Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na początku dziękuję wszystkim za miło spędzony czas i miłe towarzystwo. Wszystkim gratuluję szczegółnie Asiaczkowi za Najlepszą Parę Hodowlaną i Najlepszą Grupę - pięknie wyglądaliście. Króliczek, Savannah, Agasia, Stafikowa, Pani od Afgana i Chow Chowa - ślicznie wyglądałyście i naprawdę gratuluję i dziękuję za brawa na BOG VII - miło jest biec i słyszeć serdeczce oklaski Polaków. Co do wystawy, wszystko ok, ringi duże, miejsca dużo i przede wszystkim nie było gorąco, więc psy były nie zmęczone. A teraz to co przyjemne, mój GWIEZDNY WYSŁANNIK Dostojne Szałaputy - CAC, CACIB, BOB, BOG. Nagrody też bardzo fajne przywieźliśmy 2 duże puchary i 8 kg. karmy ;)

Posted

Atik napisał(a):
Ja poprosze o boksery.

sędzia:Tatiana Sziyan/Ukraina.
PSY
kl. baby
PLYMBOX PEPPER BOY
SZERGARD SANVITA
kl. mł.
CHELENTANO SANVITA
kl. o
SALVADOR DE VERSAL
kl. ch
RAMAZOTTI SANVITA

SUKI
kl. baby
SZADE SANVITA
kl. mł.
UMA KASTILLD SILVESTRE
TANITA TIKARAM SANVITA
kl. o
SE-NALA DE VERSAL
AFINA FROM BASSARAB
kl. u
OLIVIYA VITA BOX
Pzdr.

Posted

Yoshko napisał(a):
A ja bardzo proszę o stawkę jamników krótkowłosych standard,
Myslę że było nie duzo

Były następujące jamniki:
Dachshund smooth haired
Dachsund miniature wire haired
dachshund long haired
dachshund wire haired
Czy to któreś z tych proszonych?
pzdr.

Posted

Kika napisał(a):
A jak w końcu wyszło z CH UK - wystarczył jeden CAC?

Z rozmów kuluarowych wyszło, że na razie trzeba czekać.
Najpierw czekamy na oficjalne potwierdzenie CAC-ów otrzymanych na tejże wystawie. Potem dzwonimy do Lwowa i przesyłamy im żądane dokumenty (to będą prawdopodobnie: kopie rodowodu i championatu PL, może cos jeszcze, ale nie wiem, co by to miało być). Na razie nie wiadomo, czy będzie jakaś opłata. Podejrzewam, że tak.
Taka umowa między UA a PL może być podpisana nawet do końca roku. Ale wtedy (tak nam powiedziano na wystawie) CAC-e otrzymane na tej wystawie są ważne do otrzymania Championatu UA (bo liczy się rok kalendarzowy, anie data), ale zobaczymy.
Tak więc czekamy...
Ale jeżeli nic nie wyjdzie z tej umowy, to nie pozostaje nam nic innego, jak powoli zbierac ukraińskie 4 CAC-e, w tym jeden z wystawy w Kijowie. Lub pojechać w grudniu 17-18.12.2005 r. do Kijowa i tam zdobyć 2xCAC i wtedy mamy automatycznie Championa UA!!! Może ktoś się zdecyduje?
Pzdr.

Posted

karenina napisał(a):
Gratulacje wielkie!! Jak sie was czyta to az sie chce tam jechac :).. Asiaczku, czy jakowes PLI sie pojawiły?

No to jazda!

Zgłoszony był tylko jeden PLI:
SUKA
kl.o
GLORIYA
o: PIORUN GLEWARTOWSKA GLEBINA
m. SHANEL
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Lub pojechać w grudniu 17-18.12.2005 r. do Kijowa i tam zdobyć 2xCAC i wtedy mamy automatycznie Championa UA!!! Może ktoś się zdecyduje?
Pzdr.

kuszace :-) tylko kurcze w grudniu jedziemy do Wilna i nie wiem jak bede stala z kasa :( no i chyba w tych dniach jest Nordic & Finish Winner na ktory mialam jechac :-) wow do Kijowa 760 km, ale dalej kusi ;-)

Posted

17-18.12.2005 to nie jest podwojna wystawa a pojedyncza(dla pewnych ras rzeczywiscie jest mozliwosc zdobycia 2 CAC: buldog angielski, cane corso, sznaucer, amstafy, cocker spaniele, labrador i golden, nowofunland, amerykanski buldog, yearl terrier) . Podwojna jest w kwietniu. i wtedy rzecywiscie mozna wrocic z championatem Ukrainy

Posted

Tak jak pisze dorotal tylko z kwietniowej 2 cace dają ch. Ukrainy.Czekałam na wasze relacje i tak jak myślałam tak było.W kwietniu w tym roku w Kijowie rozmawiałam z p. Manią,kilkoma Polakami i komisarz wystawy na temat obustronnej umowy dotyczacej championatów. W tym czasie p. Mania był przeciwny podpisania tej umowy.może zmienił zdanie? Lub w ramach poparcia dla pomarańczowej rewolucji bedzie umowa jednostronna jak np. Rosja.

Posted

Yoshko napisał(a):
Asiaczek , chodzi mi o dachshund smooth haired

PSY
kl.puppy
DELBURG VELVET
kl. ch
ADMIRAL OF LADY JOAN

SUKI
kl. baby
DELBURG BALLADA
kl mł.
DELBURG ASTRA
kl. o
IMPERIA PRYSTRASTI TCHORNOGO LISSY
kl. ch
JAR-PTITSA
kl. u
GOLDADER BEAUTY SMILE BREDA
Pzdr.

Posted

dorotal napisał(a):
17-18.12.2005 to nie jest podwojna wystawa a pojedyncza(dla pewnych ras rzeczywiscie jest mozliwosc zdobycia 2 CAC: buldog angielski, cane corso, sznaucer, amstafy, cocker spaniele, labrador i golden, nowofunland, amerykanski buldog, yearl terrier) . Podwojna jest w kwietniu. i wtedy rzecywiscie mozna wrocic z championatem Ukrainy

aaa to nawet lepiej, ze w kwietniu !!! :-) moze ktos jest chetny??

Posted

Udało mi sie odgonić na moment Agappe i Donye od komputera :wink: :lol: :wink: I wstawiam trzy fotki z Lwowa :lol: :D :P Fotki przesłała mi Asiaczek :P ,za co bardzo,bardzo dziękuję :P :D A na fotkach jest akita BOS Kumade ,który skończył intera właśnie we Lwowie! :D :D :D