Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

1 CAC wystarczy dla ch.Rosji i dodatkowo zarejestrowanego we wschodnich krajach.Przy PKR nie! Ja byłam w zeszłym roku na Ukrainie Dostałam CAC na międzynarodowej i kończę ch. w Kijowie.Obowiązkowo 1 wystawa w Kijowie.Też korenspondowałam z ich Związkiem ,mogę Ci przesłać e-maile.To ktoś z dogomani nie doczytał i wprowadzał ludzi w błąd. :evilbat:

Posted

Ta wystawa jak zobaczyłam na ukraińskiej stronie jest pod patronatem FCI - CACIB, czyli jest zgodność informacji z federacyjnymi.

podobnie opisana jest wystawa w Użgorodzie.

Może czegoś nie wiemy, o czym inni wiedzą :roll:

Posted

Zaraz zaraz - nie do końca chyba to prawda ,że na championa trzeba4x CAC- na tej podwójnej w Kijowie jest wyrażnie napisane 2xCAC=Ch.UK
cyt"2xFCI-CACIB+2xCAC.UA 2хCAC.UA = CH.UA"
tak jest napisane na zgłoszeniu online.
Dlatego gdzies w innym topiku pytałam ,czy jest jeszcze organizowana taka sama -fajna -korzystna wystawa na ukrainie?
A co do innych wystaw -to rzeczywiście potrzeba 1x CAC -będąc juz Champ.Rosji.(dlatego jadę do Kaliningradu)ale teraz nie wiem czy ma to sens -bo Warg napisał ,że trzeba być zarejestr.we wsch.krajach :x teraz sama już nie wiem-trzeba chyba do nich zadzwonić 8)

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Tylko na stronie FCI są też wystawy Polskie - krajowe. Ja juz nic nie rozumiem... Z tego co sprawdzalam to wystawa CAC. Juz wszystko mi sie miesza z ta Ukraina i wystawy i championat.. ;)

nie ma tam wystaw krajowych - gdzie to widziałaś?

Posted

Wysłanniku a kiedy jest ta w Minsku -podaj mi jej namiary(dziękuję) Nad Lwowem się zastanawiam -w tym samym czasie jest wBratysławie podwójna CACIBówka -muszę kończyć championat Słowacki-chociaż mam i tak czas do następnego Trencina -(będzie rok)

Posted

Kika napisał(a):
gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Tylko na stronie FCI są też wystawy Polskie - krajowe. Ja juz nic nie rozumiem... Z tego co sprawdzalam to wystawa CAC. Juz wszystko mi sie miesza z ta Ukraina i wystawy i championat.. ;)

nie ma tam wystaw krajowych - gdzie to widziałaś?

Przepraszam, jednak nie ma pomylilam, ze bo tam jest 2 x Warszawa itp. Jeszcze raz przepraszam.

Posted

[quote name='króliczek']Wysłanniku a kiedy jest ta w Minsku -podaj mi jej namiary(dziękuję) Nad Lwowem się zastanawiam -w tym samym czasie jest wBratysławie podwójna CACIBówka -muszę kończyć championat Słowacki-chociaż mam i tak czas do następnego Trencina -(będzie rok)

17 lipca jest Mińsk - CACIB. http://www.bcu-upo.org/index.html .

No my też zaczęliśmy w Trencinie championat i powinnismy jechać do Bratysławy na 2 x CACIB, ale tak 80% Seterów będzie z Polski i nie będziemy sobie w droge wchodzić.

Posted

Króliczku,
Championa Rosji ma się za jednego CAC na Międzynarodowej lub Wszechrosyjskiej jeśli wystawiasz zatwierdzonego np. Ch.Pl., klasa obojętna.
My wystawialiśmy się w otwartej, ale z wyraźnym zaznaczeniem, że to champion.
Ch. Ukrainy, 4x CAC w tym koniecznie jeden z Kijowskiej wystawy, od czterech różnych sędziów w odstępie jednego roku i jednego dnia. Dla tych co chcą przeczytać zasady uzyskiwania chamionatu podaję link:
http://www.ksu.com.ua/index.php?menu_id=2251&sub3_1=&menu3=&
W tym roku kwietniowa wystawa w Kijowie jest wyjątkowa.

Posted

o k.....wa wiedziałam :evil: ,że się nie powtórzy.Nie mam jak tam dojechać.Nobis na Litwie dwie wygrał ,jeśli w Kijowie powtórzyłby wyczyn z przed kilku tygodni - wyjazd byłby opłacalny.Zasady championatu Rosji znam,dlatego do Kaliningradu na 2xCAC wsjechros.jadę .
ale zastanawiam się co by się stało gdyby Nobis championa Rosji zdobył-czy tez na Ukrainie musi te 4xCAC dostać,czy wystarczy 1x jak innym champinom Rosji?

Posted

no co Wy opowiadacie???
ja jakos dostalam championat ukrainy za 1 cac!!!tylko ze z kijowskiej wystwaki!dostalam fakt,ze 2 cace ale o wniosek dolaczylam tylko 1 caca!plus championat Polski
Kroliku nie wiem jak to rozwiazac z ta Ua...tez bym pojechala...ale jak?:((

Posted

króliczek napisał(a):
Wy sobie tam czytajcie co chcecie 8) ja przed chwilą zadzwoniłam na Ukrainę .Mam wadomości z pierwszej ręki o ilości CAC na Ch.UA. :B-fly:
Kto stawia :beerchug: za info?

No dawaj, masz piwko:wink: jak w banku :wink: