Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mogę dać ogłoszenia do lokalnej prasy, ale jak mają brzmieć , czy np. znaleziono suczkę w typie rasy itd.....? A jeżeli ktoś poda się za właściciela nie będąc nim? Sunia reaguje bardzo spontanicznie na każdego człowieka,więc trudno będzie ocenić

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właściciel powinien miec ksiazeczke szczepien psa, tam jest rasa i kolor podany, no i oczywiscie jakies zdjecia...

Posted

Cechą charakterystyczną Nesci jest niekopiowany ogonek i o tym nie trzeba wspominać w ogłoszeniach. Ktoś kto nie jest właścicielem nie będzie o tym wiedział, bo spaniele przeważnie mają krótki ogonki ;)

Posted

myslę ze w ogłoszeniu mozna podac ogolnie ze znaleziono spaniela....a niech ktos kto sie zglosi powie jaka płeć, kolor, ogon,wiek, jak sie nazywa - moze akurat zareaguje inaczej na imie swoje...
jesli ktoś za nią teskni to zareaguje na każdo ogłoszenie o znalezionym spanielu nawet akie ogólnikowe:cool3:

Posted

moim zdaniem należy puścic jedynie ogłoszenia z informacją znaleziono łagodnego spaniela w okolicach Zamościa i podac numer telefonu..nie wiem Murka by sie tym zajmowała? i jak ktos zadzwoni to niech on zacznie mówic jakiego spaniela konkretnie zgubił, niech go opisze...kochający pan będzie miał mega dużo do opowiadania o tym jaki jest jego psiak;)
tylko jesli ktos go szuka to czemu nie szukał w zamojskim schronisku..może Nesca nie jest z Zamoscia tylko gdzie daleko mieszkała...

Posted

narazie danka nie ma jej co oglaszac. szukamy poprzedniego wlasciciela, bo jest duze prawdopodobienstwo, ze ktos jej szuka.
tatuazu w uchu brak?

poprosimy zdjecia po fryzjerze :)

Posted

dziewczyny, ja mam spaniele rodowodowe i spaniele są tatułowane w dolnej pachwinie, po latach tatuaż zarasta albo się rozchodzi na ciele psa i trzeba go uważnie szukać, proponuję zgolić sierść w pachwinach, szybko odrośnie a będziecie mieć pewność ;)

Posted

są dwie metody tatuowania - pachwina i ucho. Kiepsko zrobiony tatuaż, rzeczywiście jest po paru latach prawie nie zauważalny...
Z drugiej strony sunia może pochodzić z pseudo - a wówczas możecie sobie tatuażu szukać i szukać ;) co nie znaczy, że Nesca nie miała kochającego domu i ktoś może rzeczywiście za nią tęsknić...
Mam jednak obawy, że skoro sunia była jakiś czas w schronisku i nikt się po nią nie zgłosił to po prostu nikt jej nie chce :( Ja bym obdzwoniła wszystkie schroniska w okolicy bliższej i dalszej.

Posted

Proponuję wysłać zdjęcia do Kory . Ona ma ogromną bazę psów zaginionych . Może ktoś ją ukiradł w zupełnie innej części Polski.

Posted

juz gdzies pisałam że w zamojskim schronisku pracownik kiedys przy mnie pomylił amstaffa z bokserem (przyjechałam z państwiem po konkretnego piesia w typie boksia a on zaproponował nam innego "ładniutkiego nowego boksia" i wyprowadził nam amstaffa) także podejrzewam że taki scenariusz: zadzwonił ktos poszukujący swojego spaniela do schroniska zapytać czy taki ostatnio może tam trafił, odpowiedz pracownika że nie mają żadnych spanieli w schronisku - jest bardzo prawdopodobny...ja znając to schronisko gdybym zgubiła swojego psa napewno bym nie dzwoniła pytać czy mają takiego bo pewnie by nie wiedzieli o czym mówie wogole, przyjeżdzałabym za to co kilka dni w nadzieji że go gdzies znajde schowanego...ale ja znam to schronisko...
psów jest dużo, część jest pochowana po budach ciągle, niektórzy pracownicy nie znają konkretnych ras psów także ciężko dostać 100%pewną informację...

Posted

irysek napisał(a):
narazie danka nie ma jej co oglaszac. szukamy poprzedniego wlasciciela, bo jest duze prawdopodobienstwo, ze ktos jej szuka.
tatuazu w uchu brak?

poprosimy zdjecia po fryzjerze :)

Nie wiem ,róbcie jak chcecie,ale to dzięki ogłoszeniom,zagubiona Róża w 2 tygodnie po znalezieniu jej odnalazła swój dom.Babka rozpoznała ją na allegro.
My z danką1234 dostosujemy się,wobec tego nie będę nawet prosiła Isadory o allegro.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
juz gdzies pisałam że w zamojskim schronisku pracownik kiedys przy mnie pomylił amstaffa z bokserem (przyjechałam z państwiem po konkretnego piesia w typie boksia a on zaproponował nam innego "ładniutkiego nowego boksia" i wyprowadził nam amstaffa) także podejrzewam że taki scenariusz: zadzwonił ktos poszukujący swojego spaniela do schroniska zapytać czy taki ostatnio może tam trafił, odpowiedz pracownika że nie mają żadnych spanieli w schronisku - jest bardzo prawdopodobny...ja znając to schronisko gdybym zgubiła swojego psa napewno bym nie dzwoniła pytać czy mają takiego bo pewnie by nie wiedzieli o czym mówie wogole, przyjeżdzałabym za to co kilka dni w nadzieji że go gdzies znajde schowanego...ale ja znam to schronisko...
psów jest dużo, część jest pochowana po budach ciągle, niektórzy pracownicy nie znają konkretnych ras psów także ciężko dostać 100%pewną informację...

Potwierdzam. Ostatnio miałam ludzi, którzy szukali zagubionego psa od 2 tyg, byli parę razy w schronie i nic. Zaden pracownik nie zaprowadził ich do boksów na kwarantannie, gdzie są świezo przywozone psy. Przez przypadek okazało się, ze jedna z naszych wolontariuszek zapamietała piesia wąłsnie z kwarantanny, bo bardzo piszczał. Takim sposobem ludzie odzyskali psa.

Posted

bianka0 napisał(a):
Nie wiem ,róbcie jak chcecie,ale to dzięki ogłoszeniom,zagubiona Róża w 2 tygodnie po znalezieniu jej odnalazła swój dom.Babka rozpoznała ją na allegro.
My z danką1234 dostosujemy się,wobec tego nie będę nawet prosiła Isadory o allegro.

Ja tez polecałabym robienie ogloszeń...

Posted

Nesca wczoraj została doszczepiona na wirusówki. W ciąży na szczęście nie jest. W uszkach grzybek :-(

Z fryzurki nie jestem zadowolona, bo miało być ogólne podstrzyżenie, a fryzjerki zajęły się głównie dredami na uszkach. Skutek jest taki, że uszka gołe, a reszta właściwie bez zmian :shake: Ale poprawimy przy okazji ;)

Koszt strzyżenia to 40 zł, wirusówki 40 zł + 7,50 zł dojazd do Stalowej Woli 1/4 kosztów. Lek do ucholi mamy póki co.

Posted

kaggaz napisał(a):
dziewczyny, ja mam spaniele rodowodowe i spaniele są tatułowane w dolnej pachwinie, po latach tatuaż zarasta albo się rozchodzi na ciele psa i trzeba go uważnie szukać, proponuję zgolić sierść w pachwinach, szybko odrośnie a będziecie mieć pewność ;)

To nie jest moim zdaniem pies rodowodowy, bo jak ja wiozlam to ogladalem jej i pachwiny i uszy:shake:
Tak sie sklada, ze moje psiaki sa tatuowane i w pachwinie i w uchu,tatuaze sa wyrazne, a jedna suka ma 9 rz:roll:

Posted

bianka0 napisał(a):

A dlczego nie. Zrobie po prostu allegro adopcyjne a nie poszukujące. A włąscidciele jak szukają to znajdą.

Posted

Dałam ogłoszenia do lokalnej prasy i rozwiesiłam dodatkowo w kilku miejscach. Zobaczymy czy będzie odzew.
Myślę ,że inne ogłoszenia też dobrze byłoby zrobić, tak jak proponujecie.

Posted

hahah Nesciu co one z Ciebie zrobiły:evil_lol:
Murka ja mam propozycje...Ty sobie kup maszynke i trymer i sama ścinaj psy...napewno lepiej Ci to wyjdzie:diabloti: trzeba ją ogolić całą skoro rozczesały reszte kudełków:cool3: przynajmniej jej równo ładnie odrosną:diabloti: