Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy mozna wprowadzic na wystawe psa spoza katalogu, jesli bedzie mial ze soba ksioazeczke szczepien i zaswiadczenie od weterynarza?
Bono jest jeszcze za maly na wystep, ale nie chcialabym go zostawiac w domu, mysle ze przydaloby sie mu takie doswiadczenie.

Posted

ja do Glogowa w tym roku bez problemu weszlam ze swoim (wtedy) 3 miesiecznym psiakiem... Panie, kotre sprawdzaly zgloszenia wycałowały go i zyczyly mu powodzenia na przyszlosc... :D

pare lat temu, tez bez problemu wchodzilam na wystawy z niezgloszona sznaucerka... min. na wystawe w Lesznie i Wrocławiu.

Mysle, ze nie bedziesz miala z tym problemu :wink:

Posted

Ja tez widzialam rozne maluchy na wystawach... ale ponoc w Warszawie robia problemy. Wiecie cos o tym? Nie chcialabym pocalowac klamki...

Posted

W Katowicach ścigali panią ze szczeniakiem na rękach - widziałam na własne oczy i słyszałam na własne uszy jak kazali jej powiedzieć od kogo ma szczeniaka

Posted

Ale jesli bede miala ksiazeczke, zaswiadczenie i w ogole papiery stwierdzajace ze to moj osobisty pies?
Rozumiem, ze przepisy maja sens, bo inaczej ludziska przychodziliby z niezaszczepionymi, zarobaczonymi psiakami kupionymi przed wystawa, ale moj bedzie "czysty".

Posted

No nie wiem co myśleli - kazali jej wskazać osobę, od której ma szczeniaka i polecieli wszyscy szukać sprzedawcy.
Ale szczeniakami sprzedawanymi poza terenem wystawy (w wiekszości z bagazników :evilbat: ) nikt się nie interesował

Posted

Trudno dac Ci jednoznaczna odpowiedz - wszystko zalezy, na kogo trafisz. Nam sie udalo wejsc z chartami Rotti w ubieglym roku w Katowcach, ale kolezanke z bullkiem odeslali :-? W Lodzi, Lesznie, Sopocie nie bylo tez z tym problemu...

Guest bernulka
Posted

A wchodził ktoś z was na wystawe w Bytomiu?

• 2 weeks later...
Posted

My z naszym MALUCHEM jezdzilismy na wystawy, zeby sie przyzwyczail.Ludzie, ktorzy byli przy wejsciu mysleli, ze go wystawiamy:) Wiec powodzenia.

Posted

donya napisał(a):
W Katowicach ścigali panią ze szczeniakiem na rękach -

Fakt - znajoma odbierała szczenię przywiezione zzagranicy,nie wchodziła z nim na teren wystawy i był wielki problem żebyśmy mogły spojrzeć na maleństwo (my byłyśmy już na terenie wystawy) - oczywiście przez płotki przy wejściu.Ochrona odganiała i ją i nas od plotków - na nic zdało sie tlumaczenie,że to szczenię z metryką rasy dość nielicznej w Polsce, przywiezione z daleka,że zaraz jedzie daleko do domku...a my chcemy tylko spojrzeć - ochroniarze zachowywali się wręcz agresywnie :evil: szarpali nas za kurtki :evil: ... po prostu szok :o (dodam,że nie jestem jakąś małolatą,tylko stateczną kobitą :wink: ).

Nie wiem,jak w Warszawie,ale na krajówki (z książeczką zdrowia )raczej wejdziesz.Np. w Opolu w ubiegłym roku sprawdzali bardzo skrupulatnie..

Posted

Najgorzej jest wejsć w momencie otwarcia wystawy tzn.7.30 do
godz. no powiedzmy 11.00 wtedy sprawdzają wszystkich. Ale pózniej robi
się zamet bo duzo wystawców lata w tą i nazad do samochodów spoza terenu
wystawy.iI wtedy już nie sprawdzają tak dokadnie-albo wcale.
Ale wchodzi się tylko wejściem dla wystawiających psy i to zdecydowanym krokiem. :scared: