rozi Posted February 6 Posted February 6 Dnia 6.02.2026 o 18:06, agat21 napisał: Tak, chyba lubi wszelkich dwunożnych - no może oprócz tych, którzy go porzucili. Ale może to on ich porzucił. Quote
agat21 Posted February 7 Author Posted February 7 Dnia 6.02.2026 o 19:19, rozi napisał: Ale może to on ich porzucił. Widocznie miał powody jeśli już. Quote
agat21 Posted February 7 Author Posted February 7 Dnia 7.02.2026 o 10:42, elik napisał: Piękny i dostojny Tak, też mam takie skojarzenia, że to dostojny pies. Ulica go upodliła, ale w domu odzyskuje wiarę w siebie i należne mu miejsce 2 Quote
elik Posted February 7 Posted February 7 Dnia 7.02.2026 o 11:32, agat21 napisał: Tak, też mam takie skojarzenia, że to dostojny pies. Ulica go upodliła, ale w domu odzyskuje wiarę w siebie i należne mu miejsce Dokładnie tak Quote
agat21 Posted February 9 Author Posted February 9 Jest wpłata od Limonki - pięknie dziękujemy z piesiem 🪻 Quote
Ewa Marta Posted February 9 Posted February 9 Wybierasz Agatko same Perełki. Trudne, może nawet mało adopcyjne, ale wspaniałe, pełne godności. Taki jets Wolf i taki jest Sami 2 Quote
Kamila Proc Posted February 9 Posted February 9 Dnia 9.02.2026 o 13:32, Ewa Marta napisał: Wybierasz Agatko same Perełki. Trudne, może nawet mało adopcyjne, ale wspaniałe, pełne godności. Taki jets Wolf i taki jest Sami cos w tym jest 1 Quote
agat21 Posted February 9 Author Posted February 9 Dnia 9.02.2026 o 13:32, Ewa Marta napisał: Wybierasz Agatko same Perełki. Trudne, może nawet mało adopcyjne, ale wspaniałe, pełne godności. Taki jets Wolf i taki jest Sami Widocznie do takich mnie ciągnie jakimś szóstym zmysłem 1 Quote
agat21 Posted February 9 Author Posted February 9 A teraz serio, nawet bardzo serio. Są wyniki badań i jest bateria nowych leków Quote
agat21 Posted February 9 Author Posted February 9 Ta biedaczyna tyle tego musi dostawać. Już na oczy tyle kropli i maści, na robale wiadro leków, a teraz jeszcze kolejne. Ech... Quote
elik Posted February 9 Posted February 9 No to teraz ja nie wiem, co napisać po przeczytaniu tego co czeka Samiego. Biedaczysko Mam nadzieję, że mu to pomoże i jednak nie będzie bolało. Quote
Poker Posted February 10 Posted February 10 Nie zauważyłam badania lipazy specyficznej. Lipaza ogólna nie mówi o stanie trzustki. Doświadczyłam takiej sytuacji u naszej Suni. Może się okazać , że Sami nie potrzebuje leku na trzustkę. 1 Quote
Ewa Marta Posted February 10 Posted February 10 Najważniejsze, że jest pod opieką i że dostaje leki. Jakie to byłoby straszne, gdyby był dalej w schronisku i cierpiał:( 3 Quote
agat21 Posted February 10 Author Posted February 10 Dnia 10.02.2026 o 09:33, Poker napisał: Nie zauważyłam badania lipazy specyficznej. Lipaza ogólna nie mówi o stanie trzustki. Doświadczyłam takiej sytuacji u naszej Suni. Może się okazać , że Sami nie potrzebuje leku na trzustkę. A który z tych leków jest na trzustkę? Lipaza taka zła jeśli nie z trzustki, to może być z wątroby? A co mówi ten profil trzustkowo - jelitowy, który u Samisia wyszedł na granicy, to o czym w sumie mówi? Quote
Poker Posted February 10 Posted February 10 Tu jest przystępnie napisane. https://petsdiet.pl/dggr-ach-ta-lipaza/ Lipaza ogólna może być podwyższona z nieszczelnością jelit i chorą wątrobą. Żeby stwierdzić, że jest chora trzustka, trzeba oznaczyć lipazę specyficzną. On ma podwyższoną lipazę wątrobową, bo profil trzustkowo jelitowy ma dobry. I ma niską wit. B12. Aż dziwne, że nie ma anemii. Quote
agat21 Posted February 10 Author Posted February 10 Dnia 10.02.2026 o 22:21, Poker napisał: Tu jest przystępnie napisane. https://petsdiet.pl/dggr-ach-ta-lipaza/ Lipaza ogólna może być podwyższona z nieszczelnością jelit i chorą wątrobą. Żeby stwierdzić, że jest chora trzustka, trzeba oznaczyć lipazę specyficzną. On ma podwyższoną lipazę wątrobową, bo profil trzustkowo jelitowy ma dobry. I ma niską wit. B12. Aż dziwne, że nie ma anemii. Ok, jasne, ale w sumie to nie wiem czy któryś z tych leków, które dostał jest na trzustkę.. Nie miałam nigdy psiaka z chorą trzustką Quote
Ewa Marta Posted February 11 Posted February 11 Dnia 10.02.2026 o 22:47, agat21 napisał: Ok, jasne, ale w sumie to nie wiem czy któryś z tych leków, które dostał jest na trzustkę.. Nie miałam nigdy psiaka z chorą trzustką Ja tu nie widzę żadnego leku na trzustkę. Są przeciwzapalne, przeciwbólowe i na stan zapalny jelit. 2 1 Quote
agat21 Posted February 11 Author Posted February 11 Dnia 11.02.2026 o 11:08, Ewa Marta napisał: Ja tu nie widzę żadnego leku na trzustkę. Są przeciwzapalne, przeciwbólowe i na stan zapalny jelit. Dzięki, też mi się tak wydaje, że to antybiotyk i przeciwzapalne. Także chyba wetka nie zdiagnozowała zapalenia trzustki. W czwartek wizyta kontrolna u okulisty, oby stan oczu poprawił się i nie wymagał już leków. Przynajmniej tutaj pies by już odetchnął. 2 Quote
Recommended Posts