Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super, że są zdjęcia! ja również dziękuję :) Jak miło zobaczyć Brysiaczka :loveu:
Też sobie myślę, że jest młodszy :p Chociaż te zębiska paskudne.

Posted

[quote name='_bubu_']super, że są zdjęcia! ja również dziękuję :) Jak miło zobaczyć Brysiaczka :loveu:
Też sobie myślę, że jest młodszy :p Chociaż te zębiska paskudne.

Ja napisze tak,. mam m.in 8mioletnia sukę ( no dobra 9, ale dla mnie na 8miu sie zatrzymała :diabloti: ) i jest taką miniatura Brysia (wazy ok 18 kg ) jest juz biała na mordzie od siwych włosów :shake: a zęby hmm .. no kamole zrobiły swoje :oops:.

Ocena po zębach sprawdza się u młodziutkich psów - typu czy juz urosły, czy wymienione itd . Niestety przy psach starszych, nawet weci troszke na oślep sie poruszają ;) (tylko nie kazdy wet do tego sie przyzna ) , bo zniszczenie zębów moze wynikac z bardzo wielu czynników jak i skłonności danego psa do tworzenia sie np kamienia na zębach . Ja wetem nie jestem , ale powyzsze zdanie o wieku pochodzi od lekarza któremu ufam , aaa i warto jeszcze patrzec na oczy .

Dzis na spacer juz nie musiałam go zapraszac i zwiedziliśmy Lednicę :lol: .

A mam takie pytanko, wiecie moze jak on do psów ?

Dzis spacer miał z Grocikiem , starszym wilkiem i raczej nie zwracali na siebie uwagi, ale bezpieczny dystans utrzymywałyśmy od siebie .

Posted

ogólnie z innymi psami nie ma problemu. dogaduje się dobrze. ale była jedna sytuacja , że poważnie zaatakował małego staruszka , który wlazł mu pod nogi biedaczek i warknął kiedy Brysio bo przydepnął. No i na to warkniecie Brysio odpowiedział atakiem. także trzeba być czujnym.

Posted

We wt był dłuuugi spacer , ale Brysio miał inne zdanie . Bardzo nie chciał do kojca wracać , prawie musiałam nieść osiołka z p[owrotem :-( . I szelki trzeba było poprawić przed spacerem .. nie wiem jak , ale jedna łape wyciągnął z nich i ten pasek który powinien byc pod brzuchem, znalazł sie z boku :diabloti:

zdj niestety nie mam :oops: skleroza

PS. ma tez irytujący zwyczaj nie zawracania uwagi na samochody ... jedzie taki Pan przez wieś lednicką , i ja wtedy siła muszę przesuwać Brysia z środka drogi ... hmm ... przekornik mały

Posted

Agamika, dziękujemy za kolejne wiadomości! :)

_bubu_ zapomniała ostrzec, że Brysio to nie taki 100% Aniołek. Posiada diabelską skłonność do...bycia upartym. Głaskaniem niewiele się u niego osiągnie, gdy właśnie ciągnie w przeciwną stronę, albo staje na środku to trzeba faceta pociągnąć i przemówić do niego stanowczym tonem - w moim przypadku działało ;)

Ale wierze, że Brysio tak dlatego, że bardzo nie chce wracać do samotnego kojca... :-(

Posted

Brysio miał wczoraj spotkanie w hotelu z potencjalnymi przyszłymi właścicielami ;) Podobno wypadło całkiem nieźle - karusiap dziękuję :loveu::loveu:
Mam nadzieję, że się uda ale to jeszcze nic pewnego , musimy poczekać, Państwo muszą jeszcze wszystko przemyśleć. Nie zapeszajmy narazie , wiemy jak zapeszanie się kończy..

Posted

To ja tak samo Brysiowo - poznał juz rytm spacerów hotelowych , wiec przynajmniej go wnosić z powrotem nie trzeba - wie ze nie zamyka sie go w klatce na zawsze :loveu: , choć nie znaczy to ze mu sie to podoba :shake: .. ale prrzynajmniej juz wie ..

to jest chyba wlasnie najgorsze gdy przychodzi psiak schrosnikowy do hotelu , ten czas zanim pies zrozumie, ze ta miska z jedzeniem to codziennie bedzie, ze spacery beda codziennie

Pieszczoch z niego sie robi coraz większy , choć niewiem czy to w ogóle mozliwe :lol::loveu:...

Niestety brak apratu :shake:, moze dzis sie uda zrobic zdjątka popołudniu :)

Posted

29-go jesteśmy umówieni, wtedy zawioze Brysiado domu bo Państwo zaczynają urlop. Mam nadzieje że 2 tygodnie wystarczą na przyzwyczajanie do zostawiania go samego w domu.. Musi się udać..

Posted

:mad: proszę ich z błędu wyprowadzić .. nie spodziewałabym się ze wolontariusze takie rzeczy mogą ludziom wciskać :roll:... toż to oni prawdziwego osła do domu biorą a nie psa :mad:....

już coś podejrzewałam wcześniej, ale jest to to czarne i uszy krótkie to mnie zmyliło ...
Idziemy rankem wtorkowym na spacer ... idziemy idziemy , "pies "radośnie drypta doi przodu , no ale wracać w koncu trzeba ...

ponizej zdjecia z serii, idziemy sobie a cd postu dalej

Posted

No i mówie : Brys , czarny książę łaskaw bądź zawrócić . Tu gorąco , kojcu chłodniej, woda czeka, jedzenie czeka...

Brycś na to mnie zwodzić zaczął ...

ze niby to sobie cos jeszcze musi sprawdzić, powąchać

I DUP ! leży na ziemi :roll:

z przebiegłym błyskiem w oku

no co ?! chciałas mi cos powiedziec ??

sama se wracaj .. ja sie opalam

no to próbowałam mu przemówić do rozsądku ..opalanie jest wszak niezdrowe

Posted

Gadam gadam ... i nic ..

zreszta tu widac jak Brys "czujnie"mnie słucha :roll:

ps. uwielbiam jego oczy , moge sobie je wziąc na pamietkę ? :diabloti:

mysle ze NIE ... koniec tego dobrego i zamiarem podniesienia łosieła paskudnego i popchniecia go wybranym przezemnie kierunku zblizam sie do niego .. a co Bryś na to ???

brzuchol do góry i sie smieje ze mnie :angryy: " .. hahaha.. jakżes taka mądra to proszę nieś mnie "

Posted

cały ceremoniał powtarzaliśmy z 5 razy, bo co łosła podniosłam to on próbiował dalej w wieś ciągnąc mnie

ale ostatecznie dostałam łapę na zgodę

i wróciliśmy na sniadanie do hoteluuu

....

przekażcie jeszcze proszę im ze dostają "w ręce " naprawdę nietuzinkowego Pana Psa ( tfu Pana Osła ) i mają być idealnymi właścicielami i go kochać pomimo wszystko , bo skarb dostają :loveu: