Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak właśnie szukałam przejść granicznych i są takie:

Dorohusk
Zosin
Hrebenne
Korczowa
Medyka

My będziemy przekraczać w Hrebenne. Trzeba tam zadzwonić i się dowiedzieć wszystkiego.

Warszawa -> Hrebenne = 306 km.
Hrebenne -> Lvov = 67 km.

Więc wszystko się zgadza ;) Kto podejmuje się zadzwonić na przejście graniczne i wszystkiego się dowiedzieć? 8) :lol:

Przejście graniczne w Hrebenne: Tel. 667 41 52

Posted

Proszę ;) A ja proszę o wszystkich którzy coś wiedzą na temat przekraczania granicy o informacje, bo kierowca nalega :wink:

Mam rozumieć, że to jest plan sędziowania? :o :roll: :lol:

Ринг №1
Мr. Lokodi Zsolt-Румыния
10.00-доберман; 11.00-ам. стафф. терьер; 11.30-бультерьер, бедлингтонтерьер , керри-блю-терьер, пшеничный терьер, норвич терьер, вестхайленд уайт терьер, ирландский м/ш терьрер;
11.45- VI группа по списку собак, идущих в каталоге; 12.00-VIII группа по списку собак, идущих вкаталоге; 13.30-X группа.

Ринг №2
Мr. Bella P. Szabo – Венгрия
10.00-басенджи; 10.30-акита-ину, хаски, чау-чау, мексиканская голая, большая японская собака; 11.00-ротвейлер; 11.30-тибетский мастиф, нюфаундленд, бульмастиф; 12.00-бордосский дог; 12.30-н/о(спецринг).

Ринг №3
Mrs. Banhidi Рalne –Венгрия
10.00-национальный чемпионат по фр. бульдогам; 11.00-бернский зеннехунд, ховаварт,шар-пей; 11.30-IX группа по списку пород, идущих в каталоге (кроме фр.бульдогов).

Ринг №4
Mr. Sandor Szabo-Венргия
10.00-бордер колли, бордед колли, малинуа, вельш корги пемброк, колли,шелти,пули; 10.40-все фокстерьеры, эрдельтерьер, силихэмтерьер,скотчтерьер, йорк. терьер; 12.10-таксы; 12.30-КО,
САО; 12.50-черный терьер; 13.30-VII группа по списку пород, идущих в каталоге.

Ринг №5
Г-жа Татьяна Шиян-Украина
10.00-бульдог; 10.30-ка-де-бо; 10.40-кане-корсо; 11.00-нем. дог; 11.20-боксер; 11.30-ризеншнауцер; 11.40-цвергшнауцер; 12.00-шнауцер; 12.20-фр. бульдог.

Ринг №6
Г-жа Наталья Крыжжановская-Украина
10.00-ам. бульдог; 10.20-польсая гончая; 10.30-русский той терьер, московская сторожевая.

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Można przejechać na nowy dowód przez granice? :-?

Na dowód osobisty jeżdzisz tylko do krajów UE. A Ukraina nie należy do Unii. A więc jedyni PASZPORT!!!
Pzdr.

Posted

AKITA INU

PSY

Klasa Młodzieży:
318.KADZUKO JU GO ROYAL NIPPON AKITOS

Klasa Championów:
319.BOS KUMADE

POSOKOWIEC BAWARSKI

BRAK

OWCZAREK KAUKASKI

PSY

Klasa Szczeniąt:
119.БАЛОВЕНЬ С МЕДВЕЖЬЕЙ ГОРЫ

Klasa Otwarta:
120.BRENDON KARESH HART

Klasa Championów:
121.FLEX Z WOLI

SUKI

Klasa Pośrednia:
122.SOBBORIKO ZERZEJA

Klasa Championów:
123.DEINA

Klasa Weteranów:
124.ГЕРА СКАЙЛ КАЗБЕГИ

I jeszcze sprawa championatów, wczoraj pisałam meila z pytaniem do Pani tzn. - rottweil@home.lviv.ua w sprawie championatu czy jak wystawie mojego psa w klasie championów i dostanie on CAC a jest Championem Polski to czy uzyska tytuł Championa UA odpisała tak :

Moje pytanie - "Vielen Dank! Letzte Frage - wenn mein Hund in der Meisterkategorie (champions class) CAC erhält, das
er Meister von Ukraina ist? Wer beurteilt Gruppe VII?"

Odpowiedź - "Sie Brauchen 4 CAC(CWC). Gruppe VII beurteilt Lokody Zsolt."

Tylko teraz pytanie czy moje pytanie było dobrze sformułowane i czy mnie zrozumiała, bo ona ma probley ze zrozumieniem :wink:

Posted

Mam pytanie czy ktoś był może na wystawie we Lvovie już kiedyś....? Bo chciałabym się dowiedzieć jak tak wygląda organizacja, teren, nagrody itp.

A tak z ciekawości sobie liczyłam ilości ras w danych grupach, bo ciekawa byłam jak to wyglada w porównaniu do polskich wystaw, więc tak to wygląda.

Gr.I - 10
Gr.II - 21
Gr.III - 13
Gr.IV - 4
Gr.V - 5
Gr.VI - 4
Gr.VII - 3
Gr.VIII - 4
Gr.IX - 13 ( Tylko teraz pytanie czy te odmiany pudli i chihuahua liczą się jako oddzielne rasy jak tak to - 21 )
Gr.X - 3

I jeszcze 5 ras nie uznawanych przez FCI.

Cała wystawa liczy 449 psów, więc to bardzo mało jak na wystawę rangi międzynarodowej.

Jeszcze pytanie do ekipy "Asiaczkowej" - wyruszamy razem z Warszawy? ;)

Posted

Gwiezdny wysłanniku,
Mogłabyś mi skopiowac corgi? :) Swego czasu zastanawiałam się nad tą wystawą( chciałabym ją połączyć z krótkim pobytem w Lwowie). W końcu do Lwowa mam bliżej niż np. do stolicy. :wink:

Posted

Welsh Corgi Pembroke

PSY

Klasa Szczeniąt:
9.FAIRYS GIFT RICHARD LIONHEART

Klasa Młodzieży:
10.YAKUDZA SAMBATUS

SUKI

Klasa Baby:
11.МАРВЕЛОУС

Klasa Szczeniąt:
12.ANNELIS

Klasa Pośrednia:
13.FISHKA DJENESTRA

Klasa Otwarta:
14.LYSJA STAYA GUSARSKAYA RULETKA
TRICOLOR

15.SONECHKO KUSA GAUSHO

Mam nowe informacje :P Nagrody:

CAC - Rozeta
CACIB - Rozeta
BOB - Puchar
BOG, BOG II, BOG III - Puchar

Teren wystawy: ul. Kleparovskaya, Welotreck SKA.

BIS'a oceniają wszyscy sędziowie wspólnie.

Posted

ja juz nie mogę sie doczekac Lwowa :D :drinking:
Może zrobimy liste, kto z dgmaniaków jedzie do Lwowa? :) po koleji...
nawiąże się przynajmniej nowe znajomosci :D
Ja jade z SH
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

Sorki, nie wyrobiłam się wczoraj z pisaniem i dlatego dopiero teraz pisze do Was.
Dzisiaj wieczorem mam sie skontaktowac z jednym gościem, który ma ustalic z celnikami ukraińskimi, jakie są dodatkowe opłaty na granicy + ewent. dodatkowe dokumenty(?).

GW - Twoja strona nie otwiera się - będę kontaktowaę się z Toba dzisiaj w ciągu dnia (komórka).

Ważne pytanie do wszystkich - ile samochodów będzie przekraczało granice z psami (chodzi oczywiście o wystawę psów) i o której godzinie?

Wieczorem będe on-line.
Pzdr.