Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja dzisiaj rano(wczoraj tez próbowałam, ale fax nawalał :evil: ) wysłałam faxem zgłoszenie do Olsztyna, bo tam robią katalog i to jedyne wyjście, bo juz zgłoszenia tam wysłali i byćmoże przyjmą, ale jeszcze nie wiedzą, więc trzeba czekać :roll:

Posted

Flaire - ja ci moge z przyjemnoscia pomoc w Łodzi o ile chcesz taka łamage do pomocy :P Bo w Łodzi bede od rana do wieczora wlasnie w roli dobrej duszy :P bo wystawiam raczej tylko mojego psa, pomoge troszke znajomym i bede sie szlajac po znajomych ;)

Ka Vanga - ze ciebie dopadne to juz jasne 8)

I mam wielka prosbe chociaz watpie na jakis odzew... czy ktos bedzie jechal ze strony katowic/chorzowa do Bydgoszczy, albo jakiejs innej, z ktorej przejezdza sie obok Tomaszowa Maz...? Pewnie nie bo to kawalek drogi...ale moze jednak ktos :) I oczywiscie ktos z jednym wolnym miejscem dla dziewczynki bez psa :) Oczywiscie do paliwka sie dorzucam

Posted

Mokka, dziecino zagubiona we mgle, a nie lepiej spytać Sajko czy nie jedzie??? Jadę na 100% bo małego zgłosiłam i też mogę pomóc Magdzie. Elka może jedzie, jak nie jedzie, to jeszcze Bariego dorzucam na furę i odpalam brykę 8) :lol: Jak Elka jedzie, to będziemy my 2 i 2 mały psiaki, więc miejscówka w razie czego też jest :D

Posted

Agasia napisał(a):
Flaire - ja ci moge z przyjemnoscia pomoc w Łodzi o ile chcesz taka łamage do pomocy :P Bo w Łodzi bede od rana do wieczora wlasnie w roli dobrej duszy :P bo wystawiam raczej tylko mojego psa, pomoge troszke znajomym i bede sie szlajac po znajomych ;)
Tia... tylko czy czas znajdziesz w tym wszystkim, żeby mi pomóc? Ewentualnie psa wprowadzić na porównanie, gdyby nie daj Boże młoda klasę wygrała? Musiałabyś sterczeć przy mnie podczas sędziowania AT - jeśli to Ci odpowiada, to bardzo będę wdzęczna z pomocy i do zobaczenia! :D

Posted

Flaire ,,to wszystko" to co :>? Przygotowac AT to nie umiem - przyznaje sie bez bicia - ale reszta spraw - to raczej bez problemowo :lol: Zawsze moge byc twoja dziewczynka na posylki lol :lol:

Posted

Agasia napisał(a):
Flaire ,,to wszystko" to co :>?
No po pierwsze i najważniejsze, musisz własnego psa wystawić. O ile wiem, planu sędziowania jeszcze nie ma, więc możemy mieć konflikt od razu tutaj. Po drugie pisałaś, że znajomym będziesz pomagać - ewentualny drugi konflikt. Ja bardzo bym chiała, żebyś pomogła, ale pamiętam, jak w czasie walentynkowej w Bydgoszczy latałyście po ringach :wink: i nie można było Was znaleźć...

Poczekajmy aż będzie z Łodzi plan sędziowania i wtedy się będzie można konkretnie umówić, ok?

Posted

Flair, słonko, jeśli nie zmienią nam sędziów, to ja Ci chętnie pomogę!!! mam tę samą sędzinę, tylko pare ras później :D z wystawianiem swojego sobie radzę, więc przypomnę sobie, jak to jest duuuuże psy wystawiać :D

pożyczę klatkę, to będę miała gdzie małego schować i wolne ręce do pomocy :D

Posted

Nie to nie :P :lol: Bydgoska wystawa to cala byla zabiegana, a tu wyjatkowo chce wlasnie na spokojnie ;) Plan sedzowania ma byc we wtorek wiec sie okaze... ;)

Posted

Agasia napisał(a):
Nie to nie :P :lol:
Ja nie mówię, że nie, wręcz przeciwnie - ja mówię jak najbardziej tak, tylko że nie jestem przekonana, że Tobie to się uda - nie będziemy wiedziały dopóki nie dostaniemy planu sędziowania.

Pierwsze miejsce, gdzie będzie mi potrzebna pomoc to przy wejściu na wystawę, wcześnie rano. Będę sama, z dwoma psami, jednym spokojnym dorosłym i jednym dużym, silnym, miotającym się szczeniakiem, oraz z dwoma klatkami :roll: . Będę musiała rozładować ten cały majdan, gdzieś zostawić i natychmiast iść do sekretariatu, żeby odebrać numery startowe, bo płaciłam na tyle późno, że na pewno ich nie dostanę. Potrzebuję kogoś, kto mi pomoże rozładować, ustawić gdzieś i albo pójdzie załatwić w sekretariacie, albo przypilnuje kiedy ja pójdę. O której będziesz na miejscu?

Sajko, czy dobrze rozumiem, że pomimo że topik jest o Bydgoszczy, Ty tak jak i Agasia, piszesz o Łodzi? Jeśli tak, to o której Ty będziesz na wystawie? Może ustawimy się gdzieś obok siebie (ten sam ring!) - to już by znacznie ułatwiło sprawę.

Posted

Na miejscu bede bardzo wczesnie - mozliwe ze nawet juz po 8... A i powiem ci ze ja dzisiaj dostalam potwierdzenie, i pomimo tego ze nie zaplacilam - nr startowy mam, ale pisze ze warunkiem wejscia na wystawe jest dowod wplaty (ladnie podkreslone) :) Mozliwe ze cala teczka z dokumentami bedzie do odbioru...Zobaczy sie :)

A pan Muller ocenia jedynie beagle, goncze polskie i labladory szczeniaki i mlodziez - czyli powinnismy wchodzic dosc wczesnie - ale to wszystko wykaze plan sedziowania :)

Ja na wystawie rowniez bede sama tylko z takim bonusem ze ,,zabieraja" mi psa i zawoza do domu znahomi po ocenie, a ja zostaje dalej...

Posted

Flaire, w Łodzi mogę na pewno pomóc, mamy ten sam ring, tylko ja sporo później. We 2 z 3 psami i 3 klatkami spokojnie sobie poradzimy 8)

A do Bydgoszczy jedziesz? Tylko z jedną panną??

Posted

Sajko napisał(a):
Flaire, w Łodzi mogę na pewno pomóc, mamy ten sam ring, tylko ja sporo później.
A skąd wiesz? Bo plan sędziowania ma być dopiero w poniedziałek-wtorek...

Sajko napisał(a):
A do Bydgoszczy jedziesz? Tylko z jedną panną??
Jadę, tylko z Gapiszonem.

Posted

No dobra, kolejności na ringu nie znam, ale jesteśmy przypisane do tej samej sędziny 8)

Grupa III F.C.I.

Jelena Kholewina Rosja – 87 –Airedale Terrier – 14, Kerry Blue Terrier – 2, Bull Terrier (Standard) - 36, Miniature Bull Terrier - 3, Staffordshire Bullterrier – 32

Posted

Sajko napisał(a):
No dobra, kolejności na ringu nie znam, ale jesteśmy przypisane do tej samej sędziny 8)
Tyle to ja wiem, dlatego proponowałam usadowić się gdzieś blisko siebie. :D

Posted

Agasia napisał(a):

Haha, no to musze uwazac i sie gdzies kryc, bo jak mnie chcesz dopasc to jeszcze mi krzywde zrobisz i wtedy kto mi Bandziorka wystawi :wink: :lol: :evilbat: .

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Agasia napisał(a):

Haha, no to musze uwazac i sie gdzies kryc, bo jak mnie chcesz dopasc to jeszcze mi krzywde zrobisz i wtedy kto mi Bandziorka wystawi :wink: :lol: :evilbat: .

Ktos sie nad toba zlituje i wystawi ;) A ja cie dopadne juz jutro :evilbat:

Posted

Czy ktos wie jak daleko jest z dworca glownego w Bydgoszczy na wystawe??? Czy jak mam planowany przyjazd pociagu 8.51 to zdaze? Moze bede jechac z Poznania.

Posted

ASA napisał(a):
Czy ktos wie jak daleko jest z dworca glownego w Bydgoszczy na wystawe??? Czy jak mam planowany przyjazd pociagu 8.51 to zdaze? Moze bede jechac z Poznania.

a o której zaczyna się twoja klasa? czy jak wy to tam nazywacie ;)
Myślę że nie jest daleko...tzn nie weim jak tamtą drogą...popytam to odpowiem...

Posted

Cavalierka napisał(a):
Jupi!Na stronie ZK w Bydgoszczy jest już katalog przedwystawowy
Super, tylko gdy ja go próbuję otworzyć, to pada mi Explorer :( . Czy jakaś dobra duszyczka, której ten dokument sie otwiera, mogłaby skopiować mi stawkę Airedali, albo przynajmniej su, klasa młodzieży? Będę bardzo wdzięczna!