Agilegata Posted February 9 Posted February 9 Hej wszystkim! Ostatnio zafascynowało mnie agility i myślę o rozpoczęciu przygody z tym sportem, jednak nie wiem skąd wziąść pieska, który by się nadawał do amatorskiego agility. Nie musi to być border collie ani rasowy psiak jednak nie może to być też york ani molos, który nie nadaje się do treningu agility. Jak wybrać takiego pieska? Schronisko też raczej odpada. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje P.S. zdjęcie dla uwagi I've recently become fascinated by agility and am thinking about starting this sport, but I don't know where to find a dog that would be suitable for amateur agility. It doesn't have to be a Border Collie or a purebred, but it can't be a Yorkie or Molosser either, as they're not suitable for agility. How do you choose such a dog? A shelter is probably out of the question. Thanks in advance for any replies. P.S Photo for your attention Quote
bunia2010 Posted February 16 Posted February 16 Najlepiej kupic bordera z jakiejs dobrej linii uzytkowej. Warto zobaczyc z jakich hodowli psy startuja i wygrywaja w zawodach i do nich sie kierowac... 1 Quote
Recommended Posts