_bubu_ Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Filipek trafił do schroniska 2 lata temu. Przez cały ten czas tkwił niezauważony.. kochany, grzeczny , spokojny psiaczek. Aby zwrócić na niego uwagę i ulżyć przy okazji w upale , postanowiłam zabrać go do fryzjera i zrobić letnią fryzurkę. Przy okazji Filipek został zbadany w lecznicy. Niestety okazało się , że ma poważne zapalenie uszu , przewlekłe , zaniedbane, nigdy nie leczone. Uszka bardzo swędzą i bolą. Jakby tego było mało , serduszko Filipka bije nierówno i psiaczek szybko się męczy. Dodatkowo zaobserwowałam, że przy chodzeniu Filipek momentami traci równowagę, łapki są słabe. No i na dokładkę Filip okazał się wnętrem więc musi zostać wykastrowany. Narazie Filipek dostał antybiotyk i krople do uszu i musi wrócić do schroniska :( Niestety w schronisku nie ma szans aby pracownicy podawali mu chociaż krople. Filipek potrzebuje dokładnej diagnostyki , badań. Zbieramy fundusze na pomoc dla niego - prosimy o wsparcie! Filipek ma 8 lat, dobrze dogaduje się z innymi pieskami, może też mieszkać z kotem. Jest łagodnym pieszczoszkiem, czeka na dobry dom , chociaż tymczasowy! kontakt : adopcje.bielsko@interia.pl tel. 515242723 nr konta dla osób , które chciałyby wesprzeć Filipka : Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220 tytułem : Dla Filipka od ( Twój nick) Filipek jeszcze przed strzyżeniem: i obecnie w letniej fryzurce: Quote
kikou Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 cudny ten Filipek, przepiękna buziunia... a nowa fryzurka taka zupełnie na zero... Quote
peate Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 no nie mogę! :crazyeye: gdyby nie to, że bubu napisała, że to Filipek to w życiu bym go nie poznała :lol: z małego, czarnego staruszka z zaniedbanym futerkiem stał się pięknym i jasnym :-o młodzieniaszkiem .. no po prostu jak kopciuszek ;) to był dobry pomysł z tym fryzjerem :happy1: takie strzyżenie i kąpiel przydały by się każdemu psiakowi w schronisku ... :roll: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 No nie mogę, Filipek zmieniony nie do poznania :crazyeye: trochę śmiesznie wygląda :evil_lol: ale metamorfoza niesamowita :) Wygląda jak młodziak! :loveu: A gdzie domek? :shake: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Iwa, trochę nam się spłaszczył Filipek na tym bannerku :loveu: Quote
_bubu_ Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Dziękujemy za banerek! Może ktoś wypatrzy Filipka i pomoże uzbierać pieniążki na badania i leczenie. Teraz tak ciepło a Filipek ma chore serduszko, na pewno zle znosi upały , z lekami byłoby mu łatwiej. Quote
_bubu_ Posted July 17, 2009 Author Posted July 17, 2009 Nikt do Filipka nie zagląda :placz: A maluszek potrzebuje pomocy! Dzisiaj zawiozłam go do lecznicy mimo , że nie mamy na to pieniędzy. Mam nadzieję, że coś się uzbiera . W schronisku nie miał kto mu kropić uszek :( Filipek miał zrobione EKG i RTG. Serduszko słabe i płucka też. Wina leży prawdopodobnie po stronie płuc. Filipek szybko się męczy na tym upale :shake: Pobrano mu też krew do badania. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Kto wspomoże Filipka paroma grosikami? Tak tu pusto... :-( Quote
leni356 Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Może przez te problemy z dogo :mad: Ja sie melduje na watku Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Oj tak, forum chodzi sobie jak chce - włącza się też tylko wtedy, kiedy sobie zażyczy :shake: :angryy: Quote
_bubu_ Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Filipek zaczyna szczekać w lecznicy . Pilnie potrzebny domek tymczasowy dla niego aby miał kto mu czyścić uszka i się nim opiekować po zabiegu. Dzisiaj operacja ,mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Hm, a może podciągnąć by FIlipka pod jamnikowatego i podrzucić do ogłoszeń dziewczynom jamnikowym? Nikt nie zauważa Filipka ;( Quote
ALMA2 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 jednorazowo :oops: troszkę wspomogę Filipka, poproszę namiary na PW. Quote
peate Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 w górę słodziaku malutki! i kciuków nie puszczam :thumbs: Quote
Mija Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Co z Filipkiem? A jaka operacja dzisiaj się odbyła ?:crazyeye: Quote
_bubu_ Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Tak, Filipek już po operacji. Wszystko w porządku, wybudził się błyskawicznie i zaraz zaczął biegać :) Lata z kołnierzem na szyi jak mała torpeda. Mam nadzieję , że wszystko szybko się wygoi. Pomóżcie proszę ogłaszać Filipka! Musi szybko znalezc domek. allegro Quote
Recommended Posts