Asiaczek Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 No właśnie. Najwyższa pora zająć się granicą z Ukrainą. Ktoś coś wie? Pzdr. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 10, 2005 Author Posted August 10, 2005 No ja właśnie nic nie wiem :P A gdzie będziemy przekraczać granicę....? Tak wygląda na mojej mapie droga z Warszawy do Lwowa: Quote
Asiaczek Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Warszawa-Lwów = 370 km. Według mnie najbliżej jest przejście graniczne Hrebenne/PL><Nesterov/UA. I tamtędy chyba bedziemy jechać. Pzdr. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 10, 2005 Author Posted August 10, 2005 Można przejechać na nowy dowód przez granice? :-? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 10, 2005 Author Posted August 10, 2005 Tak właśnie szukałam przejść granicznych i są takie: Dorohusk Zosin Hrebenne Korczowa Medyka My będziemy przekraczać w Hrebenne. Trzeba tam zadzwonić i się dowiedzieć wszystkiego. Warszawa -> Hrebenne = 306 km. Hrebenne -> Lvov = 67 km. Więc wszystko się zgadza ;) Kto podejmuje się zadzwonić na przejście graniczne i wszystkiego się dowiedzieć? 8) :lol: Przejście graniczne w Hrebenne: Tel. 667 41 52 Quote
Kika Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Nie było mnie dwa tygodnie w kraju i widzę ,że ostro działacie :D gwiezdny wysłanniku brawo - dzięki za info o dalamaskach :D Quote
Kika Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Od jutra zacznę sie dowiadywac , co na granicy w Medyce i Korczowej. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 10, 2005 Author Posted August 10, 2005 Proszę ;) A ja proszę o wszystkich którzy coś wiedzą na temat przekraczania granicy o informacje, bo kierowca nalega :wink: Mam rozumieć, że to jest plan sędziowania? :o :roll: :lol: Ринг №1 Мr. Lokodi Zsolt-Румыния 10.00-доберман; 11.00-ам. стафф. терьер; 11.30-бультерьер, бедлингтонтерьер , керри-блю-терьер, пшеничный терьер, норвич терьер, вестхайленд уайт терьер, ирландский м/ш терьрер; 11.45- VI группа по списку собак, идущих в каталоге; 12.00-VIII группа по списку собак, идущих вкаталоге; 13.30-X группа. Ринг №2 Мr. Bella P. Szabo – Венгрия 10.00-басенджи; 10.30-акита-ину, хаски, чау-чау, мексиканская голая, большая японская собака; 11.00-ротвейлер; 11.30-тибетский мастиф, нюфаундленд, бульмастиф; 12.00-бордосский дог; 12.30-н/о(спецринг). Ринг №3 Mrs. Banhidi Рalne –Венгрия 10.00-национальный чемпионат по фр. бульдогам; 11.00-бернский зеннехунд, ховаварт,шар-пей; 11.30-IX группа по списку пород, идущих в каталоге (кроме фр.бульдогов). Ринг №4 Mr. Sandor Szabo-Венргия 10.00-бордер колли, бордед колли, малинуа, вельш корги пемброк, колли,шелти,пули; 10.40-все фокстерьеры, эрдельтерьер, силихэмтерьер,скотчтерьер, йорк. терьер; 12.10-таксы; 12.30-КО, САО; 12.50-черный терьер; 13.30-VII группа по списку пород, идущих в каталоге. Ринг №5 Г-жа Татьяна Шиян-Украина 10.00-бульдог; 10.30-ка-де-бо; 10.40-кане-корсо; 11.00-нем. дог; 11.20-боксер; 11.30-ризеншнауцер; 11.40-цвергшнауцер; 12.00-шнауцер; 12.20-фр. бульдог. Ринг №6 Г-жа Наталья Крыжжановская-Украина 10.00-ам. бульдог; 10.20-польсая гончая; 10.30-русский той терьер, московская сторожевая. Quote
Matagi Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Gw! :P A podałabyś mi akity? :wink: Proszę..... :D :D :D Quote
PSYLLA Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 A czy są zgłoszone jakieś posokowce bawarskie ? jeśli tak to bardzo proszę o stawkę Quote
AniaR. Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Czy moge prosic o stawke Owczarkow Kaukaskich ??? Z gory dzieki wielkie ! :) Quote
Asiaczek Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Można przejechać na nowy dowód przez granice? :-? Na dowód osobisty jeżdzisz tylko do krajów UE. A Ukraina nie należy do Unii. A więc jedyni PASZPORT!!! Pzdr. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 11, 2005 Author Posted August 11, 2005 AKITA INU PSY Klasa Młodzieży: 318.KADZUKO JU GO ROYAL NIPPON AKITOS Klasa Championów: 319.BOS KUMADE POSOKOWIEC BAWARSKI BRAK OWCZAREK KAUKASKI PSY Klasa Szczeniąt: 119.БАЛОВЕНЬ С МЕДВЕЖЬЕЙ ГОРЫ Klasa Otwarta: 120.BRENDON KARESH HART Klasa Championów: 121.FLEX Z WOLI SUKI Klasa Pośrednia: 122.SOBBORIKO ZERZEJA Klasa Championów: 123.DEINA Klasa Weteranów: 124.ГЕРА СКАЙЛ КАЗБЕГИ I jeszcze sprawa championatów, wczoraj pisałam meila z pytaniem do Pani tzn. - rottweil@home.lviv.ua w sprawie championatu czy jak wystawie mojego psa w klasie championów i dostanie on CAC a jest Championem Polski to czy uzyska tytuł Championa UA odpisała tak : Moje pytanie - "Vielen Dank! Letzte Frage - wenn mein Hund in der Meisterkategorie (champions class) CAC erhält, das er Meister von Ukraina ist? Wer beurteilt Gruppe VII?" Odpowiedź - "Sie Brauchen 4 CAC(CWC). Gruppe VII beurteilt Lokody Zsolt." Tylko teraz pytanie czy moje pytanie było dobrze sformułowane i czy mnie zrozumiała, bo ona ma probley ze zrozumieniem :wink: Quote
PSYLLA Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 [quote name='gwiezdny-wyslannik'] POSOKOWIEC BAWARSKI BRAK bardzo dziękuje za informacje gwiezdny-wysłanniku :) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 11, 2005 Author Posted August 11, 2005 Mam pytanie czy ktoś był może na wystawie we Lvovie już kiedyś....? Bo chciałabym się dowiedzieć jak tak wygląda organizacja, teren, nagrody itp. A tak z ciekawości sobie liczyłam ilości ras w danych grupach, bo ciekawa byłam jak to wyglada w porównaniu do polskich wystaw, więc tak to wygląda. Gr.I - 10 Gr.II - 21 Gr.III - 13 Gr.IV - 4 Gr.V - 5 Gr.VI - 4 Gr.VII - 3 Gr.VIII - 4 Gr.IX - 13 ( Tylko teraz pytanie czy te odmiany pudli i chihuahua liczą się jako oddzielne rasy jak tak to - 21 ) Gr.X - 3 I jeszcze 5 ras nie uznawanych przez FCI. Cała wystawa liczy 449 psów, więc to bardzo mało jak na wystawę rangi międzynarodowej. Jeszcze pytanie do ekipy "Asiaczkowej" - wyruszamy razem z Warszawy? ;) Quote
nice_girl Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 Gwiezdny wysłanniku, Mogłabyś mi skopiowac corgi? :) Swego czasu zastanawiałam się nad tą wystawą( chciałabym ją połączyć z krótkim pobytem w Lwowie). W końcu do Lwowa mam bliżej niż np. do stolicy. :wink: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 11, 2005 Author Posted August 11, 2005 Welsh Corgi Pembroke PSY Klasa Szczeniąt: 9.FAIRYS GIFT RICHARD LIONHEART Klasa Młodzieży: 10.YAKUDZA SAMBATUS SUKI Klasa Baby: 11.МАРВЕЛОУС Klasa Szczeniąt: 12.ANNELIS Klasa Pośrednia: 13.FISHKA DJENESTRA Klasa Otwarta: 14.LYSJA STAYA GUSARSKAYA RULETKA TRICOLOR 15.SONECHKO KUSA GAUSHO Mam nowe informacje :P Nagrody: CAC - Rozeta CACIB - Rozeta BOB - Puchar BOG, BOG II, BOG III - Puchar Teren wystawy: ul. Kleparovskaya, Welotreck SKA. BIS'a oceniają wszyscy sędziowie wspólnie. Quote
Savannah Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 ja juz nie mogę sie doczekac Lwowa :D :drinking: Może zrobimy liste, kto z dgmaniaków jedzie do Lwowa? :) po koleji... nawiąże się przynajmniej nowe znajomosci :D Ja jade z SH Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 11, 2005 Author Posted August 11, 2005 1. Króliczek 2. Asiaczek 3. Savannah 4. Gwiezdny_Wyslannik 5. Agasia 6. Dalma Kto jeszcze, kto jeszcze? :P Quote
Savannah Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 kto jeszcze? chyba nie tak mało! :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Savannah Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 Z tego co wiem Asiaczek ma ważne informacje w związku z Lwowem, wiec czekamy na wieści :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Asiaczek Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Sorki, nie wyrobiłam się wczoraj z pisaniem i dlatego dopiero teraz pisze do Was. Dzisiaj wieczorem mam sie skontaktowac z jednym gościem, który ma ustalic z celnikami ukraińskimi, jakie są dodatkowe opłaty na granicy + ewent. dodatkowe dokumenty(?). GW - Twoja strona nie otwiera się - będę kontaktowaę się z Toba dzisiaj w ciągu dnia (komórka). Ważne pytanie do wszystkich - ile samochodów będzie przekraczało granice z psami (chodzi oczywiście o wystawę psów) i o której godzinie? Wieczorem będe on-line. Pzdr. Quote
Recommended Posts