Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesteśmy po wizycie. Sonia ma guzy na śledzionie, w przedsionku pochwy i na listwie mlecznej. W tej chwili laparoskopia nie jest wskazana, Sonia ma niewydolność oddechową (prawdopodobnie ma zrosty po przebytym zapaleniu płuc). Psinka musi dostawać co 10 dni zastrzyki (katosal i menbuton). Mamy je powtarzać co 10 dni. Prawdopodobnie będzie też konieczny antybiotyk.

Posted

Cieszę się, że zajrzałaś na ten wątek Ulv:D Sunię sama zabrałam od ludzi, którzy woleli wydać pieniądze na alkohol niż na chorego psa. Ma u mnie taki ni to DT ni to DS... Wydaje mi się, że nikt nie przygarnie psa w jej stanie:( Ja staram się dać jej to wszystko czego nie dostała od życia do tej pory. Ona ma w oczach tyle miłości i wdzięczności dla ludzi... ma w nich też smutek, który nie znika...

• 2 months later...
Posted

Dawno mnie nie było....

Sonia czuje się dobrze. Zmiany nowotworowe jakby zatrzymały si w miejscu. Problemem jest to, że nie trzyma moczu :( Poza tym coraz częściej krwawi. Nie zawsze mogę zabrać ją do weta:( Największym problemem jest to, że muszę zmienić mieszkanie. Z psem w takim stanie nie jest to łatwe... Ale bądźmy dobrej myśli :)

• 2 weeks later...
  • 9 months later...
Posted

Do tej pory nie miałam siły pisać...

Najpierw po dwóch miesiącach walki, w lutym odeszła nasza druga sunia Rasta, bardzo przeżyliśmy to rozstanie...
Miesiąc później zmarł mój dziadek, człowiek, który dokarmiał Sonię zanim trafiła do mnie. Gdy wróciliśmy z pogrzebu wyszłam z nią na spacer. Jak zwykle zrobiła obchód krzaczków i już biegła w moją stronę gdy nagle cicho szczeknęła i upadła. Zawołałam mojego TŻ, który zaniósł ją do domu, jaw tym czasie zadzwoniłam po weterynarza.
Po przyjeździe stwierdził, że guz uciska na rdzeń... Decyzja o uśpieniu była bardzo trudna.... Wierzę, że kiedyś obie wybiegną mi na spotkanie...