kayla Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Czy mozna wprowadzic na wystawe psa spoza katalogu, jesli bedzie mial ze soba ksioazeczke szczepien i zaswiadczenie od weterynarza? Bono jest jeszcze za maly na wystep, ale nie chcialabym go zostawiac w domu, mysle ze przydaloby sie mu takie doswiadczenie. Quote
maga18 Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 ja do Glogowa w tym roku bez problemu weszlam ze swoim (wtedy) 3 miesiecznym psiakiem... Panie, kotre sprawdzaly zgloszenia wycałowały go i zyczyly mu powodzenia na przyszlosc... :D pare lat temu, tez bez problemu wchodzilam na wystawy z niezgloszona sznaucerka... min. na wystawe w Lesznie i Wrocławiu. Mysle, ze nie bedziesz miala z tym problemu :wink: Quote
kayla Posted March 20, 2005 Author Posted March 20, 2005 Ja tez widzialam rozne maluchy na wystawach... ale ponoc w Warszawie robia problemy. Wiecie cos o tym? Nie chcialabym pocalowac klamki... Quote
donya Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 W Katowicach ścigali panią ze szczeniakiem na rękach - widziałam na własne oczy i słyszałam na własne uszy jak kazali jej powiedzieć od kogo ma szczeniaka Quote
maga18 Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 tzn... mysleli, ze kupila tego psa na wystawie? Quote
kayla Posted March 20, 2005 Author Posted March 20, 2005 Ale jesli bede miala ksiazeczke, zaswiadczenie i w ogole papiery stwierdzajace ze to moj osobisty pies? Rozumiem, ze przepisy maja sens, bo inaczej ludziska przychodziliby z niezaszczepionymi, zarobaczonymi psiakami kupionymi przed wystawa, ale moj bedzie "czysty". Quote
donya Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 No nie wiem co myśleli - kazali jej wskazać osobę, od której ma szczeniaka i polecieli wszyscy szukać sprzedawcy. Ale szczeniakami sprzedawanymi poza terenem wystawy (w wiekszości z bagazników :evilbat: ) nikt się nie interesował Quote
tufi Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Trudno dac Ci jednoznaczna odpowiedz - wszystko zalezy, na kogo trafisz. Nam sie udalo wejsc z chartami Rotti w ubieglym roku w Katowcach, ale kolezanke z bullkiem odeslali :-? W Lodzi, Lesznie, Sopocie nie bylo tez z tym problemu... Quote
Guest bernulka Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 A wchodził ktoś z was na wystawe w Bytomiu? Quote
:) Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 My z naszym MALUCHEM jezdzilismy na wystawy, zeby sie przyzwyczail.Ludzie, ktorzy byli przy wejsciu mysleli, ze go wystawiamy:) Wiec powodzenia. Quote
cockermanka Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 donya napisał(a):W Katowicach ścigali panią ze szczeniakiem na rękach - Fakt - znajoma odbierała szczenię przywiezione zzagranicy,nie wchodziła z nim na teren wystawy i był wielki problem żebyśmy mogły spojrzeć na maleństwo (my byłyśmy już na terenie wystawy) - oczywiście przez płotki przy wejściu.Ochrona odganiała i ją i nas od plotków - na nic zdało sie tlumaczenie,że to szczenię z metryką rasy dość nielicznej w Polsce, przywiezione z daleka,że zaraz jedzie daleko do domku...a my chcemy tylko spojrzeć - ochroniarze zachowywali się wręcz agresywnie :evil: szarpali nas za kurtki :evil: ... po prostu szok :o (dodam,że nie jestem jakąś małolatą,tylko stateczną kobitą :wink: ). Nie wiem,jak w Warszawie,ale na krajówki (z książeczką zdrowia )raczej wejdziesz.Np. w Opolu w ubiegłym roku sprawdzali bardzo skrupulatnie.. Quote
Genia Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Najgorzej jest wejsć w momencie otwarcia wystawy tzn.7.30 do godz. no powiedzmy 11.00 wtedy sprawdzają wszystkich. Ale pózniej robi się zamet bo duzo wystawców lata w tą i nazad do samochodów spoza terenu wystawy.iI wtedy już nie sprawdzają tak dokadnie-albo wcale. Ale wchodzi się tylko wejściem dla wystawiających psy i to zdecydowanym krokiem. :scared: Quote
Recommended Posts