Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uszka i tak trzeba by było zgolić, bo były dredy. Tylko jakoś tak równomiernie z resztą możnaby :roll:

Zapomniałam wspomnieć o jednym, co mnie szczerze mówiąc trochę poruszyło. Nesca następnego dnia po przybyciu do nas miała problem z wypróżnieniem się, w końcu zrobiła kilka koopek. To była pszenica :crazyeye: :shake:
Zrobiłam nawet tego zdjęcie, ale nie wiem czy chcielibyście oglądać takie coś, więc nie umieszczałam.

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
Uszka i tak trzeba by było zgolić, bo były dredy. Tylko jakoś tak równomiernie z resztą możnaby :roll:

Zapomniałam wspomnieć o jednym, co mnie szczerze mówiąc trochę poruszyło. Nesca następnego dnia po przybyciu do nas miała problem z wypróżnieniem się, w końcu zrobiła kilka koopek. To była pszenica :crazyeye: :shake:
Zrobiłam nawet tego zdjęcie, ale nie wiem czy chcielibyście oglądać takie coś, więc nie umieszczałam.

Chetnie obejrze pszeniczne kupki. Poprosze.

I scieli jej firmowa grzywke! To i lapki moga ogolic, byle nie plecki, bo zacznie sie welnic jak owca potem.

Posted

jak moja Mycha załatwiła sie po schronie pierwszy raz to wylazła z niej stara folia po parówce tak wymordowana w tym jelicie była ,ale rozprostowałam ją i wyszło szydło z worka:shake:

Posted

moje wszystkie tymczasy zamojskie załatwiały się ziarnem.

Według "uczonego" kierownika, tak się własnie karmi psy, a wszyscy, którzy twierdzą inaczej są w błędzie:diabloti:

Posted

jogi bo wykształcenie i wieloletnie doświadczenie z psami tłumaczy według niektórych wszytsko...powiem jak co niektorzy...najwyraźniej taka dieta była właściwa:diabloti:
odechciało mi się udzielać na tamtym wątku, nie dostaje i tak odpowiedzi na moje pytania tylko kolejne PW jak ktoś jest zaślepieony to milion przykładów nic nie da:roll: ja mam proste zarzuty a odpowiedz na nie to najwyraźniej pan kierownik miał powody...nie ma to jak obiektywizm, realizm i uczciwa sumienność...nie ważne co podamy za przykład bo najwyraźniej i tak wszytsko ma swoje uzasadnienie w postaci - pan kierownik napewno miał rację/powody więc po co wogóle taka rozmowa:shake:
a żeby nie było tak całkiem OT to zapytam czy telefony milczą w sprawe Nesci? ciekawa jestem kto wyrzucił takie cudeńko...aż się nie chce wierzyć:-(

Posted

jogi napisał(a):
moje wszystkie tymczasy zamojskie załatwiały się ziarnem.

Według "uczonego" kierownika, tak się własnie karmi psy, a wszyscy, którzy twierdzą inaczej są w błędzie:diabloti:

Mialam 2-miesieczną sunię Toscę na tymczasie, robale wielkości mojego jamnika, a skład wydobycia przerobionego "jadła" to głównie ziarno". Przypomnę to było dwumiesieczne szczenię.

Posted

Mieszkamy w barbarzyńskim kraju gdzie ludzi zatrudnia sie wg klucza przynależności do układu a nie wg kompetencji. Tylu bezrobotnych mlodych ludzi po zootechnice bez pracy a takie stare matoly rządzą:angryy:

Posted

Nowa fryzura suni rozbawiła mnie po prostu. A Nesca za zdjęciu wygląda na zażenowaną swoim obecnym niespanielowym wyglądem. Na szczęście włoski odrosną i wszystko wróci do normy.

Posted

dałam jużogłoszenie na spanielach, ale jeszcze tu wkleję:

Miejscowość: Mikoszewo Województwo: Pomorskie

przyjme pod swój dach pieska cocer spanielka nie musi byc szczeniaczek.ważne aby lubił dzieci, mam synka 1, 5 roczku

| 0552610177 | 11280721

Może da się zorganizuje dowóz, jeżeli Pani by odpowadała ta piękność,. bo warunek spełnia - musi lubieć dzieci. Kontaktujcie się bezpośrednio z podanym numerem, nie znam sprawy tylko wyszukałam ogłoszenie, a nóż się uda

Posted

Ale ją fryzjer załatwił ;)
Też bym jej jeszcze boki podcięła, żeby to wszystko jakoś równo wyglądało...
Murka - to całkiem dobry pomysł z maszynką i trymerem. Też uważam, że lepiej byś to zrobiła. Moim sąsiadom dwa razy tak objechali okropnie ich spaniela, że w końcu się wnerwili, kupili maszynkę i teraz sami strzygą - i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem ;)

Co do diety... :shake: Biedne psiaki...

Posted

ala123 napisał(a):
Nowa fryzura suni rozbawiła mnie po prostu. A Nesca za zdjęciu wygląda na zażenowaną swoim obecnym niespanielowym wyglądem. Na szczęście włoski odrosną i wszystko wróci do normy.

:lol::lol:
Ala. Ty to trafiasz w sedno jednym zdaniem:razz:
Moze sie wybierzemy do MUrki i sprawimy tej fryzjerce nowa fryzure?:evil_lol:
GRATIS!

Posted

ja swojego yorka strzygę w domu sama...szkoda mi kasy na ciągłę fryzjerowanie a kilka ścięć i człowiek nabiera w[rawy...wiadomo że nie zrobie żadnej superowej fryzurki bo profesjonalistką nie jestem ale na równo obciachac można ładnie samemu...Murka zastanów się:cool3:

Posted

[quote name='feliksik']dałam jużogłoszenie na spanielach, ale jeszcze tu wkleję:

Miejscowość: Mikoszewo Województwo: Pomorskie

przyjme pod swój dach pieska cocer spanielka nie musi byc szczeniaczek.ważne aby lubił dzieci, mam synka 1, 5 roczku

| 0552610177 | 11280721

Może da się zorganizuje dowóz, jeżeli Pani by odpowadała ta piękność,. bo warunek spełnia - musi lubieć dzieci. Kontaktujcie się bezpośrednio z podanym numerem, nie znam sprawy tylko wyszukałam ogłoszenie, a nóż się uda

Mikoszewo to piekna miejscowość nad morzem przy samym ujściu Wisły. Tam jest cudnie:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='lucySxy']:lol::lol:
Ala. Ty to trafiasz w sedno jednym zdaniem:razz:
Moze sie wybierzemy do MUrki i sprawimy tej fryzjerce nowa fryzure?:evil_lol:
GRATIS!

Cioteczki to nie do mnie, musicie jechać do Stalowej :lol:

jogi, to nie Beatka, to w salonie. Wcześniej zrobili nam Marcela na supcio, więc nie chcę im robić antyreklamy.
Ale spoko, Nesca właśnie jedzie na poprawę fryzu :cool3:

Posted

Nesca już poprawiona :cool3: wygląda o niebo lepiej, włoski będą odrastać równo. Jutro postaram się o fotki, to ciotki same ocenicie.

Mam też dość zaskakującą nowinę. Wetka po oględzinach uzębienia Nesci upiera się, że to młodziutka suczka i ma rok maksymalnie :crazyeye:

Na zaświadczeniu ze schroniska napisali 3 lata :roll:

Ja specem nie jestem, więc jestem za tym, aby zaufać wetowi :razz: niniejszym zmieniam info na pierwszej stronie.

Koszty dzisiejszego strzyżenia to 20 zł + 15 zł dojazd do lecznicy do Stalowej Woli (1/2 kosztów).

Posted

taka młodziutka?
zaświadczenie ze schronu to wiesz:roll:
super w takim razie jeszcze szybciej znajdzie pewnie domek...Murka ja mam prośbę...
planuję się zająć dogoterapią, zaczęłam szkolić w tym kierunku swoją sunie(potrwa to razem z egzaminami około roku)...mam koleżankę która szuka dla siebie psa do dogoterapii, czy mogłabyś zrobić pare testow na Nesci? jeśli sie zgodzisz zadzwonie do Ciebie i powiem o co mi chodzi...samo zachowanie psa to kwestia intensywnego szkolenia w tym kierunku jednak żeby było sens szkolic trzeba najpierw sprawdzić pewne odruchy które świadczą o posiadaniu lub nie posiadaniu predyspozycji do pracy z dziećmi chorymi:lol:

Posted

Saphira napisał(a):
Mieszkamy w barbarzyńskim kraju gdzie ludzi zatrudnia sie wg klucza przynależności do układu a nie wg kompetencji. Tylu bezrobotnych mlodych ludzi po zootechnice bez pracy a takie stare matoly rządzą:angryy:

Z przykrością trzeba przyznac,że tak niestety jest. Dotyczy to wszystkich dziedzin życia w naszym tyle świętym co obłudnym kraju i tylko nie wiem, jak to się dzieje, skoro ponoć wszyscy o tym decydujemy, bo przecież jest demokracja. I to mnie przeraża : w jakim społeczeństwie ja żyję. Zresztą pewnie my wszyscy ( no 90%)na tym forum nie dajemy na takie rzeczy przyzwolenia a jednak mają one miejsce . Chciałabym dożyć takiej chwili ,że prawa zwierząt będą respektowane,że będą stosowane dotkliwe kary za znęcanie się,że wreszcie urzędasy wszelkiej maści nie mówiąc już o wynaturzonej większości społeczeństwa, zaznają uczucia empatii w stosunku do zwierząt.