Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam nareszcie mam czas zobaczyć wątek Nesci,postaram się również dzisiaj ,,na żywo''.
Mnie też wydaje się ze to ta sama sunia, pamiętacie jak bardzo różniło się zachowanie Róży w hoteliku i w swoim domu( lęk przed schodami,podejrzenie niedosłuchu).
Najwspanialej byłoby gdyby i ona miała swój dom, ale żeby była szansa go odnależć konieczne allegro zrobione przez Isadorę.Wszystkie musimy ją bardzo ładnie poprosić.Ja 3 dni temu jeszcze miałam telefon w sprawie Róży i pytania o jej dalsze losy .Ludzie wrzucają allegra Isadory do ulubionych i często wracają.
O pozostałe ogłoszenia poproszę po południu dankę1234(jest również mistrzynią w ich przygotowaniu).

Posted

Nesca poza schronem super :multi: i pomyśleć że w schronisku nie chciała podejść do siatki,ja myślę,że nikomu się nie zgubiła,nie była by taka zaniedbana

Posted

bianka0 przekazała na Nescę 100 zł ;)

Dobre wieści takie, że sunia raczej nie jest w ciąży (oglądałam ją dokładnie i sutki też i na ciążę to nie wygląda, jest po prostu podpasiona... co może świadczyć, że jednak miała dobry dom), złe takie, że nie daliśmy rady jeszcze dotrzeć z nią do weta. Ale myślę, że w sobotę lub poniedziałek Nesca zaliczy wizytę w lecznicy. Trzeba zajrzeć w uszka (coś tam brudno) i poobciachać troszkę kłaczki. Na zadzie ma sporego dreda przyklejonego do skóry.
Odpchlona i odrobaczona już została.

Nesca bardzo garnie się do domu (mieszka na razie w boksie wewnętrznym), przesiaduje pod drzwiami wejściowymi i do boksu trzeba ją prowadzić na smyczy, bo zawołana nie wykazuje chęci pójścia w tamtym kierunku...
Jest super grzeczna, nic nie niszczy, nie brudzi. Tylko nie lubi samotności i czesto popiskuje.

Dzisiaj odwiedziła ją bianka0 więc myślę, że dołoży parę słów jaka to fantastyczna psinka :loveu:

Posted

Sunia jest w hoteliku, w takim razie jak wygląda sprawa z opłacaniem jej pobytu?
Jakieś deklaracje comiesięczne i wpłaty już są?
Na czyj numer konta wpłacać?
Chciałabym umieścić info o tym na spanielowym, ale potrzebuję numeru konta do wpłat.

Posted

Nesca piękna jest i imię też idealne dla niej.
Pomimo to ,że wszyscy jesteśmy przekonani,iż sunia nie zabawi w hoteliku długo to dobrze byłoby zebrać na wszelki wypadek deklaracje comiesięcznych wpłat. Czy są jakieś Murko?

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Sunia jest w hoteliku, w takim razie jak wygląda sprawa z opłacaniem jej pobytu?
Jakieś deklaracje comiesięczne i wpłaty już są?
Na czyj numer konta wpłacać?
Chciałabym umieścić info o tym na spanielowym, ale potrzebuję numeru konta do wpłat.

Witaj to wątek o hoteliku u Murki.Na pierwszej stronie są informacje dotyczące konta do przelewów:

http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/index152.html

Co do Nesci suczka jest niesamowita,po prostu jestem nią zauroczona.
Jest tłuściutka,sierść była systematycznie pielęgnowana,jest jedwabista,błyszcząca.Jej zaniedbanie musiało być jednak miesięczne,schroniskowe.
Psychika i ułożenie psiaka takie,że ze świecą szukać.Łagodna,lgnąca niesamowicie do człowieka natychmiast po powitaniu.Wczoraj pozwalała już sobie zazdrośnie odpychać moją rękę,żebym nie głaskała innych psiaków.Umie wykonywać polecenia i oszukiwać żeby icyh nie wykonywać.Jest łagodna do dzieci i wszystkich zwierząt.
Jeżeli nie odnajdzie się jej dom,to domy adopcyjne będą stały w kolejce.

Co do deklaracji wpłat,to ja jej obiecałam 100 zł miesięcznie,Ty Alu 100 zł miesięcznie i Asia & Ginger 10 zł miesięcznie.Dalszych musimy szukać,bo będzie sterrylka,odrobaczenie,szczepienia .

Posted

Zdjecia z naszej wizyty mieleckich wolontariuszy u Murkow. Suczka jest przecudna, przekochana, przemila :loveu: Szukalysmy tatuazu, bo naprawde suczka wyglada na bardzo rasowa, chociaz ja sie w 100% na spanielach nie znam :oops:

Posted

Nesca jest naprawde piekna, i ten usmiechniety pyszczek,pełen zainteresowania,takiej zywej ciekawosci,fantastyczna jest !
Ja mysle, ze ona moze nie miec 6 lat,poniewaz nie ma sladu siwizny na pyszczku.
Nie wiem gdzie sa wpisane deklaracje na Nescę?
Ja chcialabym pokryć koszt sterylizacji Nesci,poniewaz uwazam , ze zadna suczka nie powinna byc wydana do Ds bez sterylizacji,bo potem z przeprowadzeniem zabiegu bardzo roznie bywa.

Posted

przecudna. az dziwne, ze trafila do schronu... my tu jej domu szukamy, akcje ratowania robimy, a jak ktos gdzies za nia oczy wyplakuje !?

czy ona na pewno ma 6-7lat? nie ma siwego wloska na mordce i tez reszta zdjec wskazuje na to, ze chyba az tyle to ona nie ma.

(staruszki te z kolejki liczone sa juz od 6 r.ż? myslalam, ze od 10...)

a co do suni to boska jest, ciekawe czy zeby ma ok, bo przeciez i po tym mozna mniej wiecej ocenic wiek psa.
jestem nia zachwycona.

Posted

irysku, nikt nie wiedział w jakim wieku jest Nesca. W schronisku wyglądała na staruszka ok. 10letniego. Okazało się, że jest młodsza, tym lepiej. Szybciej zwolni się miejsce ;)

Posted

Nesca właśnie pojechała do fryzjera ;)
Zaliczy też lecznicę (upewnienie się, że nie ma ciąży, kontrola uszek, doszczepienie na wirusówki).