taxelina Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 No to poczekamy na foty! ale dawno u nas nie ylas.. Quote
ewka i haker Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 witamy :) jak tam CHrupek polepszyło sie po kastracji? powodzenia z jeżdżeniem na agility Quote
Shetanka Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 [quote name='ewka i haker']witamy :) jak tam CHrupek polepszyło sie po kastracji? powodzenia z jeżdżeniem na agility Hej :multi: Polepszyło się nieco po kastracji, później chodziliśmy na szkolenie i praktycznie po problemie :cool3: jedynie chce ustawiać psy które biegają po "jego terenie" , ale na szczęście obchodzi się bez zębów. Byliśmy w sobotę na agility, było super :loveu: zdjęć z torku nie mam, mam może ze trzy i to z oddali i nie w trakcie wykonywania przeszkody :eviltong: Chrupek nauczył się nawrotów i poćwiczyliśmy slalom ^^ w sumie to tylko raz mi zwiał :mad: ale jakoś odwołałam. i trochę fot z sesji.. bodajże sobotniej; co sądzicie o postawie? :cool3: i jakieś spacerkowe; Quote
Shetanka Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Jeszcze pokażę rodzeństwo Syriuszka; Bentley Milthon Bohemia Barney Milthon Bohemia Quote
Chantell Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Syriuszek z rodzeństwa najładniejszy! :D ojj co to mu znowu uchole klapły? Powiedz mi, czy on też jest taki strasznie nieufny wobec obcych i jak u niego jest z jedzeniem? xDD :loveu: Quote
Talia Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Jakie nagusy:loveu: Syriuszek jest śliczny:loveu::loveu: Quote
Shetanka Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 [quote name='deer_1987']Zazdroszcze Ci marzenia mojego Tz![/QUOTE] jakiego? :lol::oops: [quote name='Chantell']Syriuszek z rodzeństwa najładniejszy! :D ojj co to mu znowu uchole klapły? Powiedz mi, czy on też jest taki strasznie nieufny wobec obcych i jak u niego jest z jedzeniem? xDD :loveu:[/QUOTE] Syriusz jest w takim wieku, że uszy raz stoją, raz klapią :mad: ale ja wolę zapobiegać, więc podklejamy regularnie Oj przez pierwsze dwa miesiące jak u nas był to strasznie nieufny był, trzeba się było nagadać i naprzytulać żeby dał się pogłaskać, teraz jest już dużo lepiej, ale i tak jest dość nieufny Co do jedzenia to narazie jego posiłki to 3/4 Royala i 1/4 mięska z kurczaka z ryżem i warzywami. Wcina jakby był głodzony :crazyeye: z tym że dajemy mu trochę więcej karmy niż zalecają, bo u nich to jest chyba tak, że nieco kalorii spalają na "ogrzewanie", i po prostu chodził i grzebał w śmieciach etc., teraz tajemy troszkę więcej jest OK, co prawda waży dużo - 8,2kg ale sylwetke ma bardzo ładną :eviltong: Quote
Chantell Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Kurcze... moja stworzyca jest tak nieufna do obcych (rodzinkę już zaakceptowała), że zwiewa, albo nawet posikuje ze strachu... Moja też zjada, jakby nic nigdy nie jadła i właśnie nie wiem czemu, ale je dosłownie wszystko łącznie ze swoją wysraną kupą. Nie wiem czy jej czegoś brakuje czy jak, ale dostaje i mięska gotowane i husse i różne inne i nawet te cuchnące żwacze wołowe i nic nie pomaga. Tracę już do niej cierpliwość :mad: może muszę jej coś jeszcze dać sama nie wiem -.-' Łoo a Syriusz miał być miniaturką xDD no to nieźle waży mu się już :) moja na razie 6,6kg. I normalnie chyba zaczniemy frissbować jak urośnie xD a Ty coś planujesz z Syfiuszkiem? :) Quote
Shetanka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='Chantell']Kurcze... moja stworzyca jest tak nieufna do obcych (rodzinkę już zaakceptowała), że zwiewa, albo nawet posikuje ze strachu... Moja też zjada, jakby nic nigdy nie jadła i właśnie nie wiem czemu, ale je dosłownie wszystko łącznie ze swoją wysraną kupą. Nie wiem czy jej czegoś brakuje czy jak, ale dostaje i mięska gotowane i husse i różne inne i nawet te cuchnące żwacze wołowe i nic nie pomaga. Tracę już do niej cierpliwość :mad: może muszę jej coś jeszcze dać sama nie wiem -.-' Łoo a Syriusz miał być miniaturką xDD no to nieźle waży mu się już :) moja na razie 6,6kg. I normalnie chyba zaczniemy frissbować jak urośnie xD a Ty coś planujesz z Syfiuszkiem? :)[/QUOTE] A mojemu stopniowo wcinanie przechodzi, już tylko na mięsko tak się rzuca, na suche - nie. więc to może taki wiek. Jego siostra, również miniaturka waży 10,5 kg :eviltong: Syriusz się nieźle nakręca na frisbee, tylko te moje są dla niego za duże i za cięzkie, więc złapać rollera - złapie, ale nie może biedny udźwignąć, co dopiero przynieść :shake: więc żeby nie zniechęcać Go to wstrzymamy treningi dopóki nie kupimy sobie małych dysków ;) Quote
Chantell Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 no wiesz, Augie też na suche kręci nosem -.-' xDD hoho :) to pewnie dziadkowie byli grande, bo ta rasa tak ma, że geny też mocno wychodzą z wcześniejszych pokoleń :) To jakie wielkie ty masz te dyski, skoro DC (ma chyba 22cm) jest dobry dla mojej (6,6kg) a Dla Syfiuszka nie? xDD dajże więcej jego zdjęć! :D Quote
Pestka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 http://www.milthonbohemia.com/foto_p/Barney_np1.jpg ale fajny :loveu: http://i37.tinypic.com/23tfc5y.jpg Ale Twój duecik jest zabójczy :D Quote
Illusion Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 http://i34.tinypic.com/jrpffn.jpg Tutaj dobermana przypomina :lol:. Świetne psiaki! :loveu: Syriusz jaki już duży :-o, szczyle strasznie szybko się zmieniają :shake:. Quote
Shetanka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='Chantell']no wiesz, Augie też na suche kręci nosem -.-' xDD hoho :) to pewnie dziadkowie byli grande, bo ta rasa tak ma, że geny też mocno wychodzą z wcześniejszych pokoleń :) To jakie wielkie ty masz te dyski, skoro DC (ma chyba 22cm) jest dobry dla mojej (6,6kg) a Dla Syfiuszka nie? xDD dajże więcej jego zdjęć! :D[/QUOTE] Ja mam competitiony, mają też ze 25 cm ale są dosyć ciężkie.. z resztą my tylko tak amatorsko, bo żeby poważnie to z moim beztalenciem nie da rady :oops: Quote
Chantell Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 ojj przesadzasz xD ma wszytkie zęby? no to da rade :D Quote
Shetanka Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 on tego nie umie unieść, na prawdę :lol: zębole ma wszystkie ^^ chcecie zobaczyć Syriusza prawie na żywo? Psia.tv - Best in Show Baby ;) jest ostatni XD Quote
Anusia&Saba Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Śmiesznie Syriuszek biega na tym filmiku :D Quote
lilix4 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Słodkie psiaki, będę miała okazje poznać Syriuszka.Zapraszamy do Nas:lol: Quote
agaciaaa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 http://i36.tinypic.com/14wunhl.jpg :loveu: Jak wyglądają ich relacje? ;) Quote
Talia Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Dobry wieczór:loveu: Jak tam piękny nagusek? Quote
Boness. Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 http://i34.tinypic.com/91gi69.jpg Jaki słodziak :loveu: Wyrósł, od kiedy go widziałam :p Chrupek jak zwykle boski :D Quote
Shetanka Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Hej, właśnie wróciliśmy z wystawy w Kielcach. Syriusz dostał ocenę wybitnie obiecującą, I lokatę i tytuł Najlepszego Szczenięcia w Rasie[SIZE=2] :multi: Jestem z niego baardzo zadowolona :loveu: Startował też w MP ze mną i z moim bratem, jednak wtedy nie poszło mu już tak dobrze :mad: I... padł nam aparat, konkretniej akumulatorki, ładowałam całą noc i włączał na wystawie a tam piękne "batery empty" :roll: edit; [quote name='agaciaaa']Jak wyglądają ich relacje? ;) W miarę się dogadują, tzn. Chrupek raczej podchodzi do niego olewczo, trudno Go wyprowadzić z równowaki, dopiero jak już na prawdę jest podgryzany po uszach i łapach to zdarza mu się warknąć, ale nigdy z zębami etc., bardziej się boję, że Syriusz zrobi coś Chrupowi niż na odwrót XD ale to raczej uroki szczeniaczkowego wieku, już coraz mniej zaczepia Chrupa ;) Quote
Recommended Posts