Murka Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Uszka i tak trzeba by było zgolić, bo były dredy. Tylko jakoś tak równomiernie z resztą możnaby :roll: Zapomniałam wspomnieć o jednym, co mnie szczerze mówiąc trochę poruszyło. Nesca następnego dnia po przybyciu do nas miała problem z wypróżnieniem się, w końcu zrobiła kilka koopek. To była pszenica :crazyeye: :shake: Zrobiłam nawet tego zdjęcie, ale nie wiem czy chcielibyście oglądać takie coś, więc nie umieszczałam. Quote
admirabilis6 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Murka napisał(a):Uszka i tak trzeba by było zgolić, bo były dredy. Tylko jakoś tak równomiernie z resztą możnaby :roll: Zapomniałam wspomnieć o jednym, co mnie szczerze mówiąc trochę poruszyło. Nesca następnego dnia po przybyciu do nas miała problem z wypróżnieniem się, w końcu zrobiła kilka koopek. To była pszenica :crazyeye: :shake: Zrobiłam nawet tego zdjęcie, ale nie wiem czy chcielibyście oglądać takie coś, więc nie umieszczałam. Chetnie obejrze pszeniczne kupki. Poprosze. I scieli jej firmowa grzywke! To i lapki moga ogolic, byle nie plecki, bo zacznie sie welnic jak owca potem. Quote
werbena520 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 [quote name='Murka']Nowa fryzura Nesci :cool1: :loveu:...Sliczna panienka....:loveu: słodka czekoladka,aż przyjemnie popatrzeć:lol: Quote
Murka Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Oto koopka, zmniejszyłam minimalnie, aby widać było ziarenka i łuski :shake: http://img521.imageshack.us/img521/784/koopar.jpg Teraz sobie przypominam, że Lenka też na początku robiła dziwne koopki :roll: Quote
sacred PIRANHA Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Murka napisał(a): Teraz sobie przypominam, że Lenka też na początku robiła dziwne koopki :roll: zamojskie schronisko:roll: Quote
aldira Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Czy w schronisku jadła pszenice ? Jeśli tak , to strasznie :shake:. Ale sunia piękna ! :loveu: Quote
lucySxy Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Jezeli chodzi o fryzurę to, no coż... wolałam jak była bardziej rozczochrana;) Tej diety schroniskowej nawet nie skomentuje:shake: Quote
Tola Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 A lala85 na wątku zamojskim pisze, ze w schronie jest wszystko ok:roll: Quote
funia Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 jak moja Mycha załatwiła sie po schronie pierwszy raz to wylazła z niej stara folia po parówce tak wymordowana w tym jelicie była ,ale rozprostowałam ją i wyszło szydło z worka:shake: Quote
jogi Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 moje wszystkie tymczasy zamojskie załatwiały się ziarnem. Według "uczonego" kierownika, tak się własnie karmi psy, a wszyscy, którzy twierdzą inaczej są w błędzie:diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 jogi bo wykształcenie i wieloletnie doświadczenie z psami tłumaczy według niektórych wszytsko...powiem jak co niektorzy...najwyraźniej taka dieta była właściwa:diabloti: odechciało mi się udzielać na tamtym wątku, nie dostaje i tak odpowiedzi na moje pytania tylko kolejne PW jak ktoś jest zaślepieony to milion przykładów nic nie da:roll: ja mam proste zarzuty a odpowiedz na nie to najwyraźniej pan kierownik miał powody...nie ma to jak obiektywizm, realizm i uczciwa sumienność...nie ważne co podamy za przykład bo najwyraźniej i tak wszytsko ma swoje uzasadnienie w postaci - pan kierownik napewno miał rację/powody więc po co wogóle taka rozmowa:shake: a żeby nie było tak całkiem OT to zapytam czy telefony milczą w sprawe Nesci? ciekawa jestem kto wyrzucił takie cudeńko...aż się nie chce wierzyć:-( Quote
Isadora7 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 jogi napisał(a):moje wszystkie tymczasy zamojskie załatwiały się ziarnem. Według "uczonego" kierownika, tak się własnie karmi psy, a wszyscy, którzy twierdzą inaczej są w błędzie:diabloti: Mialam 2-miesieczną sunię Toscę na tymczasie, robale wielkości mojego jamnika, a skład wydobycia przerobionego "jadła" to głównie ziarno". Przypomnę to było dwumiesieczne szczenię. Quote
Saphira Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Mieszkamy w barbarzyńskim kraju gdzie ludzi zatrudnia sie wg klucza przynależności do układu a nie wg kompetencji. Tylu bezrobotnych mlodych ludzi po zootechnice bez pracy a takie stare matoly rządzą:angryy: Quote
ala123 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Nowa fryzura suni rozbawiła mnie po prostu. A Nesca za zdjęciu wygląda na zażenowaną swoim obecnym niespanielowym wyglądem. Na szczęście włoski odrosną i wszystko wróci do normy. Quote
feliksik Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 dałam jużogłoszenie na spanielach, ale jeszcze tu wkleję: Miejscowość: Mikoszewo Województwo: Pomorskie przyjme pod swój dach pieska cocer spanielka nie musi byc szczeniaczek.ważne aby lubił dzieci, mam synka 1, 5 roczku | 0552610177 | 11280721 Może da się zorganizuje dowóz, jeżeli Pani by odpowadała ta piękność,. bo warunek spełnia - musi lubieć dzieci. Kontaktujcie się bezpośrednio z podanym numerem, nie znam sprawy tylko wyszukałam ogłoszenie, a nóż się uda Quote
Ra_dunia Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Ale ją fryzjer załatwił ;) Też bym jej jeszcze boki podcięła, żeby to wszystko jakoś równo wyglądało... Murka - to całkiem dobry pomysł z maszynką i trymerem. Też uważam, że lepiej byś to zrobiła. Moim sąsiadom dwa razy tak objechali okropnie ich spaniela, że w końcu się wnerwili, kupili maszynkę i teraz sami strzygą - i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem ;) Co do diety... :shake: Biedne psiaki... Quote
lucySxy Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 ala123 napisał(a):Nowa fryzura suni rozbawiła mnie po prostu. A Nesca za zdjęciu wygląda na zażenowaną swoim obecnym niespanielowym wyglądem. Na szczęście włoski odrosną i wszystko wróci do normy. :lol::lol: Ala. Ty to trafiasz w sedno jednym zdaniem:razz: Moze sie wybierzemy do MUrki i sprawimy tej fryzjerce nowa fryzure?:evil_lol: GRATIS! Quote
sacred PIRANHA Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 ja swojego yorka strzygę w domu sama...szkoda mi kasy na ciągłę fryzjerowanie a kilka ścięć i człowiek nabiera w[rawy...wiadomo że nie zrobie żadnej superowej fryzurki bo profesjonalistką nie jestem ale na równo obciachac można ładnie samemu...Murka zastanów się:cool3: Quote
Saphira Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='feliksik']dałam jużogłoszenie na spanielach, ale jeszcze tu wkleję: Miejscowość: Mikoszewo Województwo: Pomorskie przyjme pod swój dach pieska cocer spanielka nie musi byc szczeniaczek.ważne aby lubił dzieci, mam synka 1, 5 roczku | 0552610177 | 11280721 Może da się zorganizuje dowóz, jeżeli Pani by odpowadała ta piękność,. bo warunek spełnia - musi lubieć dzieci. Kontaktujcie się bezpośrednio z podanym numerem, nie znam sprawy tylko wyszukałam ogłoszenie, a nóż się uda Mikoszewo to piekna miejscowość nad morzem przy samym ujściu Wisły. Tam jest cudnie:loveu::loveu::loveu: Quote
Murka Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 [quote name='lucySxy']:lol::lol: Ala. Ty to trafiasz w sedno jednym zdaniem:razz: Moze sie wybierzemy do MUrki i sprawimy tej fryzjerce nowa fryzure?:evil_lol: GRATIS! Cioteczki to nie do mnie, musicie jechać do Stalowej :lol: jogi, to nie Beatka, to w salonie. Wcześniej zrobili nam Marcela na supcio, więc nie chcę im robić antyreklamy. Ale spoko, Nesca właśnie jedzie na poprawę fryzu :cool3: Quote
Murka Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Nesca już poprawiona :cool3: wygląda o niebo lepiej, włoski będą odrastać równo. Jutro postaram się o fotki, to ciotki same ocenicie. Mam też dość zaskakującą nowinę. Wetka po oględzinach uzębienia Nesci upiera się, że to młodziutka suczka i ma rok maksymalnie :crazyeye: Na zaświadczeniu ze schroniska napisali 3 lata :roll: Ja specem nie jestem, więc jestem za tym, aby zaufać wetowi :razz: niniejszym zmieniam info na pierwszej stronie. Koszty dzisiejszego strzyżenia to 20 zł + 15 zł dojazd do lecznicy do Stalowej Woli (1/2 kosztów). Quote
sacred PIRANHA Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 taka młodziutka? zaświadczenie ze schronu to wiesz:roll: super w takim razie jeszcze szybciej znajdzie pewnie domek...Murka ja mam prośbę... planuję się zająć dogoterapią, zaczęłam szkolić w tym kierunku swoją sunie(potrwa to razem z egzaminami około roku)...mam koleżankę która szuka dla siebie psa do dogoterapii, czy mogłabyś zrobić pare testow na Nesci? jeśli sie zgodzisz zadzwonie do Ciebie i powiem o co mi chodzi...samo zachowanie psa to kwestia intensywnego szkolenia w tym kierunku jednak żeby było sens szkolic trzeba najpierw sprawdzić pewne odruchy które świadczą o posiadaniu lub nie posiadaniu predyspozycji do pracy z dziećmi chorymi:lol: Quote
ala123 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Saphira napisał(a):Mieszkamy w barbarzyńskim kraju gdzie ludzi zatrudnia sie wg klucza przynależności do układu a nie wg kompetencji. Tylu bezrobotnych mlodych ludzi po zootechnice bez pracy a takie stare matoly rządzą:angryy: Z przykrością trzeba przyznac,że tak niestety jest. Dotyczy to wszystkich dziedzin życia w naszym tyle świętym co obłudnym kraju i tylko nie wiem, jak to się dzieje, skoro ponoć wszyscy o tym decydujemy, bo przecież jest demokracja. I to mnie przeraża : w jakim społeczeństwie ja żyję. Zresztą pewnie my wszyscy ( no 90%)na tym forum nie dajemy na takie rzeczy przyzwolenia a jednak mają one miejsce . Chciałabym dożyć takiej chwili ,że prawa zwierząt będą respektowane,że będą stosowane dotkliwe kary za znęcanie się,że wreszcie urzędasy wszelkiej maści nie mówiąc już o wynaturzonej większości społeczeństwa, zaznają uczucia empatii w stosunku do zwierząt. Quote
Recommended Posts