Maitris Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Witamy na Fotoblogu Mikusia, zwanego przez nas Małym. Adoptowalimy go 17 czerwca 2009r. Mały mieszkał w łódzkim schronisku przez 2 lata. Tak wyglądał tam w pierwszych dniach Teraz ma ok. 12 lat i troszkę się zmienił- czupirek padł, włos przysiwiał. Ale i tak jest piękny:grins: Jest to spokojny psiak lubiący się wylegiwać w swojej budce, chętnie chodzący na spacery przy nodze i.. kontrolujący wszystkich domowników. Po obudzeniu się obchodzi cały dom, do każdego podejdzie, popatrzy się i idzie dalej. Potrafi się tak przespacerować ponad 7razy za jednym razem (liczyłam) :lol: http://img35.imageshack.us/img35/451/10022v.jpg http://img35.imageshack.us/img35/10022v.jpg/1/w912.png http://img35.imageshack.us/img35/5663/10044.jpg Pozdrowienia dla PON-ki, missFunii, malawaszki i wszystkich którzy dbali o Mikusiowy wątek na dogo, bez niego chyba wszystko by się inaczej potoczyło... :Rose: Quote
malawaszka Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 melduję się na posterunku u Mikusia :loveu::loveu::loveu: Quote
PON-ka Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Maitris napisał(a): Pozdrowienia dla PON-ki, missFunii, malawaszki i wszystkich którzy dbali o Mikusiowy wątek na dogo, bez niego chyba wszystko by się inaczej potoczyło... :Rose: Ja też się melduję na " Mikusiowym Blogu". Czekam z wielkim utęsknieniem na nowe fotki Wszystkich Psiorów i innych Zwierzaków Maitris, bo obiło mi się o uszy, że masz świnki morskie ( nota bene też adoptowane z Dogo) Quote
PaulinaT Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Fantastycznie - brak mi słów by wyrazić podziw dla osoby, która adoptuje pieska w tym wieku! :Rose: Wpisuję się więc jako podglądacz :evil_lol: Quote
missFunia Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Widzicie tu przyklad osoby wyjatkowej, altruistycznej i kochajacej psy - osoby z wielkim sercem i wrazliwej na cierpienie innych - MAITRIS! Owszem, pare osob pomoglo znalezc dom dla Mikusia Malego Pierwszego - Malawaszka, PON-ka i inni - ale to Maitris dala mu dom i prawdziwie krolewskie zycie (stad nowe imie, godne monarchy). Maitris, mam do ciebie nieskonczony podziw i szacunek - na Twoim przykladzie mozna odzyskac wiare ze wsrod morza obojetnosci znajdzie sie niespodziewanie ktos, kto sie zatroszczy o innych - i z powrotem nada sens zdaniu, ze byc czlowiekiem to brzmi dumnie. I jeszcze to, zeby nigdy nie tracic nadziei na cud - niezaleznie od tego jak beznadziejna moze byc sytuacja - tak jak byla w przypadku tego zapomnianego przez swiat pieska. Missfunia Quote
Maitris Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Nie przesadzajmy, psiak jest śliczny i kazdy by się w nim zakochał :loveu: Są zdjęcia!!:multi: Na fotce 1 i 3 ogonek ma rozmyty, bo ciągle nim machał ;) a tu jedna ze świnek Dobranoc:kiss_2: Quote
malawaszka Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 jaki miś śliczny :loveu::loveu::loveu: i jak się błyszczy :loveu: Maitris napisz nam trochę jak sie Miki zaaklimatyzował? Quote
PaulinaT Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 oooo! Świnki :loveu: Widzę spore zaciekawienie po psiej stronie :razz: Quote
Lilmo Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 I ja też już jestem na Mikusiowym wątku nr 2 :cool3: Quote
PON-ka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Miki wyglada na tych fotkach jakby byl wklejony z jakiejś ilustracji z książki ( bez obrazy, oczywiście) - CUDO !!! Ta mordka!, Ten nonio! Brak mi słów. Quote
PON-ka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='Lilmo']I ja też już jestem na Mikusiowym wątku nr 2 :cool3: Aa, witamy, witamy starych znajomych. Powoli zbiera się stare towarzystwo Quote
PON-ka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='PaulinaT']oooo! Świnki :loveu: Widzę spore zaciekawienie po psiej stronie :razz: Świnki prześliczne! A jak mają na imię? Jakiej płci? ( ale wścibska jestem ). No i Miki niezwykle ożywiony nowym towarzystwem. Czy polować chciał, czy tylko zaprzyjażnić? Quote
missFunia Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 no pewnie ze sie schodzimy - jakos tem Mikus nas ujal na fest, no nie? :loveu: Quote
missFunia Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Maitris, dzieki za fotki - to jest nie do uwierzenia jak dobrze teraz wyglda maly mikus! Buzia pogodna i zadowolona, klaki na nim juz blyszcza - fajnie mu uczesalas grzywke, z tym przedzialkiem :lol:.. A i swinusie sliczniaste - lubie te peruwianskie, kosmate rozczochrance. A co do "przesady" w ocenie Ciebie nieco wczesniej - moja kochana, gdyby ktos inny przyszedl do schroniska i ujrzal zmierzwionego potwora, co ma reputacje gorsza niz rekin - i ktora potwierdzil wyszczerzajac sie podle na twoim wlasnym lozku - potwor ten w tempie blyskawicznym wyladowalby z powrotem za kratkami. Ale nie, ty jednak sie uparlas i prosze co z tego wyszlo. Umialas widziec w nim prawdziwa osobe poprzez ten brud i zdziczenie - a to wlasnie udowadnia kazde slowo jakie o Tobie napisalam. Quote
Maitris Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 [quote name='PON-ka']Świnki prześliczne! A jak mają na imię? Jakiej płci? ( ale wścibska jestem :lol: ). No i Miki niezwykle ożywiony nowym towarzystwem. Czy polować chciał, czy tylko zaprzyjażnić? Świnki to Gryzka i Tosia, a więc samiczki. Mały chciał się tylko zaprzyjaźnić, choć lekko ich się bał- wygiął się jak kot i odskakiwał od klatki na każde poruszenie :lol: Poza tym psiak od dawna czuje się jak u siebie i co najważniejsze- bardzo reaguje na człowieka. Jak tylko zauważy że ktoś się na niego patrzy to od razu przybiega się głaskać :loveu: Jest ogromnym i... naiwnym żarłokiem, ciągle by coś wsuwał do brzusia i jeszcze się nie skapnął, że siedzenie przy stole albo patrzenie jak się kroi chleb nic mu nie pomoże :cool1: missFunia dziekuję :oops: Quote
malawaszka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Maitris napisał(a): Poza tym psiak od dawna czuje się jak u siebie i co najważniejsze- bardzo reaguje na człowieka. Jak tylko zauważy że ktoś się na niego patrzy to od razu przybiega się głaskać :loveu: to najwspanialsze wiadomości jakie ostatnio słyszałam :loveu::loveu::loveu: Quote
PON-ka Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Maitris, jak tam Mikuś Mały Pierwszy? Daj jasieś "znaki dymne". O fotkach już nie wspomnę Quote
Maitris Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Przepraszam za tą ciszę, ale nie wyrabiam się czasowo :shake: Mały ma się bardzo dobrze, przeważnie jest leniuchem, ale zdarzają się momenty kiedy szaleńczo biega po całym domu z wywalonym jęzorem i zaczepia do zabawy :diabloti: Chcesz fotek, będą za parę dni fotki (jak wrócę do domu), ale uprzedzam- Mały wyuczył się jednej pozy i wszystkie zdjęcia są już takie same :lol: Quote
malawaszka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 hahaha nie mogę się doczekać tej pozy :loveu: Quote
PON-ka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Maitris napisał(a): Mały wyuczył się jednej pozy i wszystkie zdjęcia są już takie same :lol: Niech będzie w tej samej pozie, byle mogłabym Go zobaczyć Quote
missFunia Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 PON-ka napisał(a):Niech będzie w tej samej pozie, byle mogłabym Go zobaczyć :lol: no pewnie, on w kazdej pozie wyglada jak taki lesny stworek bajkowy... Zjawiam sie tez po nieobecnosci i witam wszystkich :lol: i lakoma jestem zdjec. Wiecie, to jest nie do wiary ze ten psiak tak sie wzyl w rodzine :loveu:- przyznam sie ze jak na samym poczatku troche sie martwilam ze sie nie uda, :shake: wiem z doswiadczenia ze nie kazdy pies jest porzadny - tak samo jak z ludzmi sie to zdarza... Sama jestem w posiadaniu bardzo nieszczegolnego okazu :-( wzietego z litosci z hodowli i ktory to przyczynia sie do wszystkich siwych wlosow na mojej nierozsadnej glowie. :roll: Quote
Maitris Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 I już są foty :mdrmed: i to jest typowa poza Małego- lewy profil :lol::lol: wczoraj wróciłam do domu i to jest moment kiedy wielki szał radości został opanowany i starał się mną nacieszyć już w spokojny sposób- oczywiście wpakowując sie na kolana A tu fotki z dzisiaj, zmęczonemu Małemu/Mikusiowi wszystko jedno czy mu się robi zdjęcie czy nie i pokazuje się nawet z prawego profilu;) I na końcu ciepły uśmiech dla wszystich oglądających jego wątek :loveu: Quote
malawaszka Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 orany rany ranysiuuu jaki usmiech :loveu::loveu::loveu: CUDNIE zadowolone psisko!!!!! :laola: Quote
Recommended Posts