Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten oto śliczny śmierdziuszek został przywiązany do bramy schroniska prawie 3 tygodnie temu. Jako jeden wielki dred. Teraz jest po pierwszych postrzyżynach i wielokrotnym kąpaniu i namaczaniu. Krótko po zakończeniu kwarantanny został wyciągnięty ze schronu i powędrował na DT do bbgm.

Zawsze jakaś odmiana nie tylko te bullowate i bullowate
:eviltong:

Chłopaczek jest młodziutki i niekoniecznie wychowany. Gdy zobaczyłyśmy go po raz pierwszy w schronie uciekł w kącik i zsikał się pod siebie.
Teraz zachowuje się bardzo przyjaźnie, szczególną sympatią darzy staruszki natomiast bardzo boi się mężczyzn. Dzieci traktuje zupełnie obojętnie. Na smyczy chodzić chłopak nie umie , ciągnie jak parowóz dusząc się i krztusząc.

Prosi o wyjście - drąc dzioba niemiłosiernie , tak samo reaguje jak zostaje sam - 10 minut wrzasku a potem spokój. Typ panikarza. Zwłaszcza jak smycz zaplącze mu się w okolicy łapek - płacze i panikuje.

W poniedziałek czeka go wizyta u fryzjera - trzeba będzie go ogolić. Płukanie z namaczaniem nie przyniosło rezultatów , w dodatku męczy go poschroniskowa bieguneczka i kuperek nie wygląda zbyt hmmm apetycznie.

Posted

Wiadomo : jest śliczny , biały i puchaty więc bbgm już została zasypana mailami , kto by nie chciał takiej przytulanki :roll:
W jego przypadku jednak mądry , odpowiedzialny dom poszukiwany , tą przytulankę trzeba jeszcze wieeeeeele nauczyć :p .
Fajnie by było gdyby zakochał się w nim jakiś dogomaniak.

Posted

Ten pudlo - pit bull potrafi być bardzo zaczepny w stosunku do innych zwierząt. Jak już pozna i obwącha jest dobrze. Taki rozbójnik w małym ciałku. Najlepiej gdyby był jedynym zwierzem w domu. Przynajmniej taki jest wniosek z dotychczasowej obserwacji. Kto wie może mu się jeszcze odmieni.
Jednym słowem sierściuch szuka domu. Gdyby ktoś chciał pomóc w ogłoszeniach będziemy bardzo wdzięczne.

ale gratka dla pudelka

Posted

Pudelek siedzi u mnie do niedzieli na przechowaniu. Chciałyśmy go nazwać Owiec , ale koniec końców stanęło na Elmo.
Chodzenie na smyczy idzie mu całkiem nieźle pałęta się na flexi i reaguje jako tako na polecenia . Przy nodze chodzić nie umie woli obsikiwać krzaczki.
Ogólnie to miły sympatyczny psiak , potrzebuje chwilę na poznanie nowego człowieka i robi się wręcz wylewny - lubi smeranie po tyłeczku.
Nie rzuca się na koty - zrobiłysmy test - może nawet mógłby zamieszkać z kotem . Naprawdę zero agresji.
Sama się dziwię , że to piszę bo to nie mój typ jednak , ale ma śliczną rozbrajającą mordkę.
Na zdjęciach wygląda na dość dużego , w rzeczywistości sięga do pół łydki.
Taki mały przybrudzony pluszak :evil_lol:

Guest monia3a
Posted

Koniecznie musicie mu zafundować fryzjera :lol:

Znajomej znajoma jakoś niedawno szukała pudelka do adopcji - zapytam czy jeszcze aktualne.

Guest monia3a
Posted

Napewno sie wiesza na gałęzi :evil_lol: już pewnie ciężarki nosi przy obroży :evil_lol:

Posted

Dziękuję Bakterio za ogłoszenia :Rose:

Nasz pitpoodle ma z dwie tony uścisku w szczęce jak nie 3 i jest bardzo game.
:eviltong: Pod koniec lipca spodziewamy się szczeniąt ze skojarzenia Elmo - Sonia(szczenięta XXL pręgowane) i Elmo - Ibiza (RED NOŁZY :D )i coś mi mówi, że to będzie najlepszy reproduktor na alegratce. Niedługo będzie można rezerwować szczeniaki.

Idę dzisiaj z Elmo do weta bo biedak kaszle i kicha.
Od razu spróbuję ponegocjować cenę kastracji i umówić chłopaczka na odjajczanie.

Wizyta u fryzjera koniecznie bo wygląda jakby go Sonia zeżarła i wypluła.

Guest monia3a
Posted

I nie zapomnijcie zrobić zrobić im fryzurki na lwa :evil_lol:

Posted

Dupelek dostał antybiotyk na 4 dni i dzisiaj porcję w zastrzyku. Niestety jest strasznie histeryczny , rzucał się z zębami i nawet w kagańcu nie mogłyśmy zrobić mu spokojnie zastrzyku :roll: W końcu jakoś poszło na dwie raty.
Do tego to symulant - wlazł w gałęzie , narobił wrzasku po czym nagle okulał i nie dał sobie obmacać łapy(łapał zębami moją rękę). Kulał , kulał aż odwróciłam jego uwagę , zapomniał , że coś mu się stało i dalej zasuwał jakby nigdy nic.

Czeka mnie jeszcze nafaszerowanie go tabletkami na robale - nie wiem jak to zrobię bo oczywiście histeryk protestuje i kłapie dziobem.
Jest naprawdę nieznośny , rozhisteryzowany i rozpieszczony do granic możliwości :mad: Widać , że nikt go niczego nie nauczył , raczej służył jako ozdóbka. Raczej nie wyadoptowałabym go do bardzo małych dzieci.

Posted

Nie ma za co :razz:

Teraz może i wygląda jak zmielony i wypluty :lol:, ale i tak jest lepiej niż na początku- miał takie fajne zwisające kłaki wielkości pięści :roll: Ktoś chyba nie tylko jego wychowanie zaniedbał...

Posted

Dzisiaj Elmo przy wtórze łkającej Bbgm :evil_lol: odjechał do nowego domku. Będziemy mieć na niego oko ( Bbgm ma nawet szpiega w jego bloku ) i zobaczymy się na kastracji.
A teraz foty dupelka po fryzjerze. Dzieło po części Bbgm bo dziad jeden bronił się jak mógł :evil_lol:

Posted

Chyba się nie sprawdził. Najgorsze jest to , że facet wpierał ciemnotę , że Elmo nie umie trzymać czystości w domu - no co jak co ale w to nie uwierzę.No i podobno molestował córkę - w to akurat jestem skłonna uwierzyć , Elmo jak sie rozbuja to jest naprawdę irytująco pobudzony. Skacze po człowieku i doprasza się zainteresowania.
Poprzedni pudelek państwa bodajże skończył pod samochodem. No i jak pisałam bbgm ma szpiega w ich bloku no i ten szpieg wczoraj zadzwonił z doniesieniem , że poprzedni pudelek był wypuszczany na cały dzień luzem po osiedlu. :roll: To plus niejasne przeczucie Kamili w momencie adopcji, że może to nie jest najlepszy dom dla Elma dało taki a nie inny efekt. Pojechała i psa zabrała.
Niedługo będa lepsze zdjęcia Elma ostrzyżonego i działamy dalej. W końcu się jakiś dobry domek napatoczy.

Guest monia3a
Posted

Jest ładny więc domki będą się o niego bić.
Myślcie intensywnie nad kastracją.