Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wplata na kastracje byla, ale nie wiem czy jest juz po zabiegu. Musze zapytac kierownika.

Nikt nie pytal w schronisku o Bruna, wystarczylo zadzwonic do gminy Nisko, zeby sie dowiedziec, ze bezdomne psy trafiaja do Mielca.

Posted

Dostałam odpowiedź :

juz wszystko bedzie ugadaane na forum alaskan malamutów z Kasią i Taflą :)
własciciele sa narazie na wakacjach .
tetefonu nietstey nie znam :(

Posted

Licytacja Bruna zakończyła się sprzedażą. Sądziłam, że gośc zamilknie a tymczasem dopytuje się o odbiór. Kontakt w tej sprawie przekierowałam na schronisko.
Bardzo proszę o natychmiastową kastrację psa.

Posted

O kurcze to teraz i niby właściciel się odezwał i Pan co chce psiaka:diabloti:
Jeśliby się gość tak bardzo upierał a pies wrócił do właściciela to może mu podsunąć innego, tutaj jest kilka malamutków
elmisty - Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierzęta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa
Ten Bronek np jest 4letni i bardzo podobny, a Błażowa jest koło Rzeszowa to niedaleko:razz:

Posted

[quote name='kaskadaffik']O kurcze to teraz i niby właściciel się odezwał i Pan co chce psiaka:diabloti:
Jeśliby się gość tak bardzo upierał a pies wrócił do właściciela to może mu podsunąć innego, tutaj jest kilka malamutków
elmisty - Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierzęta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa
Ten Bronek np jest 4letni i bardzo podobny, a Błażowa jest koło Rzeszowa to niedaleko:razz:

Zobaczymy jak to się rozwinie. Może ten ktoś sam się rozmysli, jesli przyjdzie mu jechac osobiście po psa ;). Z drugiej strony nigdy nie wiadomo co los przyniesie. U nas jest jeszcze przecież suka husky. Tylko oby była już po zabiegu :roll:.

Posted

Pan od licytacji unieważnił adopcję. Nie stało sie to jednak ot tak sobie. Pan zadzwonił wczoraj do schroniska, gdzie dowiedział się, że Bruno nie nadaje się do dzieci, a takowe w domu są.
Cieszy mnie fakt, że generalnie kontakt był poważny, a nie głupi żart. A że Bruno jest jaki jest ... :roll: ... to szuka dalej. Posłałam Panu linka do strony malamutów w potrzebie.

Posted

[quote name='kaskadaffik']

Ten Bronek jest bardzo podobny bo to dokladnie ten sam Bronek :evil_lol: po prostu u nas jest jeszcze jeden Bruno wiec Waszego lekko przechrzcilismy zeby sie nie mieszalo ;) No i nie podajemy dokladnej lokalizacji bo niektore schrony wydaja jak leci ;)

Posted

O kurcze to sprytnie to robicie:diabloti:
Ja tak oglądałam te zdjecia i myślałąm nawet Reno podsunąć, że to ten sam żeby gościowi powiedziała:diabloti:
A tu masz, rzeczywiście ten sam:evil_lol:
Czyli czekacie na właścicieli jak z wakacji wrócą?

Posted

Hmmm.....zaglądnęłyśmy na halę na sekundkę, pies jest przepiękny, ale co z tego:shake:
Jak tylko się do jego kojca zbliżyłyśmy to mu od razu sierść stanęłą i zaczął warczeć jak najęty:shake:
Nie wiem czy jak go ktoś zobaczy tak z rozpędu to zabierze. Miejmy nadzieję że na powietrzu psina zupełnie inna, ale tak jak ja widziałąm to ciężko:-(

Posted

a czy on tylko zamkniety w pomieszczeniu siedzi i wcale nie wychodzi??

bez hotelu to chyba ani rusz... :shake: a my na utrzymanie kolejnego futra nie wyrobimy, ito jeszcze futra na dzien dzisiejszy nieadopcyjnego
albo tymczas... tylko kto wezmie na tymczas takiego wariata?

Posted

[quote name='masienka']a czy on tylko zamkniety w pomieszczeniu siedzi i wcale nie wychodzi??

bez hotelu to chyba ani rusz... :shake: a my na utrzymanie kolejnego futra nie wyrobimy, ito jeszcze futra na dzien dzisiejszy nieadopcyjnego
albo tymczas... tylko kto wezmie na tymczas takiego wariata?

masieńka-nie wychodzi. W Mielcu nie ma z kim, ani gdzie wychodzic. Psy siedząc w boksach i już. I z takimi wariatami to na prawdę robi się problem, bo one wręcz dziczeją :-(.

Posted

ja nie mialam na mysli spacerow bo wiadomo jak jest w schronach. raczej tylko to, ze ta "hala" zabrzmiala jakby siedzial w ciemnicy a przeciez zawsze co kojec zewnetrzny to kojec zewnetrzny: troche wiatru, slonka, ruch dookola ...
a tak? :shake: kiepsko to widze

zobaczymy co bedzie jak ten wlasciciel wroci z wakacji:cool1:

Posted

Szkoda mi go też bardzo, bo jest na żywo przepiękny i przeogromny:crazyeye:
Hala nie jest ciemna i nie mala, boksy są ładne i często sprzątane, nie wiem nawetczy nie większe niż te niektóre na polku, ale.....nie ma nieba, ptaszków i powietrza takiego. Nie wiem co się robi w takiej sytuacji, nie wiem do którego pracownika ma psinka zaufanie:-(

Posted

masienka napisał(a):
ja nie mialam na mysli spacerow bo wiadomo jak jest w schronach. raczej tylko to, ze ta "hala" zabrzmiala jakby siedzial w ciemnicy a przeciez zawsze co kojec zewnetrzny to kojec zewnetrzny: troche wiatru, slonka, ruch dookola ...
a tak? :shake: kiepsko to widze

zobaczymy co bedzie jak ten wlasciciel wroci z wakacji:cool1:

Hala-to u nas boksy wewnętrzne. Są tam okna i wygodne boksy. Na pewno nie jest to ciemnica ;). Przypuszczam, że ciężko jest dla niego z boksem zew, bo wszystkie przepełnione a on pewnie musi byc sam. I tu jest klops.

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Jak tylko się do jego kojca zbliżyłyśmy to mu od razu sierść stanęłą i zaczął warczeć jak najęty :shake:

Nie ma co przesądzac. O Ambo też byla zla opinia, że zadnych psów nie lubi, że grozny. A wcale taki nie jest, w DT biega z druga amstaffka Biała bez problemu, straszego pieska też zaakceptował. Z Ab-Agnieszka spi w łozku.
Schronisko naprawdę zmienia psy, w większosci na niekorzyść.