Jump to content
Dogomania

Negai Kazoku Kanshin

Recommended Posts

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Madziadalena
Posted

Dziękujemy za komplementy :loveu: Jutro wizytujemy weterynarza i się zważymy, ale duuuzi już jesteśmy i ciężcy :roll: :evil_lol:

A poważnie, to ja się zastanawiam, czy ogromny apetyt, to norma u małego akity, bo Negai ledwo zje, a już prosi o dokładkę. Gdybym tak folgowała jego chęciom, to zjadałby co najmniej dwa kilo BARF-u dziennie :crazyeye: :lol:

Posted

Oooj u nas nigdy nie było objawów obrzarstwa, pilnuj go Madziu bo się zmieni w smoka :cool3:! Teraz jak zmieniliśmy dietę to Gin je mniej niż powinien, ale na wadze nie traci na szczęście. A moją wiadomość prywatną Madziu dostałaś ostatnio na dgm?

Posted

U Shirai'ka bylo tak ze za miske jedzonka mogl oddac wszystko i pogrysc wszystko i wszystkich. My barfu nie stosujemy, on jak byla maly jadl tylko sucha karme, okolo godziny przed posilkem juz biegal po mieszkaniu, szczekal, warczal skakal po szafkach i wogole cuda wyprawial, wiec zaczelismy go karmic tez 3 razy dziennie, ale nie regularnie tylko o roznych porach i poskutkowalo, poniewaz jak nie wiedzial kiedy dostanie miske, to przeciez nie mogl szalec caly dzien. A teraz to mu sie tak poprzewracalo w glowie, ze musze mojego "laskawego psiaczka" prosic zeby cokolwiek zjadl :shake:, mam nadzieje ze z upalami to minie i wroci mu apetyt, poniewa to jest lepsze niz niejadek.
Negai jest uroczy, ale strasznie jest rozny od mojego Lobuza ;)

Posted

Madziu super fotki Negai na zielonej łączce :-) rzeczywiście Negai nieźle już urósł :-) Nashi i Natsu też :-) ważyliśmy się ostatnio - Natsu 10,20 kg, a Nashi 7,80 kg :-) Natsu też stanęło już drugie uszko :-)
a co do apetytu to naszym maluchom też dopisuje :-) oczywiście jedzą w różnych pomieszczeniach, by uniknąć kłótni...mają apetyt i nigdy nic nie zostawiają :-)

Guest Madziadalena
Posted

Dziękujemy :lol: :lol:oby się od komplementów maluchowi nie przewróciło w łebku :evil_lol:

Na dzień dzisiejszy Nagai waży... uwaga :evil_lol:... 13,7 kg :cool3:

Shirai - Koki, w upały, to Negai uwielbia jeśc nabiał, w sensie schłodzony kefir z odrobiną twarogu i algami do smaku, próbowałaś na Shirai'ku?

Angeliko, wiadomośc dostałam, dziękuję Ci, a odpowiem na pw :)

Posted

No wlasnie, a mi ciagle powtarzaja, ze przekarmiona akitka (a Shirai mial apetyt jak smok) to wieksze prawdopodobienstwo dysplazji, nasz weterynarz ciagle nam trabi, zeby dawac mu nawet o 20-30 dkg mniej niz powinien dostawac maluch w jego wieku...

Posted

nie no ja wiem:evil_lol:tylko Tano wcale dużo nie je....tzn gdyby mógł to by jadł oczywiscie...ale poza tłuszczykiem to on sam w sobie duży jest.....jak dorosłe sunie akitek prawie

Guest Madziadalena
Posted

No fakt, weterynarze raczej są zdania, że ciężka akita, to akita z problemami stawowymi, ale na szczęście na razie, wg weta, u nas jest okey :)
Dziś dla odmiany, gorąco okrutnie i Negai zjadł tylko miseczkę nabiału, na kości nawet nie spojrzy, więc jest szansa, że w smoka się nie zmieni :lol: w najblizszym czasie :evil_lol:

• 2 weeks later...
Guest Madziadalena
Posted

Negai zawiera nowe znajomości :lol:

Guest Madziadalena
Posted

Pierwsze spotkania z "wielką wodą" ...czyli niewielkim stawem :lol:

I kochana mordeczka na koniec :loveu:

Guest Madziadalena
Posted

Angeliko dokładnie :lol: na dodatek nieustanne próby dominacji powodują, że sporo psów nas unika :roll: :eviltong:

Posted

[quote name='Angelika_Roser']

Dla Madzi i Negai od cioci i braciszka, śliczna sygnaturka na DGM :loveu:

http://i728.photobucket.com/albums/ww284/Angelika_Roser/negsyg.jpg

Angelika na przyszłość.. dozwolona wielkość podpisu na dgm to 500x100px - łącznie z tekstem :shake:

nie macie żadnych problemów po kompielach w stawie?:roll:

są jeziorka, po których mojej Niuni nic nie jest, ale są niestety i takie po których ma alergie.. wracam z Rudą z kolejnych wakacji i znowu musiałam ją prać w jakimś przeciwświądowym, antyalergicznym szamponie..

czy woda na całej kuli ziemskiej nie mogłaby byc po prostu czysta? :mad::razz:

Guest Madziadalena
Posted

Cieszę się, że mogliśmy się spotkać :lol: I zaproszenie dla Was kochani, razem czy osobno, jest zawsze otwarte :loveu: A poniżej skromny zapis spotkania :lol: