Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie wszyscy :) :loveu:
Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam.. :oops:
Tak, byłam u weta, odrobaczanie też było, a co do kataru to rzeczywiście alergia, bo weterynarz żadnej infekcji nie stwierdził.. :)
Ah, mam również kilka wieści, otóż Phoebe nareszcie nauczyła się komendy "leżeć" :multi: :D, co jest sukcesem bo dość długo nie pojmowała różnicy pomiędzy siedzeniem, a leżeniem.. ;). Ponadto przestała w końcu bać się szelek :multi: :multi:. Cieszę się, bo martwiłam się co to będzie na spacerach.. ;>.

O, i mam pytanko - czy zdarzyło się Waszym pieskom mieć biegunkę po odrobaczaniu? (moja miała, ale tylko jeden raz.. ).
I - kiedy pierwszy raz kąpałyście swoje psiaki (ile miały mniej więcej tygodni.. ?) :)
Fotki już wkrótce - dziś, ewentualnie jutro, ponieważ niedługo mam gości ;d.
Pozdrawiam wszystkich i przesyłam duużo całusków! :) :loveu:

• Replies 839
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Princess_York napisał(a):
witamy w niedziele :p
ja kąpałam jak młoda miała 9 tygodni .
I wcale się nie bała :lol::lol:
moja biegunki nie miała , i się cieszę :evil_lol:.
no to my czekamy na fotki :loveu:

O, a jakiego szamponu używałaś?? :lol:
Bo moja ma już prawie 10 tygodni i przydałoby się w końcu po raz pierwszy ją wykąpać ;).

Posted

Noo. Mam wreszcie te zdjęcia :).
Sesja podwórkowa, tzn. pierwszy raz na podwórku, więc ciężko było z pozowaniem :evil_lol:.
A, od razu z góry uprzedzam, że kolejne fotki mogą się pojawić nieprędko, bo coś dzieje się z moim aparatem (na chwilę obecną nawet nie chce się włączyć) i chyba trzeba będzie kupić nowy.. (btw - jaki polecacie?? ;d).

Z uszkami w powietrzu ;D:

A tu uchwycona w trakcie skoku ;d. Wygląda jakby o coś prosiła :>

Posted

Mmm.. nie ma to jak kwiatki koniczyny :loveu:

I to by było na tyle.
Jak już mówiłam, nie mam pojęcia kiedy pojawią się nowe foty :(.
Ale obiecuję, że będę często zaglądać :).
Pozdrowienia ode mnie i od Phoebe kochani!! :) :loveu:

Posted

opiszę ci moją kąpiel :evil_lol:
Moczę leciutko Arwenke wodą aż wkońcu cała jest zmoczona polewam rozcienczonym szamponem day to day chris christensen'a. Spłukuję potem jeszcze raz polewam ( bo jeszcze starcza) spłukuje . kłade ją na recznik woda w niego wsiąka i balsamuje odzywko-balsamem (tak pisze na produkcie)po 2-3 minutach spłukuje dokładnie wodą a odzywka zwie się hery caresse brillance. potem znów kłade ja na drugi recznik w recznik wsiąka woda . i po tym susze lekkim strumieniem powietrza . za pierwszym razem sie bała suszarki ale się już oswoiła . wczoraj była jej 2 kapiel:loveu:

Posted

a dobrym aparatem jest canon a630 ja taki mam, ma on nagreywanie video najróżniejsze typy zdjęć przyblizanie i oddalanie ( chyba każdy to ma) ,ma 8.0 mega pikseli i tysiąc innych rzeczy ja go kupiłam 1,5 roku temu i kosztował mnie z kartą pamięci zawieszką 3000 zł , nie wiem jak jest teraz ..:lol:

Posted

[quote name='Yoko2009']Niestety nie do Gdyni tylko do Międzyzdrojów a słyszałam że tam nawet na niestrzeżone plaże nie można z psem wchodzić:-( jak rezerwowaliśmy sobie wczasy to Yoko jeszcze z nami nie było[/quote]
Witamy się wczesnoporannie i deszczowo...

Posted

Witamy wszystkich :))
Dziękujemy za komentarze, przedwczoraj byłam z Phoebe na drugim szczepieniu :).
Biedna, aż pisnęła gdy weterynarz dał jej zastrzyk :(.
Właśnie śpi (jak zwykle :lol:) na podłodze (ostatnio woli ją od swojego legowiska, nie mam pojęcia czemu :roll:). Podkleiłam jej wczoraj uszka (bo coś nie chcą stać, a ostatnio nawet jakby bardziej oklapły) i wygląda prześmiesznie :D.
Nauczyła się też komendy "podaj łapę" :D :lol: :loveu:
Niedługo wstawię może jakieś zdjęcia, bo aparat zaczął działać (tak, sam z siebie :roll:).. ;)

A tymczasem pozdrawiamy wszystkich i życzymy miłego weekendu ! :) :*

Posted

Witamy witamy wszystkich :loveu:
Fotki będą najprawdopodobniej jutro (dzisiaj nie miałam czasu- wybaczcie :oops:).

A jak tam Wam weekend mija? :D
U mnie pogoda straszna (a może ok?), żar leje się z nieba i ciężko wysiedzieć na dworze dłużej niż 5 minut :D :roll:. No ale cóż, nie mogę narzekać, bo ostatnio było dość deszczowo i w sumie dobrze że w końcu świeci słońce :).
A Phoebe dalej lata z podklejonymi uszami :>.
Strasznie ją to irytuje i co chwila się drapie, myślałam już nawet żeby dać jej z tym spokój, ale strasznie bym chciała żeby uszka jej stały, a na to że stanie się tak bez niczyjej ingerencji nie ma co liczyć, bo mama Phoebe ma uszka klapnięte, tak samo jak zresztą jej rodzeństwo (Fibi rodzeństwo oczywiście :D).

Pozdrowionka dla yorków i ich właścicieli :lol: :loveu:

Posted

A jakie plasterki masz?? My podklejalismy takimi papierowymi co nie odparzają :cool3: Moze spróbuj innych plasterków bo pani weterynarz jak pierwszy raz podkleiła to tak sie drapał mały szkrab ze hej... A w tych papierowych łaził cały czas... I uszka mu stoją teraz elegancko tylko jak sie obudzi to mu klapią a potem dwie minutki i w góre :multi: Trzymamy kciuki zeby uszka slicznie stały :)

Posted

eve86 napisał(a):
A jakie plasterki masz?? My podklejalismy takimi papierowymi co nie odparzają :cool3: Moze spróbuj innych plasterków bo pani weterynarz jak pierwszy raz podkleiła to tak sie drapał mały szkrab ze hej... A w tych papierowych łaził cały czas... I uszka mu stoją teraz elegancko tylko jak sie obudzi to mu klapią a potem dwie minutki i w góre :multi: Trzymamy kciuki zeby uszka slicznie stały :)

Tak, tak, ja też mam te co nie odparzają :D.
Ale pomimo tego Phoebe i tak się niemiłosiernie drapie :shake:
Podejrzewam że w przyszłości z gumkami będzie tak samo :evil_lol: :roll: