jamor Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 jak dalej bede reklamował psy ze swojego DT to pojde z torbami Quote
Ulka18 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 jamor napisał(a):po selwestrze miejsce po bronku bedzie wolne Jamor, piszesz powaznie i serio, serio? Jesli tak, to to jest genialna wiadomosc. Quote
kaskadaffik Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 O szok to było juz zapoznanie i jak się Bronisław zachowuje, grzeczny ? Poraz kolejny padam na twarz przed Jamorem :) Quote
jamor Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 kaskadaffik napisał(a):O szok to było juz zapoznanie i jak się Bronisław zachowuje, grzeczny ? Poraz kolejny padam na twarz przed Jamorem :) Kaska, na plecy , na plecy Quote
masienka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 "jamor" napisał(a): jak dalej bede reklamował psy ze swojego DT to pojde z torbami zartownis sie znalazl :) :) :) Ty sie raczej powinienes martwic zeby po akcji z Bronkiem dogomaniacy nie zaczeli zwozic psow na hurra! i ustawiac sie w kolejce pod plotem ;) pewnie glupio by sasiedzi patrzyli Kciuki nadal trzymac i nie puszczac! Ludziom sie Bronek bardzo spodobal bo i zachowywal sie podobno nienagannie. No ale Bronek to jednak specyficzne futro, do ktorego trzeba miec odpowiednie podejcie. Mam nadzieje, ze pod okiem Jamora dadza sobie z nim rade i nie bedzie zadnych niespodzianek :) To jeszcze w druga strone relacja nowego domku "Hej, pierwszy post na forum To ja jestem zainteresowany Bronkiem, Iza dała nam znać, że jest możliwość spotkania. Zadzwoniłem do Jamora i się umówiłem, dzisiaj byliśmy na odwiedzinach na strzelnicy w Warce. Jamor to profesjonalista i człek porządny. Przywiązał Bronka do bramy i kazał się integrować, pokazał co i jak robić, więc z resztą rodziny się zajęliśmy zapoznawaniem. Psiak wykonał kilka poleceń na "aaaa, miejcie sobie, może usiądę, może szczeknę ze dwa razy jak mi rozkażecie, ale na dużo nie liczcie", zjadł kilka kawałków parówki, po czym stracił zainteresowanie. I zrobił kupę Nie był jednak agresywny, po prostu lekkie olewactwo, trochę zaskoczenie i zdezorientowanie, cicho siedział. Później odwiązaliśmy go i trochę pobiegaliśmy po terenie na smyczy. Łapał smycz w zęby, trzeba będzie go oduczyć, ale nie siłował się ani nie tarmosił. Prowadził spacer, ale posłusznie reagował na zmiany kierunków czy tempa na nasze życzenie. Energiczny jest, lubi taranować i uderzać z bara Po każdym spacerze wykonywał chętniej kilka poleceń "siad" i "głos", dostawał w zamian parówki. Posłusznie puszcza smycz na polecenie "puść". I tak dalej spędzaliśmy czas, zaczął się interesować i bawić z nami, biegał chętnie, wykonywał polecenia. Ani razu nie warknął czy nie zamanifestował sprzeciwu. Pod koniec spotkania zmrużył nawet oczy i lekko połasił się do ręki ojca kiedy ten go głaskał. Trochę pomarudził jak w okolicy pojawił się drugi pies, ale nie warczał, nie wyrywał się - był po prostu zainteresowany, poza tym siedział przy nas spokojnie. Na delikatny dotyk czy głaskanie się nie obraża, nie przesadzaliśmy jednak, bo nie wszystko na raz. Pies wychodzi na prostą, Jamor bardzo dobrze się nim zajął Stanęło na tym, że powiedział nam, że po tak pozytywnej reakcji mógłby dać go nam już dzisiaj. Odwiedzimy Jamora i Bronka za tydzień w weekend, może pojedzie z nami Iza, planujemy adoptować go i zabrać do domu po Nowym Roku, by oszczędzić mu stresu związanego z przyjazdem rodzinnym czy hukami fajerwerków. Polubiliśmy Bronka, pies robi wrażenie, fajny z niego gościu Pozdro, Łukasz" Quote
kaskadaffik Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 No to pierwsze koty za płoty, zapoznanie widac w dobrym kierunku poszło, na plecy obiecuję że padnę ;) jak Bronisław będzie w domu :) :) Quote
Ulka18 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Wyglada na to, ze rodzina chetna na Bronka ma jakie takie pojedzie o malamutach. Super, ze Bronek do niej trafi :fadein: Quote
kaskadaffik Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Bronisław jak przygotowania do świąt? Ubrałeś choinkę ? Zapraszam tymczasem http://www.dogomania.pl/threads/175720-DOGOtorba-klapki-szelki-rA-A-noA-ci-na-Mielec-22-XII?p=13701727#post13701727 Quote
jamor Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 bronek dzis wzniebowziety, zreszta lando tez. snieg, hura hura. z bronkiem juz sobie pozwalam na rozne rzeczy, typu wspólne mordobicie, on mnie a ja jego i walki na snieg. w sobote moze cos zmontuje do obejrzenia. a nasza rozmowa z rana: przychodze 6.20 , - 11 stopni. bronek spi w kojcu na kocyku. przed budą. codziennie mu wkładam kocyk do budy a on go wyciąga, kocyk ma w spadku po piracie. Pytam sie go dzis jak człowiek : " Bronek , do cholery, kiedy bedziesz spał w budzie " odp - " w zime " Quote
Guest malva Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 jamor napisał(a): a nasza rozmowa z rana: przychodze 6.20 , - 11 stopni. bronek spi w kojcu na kocyku. przed budą. codziennie mu wkładam kocyk do budy a on go wyciąga, kocyk ma w spadku po piracie. Pytam sie go dzis jak człowiek : " Bronek , do cholery, kiedy bedziesz spał w budzie " odp - " w zime " ehehehe,ale się uśmiałam ,potrzebowałam coś takiego przeczytać własnie teraz,dzięki :) chciałoby się napisać trzymam kciuki za bronka ale chyba juz niepotrzebne - bo wszystko na dobrej drodze pozdrawiam Quote
Ulka18 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Wreszcie malamuty i huszczaki maja taka pogode jaka lubia. Zeby jeszcze troche sniegu dosypalo, to beda mialy raj. Dobrze, ze Bronek jest u Jamora, a nie w schronisku, jakie to szczescie. Quote
kaskadaffik Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Aga żebyś wiedziała :) :) :) Tak jak Jamor robimy walki w śniegu, gośc nie chce do domu wogóle wracać :) :) Jadę z nim zaraz dzisiaj w pola poganiamy :) Bronku super że żyjesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 Quote
kaskadaffik Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Wróciliśmy z 3,5 godzinnego biegania, skakania , ale radocha, Jamor biegasz skakasz ;) Quote
lupak Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 jamor napisał(a): - 11 stopni. bronek spi w kojcu na kocyku. przed budą. codziennie mu wkładam kocyk do budy a on go wyciąga, kocyk ma w spadku po piracie. A ten kocyk to dostał, bo nie chciało Ci się codziennie wywleczonej z budy słomy sprzątac ?? ;) hi hi Trafił swój na swego. Oba cwane jak .... malamuty :) Quote
jamor Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 jak nie spicie, to do meza do łoza wskoczyc, potem niech on spi a ja w tym czasie cos przygotuje. cos dla oka Quote
jamor Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 i jeszcze to ............. [video=youtube;l29aXwTWLWE]http://www.youtube.com/watch?v=l29aXwTWLWE[/video] Quote
havana Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 no i jak tu nie plakac na klawiature.... Quote
Ulka18 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 No, dobrze pisac, nie plakac na klawiature, jak sie widzic taka przemiane i szczesliwego psa...gdy w glowie nadal siedzi widok Bronka zza krat. Dzieki Jamor, jestes WIELKI :Rose: Quote
masienka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 zwariowal chyba! nie plakac??? ja juz sie dzisiaj zryczalam okropnie bo moj tymczas do nowego domku pojechal a jeszcze teraz taki widok szczesliwego Bronka... Jamor, pewnie juz Cie nudza te wyrazy uwielbienia skladane na kazdym kroku ale po prostu musze bo pekne... wielki respekt, ze zdecydowales sie w taki wlasnie sposob pomagac psom w potrzebie. Bardzo niewiele jest miejsc, ktore zgadzaja sie na przyjecie psow takich jak Bronek. Twoj profesjonalizm, wiedza, ogromne doswiadczenie i przede wszystkim milosc do czterolapow sprawiaja, ze i one dostaja swoja szanse. Dziekuje... Quote
kaskadaffik Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 O nie, ja też zalałam klawiaturę, nie mogę dalej uwierzyć, że w tak krótkim czasie Bronek stał się tak niesamowitym psem :) :) jakie trzeba miec doskonałe podejście... Takiego Jamora to chyba każdy by chciał mieć w domu :) A zabawa z dzieckim, niesamowite, idę oglądać jeszcze raz, a zakończenie, że Bronek będzie miał dom juz niedługo rozwala... A ja powinnam podziękować podwójnie, bo Bronek miał zamieszkać z nami, tylko że okazał się bardzo groźny i Kierownik absolutnie mi rozradził, teraz dzięki Jamorowi on będzie miał dom, a z nami jest Ambo, schroniskowy kolega, DZIĘKUJEMY Quote
jamor Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 nie kazdeego psada sie wyprostowac, ale czasem warto próbowac. dla przyszłego wlasciciela porobiłem zakupy u nazego producenta sprzetu słubowego. szelki z napisem ochronam,smycz wielofunkcyjna, obrona skorzana , taka na całe zycie, lancuchek z karabinkiem aby smyczy nie przegryzał, sliczny kaganiec transportowy. dzis na spotkaniu przedadopcyjnym bronek smigał znowym sprzetem, ino bez kaganca bo nie potrzebny,alena spacery po miescie wskazany Quote
masienka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 tu mozna nawet zobaczyc przystojnego ochroniarza z bialym okiem :) "Jamor wykonał naprawdę świetną pracę. Psiak jest naprawdę przesympatyczny! Dzisiaj się widzieliśmy znowu, trochę połaziliśmy i pobiegaliśmy. Był grzeczny, chociaż tym razem nie mógł stracić zainteresowania smyczą, co jakiś czas ją podgryzał i łapał w zęby Poza tym miód cud malina - łapał śnieżki, przytulał się, chętnie wykonywał polecenia, biegał i chodził, reaguje na gwizdanie. Było kilka psów niedaleko, ale reakcje Bronka były świetne - był zainteresowany, ale nie wyrywał, szedł grzecznie obok, nawet nie stęknął i nic nie próbował. Tata powiedział, że ten pies jest po prostu sympatyczny Jamor był tak uprzejmy i sprawił nam całe oporządzenie dla psiaka, mamy już obrożę z łańcuchem, smycz, kaganiec i szelki, jakie widać na zdjęciach. Przed adopcją chcielibyśmy jeszcze raz odwiedzić Bronka. Jakoś na początku tygodnia podjedziemy do Izy podpisać umowę Wszyscy w rodzinie jesteśmy bardzo optymistycznie nastawieni i radośni, będę Was informował jak przebiega Bronkowe życie Na koniec kolejny pozytyw: trochę popiskiwał jak się rozstaliśmy i odprowadzał nas wzrokiem Polubiliśmy się. Zostawiam kilka zdjęć i pozdrawiam, Łukasz http://img706.imageshack.us/gal.php?g=47675360.jpg " Quote
Recommended Posts