ala123 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Mogę dać ogłoszenia do lokalnej prasy, ale jak mają brzmieć , czy np. znaleziono suczkę w typie rasy itd.....? A jeżeli ktoś poda się za właściciela nie będąc nim? Sunia reaguje bardzo spontanicznie na każdego człowieka,więc trudno będzie ocenić Quote
Ss Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Właściciel powinien miec ksiazeczke szczepien psa, tam jest rasa i kolor podany, no i oczywiscie jakies zdjecia... Quote
Murka Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Cechą charakterystyczną Nesci jest niekopiowany ogonek i o tym nie trzeba wspominać w ogłoszeniach. Ktoś kto nie jest właścicielem nie będzie o tym wiedział, bo spaniele przeważnie mają krótki ogonki ;) Quote
sacred PIRANHA Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 myslę ze w ogłoszeniu mozna podac ogolnie ze znaleziono spaniela....a niech ktos kto sie zglosi powie jaka płeć, kolor, ogon,wiek, jak sie nazywa - moze akurat zareaguje inaczej na imie swoje... jesli ktoś za nią teskni to zareaguje na każdo ogłoszenie o znalezionym spanielu nawet akie ogólnikowe:cool3: Quote
danka1234 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 ułoży ktos jakis informacyjny tekst do ogłoszeń? bo zrobiłabym jej ogłoszenia ale nie chcałabym nieopatrznie zamiescić tego co nie trzeba.;) Quote
sacred PIRANHA Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 moim zdaniem należy puścic jedynie ogłoszenia z informacją znaleziono łagodnego spaniela w okolicach Zamościa i podac numer telefonu..nie wiem Murka by sie tym zajmowała? i jak ktos zadzwoni to niech on zacznie mówic jakiego spaniela konkretnie zgubił, niech go opisze...kochający pan będzie miał mega dużo do opowiadania o tym jaki jest jego psiak;) tylko jesli ktos go szuka to czemu nie szukał w zamojskim schronisku..może Nesca nie jest z Zamoscia tylko gdzie daleko mieszkała... Quote
ala123 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Dzięki za podpowiedź, zrobię ogłoszenia w prasie. Powieszę też informację np. w gabinetach weterynaryjnych. Quote
irysek Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 narazie danka nie ma jej co oglaszac. szukamy poprzedniego wlasciciela, bo jest duze prawdopodobienstwo, ze ktos jej szuka. tatuazu w uchu brak? poprosimy zdjecia po fryzjerze :) Quote
kaggaz Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 dziewczyny, ja mam spaniele rodowodowe i spaniele są tatułowane w dolnej pachwinie, po latach tatuaż zarasta albo się rozchodzi na ciele psa i trzeba go uważnie szukać, proponuję zgolić sierść w pachwinach, szybko odrośnie a będziecie mieć pewność ;) Quote
Ra_dunia Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 są dwie metody tatuowania - pachwina i ucho. Kiepsko zrobiony tatuaż, rzeczywiście jest po paru latach prawie nie zauważalny... Z drugiej strony sunia może pochodzić z pseudo - a wówczas możecie sobie tatuażu szukać i szukać ;) co nie znaczy, że Nesca nie miała kochającego domu i ktoś może rzeczywiście za nią tęsknić... Mam jednak obawy, że skoro sunia była jakiś czas w schronisku i nikt się po nią nie zgłosił to po prostu nikt jej nie chce :( Ja bym obdzwoniła wszystkie schroniska w okolicy bliższej i dalszej. Quote
Jo37 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Proponuję wysłać zdjęcia do Kory . Ona ma ogromną bazę psów zaginionych . Może ktoś ją ukiradł w zupełnie innej części Polski. Quote
sacred PIRANHA Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 juz gdzies pisałam że w zamojskim schronisku pracownik kiedys przy mnie pomylił amstaffa z bokserem (przyjechałam z państwiem po konkretnego piesia w typie boksia a on zaproponował nam innego "ładniutkiego nowego boksia" i wyprowadził nam amstaffa) także podejrzewam że taki scenariusz: zadzwonił ktos poszukujący swojego spaniela do schroniska zapytać czy taki ostatnio może tam trafił, odpowiedz pracownika że nie mają żadnych spanieli w schronisku - jest bardzo prawdopodobny...ja znając to schronisko gdybym zgubiła swojego psa napewno bym nie dzwoniła pytać czy mają takiego bo pewnie by nie wiedzieli o czym mówie wogole, przyjeżdzałabym za to co kilka dni w nadzieji że go gdzies znajde schowanego...ale ja znam to schronisko... psów jest dużo, część jest pochowana po budach ciągle, niektórzy pracownicy nie znają konkretnych ras psów także ciężko dostać 100%pewną informację... Quote
bianka0 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 irysek napisał(a):narazie danka nie ma jej co oglaszac. szukamy poprzedniego wlasciciela, bo jest duze prawdopodobienstwo, ze ktos jej szuka. tatuazu w uchu brak? poprosimy zdjecia po fryzjerze :) Nie wiem ,róbcie jak chcecie,ale to dzięki ogłoszeniom,zagubiona Róża w 2 tygodnie po znalezieniu jej odnalazła swój dom.Babka rozpoznała ją na allegro. My z danką1234 dostosujemy się,wobec tego nie będę nawet prosiła Isadory o allegro. Quote
Tola Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 sacred PIRANHA napisał(a):juz gdzies pisałam że w zamojskim schronisku pracownik kiedys przy mnie pomylił amstaffa z bokserem (przyjechałam z państwiem po konkretnego piesia w typie boksia a on zaproponował nam innego "ładniutkiego nowego boksia" i wyprowadził nam amstaffa) także podejrzewam że taki scenariusz: zadzwonił ktos poszukujący swojego spaniela do schroniska zapytać czy taki ostatnio może tam trafił, odpowiedz pracownika że nie mają żadnych spanieli w schronisku - jest bardzo prawdopodobny...ja znając to schronisko gdybym zgubiła swojego psa napewno bym nie dzwoniła pytać czy mają takiego bo pewnie by nie wiedzieli o czym mówie wogole, przyjeżdzałabym za to co kilka dni w nadzieji że go gdzies znajde schowanego...ale ja znam to schronisko... psów jest dużo, część jest pochowana po budach ciągle, niektórzy pracownicy nie znają konkretnych ras psów także ciężko dostać 100%pewną informację... Potwierdzam. Ostatnio miałam ludzi, którzy szukali zagubionego psa od 2 tyg, byli parę razy w schronie i nic. Zaden pracownik nie zaprowadził ich do boksów na kwarantannie, gdzie są świezo przywozone psy. Przez przypadek okazało się, ze jedna z naszych wolontariuszek zapamietała piesia wąłsnie z kwarantanny, bo bardzo piszczał. Takim sposobem ludzie odzyskali psa. Quote
Tola Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 bianka0 napisał(a):Nie wiem ,róbcie jak chcecie,ale to dzięki ogłoszeniom,zagubiona Róża w 2 tygodnie po znalezieniu jej odnalazła swój dom.Babka rozpoznała ją na allegro. My z danką1234 dostosujemy się,wobec tego nie będę nawet prosiła Isadory o allegro. Ja tez polecałabym robienie ogloszeń... Quote
Murka Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Nesca wczoraj została doszczepiona na wirusówki. W ciąży na szczęście nie jest. W uszkach grzybek :-( Z fryzurki nie jestem zadowolona, bo miało być ogólne podstrzyżenie, a fryzjerki zajęły się głównie dredami na uszkach. Skutek jest taki, że uszka gołe, a reszta właściwie bez zmian :shake: Ale poprawimy przy okazji ;) Koszt strzyżenia to 40 zł, wirusówki 40 zł + 7,50 zł dojazd do Stalowej Woli 1/4 kosztów. Lek do ucholi mamy póki co. Quote
Ra_dunia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 to może rzeczywiście domek cały czas szuka Nesci... Quote
lucySxy Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 kaggaz napisał(a):dziewczyny, ja mam spaniele rodowodowe i spaniele są tatułowane w dolnej pachwinie, po latach tatuaż zarasta albo się rozchodzi na ciele psa i trzeba go uważnie szukać, proponuję zgolić sierść w pachwinach, szybko odrośnie a będziecie mieć pewność ;) To nie jest moim zdaniem pies rodowodowy, bo jak ja wiozlam to ogladalem jej i pachwiny i uszy:shake: Tak sie sklada, ze moje psiaki sa tatuowane i w pachwinie i w uchu,tatuaze sa wyrazne, a jedna suka ma 9 rz:roll: Quote
Isadora7 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 bianka0 napisał(a):Nie wiem ,róbcie jak chcecie,ale to dzięki ogłoszeniom,zagubiona Róża w 2 tygodnie po znalezieniu jej odnalazła swój dom.Babka rozpoznała ją na allegro. My z danką1234 dostosujemy się,wobec tego nie będę nawet prosiła Isadory o allegro. A dlczego nie. Zrobie po prostu allegro adopcyjne a nie poszukujące. A włąscidciele jak szukają to znajdą. Quote
ala123 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Dałam ogłoszenia do lokalnej prasy i rozwiesiłam dodatkowo w kilku miejscach. Zobaczymy czy będzie odzew. Myślę ,że inne ogłoszenia też dobrze byłoby zrobić, tak jak proponujecie. Quote
Murka Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Nowa fryzura Nesci :cool1: Fryzjerki podobno resztę włosów rozczesały :roll: Quote
sacred PIRANHA Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 hahah Nesciu co one z Ciebie zrobiły:evil_lol: Murka ja mam propozycje...Ty sobie kup maszynke i trymer i sama ścinaj psy...napewno lepiej Ci to wyjdzie:diabloti: trzeba ją ogolić całą skoro rozczesały reszte kudełków:cool3: przynajmniej jej równo ładnie odrosną:diabloti: Quote
Saphira Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Co ona biedna złego zrobiła :placz::placz::placz:Była taka cudna:placz::placz::placz: Quote
Isadora7 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 [quote name='Saphira']Co ona biedna złego zrobiła :placz::placz::placz:Była taka cudna:placz::placz::placz: No co tyyy, nadal jest śliczna spójrz naten pychol http://img43.imageshack.us/img43/6372/nesc.jpg Quote
Recommended Posts