gwiezdny-wyslannik Posted August 12, 2005 Author Posted August 12, 2005 To ja czekam na telefon ;) My napewno będziemy przekraczać granicę, jednym samochodem z dwoma psami - beagle i seter irlandzki. Chce żebyśmy wyjechali razem z Warszawy i razem przekroczyli granicę, wczoraj rozmawiałam z kierowcą powiedział że chciałby wyjechać o 19.00/20.00 ale dostosujemy się do was. Quote
Savannah Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 no dobra ja mam taką propozycje :evilbat: jesli ktoś z grupki DGM zajmie jakies miejsce na BIS (ale tylko Bis, a nie np.Bog), to stawia reszcie grupy cos...no powiedzmy szczerze po małym piwku :evilbat: :wink: hehe to oczywiscie jak beda chetni.. :wink: Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 12, 2005 Author Posted August 12, 2005 Za tydzień już wyjeżdzamy :P Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 12, 2005 Author Posted August 12, 2005 Znalazłam kilka ważnych informacji na stronie -> http://www.odyssei.com/pl/travel-tips/10674.html. Niektóre informacje warto zapamiętać. Quote
Kika Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Wiesci z Medyki wskazywały w ciągu dnia niezbyt duży ruch - nie było niemal kolejek. Musze sprawdzić jak bedzie wyglądała sytuacja w nocy i nad ranem z piątku na sobote, bo to jakoś musi być cykliczne. Pamiętacie o różnicy czasu miedzy naszymi krajami?Godzina do przodu. Mnie grozi wyjazd jednym samochodem, bo coś nie słyszę żeby ktos z mojej okolicy się wybierał. Kto wie o tórej godzinie rozpoczyna się wystawa???? Quote
Asiaczek Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Kika napisał(a):Wiesci z Medyki wskazywały w ciągu dnia niezbyt duży ruch - nie było niemal kolejek. Musze sprawdzić jak bedzie wyglądała sytuacja w nocy i nad ranem z piątku na sobote, bo to jakoś musi być cykliczne. Pamiętacie o różnicy czasu miedzy naszymi krajami?Godzina do przodu. Mnie grozi wyjazd jednym samochodem, bo coś nie słyszę żeby ktos z mojej okolicy się wybierał. Kto wie o tórej godzinie rozpoczyna się wystawa???? Profilaktycznie przygotuj się, że wystawa zaczyna się o 9.00. Ja napusciłam moja Natalię, aby zadzwoniła do Lwowa i dowiedziała się wielu uzytecznych dla nas rzeczy. Ale ona w Moskwie (teraz jest na daczy) będzie dopiero w środę. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 [quote name='gwiezdny-wyslannik']Znalazłam kilka ważnych informacji na stronie -> http://www.odyssei.com/pl/travel-tips/10674.html. Niektóre informacje warto zapamiętać. Poczytajcie sobie; o Hrebennem mówią dobrze. Ale my już wkrótce sami zobaczymy, jak jest. Pzdr. Quote
Savannah Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 jeszcze tydzien do Lwowa :angel: :angel: Juppi! Asiaczku o ile sie orientuje "na dacze" znaczy ze na działce, prawda? :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
zanetta Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 My przekraczamy granice w Medyce okolo godziny 23, w samochodzie mam swoja charcice afganska i samca chow chow wraz ze swoja wlascicielka :D Wystawa jest na ul.Kleparowskaja. Do zobaczenia we Lwowie :D :D :D Quote
Kika Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 zanetta napisał(a):My przekraczamy granice w Medyce okolo godziny 23, w samochodzie mam swoja charcice afganska i samca chow chow wraz ze swoja wlascicielka :D Wystawa jest na ul.Kleparowskaja. Do zobaczenia we Lwowie :D :D :D A skąd jedziesz - jeśli można wiedzieć? A dlaczego tak wcześnie? Quote
Savannah Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 no właśnie czemu tak wczesnie :o przecie tam z granicy do Lwowa jest ok 70 km :o Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Kika Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Savannah napisał(a):no właśnie czemu tak wczesnie :o przecie tam z granicy do Lwowa jest ok 70 km :o Pozdrawiam Lidka i Villarica Tak mi sie wydaje,że bez sensu wlec się tam na tyle godzin wcześniej, chyba że ktoś już wie,że ma pewne zwycięstwo i będzie po drodze zapasy za granicą robił,żeby nas potem godnie uraczyć 8) :wink: Quote
Kika Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Jesli przez Medykę się wybieracie to możemy się jakoś zmówić - ja jestem bardzo po drodze. Quote
Savannah Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Kika napisał(a):ma pewne zwycięstwo i będzie po drodze zapasy za granicą robił,żeby nas potem godnie uraczyć 8) :wink: no to moze ja zaczne robic zapasy 8) ale w PL hehe Pozdrawiam Lidka Quote
Kika Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Savannah napisał(a):Kika napisał(a):ma pewne zwycięstwo i będzie po drodze zapasy za granicą robił,żeby nas potem godnie uraczyć 8) :wink: no to moze ja zaczne robic zapasy 8) ale w PL hehe Pozdrawiam Lidka Tam taniej niz u nas, a jakość bardzo dobra. 8) Quote
Asiaczek Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Savannah napisał(a):jeszcze tydzien do Lwowa :angel: :angel: Juppi! Asiaczku o ile sie orientuje "na dacze" znaczy ze na działce, prawda? :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Tak. Dacza tzn. Działka. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Niestety, nic dzisiaj nie ustaliłam.; mam dzwonić jutro 8-9.oo. Będę dzwoniła i na pewno dam znać. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Ważna informacja - adres wystawy: Kleparovskaya, SKA (sportkompleks armi), Lwów. Co to za skrót SKA dopytałam się u Natalii i dlatego Wam o tym piszę;łatwiej będzie się pytac ludków we Lwowie. O granicy byc może będę coś wiedziała ok. 12.00. Tak się umówiłam z naszym wopikiem. Pzdr. Quote
Kika Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Dzisiaj nad ranem w Medyce był spory ruch, ale jak mi powiedziano , jest to związane z tymi trzema dniami wolnymi u nas. W sobote popołudniem nie powinno być gigantycznych kolejek po stronie ukraińskiej. A jak będzie za tydzień trudno przewidzieć, bo to sie zmienia z godziny na godzinę. Quote
Asiaczek Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Kika napisał(a):Dzisiaj nad ranem w Medyce był spory ruch, ale jak mi powiedziano , jest to związane z tymi trzema dniami wolnymi u nas. W sobote popołudniem nie powinno być gigantycznych kolejek po stronie ukraińskiej. A jak będzie za tydzień trudno przewidzieć, bo to sie zmienia z godziny na godzinę. Mnie też tak powiedziano; nasilenie zmienia się z godziny na godzinę. Nadal nic nie wiem, na granicy ukraińskiej była jakaś inspekcja i nikt nie mógł się wyrwać i poinformować o tych dodatkowych opłatach i wymogach. No nic. Czekam do jutra do 20.00, bo o tej godzinie mam dzwonić. pzdr. Quote
zanetta Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Mieszkam w Mielcu to jest 60 km od Rzeszowa, a wyjazd taki wczesny bo w tamtym roku jak dzwonilam na granice to mi mowili ze nie ma zadnego ruchu i ze sie wcale nie czeka.......a ja sobie 10 godzinek postalam :cry: i o maly wlos a wystawe by szlak trafil. Jezeli ktos sie wybiera przez Medyke to ja jak najbardziej pisze sie na spotkanie przed granica i wspolne przekraczanie, zawsze to razniej :D Quote
Asiaczek Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 U mnie - żadnych info. Czekam do 22.00. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Oto informacje, jakie udało mi się uzyskać od kierownika zmiany w Hrebenne: - dla ludzi - paszport (nie dowód osobisty!) - dla psów - paszport z aktualną wścieklizną i zaświadczenie od weta. Tak więc weźmy takie zaświadczenie (mimo, że one w PL nie mają żadnej ważności); na zaświadczeniu musi być pieczątka lecznicy + lekarza. Jeżeli ktoś może to niech weźmie od powiatowego (mimo, że - tak jak opisane wcześniej zaświadczenie - nie mają ważności w PL). Zobaczymy, co nam się z tymi zaświadczeniami uda. -jeżeli jedziemy samochodem nie własnym - musi być upoważnienie, bo inaczej nie wpuszczą Was na UA. - nie ma żadnych dodatkowych opłat, ale parę dodatkowych USD/EURO proponuję wziąć. To jednak jest trochę nieprzewidywalny kraj. Pzdr. Quote
Recommended Posts