Jump to content
Dogomania

Chrupek & Syriusz - czyli kundel i nagi peruwiańczyk zapraszają do galerii.

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewka i haker']witamy :)

jak tam CHrupek polepszyło sie po kastracji?

powodzenia z jeżdżeniem na agility

Hej :multi:

Polepszyło się nieco po kastracji, później chodziliśmy na szkolenie i praktycznie po problemie :cool3: jedynie chce ustawiać psy które biegają po "jego terenie" , ale na szczęście obchodzi się bez zębów.

Byliśmy w sobotę na agility, było super :loveu: zdjęć z torku nie mam, mam może ze trzy i to z oddali i nie w trakcie wykonywania przeszkody :eviltong: Chrupek nauczył się nawrotów i poćwiczyliśmy slalom ^^ w sumie to tylko raz mi zwiał :mad: ale jakoś odwołałam.

i trochę fot z sesji.. bodajże sobotniej;

co sądzicie o postawie? :cool3:

i jakieś spacerkowe;

Posted

Syriuszek z rodzeństwa najładniejszy! :D ojj co to mu znowu uchole klapły?
Powiedz mi, czy on też jest taki strasznie nieufny wobec obcych i jak u niego jest z jedzeniem?
xDD :loveu:

Posted

[quote name='deer_1987']Zazdroszcze Ci marzenia mojego Tz![/QUOTE]

jakiego? :lol::oops:

[quote name='Chantell']Syriuszek z rodzeństwa najładniejszy! :D ojj co to mu znowu uchole klapły?
Powiedz mi, czy on też jest taki strasznie nieufny wobec obcych i jak u niego jest z jedzeniem?
xDD :loveu:[/QUOTE]

Syriusz jest w takim wieku, że uszy raz stoją, raz klapią :mad: ale ja wolę zapobiegać, więc podklejamy regularnie
Oj przez pierwsze dwa miesiące jak u nas był to strasznie nieufny był, trzeba się było nagadać i naprzytulać żeby dał się pogłaskać, teraz jest już dużo lepiej, ale i tak jest dość nieufny
Co do jedzenia to narazie jego posiłki to 3/4 Royala i 1/4 mięska z kurczaka z ryżem i warzywami. Wcina jakby był głodzony :crazyeye: z tym że dajemy mu trochę więcej karmy niż zalecają, bo u nich to jest chyba tak, że nieco kalorii spalają na "ogrzewanie", i po prostu chodził i grzebał w śmieciach etc., teraz tajemy troszkę więcej jest OK, co prawda waży dużo - 8,2kg ale sylwetke ma bardzo ładną :eviltong:

Posted

Kurcze... moja stworzyca jest tak nieufna do obcych (rodzinkę już zaakceptowała), że zwiewa, albo nawet posikuje ze strachu... Moja też zjada, jakby nic nigdy nie jadła i właśnie nie wiem czemu, ale je dosłownie wszystko łącznie ze swoją wysraną kupą. Nie wiem czy jej czegoś brakuje czy jak, ale dostaje i mięska gotowane i husse i różne inne i nawet te cuchnące żwacze wołowe i nic nie pomaga. Tracę już do niej cierpliwość :mad: może muszę jej coś jeszcze dać sama nie wiem -.-'
Łoo a Syriusz miał być miniaturką xDD no to nieźle waży mu się już :) moja na razie 6,6kg. I normalnie chyba zaczniemy frissbować jak urośnie xD a Ty coś planujesz z Syfiuszkiem? :)

Posted

[quote name='Chantell']Kurcze... moja stworzyca jest tak nieufna do obcych (rodzinkę już zaakceptowała), że zwiewa, albo nawet posikuje ze strachu... Moja też zjada, jakby nic nigdy nie jadła i właśnie nie wiem czemu, ale je dosłownie wszystko łącznie ze swoją wysraną kupą. Nie wiem czy jej czegoś brakuje czy jak, ale dostaje i mięska gotowane i husse i różne inne i nawet te cuchnące żwacze wołowe i nic nie pomaga. Tracę już do niej cierpliwość :mad: może muszę jej coś jeszcze dać sama nie wiem -.-'
Łoo a Syriusz miał być miniaturką xDD no to nieźle waży mu się już :) moja na razie 6,6kg. I normalnie chyba zaczniemy frissbować jak urośnie xD a Ty coś planujesz z Syfiuszkiem? :)[/QUOTE]

A mojemu stopniowo wcinanie przechodzi, już tylko na mięsko tak się rzuca, na suche - nie. więc to może taki wiek.
Jego siostra, również miniaturka waży 10,5 kg :eviltong:
Syriusz się nieźle nakręca na frisbee, tylko te moje są dla niego za duże i za cięzkie, więc złapać rollera - złapie, ale nie może biedny udźwignąć, co dopiero przynieść :shake: więc żeby nie zniechęcać Go to wstrzymamy treningi dopóki nie kupimy sobie małych dysków ;)

Posted

no wiesz, Augie też na suche kręci nosem -.-' xDD
hoho :) to pewnie dziadkowie byli grande, bo ta rasa tak ma, że geny też mocno wychodzą z wcześniejszych pokoleń :) To jakie wielkie ty masz te dyski, skoro DC (ma chyba 22cm) jest dobry dla mojej (6,6kg) a Dla Syfiuszka nie? xDD dajże więcej jego zdjęć! :D

Posted

[quote name='Chantell']no wiesz, Augie też na suche kręci nosem -.-' xDD
hoho :) to pewnie dziadkowie byli grande, bo ta rasa tak ma, że geny też mocno wychodzą z wcześniejszych pokoleń :) To jakie wielkie ty masz te dyski, skoro DC (ma chyba 22cm) jest dobry dla mojej (6,6kg) a Dla Syfiuszka nie? xDD dajże więcej jego zdjęć! :D[/QUOTE]

Ja mam competitiony, mają też ze 25 cm ale są dosyć ciężkie..
z resztą my tylko tak amatorsko, bo żeby poważnie to z moim beztalenciem nie da rady :oops:

Posted

Hej, właśnie wróciliśmy z wystawy w Kielcach.
Syriusz dostał ocenę wybitnie obiecującą, I lokatę i tytuł Najlepszego Szczenięcia w Rasie[SIZE=2] :multi:

Jestem z niego baardzo zadowolona :loveu:

Startował też w MP ze mną i z moim bratem, jednak wtedy nie poszło mu już tak dobrze :mad:

I... padł nam aparat, konkretniej akumulatorki, ładowałam całą noc i włączał na wystawie a tam piękne "batery empty" :roll:

edit;

[quote name='agaciaaa']Jak wyglądają ich relacje? ;)

W miarę się dogadują, tzn. Chrupek raczej podchodzi do niego olewczo, trudno Go wyprowadzić z równowaki, dopiero jak już na prawdę jest podgryzany po uszach i łapach to zdarza mu się warknąć, ale nigdy z zębami etc., bardziej się boję, że Syriusz zrobi coś Chrupowi niż na odwrót XD ale to raczej uroki szczeniaczkowego wieku, już coraz mniej zaczepia Chrupa ;)