marta23t Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 mój pies - tym razem shih znów coś wywinął:shake::angryy: nadział się na choinkę, był pisk a potem oczko zranione: rana dookoła oka w zewnętrznym kąciku, polała się krew, czerwone- jakby zakrwawione białko oka i taka dziwna biała kropka:shake: dzwoniłam do wetki na urlopie:-( do naszej poznańskiej całodobówki nie chcę jechać.:shake: wetka powiedziała żeby czekać do jutra / gadałam z nią przez tel./. myślicie, że o mogą być poważne uszkodzenia? czym to oko zdezynfekować?teraz- w nocy nie mam opcji na innego weta:placz: Quote
LACRIMA Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Jedź do całodobowej. Nie zrobią przecież nic bez Twojej zgody. Z oczami nie ma żartów. Ja w każdym razie pojechałabym od razu. Quote
marta23t Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Lacrima dzieki za szybki odzew. ale tej kliniki chciałabym uniknąć:shake: mam z nią niemiłe doświadczenia i wiem, że czasem można bardziej zaszkodzić niż pomóc:shake: moja wetka kazała mi czekać do rana..sama nie wiem..siedzę i biję się z myślami.. aha pies oka nie mruży i nie drapie- wydaje się, że nie zauważa, że coś się stało.. wiecie czy mogę tak na prędce to odkazić? woda utleniona odpada. wetka kazała mi podać maść do oczu ale bez sterydów żeby nie pojawiło się bielmo...u mnie na zadupiu nie ma apteki:angryy::shake: mam borosol / nie wiem czy dobrze napisałam nazwę bo z głowy/ czy mogę tym przemyć oko? Quote
LACRIMA Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Może być. Przemywaj śmiało. Zaraz coś pomyślę. Tylko żaden rumianek. Quote
LACRIMA Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Słuchaj Ciotka, ja Cię siłą do weta teraz nie zaciągnę. A szkoda. Jeśli byłabym teraz na Twoim miejscu i w domu nie miałabym nic więcej oprócz płynu borasol to dokładnie tym płynem przemyłabym oko i już. Piszesz, że nie mruży i nie drapie. Zwróć uwagę, czy nie potrząsa głową, czy nie cieknie z oka. Jeśli nic się nie dzieje to super. Czekamy do jutra i z rana fruniesz do swojej wetki. A potem piszesz tutaj co jest. Może inne Ciotki podpowiedzą coś lepszego, ale póki co jestesmy same i musimy jakoś działać. Trzymajcie się! W ostateczności moze być przegotowana woda. Nie eksperymentuj tylko z jakimis nieznanymi lekami na oczy, które akurat masz w domu. Mogą poważnie zaszkodzić. Quote
Recommended Posts