Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZDJĘCIA: post #3, #15, #16, #18, #22 i dalej, #36

BANNEREK DO POBRANIA: post #10

Bokserka jest już bezpieczna pod opieką fundacji Boksery w Potrzebie. Gdyby ktoś chciał wspomóc jej leczenie. Opis suni przez Natke z forum bokserów w potrzebie:
"Mamy fajną rudzioszkę i dwóch nynusiów Dziewczyna i chłopaki są już pod naszą opieką, ulokowane bezpiecznie w klinice. Zgraja kleszczy w uszach i na grzbiecie, waga 26 kg, poschroniskowa biegunka z krwią, temperatura w normie. Spokojna, kiedy zabrałyśmy jej maluszki nawet się nie buntowała. Tylko ten wzrok........ Bardzo wymęczona Dostała na dzień dobry jedzonko dla rekonwalescentów, zmiotła migusiem. Ma dziwną sierściuchę na grzbiecie i łopatkach, biszkoptową i dłuższą. Sprawia wrażenie jakby nie wyliniała do końca, ale są to prawdopodobnie zmiany na tle hormonalnym, co w jej stanie jest oczywiste. Jutro pierwsze badania, wyniki wieczorem.

Po negocjacjach z ciocią Salvo, matką chrzestną naszych śledzików, zmieniamy imię na BIBA A teraz chłopaki: ŚLIMAK i MAŚLAK
Nynusie mają maksymalnie 14 dni, dopiero otwierają oczka.

Imię: BIBA
Miejsce pobytu: klinika w Warszawie
Kontakt do adopcji: 793 040 057, nfreliszek@fundacja-bokserywpotrzebie.pl

Biba po wyciągnięciu ze schronu:

Gdyby ktoś mógł wspomóc leczenie Biby to pieniążki można wpłacać na konto: z dopiskiem BIBA
Boksery w Potrzebie

04-036 Warszawa
ul. Al. Stanów Zjednoczonych 32/280
WBK 87 1090 1870 0000 0001 0841 2247

W schronisku pod Lublinem znajduje się śliczna, nietypowa bokserka i jej szczeniak.Sunia jest jak bokser tylko ma taką śmieszną plamkę z długą sierścią na szyi. Sunika jest w schronisku od 4 dni, więc niby jeszcze na kwarantannie ale nie będzie raczej problemów z wyciągnięciem jej. W schronisku panuje nosówka, ona jeszcze na chorą nie wygląda,ale podejrzewam że to kwestia czasu kiedy się zarazi. Jest osłabiona po licznych ciążach, w nie najlepszym stanie psychicznym, bardzo osowiała. Wyszła z budy na chwile z nadzieją w oczach po czym znowu sie do niej schowała i tylko obserwowała. Sunia w schronie nie będzie wysterylizowana a rodzić jak widać może dalej, chociaż szczeniaki już pewnie nie tak zdrowe i ładne bo przeciez z jakiegoś powodu ktoś ją wywalił:/

Maluchy pod opieką fundacji Boksery w Potrzebie

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny już Wam pisałam ale napisze jeszcze raz jesteście wielkie, bez Was sunia by nie miała najmniejszych szans! Dzięki Plastelinie i Evl została ujawniona światu a dzięki dziewczynom z fundacji ma szansę na nowe lepsze życie!
Jesteście wielkie!!!!

Posted

aj, ja tam nie widzę w tym żadnej swojej zasługi :oops:

Do rzeczy - jak dla mnie to ona wygląda jak z typowego pseudo. Przestała rodzić ładne szczenięta, albo już nie tak dużo jak wcześniej to sru na ulicę, bo co będzie darmozjad żarł i nie zarabiał na siebie :roll:
Na żywo jest naprawdę prześliczna, tylko wyniszczona. Sutki wyglądają jak jeden wielki stan zapalny...:shake: Nie będę mówić co myślę o tym ... co ją do takiego stanu doprowadził :angryy:

Oszacowałyście, ile może mieć lat?

Posted

Przekleję tutaj info i zdjęcia, żeby wszyscy mogli zobaczyć...

Imię: BIBA
Miejsce pobytu: klinika w Warszawie
Kontakt do adopcji:793 040 057, nfreliszek@fundacja-bokserywpotrzebie.pl

Cytuję informację z wczoraj:
"
Dziewczyna i chłopaki są już pod naszą opieką, ulokowane bezpiecznie w klinice. Zgraja kleszczy w uszach i na grzbiecie, waga 26 kg, po schroniskowa biegunka z krwią, temperatura w normie.
Spokojna, kiedy zabrałyśmy jej maluszki nawet się nie buntowała. Tylko ten wzrok........ Bardzo wymęczona.Dostała na dzień dobry jedzonko dla rekonwalescentów, zmiotła migusiem. Ma dziwną sierściuchę na grzbiecie i łopatkach, biszkoptową i dłuższą. Sprawia wrażenie jakby nie wyliniała do końca, ale są to prawdopodobnie zmiany na tle hormonalnym, co w jej stanie jest oczywiste. Jutro pierwsze badania, wyniki wieczorem.
A teraz chłopaki: ŚLIMAK i MAŚLAK
Nynusie mają maksymalnie 14 dni, dopiero otwierają oczka.

Posted

Paulina bardzo dziękuje za banerek:loveu: a możesz mi napisać jak mam go umieścić u siebie?bo ja trochę lewa jestem;) uzupełniłam już pierwszą stronę, bo wczoraj nie mogłam się cały dzień zalogować:angryy:

Posted

plastelina napisał(a):
Paulina bardzo dziękuje za banerek:loveu: a możesz mi napisać jak mam go umieścić u siebie?bo ja trochę lewa jestem;) uzupełniłam już pierwszą stronę, bo wczoraj nie mogłam się cały dzień zalogować:angryy:

Z kolei dziś ja mam problemy z dogo :mad:
Hmm nie wiem czy jak ja Ci wytłumaczę to będziesz wiedzieć o co mi chodzi:diabloti:
Napisze Ci na gg.

A co do dzieciaczków, to będą to raczej szczeniaczki po mamie boski niż bokserki:cool3:

Posted

Cytuję:
"Wyniki krwi bardzo piękne. Żaden parametr nie odstaje od normy Pani Doktor ciężko zdziwiona. Badań kału nie ma, ponieważ obecnie zbierany jest materiał przekrojowy z 3 dni, coby zrobić badanie parazytologiczne. Biba wciąga jedzenie aż miło, chłopaki również Była też akcja odpchlanie i będzie kąpiel bo zapaszki sami wiecie jakie "

Posted

I jeszcze wiadomości z wczoraj:

"Biba i chłopaki czują się dobrze Ślimak jak zwykle samodzielny i znowu poza burtą. Jest też bardziej ruchliwy. Maślak przy mamusi, wylizany, dopieszczony i caaaały mokry. Jest pełzający, jeszcze mniej ogarnięty od Ślimaka. Pani Doktor mówi, że zwracają uwagę czy jedzą "po równo" i tak jest. Zobaczymy dalej, jak się nam chłopaki będą rozwijać."

I kolejna partia zdjęć: