julius Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Witam, mam 5,5 miesięcznego Gordonka, ktory strasznie lubi się chlapac w kazdej napotkanej rzeczce/kałuzy itd, przez co tez jest dosc czesto kąpany, bo w dlugim włosie przynosi do domu strasznie duzo brudu. Nie wiem, czy wlasnie te kąpiele nie są przyczyną jakiegos przeziębienia. Od 2 dni przeważnie rano Porter ma chrypkę, odchrząkuje, momentami wydaje sie jakby chcial zwymiotowac. (ma odruch wymiotny, nie jest to na pewno z zoladka) Dzieje się to przeważnie po snie w nocy albo na pierwszym spacerku... Nie wiem, czy podawac mu cos, czy poczekac kilka dni, az samo przejdzie ? Nie chcę od razu pędzic do weterynarza, bo nie wyglada to jakos bardzo powaznie, ale nie chcialbym tez, zeby przerodzilo sie to w cos powazniejszego. Quote
ewula Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 możliwe że to zapalenie krtani, ale oczywiście nie chcę wyrokować, natomiast zdarza się często u psiaków o dziwo w okresie letnim ,w upały, kiedy psy schładzają się albo same, albo przy pomocy pańci ;-) zimną wodą...pijąc ją oczywiście w tej sytuacji bez weta się raczej nie obejdzie Quote
Recommended Posts