Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie mam dla Was dobrych wieści.
Jeżeli chodzi o championat Ukrainy , to ma się to tak , że trzeba 4 CAC itd....

Nie ma tak że champion polski za jedno cwc dostaje championa ukrainy .
Oni wprowadzają Was w błąd żebyście zgłaszali psy i przyjeżdżali do nich na wystawy. :evilbat:
Jeżeli ktoś włada ukraińskim , czy rosyjskim to jest wszystko tutaj opisane i jest to aktualne.

http://www.uzhgorod-dog.org/

Posted

Na tej stronie jest też angielska wersja.

Ale : Zeby zrobić CH. Ukrainy , trzeba mieć 4xCAC , w okr. 1 rok i 1 dzień od 4 sędzi , w tym jeden musi być z jednej z trzech wystaw organizowanych w Kijowie ( CACIB) - o nazwie : " Ukraina " , lub " Puchar Mera Kijowa ", lub "Kryształowy Puchar Ukrainy ".
Tylko Rosja , Mołdawia ,Rumunia,Bułgaria, Estonia , Litwa , Lotwa, i Białoruś dostają tytuł dla swoich championów po uzyskaniu jednego CAC - ale Polskich championów to nie dotyczy.

Posted

zanetta napisał(a):
Czesc wszystkim, ja bylam we Lwowie w tamtym roku( II BIS), wystawa super ale 10 godzin stania na granicy nie jest niczym przyjemnym no i oczywiscie nie licza sie dokumenty jakie sie ma przy sobie tylko lapowki lapowki lapowki......

O rany, znowu o łapówkach... A ile i komu daliscie?
Pzdr.

Posted

nigdzie i nigdy nie jest i nie było napisane,że za 1 cac można na Ukrainie dostać ch. Ukrainy( dla ch.Polski). Napisałam oficjalny list do ich ZG o uporządkowanie tej sprawy i nie wprowadzanie ludzi w błąd.

Posted

Jakoś sie trzeba będzie przez tę granicę przeprawić.Niestety potwierdza sie to ,że czasem bardzo długo trzeba stać na granicy.Słyszałam ostatnio,że najszybciej na skuterze - nie trzeba stać w kolejce 8) Tylko jak psa n aten skuter załadować :wink: :roll:

Posted

Gośka napisał(a):
Uff, przebrnęła, nie powiem że było łatwo :lol: :wink:
Czyli tak: to wystawa jednodniowa, CACIBowa, diengi mogą być na wystawkie tylko trzeba wpisać, zgłoszenia dochodzą i mailem i faxem ale trzeba potwierdzać, a na granicę trzeba mieć paszport psa (no i swój) bez przeciwciał, ze zwykłymi szczepieniami i wpisem od weta, tyle że nie rozumiem tego wpisu od weta, czy chodzi Wam o takie zaświadczenie że pies został zbadany i jest zdrowy itp... Od powiatowego nie trzeba tak??

Według mojego powiatowego trzeba mieć do tzw. państw trzecich zaświadczenie od niego - jeszcze z wynikiem na przeciwciała wpisanym.

Posted

zanetta napisał(a):
Jak ja stalam 10 g to bylo i tak szybko radze nastawiac sie na jakies 12 14 , badan na przeciwciala mam zrobione ale nie w pulawach tylko za granica.

Może nie będzie tak źle - trzeba to przejść "sposobem" :wink:

Posted

Kika napisał(a):
zanetta napisał(a):
Jak ja stalam 10 g to bylo i tak szybko radze nastawiac sie na jakies 12 14 , badan na przeciwciala mam zrobione ale nie w pulawach tylko za granica.

A uświadomisz nas, jaki to "sposób"? Może nam wszystkim się przydać.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Kika napisał(a):
zanetta napisał(a):

A uświadomisz nas, jaki to "sposób"? Może nam wszystkim się przydać.
Pzdr.

Należy wybrac takie przejscie graniczne , gdzie nie ma tak długich kolejek.Jest to sprawdzalne jedynie w jedną stronę- tzn od nas do nich, albo mieć kogoś, kto ułatwi przekroczenie granicy.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Aha, tylko na których przejściach nie ma kolejek? Ja jeszcze nie wiem, przez jakie przejście będziemy jechać.
Pzdr.

Ja bedę przekraczała granicę w Medyce, bo najbliżej.

Sledzę cały czas , co sie dzieje na granicy i wygląda to tak: do poludnia w zasadzie bez większej kolejki z obu stron.Ruch zaczyna się zdecydowanie popołudniem jak wszyscy wracają z zakupów - Polacy do Polski, a Ukraińcy do siebie.

Posted

Tak się zastanawiam czy wogóle nie wyjechać w sobotę rano, być we Lwowie np. po południu i tam się przespać, bo boję się, że możemy wyjechać za późno i będzie problem... Znajomi własnie do Mińska Białoruskiego jechali i trzymali ich 6 godz. na granicy chociaż mieli 5 psów i był upał i nie zdążyli z dwoma psami... Całego autokaru z Czech podobno nie wpuścili :-? Więc myślę, ze znajdzie się jakiś hotel i pojedziemy w sobotę. Ma ktoś jakiś hotelik wmiare tani...? :wink: