Jump to content
Dogomania

Chrupek & Syriusz - czyli kundel i nagi peruwiańczyk zapraszają do galerii.

Recommended Posts

Posted

nina86 napisał(a):
Na pierwszym zdjęciu to Chrupek się opala :) wogóle patrząc na zdjęcia od Chrupka to chyba lubi pozować do zdjęć:)

No na pewno łatwiej go uchwycić niż Syriusza bo jest znacznie spokojniejszy :D zwłaszcza jak jest gorąco.

Fotka Syriusza z wystawy w Opolu z finałów:

Tym czasem przygotowujemy się na jutrzejszą wystawę w Łodzi :D
Z golenia już prawie wszystko, jeszcze troszkę głowę tylko poprawić no i kąpanie wieczorem ;)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A gdzie golisz Syriuszka,? Bo moj to ma takie małe kiełki włosów na grzbiecie, no i ma bardziej owłosiona głowę od Twojego i trochę bardziej łapy ma owłosione... Masz jakąs specjalną maszynke??

Posted

Ślicznie wyszedł na tej focie, wogóle jest piekny :)

Ja próbowałam robić wczoraj zdjęcia mojemu Fidjemu, ale tylko jedno zdjęcie wyszło , ach te nasze żywiołowe peruwiany :) Jak wcześniej miałam chińskiego grzywacza to jemu bez problemu szło zrobić zdjęcie..

A skąd u Ciebie wzięła się miłość do peruwianów? Dlaczego akurat wybór padł na peruwiańczyka :) Jak znalazłaś tą rasę, bo nie liczni są którzy wiedzą co to za rasa, nawet mój weterynarz myślał że to chiński grzywacz, chyba się zasugerował tym że wcześniej miałam grzywacza..
U mnie to siostra szukała na początku chinśkiego grzywacza w necie, i jakoś trafiła na zdjęcia peruwianów jak mi pokazała zdjęcie to odrazu się zakochałam, wogóle jak poczytałąm trochę o tej rasie, to również odpowiadają mi jej cechy:)

Posted

[quote name='nina86']A gdzie golisz Syriuszka,? Bo moj to ma takie małe kiełki włosów na grzbiecie, no i ma bardziej owłosiona głowę od Twojego i trochę bardziej łapy ma owłosione... Masz jakąs specjalną maszynke??[/QUOTE]

Golimy "trymerem" (chyba tak to się nazywało...) czyli taką maszynką co u ludzi się goli włosy w nosie i uszach. Można kupić np. w Media Markt, takie porządniejsze kosztują ok. 60-80zł. To jest bardzo delikatne i psa praktycznie nie boli, jedynie boi się tego "brzęczenia" na początku, teraz po kilkunastu goleniach Syriusz dalej tego nie lubi ale się nie boi. My golimy trochę na pysku na bokach, żeby miał tylko takiego "irokeza", golimy na karku no i pojedyncze włoski na grzbiecie i całym ciele. Jeżeli chodzi o łapy to tylko te takie rzadkie włoski, tam przy palcach i troszkę wyżej nie golimy.

[quote name='nina86']A skąd u Ciebie wzięła się miłość do peruwianów? Dlaczego akurat wybór padł na peruwiańczyka :) Jak znalazłaś tą rasę, bo nie liczni są którzy wiedzą co to za rasa, nawet mój weterynarz myślał że to chiński grzywacz, chyba się zasugerował tym że wcześniej miałam grzywacza..
U mnie to siostra szukała na początku chinśkiego grzywacza w necie, i jakoś trafiła na zdjęcia peruwianów jak mi pokazała zdjęcie to odrazu się zakochałam, wogóle jak poczytałąm trochę o tej rasie, to również odpowiadają mi jej cechy:)[/QUOTE]

No ja zobaczyłam na wystawie w Katowicach w 2008 roku i tam był taki fajny z irokezem no i... tak jakoś wyszło potem ;)

Syriusz w Łodzi - dosk., I/1, Zw.Młodzieży, NJwR, BOB, Kwalifikacja na Crufts.

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki ^_^
Estowa - tak, jadę z Chrupkiem. Mamy tam zlot z jednego forum takiego.

13.05 Syriusz skończył rok!

A ten weekend spędziliśmy na wystawach w Bratysławie. W oby dwa dni w naszej rasie były łącznie 4 psy.
Sobota - Syriusz - dosk. I/2, CAJC, finałowa 17stka na BIS Junior ( z ok. 60 psów)
Niedziela - Syriusz - dosk, I/2, CAJC, Młodzieżowe Zwycięstwo Europy Środkowo-Wschodniej, BOB! - zakończył Młodzieżowy Championat Słowacji w 3 wystawy ;)

Posted

[quote name='Shetanka']A ten weekend spędziliśmy na wystawach w Bratysławie. W oby dwa dni w naszej rasie były łącznie 4 psy.
Sobota - Syriusz - dosk. I/2, CAJC, finałowa 17stka na BIS Junior ( z ok. 60 psów)
Niedziela - Syriusz - dosk, I/2, CAJC, Młodzieżowe Zwycięstwo Europy Środkowo-Wschodniej, BOB! - zakończył Młodzieżowy Championat Słowacji w 3 wystawy ;)
Wow! Ogromne gratulacje! :D

• 4 weeks later...
Posted

No to chwalimy się jeszcze wystawowo :D

CWC Bytom - 1dosk, Zw.Młodzieży, Najlepszy Junior w Rasie, Zwycięzca Rasy
CACiB Leszno - 1dosk, Zw.Młodzieży, Najlepszy Junior w Rasie, Zwycięzca Rasy, finałowa 7 BIS Junior!
CWC Kalisz - 1dosk, Zw.Młodzieży, Najlepszy Junior w Rasie, Zwycięzca Rasy, BEST OF GROUP II !!! i ze mną na MP 5/5 pkt i IV lokata

Zdjęcia z Kalisza można zobaczyć na stronce oddziału:
http://www.zk-kalisz.pl/
(Grupa V i Młody Prezenter gr. starsza)

Posted

Chantell napisał(a):
Jak tam Syriusz nie boi się już tak ludzi?

Nie, kobiet prawie wcale, gorzej z facetami XD i boi się jak ktoś się schyla nad nim no i dalej jest nieufny, że nie podejdzie do obcego, ale w sumie nie przeszkadza nam to. I nabrał odwagi do psów - ale tylko jak w pobliżu jest Chrupek hehe xP