Jump to content
Dogomania

Chrupek & Syriusz - czyli kundel i nagi peruwiańczyk zapraszają do galerii.

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć! :multi: Co tam? :) no jakoś dawno ciebie u mnie nie było...
ja tam do ciebie zaglądałam, ale już dawno... nie odpisywałaś, to nie pchałam się za bardzo... :roll: No ale teraz, to jest teraz! :lol:

http://wd3.photoblog.pl/lvp2/200905/89/38189642.jpg
szalony! :lol:

http://wd2.photoblog.pl/lvp1/200905/65/38024391.jpg
ale mina! :lol::lol::lol::lol:

http://wd9.photoblog.pl/lvp5/200905/5A/37967018.jpg
to ty... się domyślam? :cool3:

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nowa treść pierwszej strony ;)

fot. 3,5 roku

[SIZE=1]Imię; Chrupek
Rasa; mieszaniec
Data urodzenia; 10.12.2005
Rodzice; Saba (mix amstaff-bokser) & nn.
Inne; od lipca '08 kastrat

O Chrupku mogłabym pisać godzinami, jest największym przyjacielem całej rodziny. Przez ponad trzy lata, które z nami mieszka miałam z nim trochę problemów, ale bardzo mi zależało na posłusznym psie , a skoro 'chcieć to móc', to jakoś nam się to udało. Przybył do nas jako siedmiotygodniowy szczeniak, niszczył bardzo dużo rzeczy. Nawet pojawiała się myśl, żeby oddać Go gdzieś do znajomych na wieś - ja jednak upierałam się, że ma zostać. Z Chrupkiem ćwiczymy agility, może nie za dużo ale nie mamy za bardzo możliwości. Zna podstawowe komendy i kilka sztuczek. Miał trochę problemów z agresywnością do innych psów - podczas obozu agility z klubu Need4Speed pogryzł psa (naszczęście mu nic poważnego nie było). Dużo nad tym pracowaliśmy, chodziliśmy na szkolenie i udało nam się do prawie całkowicie zwalczyć; Chrupek nie lubi psów, które latają luzem podczas gdy on idzie na smyczy - ale poza tym nie ma z nim żadnych problemów. Lubi dzieci, lubi zabawy z innymi psami oraz lubi biegać ;) Czyli typowo psi charakter :D

[SIZE=1]fot. 2 mies.
[SIZE=1]Imię; Syriusz
Przydomek hodowlany; Black&White Milthon Bohemia
Rasa; peruwiański pies nagi miniaturowy
Data urodzenia; 15?.06.2009
Rodzice; GCh.Constans Gavany`s Bohemia & Ch. Amgio Sam Luramion
Syriusz przybędzie do naszego domu dopiero po 20 sierpnia (z powodu mojego wyjazdu na obóz z Chrupkiem) - wczoraj byłam z rodziną obejrzeć Go oraz ogółem porozmawiać z hodowczynią. Pomysł z kupnem drugiego psa - o dziwo - podsunęli mi rodzice, którzy stwierdzili, że skoro i tak jeździmy po wystawach :evil_lol: . Oczywiście o moim ulubionym amstaffie nie było mowy - za duży, niedogada się z Chrupkiem i tym podobne. W takim razie zapodałam taką rasę jak peruwiański pies nagi - oczywiście mowa była tylko o odmianie miniaturowej. Z góry wiedziałam, że w Polsce nic nie znajdę (oczywiście musiałam pokazać moim rodzicom strony polskich hodowli, że nie planują tam miotów..) więc w gre wchodziły Czechy i Słowacja. Jak się później okazało - w Czechach jest ich najwięcej w Europie, więc nietrudno było znaleźć hodowlę. Weszlam na stronę hodowli Milthon Bohemia, zobaczyłam, że mają szczeniaczki - i tak po prostu popatrzyłam po zdjęciach, z mamą doszłyśmy do wniosku, który jest najładniejszy. Zjechałam niżej i okazało się, że wszystkie szczeniaczki zarezerwowane - oprócz tego, który nam się najbardziej podobał. Po kilku mailach do Hodowczyni postanowiliśmy się wybrać do hodowli (prawie na drugi koniec Czech...). Na szczęście udało nam się dogadac - oni po czesku, my po polsku i jakos to było :eviltong:. Pani Milena pokazała nam swoje psy (w tym oczywiście mamę miotu a także sunię z poprzedniego miotu), oraz paszport. Generalnie pies nam się bardzo podobał, hodowla w porządku (nie zabrakło pucharów wystawowych ;)) więc zapłaciliśmy połowę kwoty i z utęsknieniem czekamy końca sierpnia :loveu::loveu::loveu:

narazie tyle, później dam jeszcze jakieś fotki, bo narazie musze iść odkurzać :placz:

Posted

Dzięki za odwiedziny :multi:

Zdjęcia Chrupka z 'wystawy' ; Pies Miejski - Bytom 23 maja

Chrup w kagańcu, w ogóle nie podobny xP

zaczynamy ustawianie

oglądamy konkurencje

no i w końcu ładnie ^^

psi uśmiech ^^