsparcie!
Filipek ma 8 lat, dobrze dogaduje się z innymi pieskami, może też mieszkać z kotem. Jest łagodnym pieszczoszkiem, czeka na dobry dom , chociaż tymczasowy!

kontakt : adopcje.bielsko@interia.pl tel. 515242723

nr konta dla osób , które chciałyby wesprzeć Filipka :

Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych
46 1140 2017 0000 4202 1012 0220
tytułem : Dla Filipka od ( Twój nick)

Filipek jeszcze przed strzyżeniem:

i obecnie w letniej fryzurce:

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no nie mogę! :crazyeye:
gdyby nie to, że bubu napisała, że to Filipek to w życiu bym go nie poznała :lol:
z małego, czarnego staruszka z zaniedbanym futerkiem stał się pięknym i jasnym :-o młodzieniaszkiem .. no po prostu jak kopciuszek ;)
to był dobry pomysł z tym fryzjerem :happy1:
takie strzyżenie i kąpiel przydały by się każdemu psiakowi w schronisku ... :roll:

Posted

Dziękujemy za banerek! Może ktoś wypatrzy Filipka i pomoże uzbierać pieniążki na badania i leczenie. Teraz tak ciepło a Filipek ma chore serduszko, na pewno zle znosi upały , z lekami byłoby mu łatwiej.

Posted

Nikt do Filipka nie zagląda :placz: A maluszek potrzebuje pomocy!
Dzisiaj zawiozłam go do lecznicy mimo , że nie mamy na to pieniędzy. Mam nadzieję, że coś się uzbiera . W schronisku nie miał kto mu kropić uszek :( Filipek miał zrobione EKG i RTG. Serduszko słabe i płucka też. Wina leży prawdopodobnie po stronie płuc. Filipek szybko się męczy na tym upale :shake: Pobrano mu też krew do badania.

Posted

Filipek zaczyna szczekać w lecznicy . Pilnie potrzebny domek tymczasowy dla niego aby miał kto mu czyścić uszka i się nim opiekować po zabiegu. Dzisiaj operacja ,mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku..

Posted

Tak, Filipek już po operacji. Wszystko w porządku, wybudził się błyskawicznie i zaraz zaczął biegać :) Lata z kołnierzem na szyi jak mała torpeda. Mam nadzieję , że wszystko szybko się wygoi.
Pomóżcie proszę ogłaszać Filipka! Musi szybko znalezc domek. allegro