Jump to content
Dogomania

ani jamnik ani spaniel...wcale nie taki niedotykalski DANTE w dt w Niemczech

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Dante jest na miejscu... jeszcze bardziej wycofany....i niezainteresowany ludźmi...

nie sądze żeby kastracja pomogła na to jego wycofanie, unikanie czlowieka...
bo agresywny to on nie jest...
jemu chyba bardziej tymczas by sie przydał zeby zaprzyjaźnił sie na nowo z człowiekiem.....
ale może ktoś ma inne doświadczenia...

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dantego trzeba by bylo oglaszać jako mix jamnika długowłosego - bo faktycznie najbardziej do takiego psa jest podobny.
Nie jest z nim zle daje sobie zakładać oboroże, cieszy się do pielęgniarza, daje się głaskać - tylko jak to pies nie wszystkie psy mu pasują - niektóre ignoruje, niektóre wącha a niektóre obszczeka. Przechodziałam koło kaczek to je olał, kota jak na złość nie było, ale pielęgniarz mówił, ze nie zwraca uwagi jak idzie do weta. Tak naprawdę , to szkoda, ze w sumie nikt wcześniej Dantego nie sprawdził jaki jest , jak myślałam , ze do obcej osoby to będzie szczerzyć zęby itd - a on normalny. Jak ktoś zna jamniczą naturę jamników i chciałby mix to psiak by mógł iść spokojnie.

Posted

ja dopiero jutro bo dzisiaj jestem "w trasie" z psiakami..

nie ma kurna jak zwolnienie... człowiek i tak lata z tymi psami.. z tym że cały dzień.. a nie tylko przed lub po pracy..

Posted

Ja go miała teraz na spacerze- pies na widok pielęgniarza się cieszy, skacze. Normalnie mnie nie znał- dawał się głaskać, zakładać obroże, nie ucieka od kontaktu z człowiekiem, ani razu nie zawarczał. MOim zdaniem, bo on naprawdę jest niski i ma króciutkie łapki - trzeba go ogłaszać jaki mix jamnika długowłosego. DO niektórych psów się wyrywał z ujadaniem, w boksie widzę, ze spokojnie siedzi. Myślę, że on ma w krwi jamnika, ktore poprostu potrafią być humorzaste- dlatego dla znawców rasy. ALe nie sądzę, by do czlowiek zęby pokazywał, pielęgniarz tez dobrze o nim mówił. Poprstu dla znawców natury jamników,lepiej bez innych psów, ewentualnie suczek, nie samców. Aczkowlie kaczki i koty nie bardzo wzbudzały w nim zainteresowanie, ale to też był dla niego szok, ze wyszedł na spacer po takim czasie, więc najbardziej interesowała go trawa i wąchanie okolicy

• 1 month later...
  • 1 month later...