gwiezdny-wyslannik Posted June 27, 2005 Author Posted June 27, 2005 Tego samego dnia była krajówka i "nasza" suka BIS II ;) Quote
króliczek Posted June 27, 2005 Posted June 27, 2005 No więc chodzi mi o stawkę z tej krajówki :D :D :D Shar-pei -to po Rusku shar-pei 8) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 27, 2005 Author Posted June 27, 2005 Katalogu z krajówki nie posiadam, bo nie zgłaszałam tam psa. Quote
Asiaczek Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 Ja juz telefonicznie potwierdziłam moje zgłoszenia (4 baski) oraz zgłoszenie SH Savannah. Jest OK. Jeżeli ktoś jeszcze nie wysłał zgłoszenia faksem, to rzeczywiście lepiej jest wysyłać wieczorem; w ciągu dnia nie ma szans na skuteczne wysłanie. Pzdr. Quote
mar Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 A mailem - na ten adres rottweil@viv.forlep.net albo rottweil@home.lviv.ua co sądzicie, żeby wysłać zgłoszenie????? Quote
Asiaczek Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Próbuj, ale potem i tak potwierdź telefonicznie. Masz wtedy pewność, że wszystko doszło. Na wszelki wypadek podaję jeszcze raz nr telefonu/faksu: 00380 322 23 25 22. Pzdr. Quote
Kika Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 [quote name='mar']A mailem - na ten adres rottweil@viv.forlep.net albo rottweil@home.lviv.ua co sądzicie, żeby wysłać zgłoszenie????? Ja wysyłałam na ten drugi adres i gość potwierdził mi zgłoszenie na drugi dzień na moją skrzynkę. Quote
Asiaczek Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 A więc szlaki mailowe przetarte i można tą drogą też wysyłać. Pzdr. Quote
Gośka Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Przepraszam jeśli to już było mówione na którejś stronie ale nie mogłam się doszukać, czy to w końcu wystawa CAC czy CACIB? Quote
Asiaczek Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Jejku, ja byłam pewna na 100 %, że to CAC! A to ci niespodzianka... Pzdr. Quote
Gośka Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 No to w sumie fajnie :D Pomęczę Was jeszcze, moglibyście w pigułce (czyli w jednym pościku) napisać, jakie są opłaty, do kiedy zgłoszenia i gdzie trzeba wysłać? Bardzo będę wdzięczna. Tydzień później jest Uzshgorod (czy jak to sie tam pisze)? Quote
Kika Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 [quote name='Gośka']No to w sumie fajnie :D Pomęczę Was jeszcze, moglibyście w pigułce (czyli w jednym pościku) napisać, jakie są opłaty, do kiedy zgłoszenia i gdzie trzeba wysłać? Bardzo będę wdzięczna. Tydzień później jest Uzshgorod (czy jak to sie tam pisze)? Użgorod jest w lipcu 23 -go http://www.ksu.com.ua/doc/RegList-Lvov05.doc tu masz wszystko Quote
Gośka Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Dziękuję, czyli jednak to CACIBowa :D Nie wiecie czy można zapłacić na wystawie? Bo w sumie i tak już teraz jest ostatni termin. Quote
Asiaczek Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Jak będziesz wysyłała faks z dokumentami i zgłoszeniem Twojego psiaka, dopisz, że płacić będziesz na wystawie. I wtedy płacisz tyle, ile wynosi opłata w terminie wysyłki dokumentów. Nic więcej. Ja tak zrobiłam i Króliczek i Savannah i... kto tam jeszcze jedzie do Lwowa? A faks najlepiej wysłać wieczorem, bo to jest numer prywatny. Pzdr. Quote
króliczek Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Dziękuję, czyli jednak to CACIBowa A to Ci niedowiarki :lol: :lol: Quote
Gośka Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Asiaczek napisał(a):Jak będziesz wysyłała faks z dokumentami i zgłoszeniem Twojego psiaka, dopisz, że płacić będziesz na wystawie. I wtedy płacisz tyle, ile wynosi opłata w terminie wysyłki dokumentów. Nic więcej. Ja tak zrobiłam i Króliczek i Savannah i... kto tam jeszcze jedzie do Lwowa? A faks najlepiej wysłać wieczorem, bo to jest numer prywatny. Pzdr. A mailem wysyłaliście? Dochodzi? Po jakiemu im to napisać po Polsku zrozumieją czy po angielsku? Aha jeszcze mam pytanie jak to jest teraz z przekraczaniem ich granicy, jakieś specjalne życzenia mają czy normalnie paszport swój i psa? Quote
króliczek Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 @GOŚKA-Jednak proponuję cofnąć Ci się o jakieś 20 stron.Napewno na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedż.Na zachętę powiem Ci ,że mają specjalne wymagania :D na granicy.Ja zgłozenie wysłałam po angielsku.Potwierdzałam po rosyjsku :P Quote
Gośka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Dzięki, ładna zachęta :wink: :lol: ale już lecę zobaczyć. 2 lata temu nic sobie nie życzyli, ale teraz to my juz "cwilizowanym" krajem jesteśmy więc pewnie i zmienili nam wymagania :wink: Boze jak ja potwierdzalam po rosyjsku u znajomej to potem sie okazalo ze psa kupilam :wink: którego mam i oczywiscie sie ciesze, ale to dopiero bylo zaskoczenie :lol: Quote
Gośka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Uff, przebrnęła, nie powiem że było łatwo :lol: :wink: Czyli tak: to wystawa jednodniowa, CACIBowa, diengi mogą być na wystawkie tylko trzeba wpisać, zgłoszenia dochodzą i mailem i faxem ale trzeba potwierdzać, a na granicę trzeba mieć paszport psa (no i swój) bez przeciwciał, ze zwykłymi szczepieniami i wpisem od weta, tyle że nie rozumiem tego wpisu od weta, czy chodzi Wam o takie zaświadczenie że pies został zbadany i jest zdrowy itp... Od powiatowego nie trzeba tak?? Quote
króliczek Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Oj Gośka ,Gośka :D Dużo czytania i wszystko Ci się poplątało :lol: Przeciwciała trzeba mieć zrobione i wpis od powiatowego też :x .Ukraina to kraj trzeci.Można ominąć te przepisy,ale to już TWOJE ryzyko .Czy takie podejmiesz ,Twoja sprawa.Paszport Psa i swój -oczywista sprawa trza mieć. :wink: ps:Nikomu do tej pory w/w badań na granicy nie sprawdzali. :lol: :wink: Quote
Gośka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Króliczku jak się mogło nie pomieszać jak co post to inne zdanie :wink: Ale teraz już załapałam, przeciwciała muszą być oficjalnie, nieoficjalnie może się uda, kurcze gorzej jak się nie uda, ale trudno, a może się wcale psem nie chwalic na granicy??? Wsadzić w kennel i nie wyrywać się że na wystawę? Quote
zanetta Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Czesc wszystkim, ja bylam we Lwowie w tamtym roku( II BIS), wystawa super ale 10 godzin stania na granicy nie jest niczym przyjemnym no i oczywiscie nie licza sie dokumenty jakie sie ma przy sobie tylko lapowki lapowki lapowki...... Quote
Recommended Posts