Reno2001 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Po ponad roku spędzonym w super hotelu u Jamora, Bronek doczekał się domu. Z początkiem kwietnia 2011 zmienił adres zamieszkania. Mamy ogromna nadzieję, że tym razem już ostatniecznie i na wieku, wieków ... Kciuki, brachu! Bronek w listopadzie 2009 opuścił mury schroniska w Mielcu i udał się na resocjalizację do hotelu u Jamora. Szybko znalazł się potencjalny, nowy bronkowy dom. Pies zrobił w hotelu spore postępy. Na początku stycznia 2010 pojechał do nowego domu. Cóż, potwierdziło się, ze nowy dom Bronka musi doświadczony i stanowczy. Na tego psa ani prośbą ani groźbą a jedynie sposobem. Bronek znów szuka domu ... Piękny pies Alskan Malamut przyjęty jako bezdomny z Niska pod koniec maja. Oceniony na 4 lata. Wesoły ruchliwy psiak aczkowliek w warunkach schroniskowych niestety mało obliczalny. Wykazuje agresję w stosunku do schroniskowych opiekunów. Mamy nadzieję, że stan taki jest wynikiem tylko i wyłącznie stresu. Pies do bardzo przemyslanej adopcji i TYLKO w doświadczone ręce. [SIZE=2]Ogłoszony na allegro. Kontakt w sprawie adopcji: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU mielec@bezdomne.com www.mielec.bezdomne.com tel. (017) 583 15 32 Quote
Reno2001 Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 [SIZE=3][SIZE=3]Prześliczna Mary. ADOPTOWANA [SIZE=3] [SIZE=3]Różnooka, piekna suka husky. ADOPTOWANA Przyjęty na początku lipca młodziutki, niebieskooki husky, znaleziony w Mielcu przywiązany do drzewa na kolczatce! Oceniony na ok 1,5 roku. ADOPTOWANY Quote
Ulka18 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu domow dla mieleckich haszczaków :modla: Quote
karolina1 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Napiszę do ciotki : masienka jak dobrze pamiętam to ona od malamutów jest. Quote
Reno2001 Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 nika28 napisał(a):Mogę porobić ogłoszenia... nika... jeśli możesz. Wrzucaj je, gdzie tylko się da :modla: karolina, z góry dziękuję. każda pomoc jest na wage złota!! Quote
nika28 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ogłoszenia : 1) : ale.gratka eoferty petsy przygarnijzwierzaka nasipupile darmobranie 2) : ale.gratka eoferty petsy przygarnijzwierzaka nasipupile darmobranie 3) : ale.gratka eoferty petsy przygarnijzwierzaka nasipupile darmobranie Quote
Reno2001 Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 Cudne psiaki się przypominają. Domy potrzebne na cito!!! Quote
Ulka18 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Adopcje malamutow (Karoline) powiadomilam kilkanascie dni temu. Trzeba jeszcze napisac do Masienki. Quote
Ulka18 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Adopcje Malamutow (Karolina) juz jest powiadomiona. Trzeba jeszcze napisac do Masienki. Quote
Reno2001 Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 Ja psiaki wrzuciłam na zbiorczy szpiców. Do masieńki mogę napisac, o ile dogo mi pozwoli :angryy: ... Quote
redcat Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Witam, Na Dogo dopiero co sie zarejestrowalam, ale kilka osob powinno mnie znac z niebieskiego amstaffowego forum (mam adoptowana suke amstaffke, 3 razy mialam juz psy na DT). Czy sa jakies szanse na sprawdzenie czy pies ogloszony tu pod numerem 3 jest nauczony czystosci? Jesli umialby sie ladnie zachowac w mieszkaniu i dogadalby sie z 8-letnia amstaffka, to moglabym wziac go na DT. Quote
Reno2001 Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 redcat napisał(a):Witam, Na Dogo dopiero co sie zarejestrowalam, ale kilka osob powinno mnie znac z niebieskiego amstaffowego forum (mam adoptowana suke amstaffke, 3 razy mialam juz psy na DT). Czy sa jakies szanse na sprawdzenie czy pies ogloszony tu pod numerem 3 jest nauczony czystosci? Jesli umialby sie ladnie zachowac w mieszkaniu i dogadalby sie z 8-letnia amstaffka, to moglabym wziac go na DT. Obawiam się, że będzie problem ze sprawdzeniem tego w schronisku :roll:. Pies siedzi w boksie. Nie jest wyprowadzany na spacery, bo nie mamy takiej możliwości, niestety. Można sparwdzic zachowanie do innych psów, ale zachowywania czystości ... :shake:. Quote
kaskadaffik Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 O szok że te psiaki tak długo siedzą, malamut mi tkwi cały czas w głowie, jakbym miała już ogrodzenie przy domu:roll:bo mój nawet mówi że piękny, a on zawsze o haszczaku gadał.Tylko narazie moge pomarzyć, bez ogrodzenia ani rusz:shake: Ta trzecia bida to takie maleństwo jeszcze, jak byłyśmy malować to siedziała na budzie i cały czas nas obserwowała, chyba że to był ten pierwszy?;)bo z daleko ciężko rozróżnić było. Dobrze że maja już swój wątek:p Quote
karolina1 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ulka18 napisał(a):Adopcje Malamutow (Karolina) juz jest powiadomiona. Trzeba jeszcze napisac do Masienki. Ja po masienki już napisałam jakieś parę dni temu. Quote
Reno2001 Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 karolina1 napisał(a):Ja po masienki już napisałam jakieś parę dni temu. No to ja napisałam do niej dziś :lol: Quote
Ulka18 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Nie wiem co sie dzieje, onki to juz norma w schroniskach, teraz sie zaczynaja haszczaki i teriery :shake: W Mielcu sa juz 3 haszczaki i 3 teriery (1 sunia jeszcze nie ma galerii) :roll: Quote
Reno2001 Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 Ulka18 napisał(a):Nie wiem co sie dzieje, onki to juz norma w schroniskach, teraz sie zaczynaja haszczaki i teriery :shake: W Mielcu sa juz 3 haszczaki i 3 teriery (1 sunia jeszcze nie ma galerii) :roll: Jak to, co się dzieje??? Daje sie we znaki moda na daną rasę. Najpierw zalały schroniska bullowate i jamniki, teraz husky i terriery. Jeszcze rok, dwa i normą będą stada labków i nastoletnich yorków. Jesli prawo nie wyegzekwuje kontroli nad rozmnażaniem czworonogów, to nigdy tego nie opanujemy :shake:. Na początek przeleciałabym całe allegro i wszystkie bezpapierowe "reproduktory" za samo ogłoszenie ukarała po 5000zł od łba. Bez finansowego bata nie damy rady. Nie ma szans. Quote
Ulka18 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ewus, wiem, wiem, ze koniec mody, ze jednak to sa psy, ktore wymagaja zaangazowania i czasu. Nie tylko ladnie wygladaja na kanapach, ale potrzebuja zajec, ruchu, szkolen. Quote
Reno2001 Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 Ulka18 napisał(a):Ewus, wiem, wiem, ze koniec mody, ze jednak to sa psy, ktore wymagaja zaangazowania i czasu. Nie tylko ladnie wygladaja na kanapach, ale potrzebuja zajec, ruchu, szkolen. Ale ludziom nie przetłumaczysz :shake:. Nasza trenerka sredecznie odradzała dwojgu młodym ludziom husky. Ludzie młodzi, mieszkający w wieżowcu w samym centrum Łodzi, pracujący i uczący się, więc generalnie nie mający nadmiaru wolnego czasu. Nic to nie dało. Psa kupili. Szkoda, że słuch o nich zaginął. Ciekawe, jak sobie radzą, bo kontakt utrzymywali jedynie do czasu zakupu szczeniaka. Quote
Reno2001 Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 I w górę sliczności. Aktywnych ludzi nam trzeba dla tych psiaków :p. Quote
Ulka18 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Jakos malym zainteresowaniem ciesza sie haszczaki :shake: A one tak sie męcza w boksach :roll: Quote
kaskadaffik Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Dziewczyny czy ma któraś z Was jekieś informacje więcej o tym malamucie Bruno? Bo ktoś pisał że fundacja się jakaś nim interesowała i co dalej? Jeżeli nic nie wiecie to sobie podjadę i popytam w schronisku:p Quote
Recommended Posts