Jump to content
Dogomania

Nie wiem co napisać, nie wiem jak zatytułować.. Coraz trudniej o pomoc. Ale on nie może czekać. Spróbuję. Zapraszam, pomóżmy psu z chorymi oczami.

Recommended Posts

Posted

Samiś bardzo dzielnie dziś dał się zbadać okulistce, nie było już walki o życie 😁 Stan oczu trochę lepszy, ale leczenie trzeba kontynuować, nawet doszedł kolejny lek. Dobrze, że chłopak jest stoikiem i zakraplanie oczu oraz wszelkie inne zabiegi nie robią na nim wielkiego wrażenia. Bardzo mnie to cieszy, bo bałam się, że od nadmiaru w końcu mu się uleje 😅

• Like 3
Posted
Dnia 12.02.2026 o 22:28, bakusiowa napisał:

Co z oczami? Było podejrzenie jaskry. Może ktoś napisze.

już wiadomo, że to nie jaskra i są wskazania do dalszej diagnozy nie tylko oczu - jeszcze nie przeczytałam dzisiejszych informacji lekarskich

Posted
Dnia 12.02.2026 o 22:28, bakusiowa napisał:

Co z oczami? Było podejrzenie jaskry. Może ktoś napisze.

Na pierwszej wizycie u okulistki wyszło, że to nie jaskra a zapalenie błony naczyniowej oczu. I to jako schorzenie wtórne pod wpływem jakiegoś innego problemu organizmu. Samiś jest potwornie zarobaczony oraz ma stan zapalny jelit. Może to jest przyczyna. 

Posted
Dnia 12.02.2026 o 21:02, agat21 napisał:

Samiś bardzo dzielnie dziś dał się zbadać okulistce, nie było już walki o życie 😁 Stan oczu trochę lepszy, ale leczenie trzeba kontynuować, nawet doszedł kolejny lek. Dobrze, że chłopak jest stoikiem i zakraplanie oczu oraz wszelkie inne zabiegi nie robią na nim wielkiego wrażenia. Bardzo mnie to cieszy, bo bałam się, że od nadmiaru w końcu mu się uleje 😅

Dzielny chłopak 😊.

Pierwszy raz to było na samym początku jego nowego życia, to była duża zmiana , ogromny stres, strach. Teraz już poczuł się pewniej, bezpiecznie. To i jego zalety się pokazują:).

• Like 2
Posted
Dnia 14.02.2026 o 08:32, agat21 napisał:

We wtorek wizyta u weta na usg jamy brzusznej. 

To Chłopak będzie miał komplet badań. Czekamy na wyniki.  

• Like 1
Posted
Dnia 14.02.2026 o 16:39, elik napisał:

To Chłopak będzie miał komplet badań. Czekamy na wyniki.  

No i jeszcze niewykluczone prześwietlenie płuc. Takie wskazanie było od początku.

Koopa trochę się poprawiła. Od poniedziałku druga seria tabletek na robale. Oby udało się zubożyć życie wewnętrzne do rozsądnego poziomu. Tak więc przyszła pora na wnikliwsze badania. Boję się trochę, ale staram się myśleć pozytywnie. 

Posted
Dnia 16.02.2026 o 07:54, DORA1020 napisał:

Cały jest śliczny:) i kochany.

Czy on coś widzi na te oczka?

Bo na zdjęciach wygląda,że chyba nie. Ma takie plamki na oczach.

Na jedno widzi, na drugie wydawało się przy pierwszym badaniu, że nic, ale przy drugim okazało się że odrobinę widzi. 

Zobaczymy jak będzie jeśli się wreszcie uda wyleczyć stan zapalny

Posted
Dnia 16.02.2026 o 11:46, Kamila Proc napisał:

nawet snieg sie rozpuscil przy nim

Nie rozpuścił, bo nie spadł w sobotę. 

Za to spadł w niedzielę i .... 😉

• Like 1