Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o jeeeesu... juz sobie wyobrazam takie tango ;)

malamuty sa ogolnie bardzo gadatliwe i czesto mrucza jak chca pogadac, jak im dobrze, albo jak niedobrze, jak sie chca poprzytulac albo po prostu musza sie wygadac i wcale nie musi to byc zwiazane z prawdziwym warczeniem :) moze to wcale nie jest zlowrogi wstep do posilku?

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

masienka napisał(a):
o jeeeesu... juz sobie wyobrazam takie tango ;)

malamuty sa ogolnie bardzo gadatliwe i czesto mrucza jak chca pogadac, jak im dobrze, albo jak niedobrze, jak sie chca poprzytulac albo po prostu musza sie wygadac i wcale nie musi to byc zwiazane z prawdziwym warczeniem :) moze to wcale nie jest zlowrogi wstep do posilku?

Masia, i właśnie za to je kocham. Za tą gadatliwośc, za wlłasne zdanie, za umijętnośc negocjacji, za permanentną gotowośc do przejęcia władzy (tak w stadzie jak i w domu), za kombinowanie i cięcie głupa, za sto milionów rzeczy. Zwariowałabym z , jak to ujęła nasza koleżanka na malamucim forum, psem pt "oddychaj, nie oddychaj, aż pancia wróci z za morza".
Znam bardzo sporo malamótów. Każdy z nich gada, a że raczej basem od urodzenia, może to przerażac.
Zresztą, weź malamucie zapasy. Ile razy zebraliśmy bęcki, że my tu spokojnie plotkujemy a nam się psy zagryzają. A misie... po prostu się bawiły. A ze dźwięki i obraz jak z horroru ? Kto nie wie, ten się na prawdę wystraszy. (ale chyba ofa robię - przepraszam )

Posted

uf. jestem krok do przodu. pierwsze czesanie. jakby ktos potrzebował futra na kołdre, to niezły zapas lezy u mnie na wybiegu. jutro taczka i trzeba posprzatać

Posted

Bronek to kaaaawal psa, wiec i futra pewnie z niego wylazlo co niemiara.

Jamor, Ty to jestes odwazny chlopie, naprawde z Ciebie gosc :fadein: My dzisiaj czesalysmy tez psy w schronisku, ale do takiego jak Bronek nikt wczesniej nie odwazylby sie wejsc.
Male, ciasne boksy oglupiaja psy, mamy wiele przykladow na to, ze psy po wyjsciu ze schronu calkowicie sie zmieniaja.

Posted

Tyle czasu nie czesany to faktycznie kołdre by zrobił, mój czesany a ile wyłazi z niego, padam na kolana z podziwu nad odwagą :)

A Ambo mi w nocy uciekł, urwał się ze smyczy i amba go wcięła, nie dałam rady za nim pobiec, bo za suką poleciał ... Czekałam pewnie z godzinę na rondzie gdzie go ostatni raz widziałąm i wiecie że wrócił burak tam. Trochę mu zeszło, ale wrócił, a myślałam że juz będzie po psie :( Ale jest :)

Posted

[quote name='kaskadaffik']Ciekawe jak wielkopies na innych ludzi niz Jamora zareaguje, nie wiem czego się można w takiej sytuacji spodziewać, ale chyba zapoznanie musi chwilę potrwać, obustronna akceptacja :)[/QUOTE]

to bedzie krótkie spotkanie, ciekawe jaki samochod mi po nich zostanie

Posted

[quote name='jamor']to bedzie krótkie spotkanie, ciekawe jaki samochod mi po nich zostanie[/QUOTE]

mam to rozumiec jako zgode na przekazanie im Twojego telefonu? Nie przekazalam do tej pory bo nie bylam pewna czy Twoj poprzedni post tutaj nie byl przypadkiem efektem jakiegos bronkowego wyskoku typu proba odgryzienia ucha w czasie namietnego tanga :diabloti:

Posted

[quote name='masienka']mam to rozumiec jako zgode na przekazanie im Twojego telefonu? Nie przekazalam do tej pory bo nie bylam pewna czy Twoj poprzedni post tutaj nie byl przypadkiem efektem jakiegos bronkowego wyskoku typu proba odgryzienia ucha w czasie namietnego tanga :diabloti:[/QUOTE]

niech dzwonią. z daleka ?

Posted

nikt do mnie nie dzwonił, jesli bedzie ktos zainteresowany spotkaniem, to Bronka w niedziele na godz.9.00 zabiore na strzelnice w warce. jesli chodzi o jego zachowania w pomieszczeniach, nie zauwazyłem zadnych braków socjalizacji, czy w przejesciach przez progi czy na powierzchniach śliskich. Zapytałem go czy wejdzie do przyczepy, powiedział ze wejdzie.
Docelowo ja osobiscie bałbym sie go zostawic w towarzystwie dzieci, jest silny i nie toleruje jak mu sie cos narzuca.