Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój pies nie siada na podłodze , siada na kanapie tyłkiem z przednimi łapami na ziemi , pije wode a później wyciera sobie pyszczek w swój ręczniczek. Nie śpi na podłodze ! A broń bosze ,taka obraza majestatu - na dywanie musi być położona jego kołdra minimum. najlepiej śpi się na łóżku i nikt nie może go budzić :loveu: jest szereg takich zachowań , dog w domu jest bardzo spokojny więc na takie szczegóły zwraca się na to uwagę ;)

Najlepszy jest i tak Łeb leżący na kolanach i wpatrujący się w ciebie wielkimi ślepiami. :)

Guest Madziadalena
Posted

Dogi są wspaniałe, to moja pierwsza psia miłośc :lol: gdybyś mogła zamieścic więcej zdjęc Amona, będę wdzięczna dozgonnie :loveu:
A panienka wyrosła niesamowicie :-o, prawdziwa ruda księżniczka :loveu:

Guest Madziadalena
Posted

Wspaniały :loveu: mordka idealna do wytarmoszenia.
Uściski :loveu:

Posted

Sandra&ABC napisał(a):
Hehehe faktycznie wygląda niewinnie,ale to diabeł wcielony :)
W dodatku agresor... :shake:

jakoś większość dogów które się spotyka na ulicy to agresory..

a to chyba nie jest cecha rasy jako takiej :roll:

Posted

Sandra&ABC napisał(a):
Hehehe faktycznie wygląda niewinnie,ale to diabeł wcielony :)
W dodatku agresor... :shake:

Rasy zupelnie z charakteru nie znam, ale slowo daje ze myslam ze one sa bardzo lagodne, powaznie Amonek to agresor, jak udaje Cie sie utrzymac gdy np: bierze go agresor ?

Posted

Rasa łagodna jak najbardziej , ale Amon jest bezpapierowy a więc hodowli nie było i socjalizacji odpowiedniej brak.

Bał się wszystkiego co było nowe (więc bardzo wielu rzeczy i sytuacji)
Powoli oswajał się z otoczeniem,ale jakoś doszliśmy do tego co jest teraz.
Kiedy miał rok obronił mnie przed mixem amstaffa ,ale jak to szczeniak nie miał zbyt dużo siły i od tamtego momentu się zaczęło.Ma kilka zaprzyjaźnionych suczek z którymi jeździ na spacery a reszta to potencjalne ofiary.

Dlatego jestem teraz jak najbardziej za rasowy=rodowodowy,nawet nei ze względu na sam fakt rasowości tylko właśnie na socjalizację szczeniąt i naukę podstawowych zachowań.

Waży więcej ode mnie więc utrzymanie go to nie lada wyczyn,kilka razy pofruwałam ale halter,kolce i jakoś dajemy radę ;) staramy się omijać psy i nie prowokować groźnych sytuacji.Ot cała filozofia.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest Madziadalena
Posted

Hop, hop jest tam kto???? Gdzie nowe zdjęcia pięknej Kishi i Amonka? :roll:

Guest Madziadalena
Posted

Noo, to dobrze że zdjęcia będą :) Sama dopiero wyszłam z zagrypienia, więc życzę duuuzo zdrowia :p Mizianko dla futrzaków :loveu:

• 3 weeks later...
Guest Madziadalena
Posted

Boszsze, jaka śliczna mordeczka i to spojrzenie :loveu: zna swoje atuty :razz: :)

• 4 weeks later...