Kika Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 [quote name='dorotal'][quote name='Kika']A tak już bez czarnych scenariuszy: 3.dobrze mieć jakieś drobne przy sobie na okoliczność policji - trzeba uważać na drodze wedle tego artykulu to ilosc policji drogowa zostala na Ukrainie znacznie zredukowana http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34263,2853371.html dorotal ale oni tam podaja ,że w newralgicznych miejscach będą- myślę ,że droga z granicy do Lwowa takim jest niestety. Quote
Baha Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Witajcie Dzis, mam zołądek jak kamien - z nerwów... Znajomi mowili, ze w Rumuni (gdzie bylam) jest gorzej niz na Ukrainie - male pocieszenie... Ale nerwy mam juz na wyczerpaniu - bede szczesliwa, jak przekrocze granice w drodze powrotnej... i w niedziele wystawie sobie psiaka na normalnej, naszej rzeszowskiej wystawie... Z domciu wyruszam po godz. 24... Quote
Basenji Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Czekamy na relację, jak tam w tych dzikich polach? Zdrówko :lol: Quote
JustynaJK Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 myślę,że jeszcze musimy okazać trochę cierpliwości :) Quote
Baha Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Wróciłysmy do domu o godz.19.30 - Ukraina - normalny niby kraj, w strone do Lvova - odprawa w Medyce - 3 psy i 3 osoby - 1 GODZINA:) Wystawa na hali, ringi duże, atmosfera na poziomie. Sedziowanie dokladne - zmienili nam sędziego - sędziowala węgierka - moja suka Lhasa Apso Tanka Sundara otrzymla CAC,BOB,CACIB - czym ukonczyla Interchampionat. Mam to co chcialam - i bardzo sie z tego ciesze :lol: - teraz mam w domu juz dwie INT.CH. - matke i córke. Na wybory grup i BIS nie czekalysmy - w nocy, kiedy wyjezdzalysmy na Ukraine, kolejka po przeciwnej stronie byla bardzo długa... :o Wyjechalysmy ze Lvova po 12, na granicy bylysmy przed 14 - odprawa po stronie ukrainskiej poszla dosc sprawnie, a schody zaczely sie ze strony naszych celników - nie interesowalo ich, ze jedziemy z psami, ze jest goraco, ze chcemy cos wspomuc ich decyzje - stalismy 4 godz. w koncu o 18 przejechalysmy szlaban graniczny... Oplacilo sie tam pojechac, inni dogomaniacy pochwala sie juz sami, a tez maja czy:) Quote
króliczek Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Oplacilo sie tam pojechac, inni dogomaniacy pochwala sie juz sami, a tez maja czy:) Mają ,mają :D Mój NOBIS Jogi -pei - CAC,CACIB,BOB :D A teraz moje spostrzeżenia na temat wystawy i drogi w tą i z powrotem.Sama wystawa bardzo fajnie zorganizowana,super atmosfera(do samego końca :wink: )Dużo przyjaznych ,życzliwych osób.Dobrzy ,rzetelni oraz dokładni sędziowie z uśmiechniętymi ,kompetentnymi asystentami.Obiekt przystosowany i wystarczający do przyjęcia tej liczby psów .Tylko te toalety :x brrrr.Wystawę opuściliśmy jako jedni z ostatnich.... Przekraczaliśmy granicę na przejściu w Hrebenne.Sprawnie po stronie i polskiej i ukraińskiej (w obydwie strony).Nawet myślę ,że z powrotem szybciej :wink: O badaniach na przeciwciała wścieklizny nikt nas nie pytał. Refleksja z tej wystawy:jeśli nadaży się okazja pojadę do Lwowa jeszcze raz :D Polskie psy na tej wystawie zaprezentowały się znakomicie Reszta mojej ekipy (SAVANNAH,ASIACZEK I KASIA z buldożerem)swoimi sukcesami pochwali się osobiście.Nie odbiorę im tej przyjemności... :wink: Dalsza część realacji rano... :sleep2: Quote
skubi Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Wielkie gratulacje !!! Zazdroszcze wam tego wyjazdu. Mógł by ktoś sprawdzić czy były jakieś bearded collie zgłoszone? Quote
Katarzyna Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 My przywiozłyśmy CAC, CACIB, BOB !! Bardzo miło było mi poznać Króliczka i Kasie ze staffikiem !! Quote
króliczek Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 KATARZYNKO-nam również było bardzo miło :D Szkoda ,że pojechałyście tak szybko.Powystawowa imprezka odbyła się na końcu :wink: Skubi-Bearded Colli -było a juści :D Psy kl.mł-Never Never Land kl.mł-REGO BLUE Leśna Ostoja kl.champ.-KAMARDA Chumacher Suki Kl.mł.-OODNADTTA Supa shake kl.Champ.-HEARLAND Bajka Wsyskie pieski z Polski :D Quote
lidush Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Króliczek: Wszystko pięknie tyle, że wymienione pieski to border collie a nie bearded collie :wink: Quote
Kika Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Żyję 8) Ale mi smutno, bo nie wyszło tak jak chciałam. :cry: Pocieszeniem jest to,że wszystkie tam byłyście i dzięki temu spotkaniu grono sympatycznych poznanych dogomaniaków zdecydowanie się powiększyło. Quote
Maya_Alex Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Na początek gratulujemy wszystkim wystawiającym się we Lwowie, dziękujemy za miłe towarzystwo podczas wystawy na na granicy (Medyka 2,5 godz.). My zosatkiśmy do końca :D Wystawa zakończyła się dla nas pełnym sukcem :P Mój Alex - CWC, CACIB i BOB, a w finale III miejsce na grupie; jadący z nami BOS KUMADE - CWC, CACIB, BOB i ukończony Interchampionat! Gratuluję jeszcze raz Iwonce i dziękuję za jej miłe "trajkotanie", dzięki któremu czas podróży zleciał szybciej :wink: Do zobaczenia. Quote
skubi Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Ja bym jeszcze raz prosila jakąs dobrą duszę o sprawdzenie BEARDED COLLIE :wink: Quote
zanetta Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Nasza ekipa tez moze sie pochwalic sukcesami moja afganka DOLCE VITA Varius Avis CACIB, BOB, BOG I i chow chow to samo :D Pozdrowionka dle wszystkich polskich uczestnikow lwowskiej wystawy :D Quote
Maya_Alex Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 skubi napisał(a):Ja bym jeszcze raz prosila jakąs dobrą duszę o sprawdzenie BEARDED COLLIE :wink: Bardzo proszę. Był tylko jeden, w dodatku polski :D : BASIE OF SLAVIC CHARM - CWC, CACIB, BOB Quote
carotina Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 gratulacje :D a ja poprosze o ilość shih-tzu w poszczególnych klasach i info., czy były jakieś z polski Quote
Kika Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 zanetta napisał(a):Nasza ekipa tez moze sie pochwalic sukcesami moja afganka DOLCE VITA Varius Avis CACIB, BOB, BOG I i chow chow to samo :D Pozdrowionka dle wszystkich polskich uczestnikow lwowskiej wystawy :D To Ty byłas z tym afganem? Miło było Was poznać. A jak sznaucer? Quote
Maya_Alex Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 carotina napisał(a):gratulacje :D a ja poprosze o ilość shih-tzu w poszczególnych klasach i info., czy były jakieś z polski Nie było shih-tzu z Polski. Podaję stawkę: Psy: Klasa pośrednia: FAN LI TI CABO VERDE IN UKRAINE SAFFRON SHERHY KAPITAN BLACK SOLARIS AVIS LOVE THIS JOY AND ME Klasa otwarta: BAI KUIN MUST BE BEST Suki: Klasa młodzieży: FLORENCIA CABO VERDE IN UKRAINE Quote
Maya_Alex Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 skubi napisał(a):Dzieki za beardeda :D Nie ma sprawy. To jedna z moich ulubionych ras, więc byłam zainteresowana :D Quote
carotina Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 dzięki :D ale był za to piesek z polskiej hodowli SOLARIS AVIS LOVE THIS JOY AND ME , ciekawe jak mu poszło :D możesz napisać, po jakich rodzicach?? to chyba przyrodni brat mojej Julci :D Quote
Asiaczek Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Hej, do relacji Króliczka dołączę jeszcze kilka moich wrażen i przemyśleń. Na wystawę zgłoszono 449 psów (CACIB!). To naprawdę niedużo. Może warto pomyśleć o następnych wystawach na Ukrainie, tym bardziej, że nadal jest szansa na podpisanie polsko-ukraińskiego dogowora w/s championatów. Według tej umowy nam, Polakom, gdy mamy Championa PL, miałby wystarczyc jeden CAC z wystawy na Ukrainie. Zobaczymy. Teren wystawy - olbrzymi i pełen zieleni (choć budynki zaniedbane); nazywa się "sportowy kompleks armii; nazwa dużo sama wyjaśnia. Moje baski po raz pierwszy widziały pasące się konie (klacz z małym źrebakiem) i totalnie oszalały na ich widok; koniecznie chciały się zaprzyjaźnić. Nic z tego nie wyszło, bo klacz wolała dostojnym kłusem pobiec sobie dalej i maluch zrobił to samo. Baski były niepocieszone. Za to zostawiły na polance swoje ślady i grzecznie wróciły do samochodu. Teren i halę (welodrom), na której odbyła się wystawa - oceniam OK. Gdyby tylko te WC działały!!! Mamy jakiegoś pecha to "wschodnich" kibelków... W tym przypadku były, a jakże, nawet widać było, że wyremontowane, nowe, drzwi też nowe, kafelki i glazura, ale na czas remontu woda została wyłączona. Mówi Wam to coś?! Jak pech, to pech!!! Z ciekawostek wystawowych to warto napisać, że na BOG-ach w niektórych grupach były tylko 2 miejsca, w niektórych 3 (na prośbę sędziny), w niektórych 4 premiowane, a raz czy dwa razy było 5 premiowanych miejsc. Stawiam kamyki przeciwko kasztanom, że nikt nie zgadnie, dlaczego tak było! Moje osiągi nie były tym razem az tak imponujace, jak poprzednio. Ale ja juz znam tę hustawkę wystawową. Raz BOB i BOG, a raz "tylko" CWC, a Gusio-pręgusio - bdb. Sędzia z Wegier - Szabo Bella. Gusio po prostu mu sie nie spodobał, bo w opisie ma wszystko na NIE! Normalnie to powinnam się załamać, ale tak nie zrobię i nadal będę wystawiać Gusia na wystawach, może nawet kiedyś spotkam tego pana sędziego na Węgrzech? W baskach CACIB-y i BOB-a wzięły psiaki mojej koleżanki Natalii. Piesek (BOB) podobał mi się, choć ja bym mu zabrała jakieś 0,5 kg z wagi. Natomiast charakter, głowa, kątowanie - OK. Gorycz "porażki" osłodziły mi występy na parach hodowlanych i grupach hodowlanych, gdzie zajęłam I miejsce (w obu przypadkach sędzina z Ukrainy - Natalia Kryżżanowskaya). Dostałam piękne 2 puchary i 2 woreczki (po 15 kg!!!) karmy Pedigree. A na koniec od ichniejszego przedstawiciela Pedigree dostałam jeszcze całe pudełko próbek karmy. Ciężko było nam się pomieścić w busie z tymi nagrodami, bo i Savannah dorzuciło tutaj BOB-a i BOG2 (nagradzane woreczkami karmy). Kasia ze swoim stafikiem - BOB!!! Wspominam o tym, bo nie wiem, czy Kasia zajrzy do nas, na forum i napisze kilka słów. Porobiłam sporo zdjęć (Kika, Gwiezdny wysłannik, Savannah, Ania ze swoimi kaukazami - hod. HUNZA, Ania - Chow-Chow, afgan, Agacia - beagle). Jeżeli kogoś pominęłam - sorki. Zgodnie z umową, prześlę je Wam na podane adresy mailowe, a Wy wstawicie je na forum we własnym zakresie. Być może zrobię to dzisiaj wieczorem. Jeżeli chodzi o granice - zarówno w jedną, jak i w drugą stronę wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Naprawdę. Żadnego stania godzinami, sporo uśmiechów i - jako atrakcja wieczoru - wyjmowanie i pokazywanie pucharów! Nawet Ukraińcy chcieli, aby im pokazać pucharki!!! A granicy obawialiśmy się najbardziej, prawda? Jedynym zgrzytem było to, że musieliśmy zapłacić przy wyjeździe z Ukrainy 30 USD (lub w przeliczeniu na ichniejsze hrywny). Ale i to nie zepsuło nam humorów. Pzdr. Quote
Asdf Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Bardzo ślicznie proszę o stawke husky. Dziękuje z góry. Quote
Basenji Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Brawo Asiaczku. Szkoda tylko, ze sędzia był zezowaty.Gusi naprawdę jest excellencja. Zdrówko Quote
Agasia Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 No to i my sie pochwalimy nasza mala ekipa ;) Moj Snoopy, pokonując konkurenta z Polski - CACIB, niestety o BOB przegral z suczka... Gwiezny wyslannik - BOB i BOG! :D :D Quote
Recommended Posts