Arabeska^^ Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Witajcie wszyscy :) :loveu: Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam.. :oops: Tak, byłam u weta, odrobaczanie też było, a co do kataru to rzeczywiście alergia, bo weterynarz żadnej infekcji nie stwierdził.. :) Ah, mam również kilka wieści, otóż Phoebe nareszcie nauczyła się komendy "leżeć" :multi: :D, co jest sukcesem bo dość długo nie pojmowała różnicy pomiędzy siedzeniem, a leżeniem.. ;). Ponadto przestała w końcu bać się szelek :multi: :multi:. Cieszę się, bo martwiłam się co to będzie na spacerach.. ;>. O, i mam pytanko - czy zdarzyło się Waszym pieskom mieć biegunkę po odrobaczaniu? (moja miała, ale tylko jeden raz.. ). I - kiedy pierwszy raz kąpałyście swoje psiaki (ile miały mniej więcej tygodni.. ?) :) Fotki już wkrótce - dziś, ewentualnie jutro, ponieważ niedługo mam gości ;d. Pozdrawiam wszystkich i przesyłam duużo całusków! :) :loveu: Quote
Princess_York Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 witamy w niedziele :p ja kąpałam jak młoda miała 9 tygodni . I wcale się nie bała :lol::lol: moja biegunki nie miała , i się cieszę :evil_lol:. no to my czekamy na fotki :loveu: Quote
Arabeska^^ Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Princess_York napisał(a):witamy w niedziele :p ja kąpałam jak młoda miała 9 tygodni . I wcale się nie bała :lol::lol: moja biegunki nie miała , i się cieszę :evil_lol:. no to my czekamy na fotki :loveu: O, a jakiego szamponu używałaś?? :lol: Bo moja ma już prawie 10 tygodni i przydałoby się w końcu po raz pierwszy ją wykąpać ;). Quote
Arabeska^^ Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Noo. Mam wreszcie te zdjęcia :). Sesja podwórkowa, tzn. pierwszy raz na podwórku, więc ciężko było z pozowaniem :evil_lol:. A, od razu z góry uprzedzam, że kolejne fotki mogą się pojawić nieprędko, bo coś dzieje się z moim aparatem (na chwilę obecną nawet nie chce się włączyć) i chyba trzeba będzie kupić nowy.. (btw - jaki polecacie?? ;d). Z uszkami w powietrzu ;D: A tu uchwycona w trakcie skoku ;d. Wygląda jakby o coś prosiła :> Quote
Arabeska^^ Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Mmm.. nie ma to jak kwiatki koniczyny :loveu: I to by było na tyle. Jak już mówiłam, nie mam pojęcia kiedy pojawią się nowe foty :(. Ale obiecuję, że będę często zaglądać :). Pozdrowienia ode mnie i od Phoebe kochani!! :) :loveu: Quote
Princess_York Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 opiszę ci moją kąpiel :evil_lol: Moczę leciutko Arwenke wodą aż wkońcu cała jest zmoczona polewam rozcienczonym szamponem day to day chris christensen'a. Spłukuję potem jeszcze raz polewam ( bo jeszcze starcza) spłukuje . kłade ją na recznik woda w niego wsiąka i balsamuje odzywko-balsamem (tak pisze na produkcie)po 2-3 minutach spłukuje dokładnie wodą a odzywka zwie się hery caresse brillance. potem znów kłade ja na drugi recznik w recznik wsiąka woda . i po tym susze lekkim strumieniem powietrza . za pierwszym razem sie bała suszarki ale się już oswoiła . wczoraj była jej 2 kapiel:loveu: Quote
Princess_York Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 a dobrym aparatem jest canon a630 ja taki mam, ma on nagreywanie video najróżniejsze typy zdjęć przyblizanie i oddalanie ( chyba każdy to ma) ,ma 8.0 mega pikseli i tysiąc innych rzeczy ja go kupiłam 1,5 roku temu i kosztował mnie z kartą pamięci zawieszką 3000 zł , nie wiem jak jest teraz ..:lol: Quote
Arabeska^^ Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Dzięki Princess_York :lol: :loveu: A do całej reszty - nowe fotki są na poprzedniej stronie :lol: :p Quote
karkakarka Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 do całej reszty czyli m.in. do mnie :evil_lol: http://i31.tinypic.com/14bkrc3.png tak mała pociecha :loveu: A ja tolkę kąpałam jak miała 12 tyg. Też używam odżywki hery i szamponu tej samej firmy... A suszarki tola nadal nie lubi :shake: Pozdrawiam :) Tolka też umie komendę leżeć - musiałam się pochwalić :evil_lol: Quote
moniczkaa86 Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 [quote name='Yoko2009']Niestety nie do Gdyni tylko do Międzyzdrojów a słyszałam że tam nawet na niestrzeżone plaże nie można z psem wchodzić:-( jak rezerwowaliśmy sobie wczasy to Yoko jeszcze z nami nie było[/quote] Witamy się wczesnoporannie i deszczowo... Quote
Pegaza Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Ale ma radoche poznawania swiata:loveu: http://i27.tinypic.com/2nlu26f.png Quote
Arabeska^^ Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Witamy wszystkich :)) Dziękujemy za komentarze, przedwczoraj byłam z Phoebe na drugim szczepieniu :). Biedna, aż pisnęła gdy weterynarz dał jej zastrzyk :(. Właśnie śpi (jak zwykle :lol:) na podłodze (ostatnio woli ją od swojego legowiska, nie mam pojęcia czemu :roll:). Podkleiłam jej wczoraj uszka (bo coś nie chcą stać, a ostatnio nawet jakby bardziej oklapły) i wygląda prześmiesznie :D. Nauczyła się też komendy "podaj łapę" :D :lol: :loveu: Niedługo wstawię może jakieś zdjęcia, bo aparat zaczął działać (tak, sam z siebie :roll:).. ;) A tymczasem pozdrawiamy wszystkich i życzymy miłego weekendu ! :) :* Quote
karkakarka Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Super, że podaje łapkę :multi: Moja jeszcze inie umie :shake: ale za to zna inne 4 komendy... no 3 i pół :evil_lol: No i cieszę się ze w końcu zdjęcia będą :multi: Quote
***Paulina*** Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Witamy się w galerii ślicznej Phoebe:loveu::loveu::loveu: Quote
Nati28 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Witamy weekendowo Phoebe i jej Pancie :loveu: Fajnie ze nowe fotki beda :multi: Quote
Arabeska^^ Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Witamy witamy wszystkich :loveu: Fotki będą najprawdopodobniej jutro (dzisiaj nie miałam czasu- wybaczcie :oops:). A jak tam Wam weekend mija? :D U mnie pogoda straszna (a może ok?), żar leje się z nieba i ciężko wysiedzieć na dworze dłużej niż 5 minut :D :roll:. No ale cóż, nie mogę narzekać, bo ostatnio było dość deszczowo i w sumie dobrze że w końcu świeci słońce :). A Phoebe dalej lata z podklejonymi uszami :>. Strasznie ją to irytuje i co chwila się drapie, myślałam już nawet żeby dać jej z tym spokój, ale strasznie bym chciała żeby uszka jej stały, a na to że stanie się tak bez niczyjej ingerencji nie ma co liczyć, bo mama Phoebe ma uszka klapnięte, tak samo jak zresztą jej rodzeństwo (Fibi rodzeństwo oczywiście :D). Pozdrowionka dla yorków i ich właścicieli :lol: :loveu: Quote
Gosia2406 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Witamy Pohebe i jej pańcie.Już za tydzień bedę w Polsce,więc może jakieś spodkanko? Quote
eve86 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 A jakie plasterki masz?? My podklejalismy takimi papierowymi co nie odparzają :cool3: Moze spróbuj innych plasterków bo pani weterynarz jak pierwszy raz podkleiła to tak sie drapał mały szkrab ze hej... A w tych papierowych łaził cały czas... I uszka mu stoją teraz elegancko tylko jak sie obudzi to mu klapią a potem dwie minutki i w góre :multi: Trzymamy kciuki zeby uszka slicznie stały :) Quote
sandra291 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Witamy w niedzielny poranek:lol: Czekamy na kolejne ŚLICZNE fotki!:loveu: Quote
ewa2909 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 My też wpadliśmy się przywitać niedzielnie:loveu: Quote
Pegaza Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Cze :multi: plastruj plastruj uszy stojace lepiej wygladają:p Quote
Arabeska^^ Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 eve86 napisał(a):A jakie plasterki masz?? My podklejalismy takimi papierowymi co nie odparzają :cool3: Moze spróbuj innych plasterków bo pani weterynarz jak pierwszy raz podkleiła to tak sie drapał mały szkrab ze hej... A w tych papierowych łaził cały czas... I uszka mu stoją teraz elegancko tylko jak sie obudzi to mu klapią a potem dwie minutki i w góre :multi: Trzymamy kciuki zeby uszka slicznie stały :) Tak, tak, ja też mam te co nie odparzają :D. Ale pomimo tego Phoebe i tak się niemiłosiernie drapie :shake: Podejrzewam że w przyszłości z gumkami będzie tak samo :evil_lol: :roll: Quote
Recommended Posts