Czerwonaona Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Jeśli ogłoszenie zamieszczone w złym dziale bardzo prosze o przeniesienie. Do oddania w bardzo dobre ręce jest czarny kundelek. Adoptowany z Krakowskiego schroniska przez kolege,który wyjechał za granice. To dość stara historia.Pies został adoptowany a następnie oddany z powodu wyjazdu tegoż własnie kolegi o czym się dowiedziałam i ja zabrałam go ze schroniska dokładnie jakieś 2 lata temu. On ma dom u mnie ale bardzo zależy mi na znalezieniu mu nowgo domku.Sprawa nie jest pilna gdyż nie oddam go byle komu i jeśli nei znajdzie się domek zostanie u mnie choć mam straszny problem w związku z nim. Odkąd urodziła się moja córka piesek zrobił sie agresywny,może to zazdrość ale ja nie radze sobie z tym. Pies siedzi zamknięty jak mała chodzi po domu w pokoju bo jak tylko przejdzie koło niego zaraz warczy i raz ugryzł ją w noge. Ona jest do niego przychylna ...dawała mu z rączki jedzenie i wszystkim co ma na talerzu go karmi,nie bije ,nie szarpie...mimo to sytuacja się nie zmieniła. Zrobiłam już chyba wszystko co mogłam choć może ktoś ma jakieś rady co moge jeszcze zrobić.Gwarantuje,że jeśli pozbyła bym się u niego tego nawyku rzucania się do małej to była bym najszczęśliwszą osobą na świecie. Strasznie go kocham i nie jest to dla mnie łatwa sytuacja ale im jest starszy tym jego szansa maleje a wiadomo on jest ważny ale nie moge ryzykować,że wkońcu dojdzie do tragedii. Prosze o jakąś porade a może ktoś go przygarnie i da lepsze warunki niż ja moge mu dać.Najlepiej domek bez małych dzieci i u młodych ludzi bo on kocha ruch,na smyczy strasznie się szarpie a bez niej nie chodzi chyba,że bardzo pozno w nocy jak już nikt nie chodzi bo podbiega do każdego i rzuci się do każdego psa. Prosze o pomoc to na prawde nie kaprys czy sytuacja spowodowana wakacjami bo mam wiele zwierzaków i nie jest u mnie od miesiąca tylko ponad dwa lata nie licząc,że kolege często jak wyjeżdżał na miesiąc czy dwa zostawiał go u mnie i też z tego powodu zadecydowałam,że nie może trafić do schroniska 2 lata temu. Bardzo prosze o jakieś rady. Acha jeśli temat zostanie przeniesiony serddecznie prosze o informacje gdzie się znajduje bo ja jeszcze nie poruszam się dość sprawnie na tym forum. Quote
wellington Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Czerwonaona, post twoj jest w odpowiednim dziale, tam gdzie psy szukaja nowego domku ;) Mysle ze dzis wolontariuszki sa w schronisku, ale wieczorem pewnie sie odezwa i beda probowaly Ci pomoc rada :lol: Quote
Czerwonaona Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Cierpliwa jestem czas tutaj nie ma znaczenia ja tylko prosze o pomoc:placz: Quote
Frotka Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Koniecznie wklej zdjęcia, a jeśli nie masz cyfrówki podaj adres tego kolegi przez przez pw. Jeśli mieszka blisko tego miejsca w którym w innym wątku zgłaszałaś interwencję to będziemy tam jutro i od razu możemy pstryknąć kilka fotek. Quote
Recommended Posts