Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wszystko fajnie, tylko to nie dt bezpłatne, a hotel!
W związku z tym jesli pojawia się szansa na dom, to dlaczego trzeba szukac dziury w całym i czekać na ten tutaj,a ktoś za to płaci:roll:

Ja napisałam juz Toli, żeby wzięli od potencjalnego domku zwrot kosztów sterylizacji. No i się okaże jak szybko potencjalne domki Polskie ustawią się w kolejce:evil_lol:

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jogi']wszystko fajnie, tylko to nie dt bezpłatne, a hotel!
W związku z tym jesli pojawia się szansa na dom, to dlaczego trzeba szukac dziury w całym i czekać na ten tutaj,a ktoś za to płaci:roll:

Ja napisałam juz Toli, żeby wzięli od potencjalnego domku zwrot kosztów sterylizacji. No i się okaże jak szybko potencjalne domki Polskie ustawią się w kolejce:evil_lol:
Wiesz, pies jest w tym pogrzebany, że Nesca jest po pierwsze: zjawiskowa z wyglądu i zaspokaja najbardziej wyrafinowe potrzeby estetyczne,
2. jest również wyjątkowo ze względu na charakter
summa summarum trudno się z nią rozstać nawet wirtualnie, tu na wątku osobom, które ze względu na braki metrażowo - czasowo - finansowe spowodowane zazwierzęceniem rodziny, a taka tu jest znakomita większość - żywią szczerą, platoniczną miłość do Nesci i chciałyby jej dać dom - polski w dodatku :), ale fizycznie nie mogą.
Poza tym z tymi adopcjami zagranicznymi to różne niewyjaśnione rzeczy się dzieją, np
http://www.dogomania.pl/forum/f96/gdzie-sie-podzialy-4-psy-ze-schroniska-w-zamosciu-132092/index10.html
Naprawdę wskazany jest taki pośpiech?
Ewa S.

Posted

Dziewczyny, myślę, że nie ma co już się spierac.
Nesca póki co chba nie ma nawet pół ogłoszenia. Sponsorzy wrzucą ją na ogłoszonka i na pewno odzew będzie spory. Oby tylko miał ją kto ogłaszac ;).

No wlasnie. Jesli dom dobry, to niech wezma ktoregos staruszka albo psiaka nieadopcyjnego.

Neska znajdzie dom w mig, bo jest przepiekna. Trzeba wybrac dom najlepszy, nie pierwszy lepszy.

No to jest właśnie problem polski-do adopcji idą JEDYNIE psy piękne i młode. A po kilku latach szukamy domów dla tych samych psów, bo piękne i młode byc przestają.
A Niemcy biorą staruszki i psy chore i kalekie. Spokojnie. I daja im takie domki, że niejednemu się nie śniło. Oczywiście mówię o konkretnych adopcjach, zorganizowanych przez konkretną Fundację a nie prywatnych handlarzy. Fundacja z która my współpracujemy NIGDY nie wydaje psów do pierwszego lepszego domu.
Zapraszam na nasz mielecki wątek ogólny. Masa zdjęc naszych podopiecznych, którzy "wyemigrowali" i ma juz własne domy. Niektóre psiaki cieszą się nowym życiem od półtora roku, bo tyle czasu współpracujemy już z tą organizacją.

Wierzę oczywiście, że Nesia znajdzie wymarzony domek w Polsce.

Posted

Reno wyjełaś mi to z ust, wczoraj byłam zmęczona, ale dziś wtałam, żeby wlasnie to napisać

No to jest właśnie problem polski-do adopcji idą JEDYNIE psy piękne i młode. A po kilku latach szukamy domów dla tych samych psów, bo piękne i młode byc przestają.
A Niemcy biorą staruszki i psy chore i kalekie. Spokojnie. I daja im takie domki, że niejednemu się nie śniło. Oczywiście mówię o konkretnych adopcjach, zorganizowanych przez konkretną Fundację a nie prywatnych handlarzy. Fundacja z która my współpracujemy NIGDY nie wydaje psów do pierwszego lepszego domu.

Każda z was dziewczyny podświadomie takie zachowanie powiela. Napisałyście jak jeden mąż, że niech do tego domu idzie jakiś starszy spaniel, a ten piekny tutaj się rozda. Wszystkie piękne u nas się rozdają, tylko dlaczego potem fundacje zabierają już nie te piękne, bo stare wlasnie do niemieckich domów:shake:

Nie mam nic do Polskich domów, ale jak mam ładnego psa wystawiam go za zwrot kosztów sterylki tj 200zł i odsiewam, tych co chcą psa dla ozdoby:p

Posted

[quote name='E-S'] Poza tym z tymi adopcjami zagranicznymi to różne niewyjaśnione rzeczy się dzieją, np
http://www.dogomania.pl/forum/f96/gdzie-sie-podzialy-4-psy-ze-schroniska-w-zamosciu-132092/index10.html
Naprawdę wskazany jest taki pośpiech? Ewa S.
Po pierwsze nie ma zadnego pospiechu ! To byla tylko luzna propozycja. Podalam watki, na ktorych mozna znalezc zdjecia psow wyadoptowanych przez Fundacje, widac NIKT nie zajrzal, bo po co, lepiej od razu wykpic pomysl.
Porownanie zaginiecia 4 zamojskich psow do sprawdzonych adopcji jest wielkim niewypalem i obrazaniem dobrze funkcjonujacej organizacji. Poslugiwanie sie haslami i sloganami popularnymi na dogo tez jest nie na miejscu :shake:

No wlasnie. Jesli dom dobry, to niech wezma ktoregos staruszka albo psiaka nieadopcyjnego.
Oczywiscie, ze wezma staruszki, juz niejeden dziadeczek i babcia ma kochajacy dom w DE dzieki Fundacji.
Zamiast od razu krytykowac, zajrzyjcie na watki i zobaczcie zdjecia i listy i relacje z wizyt, moze wtedy przestaniecie mieszac wszystkich Niemcow i wkladac do jednego wora. Ja bym sobie nie zyczyla np. zeby mnie porownywac do Polakow, ktorzy zle traktuja zwierzęta.

Za rada Jogi wzielabym od adoptujacego Nesce normalna oplate za sterylizacje i szczepienie. Zadnego oddawania za darmo.

Dla mnie EOT.

Posted

Ulka18 napisał(a):
[...ciach...]

Za rada Jogi wzielabym od adoptujacego Nesce normalna oplate za sterylizacje i szczepienie. Zadnego oddawania za darmo.

Dla mnie EOT.

Pomysł rewelka, wg mnie godny rozpropagowania w takich przypadkach. Rozumiem staruszek, cięzko chory, ale ładne psiaki powinny mieć taki warunek adopcji.

Posted

moje wszystkie mają:cool3:

Sparzyłam się 3 razy w życiu i o 3 razy za dużo! Nie twierdze, że kazdy dom, który dostanie psa za darmo, go nie poszanuje, ale ryzyko jest duże

oddałam piękne psy za darmo, jeszcze do nowych domów dowiozłam.

jeden wziął za free piękną Onkę, potem chciał ją sprzedać na lokalnym portalu za 300zł, szczęśliwie odebrałam.
druga baba po 3 miesiącach zadzwoniła, że mam suke zabierac, bo jej w domu zasikała cały dywan. ja psa odebrałam i się okazał, że pies ma krwotoczne zapalenie pęcherza, oczywiście u weta nie była, a 3 dogomaniaczka! to już w ogóle była największa życiowa porażka.

Dlatego od lat, mówię STOP. Nie ma dowożenia pod same drzwi, wysterylizowanych pięknych psów i jeszcze z kokardką może:p i ZA DARMO!

Posted

lucySxy napisał(a):
Nesca jest naprawde piekna, i ten usmiechniety pyszczek,pełen zainteresowania,takiej zywej ciekawosci,fantastyczna jest !
Ja mysle, ze ona moze nie miec 6 lat,poniewaz nie ma sladu siwizny na pyszczku.
Nie wiem gdzie sa wpisane deklaracje na Nescę?
Ja chcialabym pokryć koszt sterylizacji Nesci,poniewaz uwazam , ze zadna suczka nie powinna byc wydana do Ds bez sterylizacji,bo potem z przeprowadzeniem zabiegu bardzo roznie bywa.

Zacytowalam sama siebie, bo odnosze wrazenie ze nie wszyscy czytaja watek uwaznie.
Jak na razie tylko ja zadeklarowalam chec zaplaty za sterylke, i nie oczekuje zwrotu pieniedzy.Chcialam w taki sposob pomoc temu psiakowi, poniewaz znane mi sa przypadki oddawania mlodych suk bez sterylki i problemy z egzekwowaniem sterylizacji juz w stalych domach.
Jezeli zaplace za sterylizacje, to nie bede oczekiwac zwrotu pieniedzy.Jezeli suka zostanie wydana pod warunkim zwrotu tych pieniedzy to chcialabym aby zostaly przeznaczone na wskazany przeze mnie cel.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Po pierwsze nie ma zadnego pospiechu ! To byla tylko luzna propozycja. Podalam watki, na ktorych mozna znalezc zdjecia psow wyadoptowanych przez Fundacje, widac NIKT nie zajrzal, bo po co, lepiej od razu wykpic pomysl.
Porownanie zaginiecia 4 zamojskich psow do sprawdzonych adopcji jest wielkim niewypalem i obrazaniem dobrze funkcjonujacej organizacji. Poslugiwanie sie haslami i sloganami popularnymi na dogo tez jest nie na miejscu :shake:
Oczywiscie, ze wezma staruszki, juz niejeden dziadeczek i babcia ma kochajacy dom w DE dzieki Fundacji.
Zamiast od razu krytykowac, zajrzyjcie na watki i zobaczcie zdjecia i listy i relacje z wizyt, moze wtedy przestaniecie mieszac wszystkich Niemcow i wkladac do jednego wora. Ja bym sobie nie zyczyla np. zeby mnie porownywac do Polakow, ktorzy zle traktuja zwierzęta.

Dla mnie EOT.

Ulka, ja nie mam nic kompletnie do powiedzenia w sprawie Neski i nie mnie decydować. Jeśli dom dobry i sprawdzony to może być niemiecki, francuski czy hiszpański, nie tylko Polski przecież. Absolutnie nie krytykowałam ani Ciebie ani żadnej organizacji na miły bóg a o Niemcach to w ogóle złego słowa ...
Napisałam żartobliwy w intencji post czemu nam się ciężko nawet wirtualnie z sunią rozstać i czemu poszukiwane są argumenty na pozostawienie jej w Polsce. Cóż. brak czasu czasem i p;isanie wpośpiechu widać zamydla i intencje autora i zniekształca interpretacje postu, a tu póki co nikt dla Neski źle nie chce ani nie dyskredytuje Niemców.
znów nie mam czasu.
Ewa

Posted

Isadora7 napisał(a):
A ja przypominam, że cały czas czekam na hasło aby Nesce zrobić allegro.

Ja uważam ,że należy robić ogłoszenia i jeżeli możesz, to bardzo proszę zrób. W ogóle proszę o ogłoszenia wszystkich ,którzy chcą zaoferować pomoc w tym względzie.
Jedno jest pewne ,że szumay domu dla Neski, a to gdzie ten dom jest - okaże się. Nie wiem ,czy ktoś jeszcze oprócz Bianki0 i mnie( nie moge znaleźć na wątku) pomaga w utrzymaniu suni,jeżeli tak - niech się wypowie.

Posted

Jak na razie tylko ja zadeklarowalam chec zaplaty za sterylke, i nie oczekuje zwrotu pieniedzy.Chcialam w taki sposob pomoc temu psiakowi, poniewaz znane mi sa przypadki oddawania mlodych suk bez sterylki i problemy z egzekwowaniem sterylizacji juz w stalych domach.
Jezeli zaplace za sterylizacje, to nie bede oczekiwac zwrotu pieniedzy.Jezeli suka zostanie wydana pod warunkim zwrotu tych pieniedzy to chcialabym aby zostaly przeznaczone na wskazany przeze mnie cel.

Z całym szacunkiem, ale tak naprawdę nie ważne jest kto zapłaci za sterylkę,
Czy ty, czy oddział zamojski Emira, czy zechcesz zwrot, czy przeznaczysz pieniądze na inny cel. Jesli znam życie, to będzie sterylizowała ją moja była szefowa, więc równie dobrze, ja moge się z nią dogadać, że dostanie kasę jak pies znajdzie dom. Sterylka w wypadku Murkowego hotelu to najmniejszy problem;)
WAŻNE ŻEBY NIE ROBIĆ PREZENTÓW PRZYSZŁYM OPIEKUNOM!

bo jak im będzie szkoda 200zł, to jak pies zachoruje, to myslisz, że je wyciągną z portfela u weta. jako wet mówię Ci nie:shake:

Tłukę o tym już kawał czasu i mam wrażenie, że odbijam się od ścian.
ja się nie dziwie, że nie ma Dt, przciez nawet jeśli ktoś chciałby pomóc, to jak policzy ile ma wyłozyć na prezent dla obcej osoby, to mu się odechciewa:roll: Bo ilu się znajdzie z takim gestem ja nie chcę zwrotu?

Posted

jogi napisał(a):

ja się nie dziwie, że nie ma Dt, przciez nawet jeśli ktoś chciałby pomóc, to jak policzy ile ma wyłozyć na prezent dla obcej osoby, to mu się odechciewa

dokładnie z tego powodu mam odgórny zakaz od mego męża na DT w domu...a warunki są bo ogród ogrodzony a ja w domu 24 na dobe:roll:
raz moje psiaki załapały świerzba od tymczasowiczki - popłynęłam...
drugi raz zostałam z psem który miał komplikacje posterylkowe (zgodziłam się przyjąć pieska na czas sterylki i opieki posterylkowej) - popłynęłam...
w końcu ktoś na dogo napisał że jak mnie nie stać na wzięcie tymczasu to nie powinnam brać...wprost zostało to wykrzyczane...także odechciało mi sie:roll:

Posted

Chyba nie ma co dyskutować, tylko trzeba ruszać z ogłoszeniami.
Pomimo, że Nesca jest przecudnej urody, to żaden dom ot tak sam się nie zgłosi. Ja niestety ogłoszeń nie robię, ale jest na dogo parę osób na prawdę wprawionych w ogłoszeniowych bojach :)
Co do sterylki - żaden psiak nie opuszcza hoteliku bez sterylki/kastracji. Ja przynajmniej takiego sobie nie przypominam.

Posted

Przeczytałam cały wątek suni. Odezwał się pan z Warszawy który jest zainteresowany adopcją suczki. Jak pisałam na przygarnę psa. Pan mieszka z żoną w Warszawie w dwupokojowym mieszkaniu. Szuka pieska najlepiej w typie Cocera przesłałam mu informację o psiaku do oddania ale jak się później okazało podobno pies znalazł dom no i przesłałam mu Neskę. Pan szuka pieska od roku do 5 lat żona z psem była by cały czas jest na rencie. Szukają pieska który jest przyzwyczajony do mieszkania w bloku:lol: Zdecydowali się na adopcję starszego psa głównie ze względu na żonę. Pan teraz wyjeżdża na urlop i wraca 13 sierpnia więc od 14 jest gotowy przyjąć psa pod swój dach. Zgadza się na wizyty i podpisanie umowy adopcyjnej oraz pokrycie chociaż części kosztów ewentualnego transportu czy sterylki bo nie ukrywa że wolałby psa już wykastrowanego/wysterylizowanego.

Co o tym myślicie?

Posted

[quote name='Gisic87']Przeczytałam cały wątek suni. Odezwał się pan z Warszawy który jest zainteresowany adopcją suczki. Jak pisałam na przygarnę psa. Pan mieszka z żoną w Warszawie w dwupokojowym mieszkaniu. Szuka pieska najlepiej w typie Cocera przesłałam mu informację o psiaku do oddania ale jak się później okazało podobno pies znalazł dom no i przesłałam mu Neskę. Pan szuka pieska od roku do 5 lat żona z psem była by cały czas jest na rencie. Szukają pieska który jest przyzwyczajony do mieszkania w bloku:lol: Zdecydowali się na adopcję starszego psa głównie ze względu na żonę. Pan teraz wyjeżdża na urlop i wraca 13 sierpnia więc od 14 jest gotowy przyjąć psa pod swój dach. Zgadza się na wizyty i podpisanie umowy adopcyjnej oraz pokrycie chociaż części kosztów ewentualnego transportu czy sterylki bo nie ukrywa że wolałby psa już wykastrowanego/wysterylizowanego.

Co o tym myślicie?

A czy można prosic o rozwinięcie myśli? Szukają starszego psa, bo chcą psa spokojnego?

Nesia to po prostu żywioł i o tym warto uprzedzic.

Posted

Ze względu na żonę która jest na rencie zdecydowali się na psa starszego (czyt. nie szczeniaka). Szukają psa nie tyle co spokojnego co przyzwyczajonego do mieszkania w bloku. Nie szukają psa z ADHD jednak nie ma to też być pies śpiący całymi dniami na kanapie ot zwykły pies lubiący zabawy na świeżym powietrzu ale grzeczny i nie niszczący w domu. Tak mi pan powiedział. Zdecydowali się na dorosłego psa bo zdają sobie sprawę ile zachodu jest ze szczeniakiem to starsze małżeństwo koło 40. Panu spodobała się Neska więc napisałam wam co i jak. Napisałam do pana jeszcze maila czy zgadza się bym podała jego numer do dziewczyny znającej Neskę która mogłaby więcej o niej powiedzieć czekam na odpowiedź..

Żywioł tzn czy jest takim małym ADHD?

Posted

Nesca jest normalnym młodym wesołym psiakiem lubiącym towarzystwo człowieka, nie ma skłonności do niszczenia itd.. Na początku tylko może piszczeć gdy będzie zostawać sama. U nas już jej przeszło ;)

Jeśli Pan ma jakieś pytania to proszę podaj mu tel. do mnie 503 68 30 50. Jeśli chodzi o formalności związane z adopcją to niech się ktoś inny podejmie, bo ja się już pogubiłam :eviltong:

Posted

W takim razie jak tylko pan mi odpisze na maila podam mu twój numer by się kontaktował. Przesłałam mu także Rudzie bo wydaje mi się że ona jest także odpowiednią kandydatką dla państwa. No nic czekam na odpowiedź

Posted

[quote name='Gisic87']Ze względu na żonę która jest na rencie zdecydowali się na psa starszego (czyt. nie szczeniaka). Szukają psa nie tyle co spokojnego co przyzwyczajonego do mieszkania w bloku. Nie szukają psa z ADHD jednak nie ma to też być pies śpiący całymi dniami na kanapie ot zwykły pies lubiący zabawy na świeżym powietrzu ale grzeczny i nie niszczący w domu. Tak mi pan powiedział. Zdecydowali się na dorosłego psa bo zdają sobie sprawę ile zachodu jest ze szczeniakiem to starsze małżeństwo koło 40. Panu spodobała się Neska więc napisałam wam co i jak. Napisałam do pana jeszcze maila czy zgadza się bym podała jego numer do dziewczyny znającej Neskę która mogłaby więcej o niej powiedzieć czekam na odpowiedź..

haaaaaa. to ja sie boje myslec co jest kolo 50-60tki :diabloti::diabloti: