Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy na Fotoblogu Mikusia, zwanego przez nas Małym. Adoptowalimy go 17 czerwca 2009r.

Mały mieszkał w łódzkim schronisku przez 2 lata.
Tak wyglądał tam w pierwszych dniach

Teraz ma ok. 12 lat i troszkę się zmienił- czupirek padł, włos przysiwiał. Ale i tak jest piękny:grins:
Jest to spokojny psiak lubiący się wylegiwać w swojej budce, chętnie chodzący na spacery przy nodze i.. kontrolujący wszystkich domowników. Po obudzeniu się obchodzi cały dom, do każdego podejdzie, popatrzy się i idzie dalej. Potrafi się tak przespacerować ponad 7razy za jednym razem (liczyłam) :lol:

http://img35.imageshack.us/img35/451/10022v.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/10022v.jpg/1/w912.png

http://img35.imageshack.us/img35/5663/10044.jpg

Pozdrowienia dla PON-ki, missFunii, malawaszki i wszystkich którzy dbali o Mikusiowy wątek na dogo, bez niego chyba wszystko by się inaczej potoczyło... :Rose:

Posted

Maitris napisał(a):

Pozdrowienia dla PON-ki, missFunii, malawaszki i wszystkich którzy dbali o Mikusiowy wątek na dogo, bez niego chyba wszystko by się inaczej potoczyło... :Rose:

Ja też się melduję na " Mikusiowym Blogu". Czekam z wielkim utęsknieniem na nowe fotki Wszystkich Psiorów i innych Zwierzaków Maitris, bo obiło mi się o uszy, że masz świnki morskie ( nota bene też adoptowane z Dogo)

Posted

Widzicie tu przyklad osoby wyjatkowej, altruistycznej i kochajacej psy - osoby z wielkim sercem i wrazliwej na cierpienie innych - MAITRIS! Owszem, pare osob pomoglo znalezc dom dla Mikusia Malego Pierwszego - Malawaszka, PON-ka i inni - ale to Maitris dala mu dom i prawdziwie krolewskie zycie (stad nowe imie, godne monarchy). Maitris, mam do ciebie nieskonczony podziw i szacunek - na Twoim przykladzie mozna odzyskac wiare ze wsrod morza obojetnosci znajdzie sie niespodziewanie ktos, kto sie zatroszczy o innych - i z powrotem nada sens zdaniu, ze byc czlowiekiem to brzmi dumnie. I jeszcze to, zeby nigdy nie tracic nadziei na cud - niezaleznie od tego jak beznadziejna moze byc sytuacja - tak jak byla w przypadku tego zapomnianego przez swiat pieska.
Missfunia

Posted

Nie przesadzajmy, psiak jest śliczny i kazdy by się w nim zakochał :loveu:

Są zdjęcia!!:multi:
Na fotce 1 i 3 ogonek ma rozmyty, bo ciągle nim machał ;)

a tu jedna ze świnek
Dobranoc:kiss_2:

Posted

Miki wyglada na tych fotkach jakby byl wklejony z jakiejś ilustracji z książki ( bez obrazy, oczywiście) - CUDO !!! Ta mordka!, Ten nonio! Brak mi słów.

Posted

[quote name='Lilmo']I ja też już jestem na Mikusiowym wątku nr 2 :cool3:

Aa, witamy, witamy starych znajomych. Powoli zbiera się stare towarzystwo

Posted

[quote name='PaulinaT']oooo! Świnki :loveu:
Widzę spore zaciekawienie po psiej stronie :razz:

Świnki prześliczne! A jak mają na imię? Jakiej płci? ( ale wścibska jestem ). No i Miki niezwykle ożywiony nowym towarzystwem. Czy polować chciał, czy tylko zaprzyjażnić?

Posted

Maitris, dzieki za fotki - to jest nie do uwierzenia jak dobrze teraz wyglda maly mikus! Buzia pogodna i zadowolona, klaki na nim juz blyszcza - fajnie mu uczesalas grzywke, z tym przedzialkiem :lol:.. A i swinusie sliczniaste - lubie te peruwianskie, kosmate rozczochrance. A co do "przesady" w ocenie Ciebie nieco wczesniej - moja kochana, gdyby ktos inny przyszedl do schroniska i ujrzal zmierzwionego potwora, co ma reputacje gorsza niz rekin - i ktora potwierdzil wyszczerzajac sie podle na twoim wlasnym lozku - potwor ten w tempie blyskawicznym wyladowalby z powrotem za kratkami. Ale nie, ty jednak sie uparlas i prosze co z tego wyszlo. Umialas widziec w nim prawdziwa osobe poprzez ten brud i zdziczenie - a to wlasnie udowadnia kazde slowo jakie o Tobie napisalam.

Posted

[quote name='PON-ka']Świnki prześliczne! A jak mają na imię? Jakiej płci? ( ale wścibska jestem :lol: ). No i Miki niezwykle ożywiony nowym towarzystwem. Czy polować chciał, czy tylko zaprzyjażnić?

Świnki to Gryzka i Tosia, a więc samiczki. Mały chciał się tylko zaprzyjaźnić, choć lekko ich się bał- wygiął się jak kot i odskakiwał od klatki na każde poruszenie :lol:

Poza tym psiak od dawna czuje się jak u siebie i co najważniejsze- bardzo reaguje na człowieka. Jak tylko zauważy że ktoś się na niego patrzy to od razu przybiega się głaskać :loveu: Jest ogromnym i... naiwnym żarłokiem, ciągle by coś wsuwał do brzusia i jeszcze się nie skapnął, że siedzenie przy stole albo patrzenie jak się kroi chleb nic mu nie pomoże :cool1:

missFunia dziekuję :oops:

Posted

Maitris napisał(a):

Poza tym psiak od dawna czuje się jak u siebie i co najważniejsze- bardzo reaguje na człowieka. Jak tylko zauważy że ktoś się na niego patrzy to od razu przybiega się głaskać :loveu:

to najwspanialsze wiadomości jakie ostatnio słyszałam :loveu::loveu::loveu:

• 1 month later...
Posted

Przepraszam za tą ciszę, ale nie wyrabiam się czasowo :shake:

Mały ma się bardzo dobrze, przeważnie jest leniuchem, ale zdarzają się momenty kiedy szaleńczo biega po całym domu z wywalonym jęzorem i zaczepia do zabawy :diabloti:

Chcesz fotek, będą za parę dni fotki (jak wrócę do domu), ale uprzedzam- Mały wyuczył się jednej pozy i wszystkie zdjęcia są już takie same :lol:

Posted

Maitris napisał(a):
Mały wyuczył się jednej pozy i wszystkie zdjęcia są już takie same :lol:

Niech będzie w tej samej pozie, byle mogłabym Go zobaczyć

Posted

PON-ka napisał(a):
Niech będzie w tej samej pozie, byle mogłabym Go zobaczyć :lol:

no pewnie, on w kazdej pozie wyglada jak taki lesny stworek bajkowy... Zjawiam sie tez po nieobecnosci i witam wszystkich :lol: i lakoma jestem zdjec. Wiecie, to jest nie do wiary ze ten psiak tak sie wzyl w rodzine :loveu:- przyznam sie ze jak na samym poczatku troche sie martwilam ze sie nie uda, :shake: wiem z doswiadczenia ze nie kazdy pies jest porzadny - tak samo jak z ludzmi sie to zdarza... Sama jestem w posiadaniu bardzo nieszczegolnego okazu :-( wzietego z litosci z hodowli i ktory to przyczynia sie do wszystkich siwych wlosow na mojej nierozsadnej glowie. :roll:

Posted

I już są foty :mdrmed:

i to jest typowa poza Małego- lewy profil :lol::lol: wczoraj wróciłam do domu i to jest moment kiedy wielki szał radości został opanowany i starał się mną nacieszyć już w spokojny sposób- oczywiście wpakowując sie na kolana

A tu fotki z dzisiaj, zmęczonemu Małemu/Mikusiowi wszystko jedno czy mu się robi zdjęcie czy nie i pokazuje się nawet z prawego profilu;)

I na końcu ciepły uśmiech dla wszystich oglądających jego wątek :loveu: