Sandra&ABC Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 no to dwa minusy , i to dosyć poważne - ale obcowania z dogiem nic nie zastąpi :) specyficzna rasa , a w mieszkaniu zachowują się jak ludzie ;) Quote
Shirai - Koki Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Bardzo mnie to zaciekawilo, czy mozna prosic o rozwiniecie, ze w domu dogi zachowuja sie jak ludzie :lol: ? Quote
Sandra&ABC Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Mój pies nie siada na podłodze , siada na kanapie tyłkiem z przednimi łapami na ziemi , pije wode a później wyciera sobie pyszczek w swój ręczniczek. Nie śpi na podłodze ! A broń bosze ,taka obraza majestatu - na dywanie musi być położona jego kołdra minimum. najlepiej śpi się na łóżku i nikt nie może go budzić :loveu: jest szereg takich zachowań , dog w domu jest bardzo spokojny więc na takie szczegóły zwraca się na to uwagę ;) Najlepszy jest i tak Łeb leżący na kolanach i wpatrujący się w ciebie wielkimi ślepiami. :) Quote
Guest Madziadalena Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Dogi są wspaniałe, to moja pierwsza psia miłośc :lol: gdybyś mogła zamieścic więcej zdjęc Amona, będę wdzięczna dozgonnie :loveu: A panienka wyrosła niesamowicie :-o, prawdziwa ruda księżniczka :loveu: Quote
Sandra&ABC Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Kilka zdjęć Amoniaka , niestety w różnej jakości :) Quote
Guest Madziadalena Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Wspaniały :loveu: mordka idealna do wytarmoszenia. Uściski :loveu: Quote
Shirai - Koki Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Musze przyznac ze AMonek wyglada bardzo niewinnie :eviltong: Quote
Jurki :oD Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Normalnie Kocham Dogi :loveu: takie z nich fajniusie koniki :lol: Quote
Sandra&ABC Posted October 3, 2009 Author Posted October 3, 2009 Hehehe faktycznie wygląda niewinnie,ale to diabeł wcielony :) W dodatku agresor... :shake: Quote
Agappe Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Sandra&ABC napisał(a):Hehehe faktycznie wygląda niewinnie,ale to diabeł wcielony :) W dodatku agresor... :shake: jakoś większość dogów które się spotyka na ulicy to agresory.. a to chyba nie jest cecha rasy jako takiej :roll: Quote
Shirai - Koki Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Sandra&ABC napisał(a):Hehehe faktycznie wygląda niewinnie,ale to diabeł wcielony :) W dodatku agresor... :shake: Rasy zupelnie z charakteru nie znam, ale slowo daje ze myslam ze one sa bardzo lagodne, powaznie Amonek to agresor, jak udaje Cie sie utrzymac gdy np: bierze go agresor ? Quote
Sandra&ABC Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Rasa łagodna jak najbardziej , ale Amon jest bezpapierowy a więc hodowli nie było i socjalizacji odpowiedniej brak. Bał się wszystkiego co było nowe (więc bardzo wielu rzeczy i sytuacji) Powoli oswajał się z otoczeniem,ale jakoś doszliśmy do tego co jest teraz. Kiedy miał rok obronił mnie przed mixem amstaffa ,ale jak to szczeniak nie miał zbyt dużo siły i od tamtego momentu się zaczęło.Ma kilka zaprzyjaźnionych suczek z którymi jeździ na spacery a reszta to potencjalne ofiary. Dlatego jestem teraz jak najbardziej za rasowy=rodowodowy,nawet nei ze względu na sam fakt rasowości tylko właśnie na socjalizację szczeniąt i naukę podstawowych zachowań. Waży więcej ode mnie więc utrzymanie go to nie lada wyczyn,kilka razy pofruwałam ale halter,kolce i jakoś dajemy radę ;) staramy się omijać psy i nie prowokować groźnych sytuacji.Ot cała filozofia. Quote
Guest Madziadalena Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Hop, hop jest tam kto???? Gdzie nowe zdjęcia pięknej Kishi i Amonka? :roll: Quote
Sandra&ABC Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Na razie nie ma jako,że choroba mnie zmogła to i spacerków nie było :) ale o ile pogoda dopisze to w przyszłym tygodniu się postaram o jakieś nowe fotki :) Quote
Guest Madziadalena Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Noo, to dobrze że zdjęcia będą :) Sama dopiero wyszłam z zagrypienia, więc życzę duuuzo zdrowia :p Mizianko dla futrzaków :loveu: Quote
Kateczka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Pięknieje dziewczyna :D piękniej...uwodzicielkie spojrzenie robi swoje :P i kiedy wystawa?? Quote
Guest Madziadalena Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Boszsze, jaka śliczna mordeczka i to spojrzenie :loveu: zna swoje atuty :razz: :) Quote
Agappe Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 gdzie tam ona mała? ;> to już dojrzała pannica :) Quote
Shirai - Koki Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Jeszcze sie glowka miesci miedzy szczebelkami :evil_lol::evil_lol::evil_lol: http://www.fotosik.pl/ Sliczna dziewuszka :loveu: Quote
Jurki :oD Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Ślicznota :loveu: http://images48.fotosik.pl/233/deb8d849158fa1d3med.jpg Quote
Sandra&ABC Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Kateczka napisał(a):Pięknieje dziewczyna :D piękniej...uwodzicielkie spojrzenie robi swoje :P i kiedy wystawa?? chyba dopiero krajówka w marcu u nas :) Quote
Shirai - Koki Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 ZYCZENIA SWIATECZNE I NOWOROCZNE !!! http://www.dogomania.pl/threads/176140-Swieta-Bozego-Narodzenia-i-Nowy-Rok-2010?p=13742719#post13742719 Quote
Recommended Posts