Gucci13 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Princess_York napisał(a):hehe Edzio zgredzio :-D . Wcale nie jest zgredem :cool3: :) . Mój jest :loveu: no jak to nie?:evil_lol: chyba nie mówimy o tym samym edziu:diabloti: Quote
Karolina. Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Princess_York napisał(a):Czy jest Championem !! :evil_lol: A jak sprawdzić czy jest championem? :hmmmm: Champion to klasa lux, czyli domyślam się, że taki osobnik aby być championem musi mieć odpowiednie wyposażenie.............. portfela :diabloti: :evil_lol: Quote
Gucci13 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 ciekawa jestem tej niespodzianki:evil_lol: Quote
Karolina. Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Aga się przestraszyła, że championa kazałaś jej szukać, i sobie poszła! :-( Widzisz co narobiłaś?! Idę zaraz i ja. Buuu. P.S. Fajne były te nasze konwersacje, współczuję temu kto był nieobecny, i zechce to nadrobić :evil_lol: Quote
Gucci13 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 nie odchodź!!:evil_lol: Martyna ma niespodziawajke:multi::evil_lol: Quote
Princess_York Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 wyposRZEnie portfela dobre ;p . chyba ta niespodzziewajka będzie jutro :cool3: . Quote
Karolina. Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Princess_York napisał(a): chyba ta niespodzziewajka będzie jutro :cool3: . DAWAJ TERAZ!!! Po co ja tyle czekałam?! I taki ruch w galerii ci dzisiaj napędziłam ,tyle stron masz dzięki mnie do przodu - należy mi się coś za to :diabloti: Quote
Princess_York Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 dobra poczekać jeszcze chwile bo musze zrobić moje cudo :-D Quote
*kleo* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='Karolina.']P.S. Fajne były te nasze konwersacje, współczuję temu kto był nieobecny, i zechce to nadrobić :evil_lol: Ja byłam nieobecna, ale jestem hardkorem i nadrobiłam. I nawet się wypowiem :evil_lol: [quote name='Karolina.']Czy według Was, champion + champion = championy? Oczywiście, że nie i chyba dość mamy na to dowodów na wystawach. [quote name='Viky i Ja']A jeśli chodzi o charakter to wydaje mi się, że ciężko go ocenić tak po kilku minutach przebywania w hodowli Ale można go ocenić wstępnie, czy szczeniak jest odważny i podchodzi do nas, czy też chowa się i trzęsie, jak reaguje przy braniu na ręce, jak zachowuje się w stosunku do rodzeństwa itp... [quote name='Karolina.']No właśnie, przecież tutaj wszyscy 'znajomi' są, nie ma żadnych 'wrogów' więc nie wiem dlaczego niektóre rzeczy są ukrywane. No ale, nie wnikam. A ja wiem-przecież na to forum można wejść i wszystko przeczytać bez logowania, a świat wystawowy jaki jest taki jest i nie każdy każdemu dobrze życzy. Nie pamiętacie jaki ja miałam przypadek przed kryciem Gracji? [quote name='Princess_York']Właściciel będzie chciał to tak go wychowa i wyćwiczy (będzie chodził jak trzeba ,stał ,da się dotknąć ) Ale w sumie to nie jest wszystko ,pies musi mieć odpowiednią budowę ! Budowa i wychowanie to nie wszystko, pies musi mieć jeszcze predyspozycje, niektóre naprawdę źle się czują na wystawach i choćby za przeproszeniem skały srały nie da się tego zmienić. [quote name='Karolina.']W końcu chyba u nas w Pl i tak nie ma większego problemu ze zrobieniem hodowlanki? :) Jeździ się, jeździ, i się w końcu wyjeździ, jeśli pies nie ma poważnych wad :) A ja widziałam takich, co przez dobre 1,5 roku jeździli i nie wyjeździli - nigdzie... Quote
Karolina. Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ooo, Klaudia jest :) Gratulacje za przeczytanie tego wszystkiego ;) Co do charakteru szczeniaka to zgadzam się, wstępnie zawsze można ocenić pewne cechy. I szczerze mówiąc, to nie pamiętam już co było z tym kryciem :oops: Ja to pamięć mam dobrą, ale krótką :roll: Chociaż rozumiem Was, że potem możecie mieć nieprzyjemności... Ja żyje trochę w innym świecie, mnie te wystawy nie dotyczą, nie znam tego świata, i mogę sobie pisać co chcę, mi nikt nic nie może zrobić (chyba że TOZ nasłać :P). Więc patrzę na te sprawy trochę z innej perspektywy. No ale, zrozumcie też to, że ja też jestem ciekawa, jak piszecie o jakichś hodowlach, czy coś. Nie mam bezpośrednio z tym doczynienia, ale lubię czytać takie rzeczy, i dowiadywać się takich nowości, zawsze to krok do przodu jeśli chodzi o moją wiedzę. Uczyć do szkoły się nie lubię, ale działy dogo mogłabym czytać godzinami :lol: :oops: Dlatego czasami mnie irytuje takie "wyślę ci PW". Bo ja też bym chciała wiedzieć :eviltong: Nie mówię tu o prywatnych sprawach, bo to mnie nie interesuje, ale takie sprawy jak hodowle czy kosmetyki - głupio mi potem pisac do tego kogoś "A mogłabyś i mi napisac jaką hodowlę miałaś na myśli/jakich to kosmetyków używasz?" czy coś w tym stylu... :roll: Co do tej hodowlanki, to oczywiście, wierzę ci, wiesz na ten temat więcej niż ja. I pewnie zdarzają się takie przypadki. Ale ja z kolei słyszałam też o takich 'naciąganych' hodowlankach, wyjeżdzanych do tej pory, aż się udało. Ale i tak w większości sędziowie chyba dają oceny: bdb, dosk, nie do oceny. no nie? Jakoś rzadko słyszę, aby pies dostał dobrą, czy dostateczną. Chociaż nie siedzę tak w yorkowych wynikach, ostatnio bardziej na owczarkach się skupiam ;) Martyna - dawaj tą niespodziankę, bo spać idę zaraz :eviltong: Quote
*Agnieszka* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 No jestem już wróciłam i nadrobiłam zaległości....;)co do Edzia to on jest mój!!!!urodę i portfel ma ...heh... Co do wystaw wiele się słyszy o skandalach sędziowskich...niestety nie które bywają obstawione a świat yorkowy faktycznie jest wredny:shake:te przepychanki,zazdrość,patrzenie wilkiem..ach szkoda gadać..pojechałam raz i już trochę się napatrzyłam..a co będzie póżniej??Jakoś tak do tej pory widziałam to wszystko w innych barwach....nie mówię o wszystkich ale nie którzy potrafią żle życzyć..:( Quote
*kleo* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Przed kryciem ktoś zfabrykował mojego maila a potem zadzwonił do nas, że rzekomo dostał od nas wiadomość, że chcemy kryć jego psem, jak powiedziałam że nic takiego nie pisałam to ta osoba próbowała zwalić to na moją znajomą, która nie miała z tym nic wspólnego... a takie pierdoły różne. Są sędziowie stosujący całą skalę ocen, ale to jednak rzadkość. Doskonale rozumiem, że dogo to ogromne źródło wiedzy, ale to, że każdy może wejść trochę odstrasza. Niestety są osoby nieżyczliwe, które chcą "wykosić" konkurencję i tylko czekają na coś, o co można by było się doczepić. Aaa i jeszcze co do jednego zapomniałam się wypowiedzieć, a mianowicie do oddawania/sprzedawania starych suk. Ja to nawet rozumiem, jeśli ktoś ma dużą hodowlę, powiedzmy 20-30 psów, to oczywiste, że nie jest w stanie codziennie poświęcić każdemu tyle czasu, ile powinien. Dlatego moim zdaniem to nie taka straszna zbrodnia oddać starszego psa, bo jakby się zastanowić, to chyba lepiej będzie miał w domu gdzie będzie jedynym psem, na którym będzie skupiała się cała uwaga, niż gdyby miał widywać właściciela tylko w porze karmienia. Quote
*Jot* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 *kleo* napisał(a): Aaa i jeszcze co do jednego zapomniałam się wypowiedzieć, a mianowicie do oddawania/sprzedawania starych suk. Ja to nawet rozumiem, jeśli ktoś ma dużą hodowlę, powiedzmy 20-30 psów, to oczywiste, że nie jest w stanie codziennie poświęcić każdemu tyle czasu, ile powinien. Dlatego moim zdaniem to nie taka straszna zbrodnia oddać starszego psa, bo jakby się zastanowić, to chyba lepiej będzie miał w domu gdzie będzie jedynym psem, na którym będzie skupiała się cała uwaga, niż gdyby miał widywać właściciela tylko w porze karmienia. A ja właśnie tego nie rozumiem !! Bo jak? Dopóki suczka była młoda i dawała potomstwo i pieniądze z tego to była super? A jak stara to trzeba oddać/sprzedać tak? Właśnie taka sunia powinna w hodowli dożyć swojej starości.Wsród kochających właścicieli. W innym wypadku dla mnie każdy właściciel traktuje taką sunią/psa jak maszynkę do zarabiania pieniędzy. Nie umiałabym oddać swojego psa bo jest np.stary. :shake: Quote
*Agnieszka* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Dlatego fakt czasem lepiej kilku osobom to samo napisać na Pw niż mają to czytać "nie nasi" i nie do końca życzliwi....dla tego ja teraz też staram się uważać co piszę na forum a na Pw można się pozwierzać czemu nie????miałam też dużą nauczkę z Westem na początku jak ogłosiłam na forum wiadomość(wiecie o co chodzi)no i były nie przyjemności.....ktoś nie życzliwy doniósł o tym co napisałam:( Quote
*kleo* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Jak to kiedyś ktoś powiedział "w hodowli nie ma miejsca na sentymenty". My mamy wszystkie mało psów, więc nadążamy je kochać po równo, ale która z nas z ręką na sercu powie, że przy tej przykładowej 30-tce nie miałaby swoich faworytów i takich, które odpowiadałyby jej mniej? Quote
Princess_York Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Tylko 3 bo w Miastku aparat dosłownie mi zamarzł .. I nie rusza do tej pory .. Na zdjęciach włos Arweny jest krótszy .. Czemu ? :( Quote
Karolina. Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 *kleo* napisał(a):Jak to kiedyś ktoś powiedział "w hodowli nie ma miejsca na sentymenty". My mamy wszystkie mało psów, więc nadążamy je kochać po równo, ale która z nas z ręką na sercu powie, że przy tej przykładowej 30-tce nie miałaby swoich faworytów i takich, które odpowiadałyby jej mniej? No ale Klaudia... w takim razie po co ten ktoś ma te 20, 30 psów? Po co? Chyba nie powiesz mi że "dla polepszania rasy"? Quote
*Jot* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 *kleo* napisał(a):Jak to kiedyś ktoś powiedział "w hodowli nie ma miejsca na sentymenty". My mamy wszystkie mało psów, więc nadążamy je kochać po równo, ale która z nas z ręką na sercu powie, że przy tej przykładowej 30-tce nie miałaby swoich faworytów i takich, które odpowiadałyby jej mniej? Ja nie zmienię na ten temat zdania. To co to za hodowla,która ma 20-30 psów? Dla mnie wtedy tylko i wyłącznie nastawiona na zysk. Nic więcej. Nie ma miejsca na sentymenty :shake: Klaudia a Ty oddasz np.kiedyś Grację lub Ulę jak Twoja hodowla się też tak rozwinie? Nie sądzę! Quote
Princess_York Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Ja też tego nie zrozumiem .. To po co ktos się decydował na aż tyle psów ,jeżeli wiedział że sobie nie poradzi ! ? .Przecież pies się przywiązuje ! Okej zrozumiem oddanie 6 msc psa ,z powodów np wyjazdu czy choroby itp. ale to jest 6msc pies który jeszcze nie wie kto jest panem . Ale np. 8 letniego ??! Nigdy w życiu bym nie oddała .. Quote
*Agnieszka* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 No proszę jak panna pięknie się wystawia:)to żeś ją wyuczyła:loveu: Właśnie jak na wystawach trzymacie na ringówce czy ręką??? Quote
*Agnieszka* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 No a u mnie (nie obrażając nikogo)wzięłam 2 psy dorosłe...ja bym tak hmmm..nie umiała oddać Quote
*Jot* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Princess_York napisał(a):Ja też tego nie zrozumiem .. To po co ktos się decydował na aż tyle psów ,jeżeli wiedział że sobie nie poradzi ! ? .Przecież pies się przywiązuje ! Okej zrozumiem oddanie 6 msc psa ,z powodów np wyjazdu czy choroby itp. ale to jest 6msc pies który jeszcze nie wie kto jest panem . Ale np. 8 letniego ??! Nigdy w życiu bym nie oddała .. Fajnie Martyna,że się zgadzasz z moim zdaniem. Wolałabym mieć w hodowli 5 psów i mieć je do końca ich życia niż się pozbywać bo mam 20-30 i tylko liczę na wielki zysk. Quote
Recommended Posts