Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właściwie jedyne zmartwienie, to jak - i czy - pies rezydent przyjmie nową lokatorkę. Nie mogę dać głowy, ze od razu będzie fajnie, ale po odpowiednim zapoznaniu psów powinno być ok. Nesia bardzo potulnie i z podkulonym ogonem weszła do naszego stada, więc myślę, ze i tam tak zrobiła. Ale nawet kilka wizyt pani Ani u nas nie rozwiąże tego problemu. 

Posted

Wiesz co, ja Olka ze schronu przywiozłam po prostu. Moje suki na wejściu warczały na niego, tak z góry, ale huknęłam na nie, aż szyby zadrżały, i zrozumiały, że żartów nie ma, znaczy że jestem po stronie Olka i koniec.

Posted
Dnia 18.02.2026 o 13:46, rozi napisał:

Wiesz co, ja Olka ze schronu przywiozłam po prostu. Moje suki na wejściu warczały na niego, tak z góry, ale huknęłam na nie, aż szyby zadrżały, i zrozumiały, że żartów nie ma, znaczy że jestem po stronie Olka i koniec.

Tez tak myślę, a im dłużej pani Ania się zastanawiać, tym większe będzie miała obawy. "Ojej, a co ja zrobię, jak się nie dogadają, będę musiała Nesię odwieźć!" Wg mnie psy się dogadają, znam Nesię 🙂

Posted

Dziś po ulicy taki piesek chodził (na zdjęciu coś zajada), pewnie już trafił do gminnego kojca. A siedzi tam nadal łaciaty, i od wczoraj jeszcze jeden. Nie ma końca 😞

77d28cda-f415-47d5-8435-4a5a676bc319.jpg

Posted
Dnia 18.02.2026 o 20:18, Poker napisał:

Skąd się bierze tyle dorosłych psów. Przecież musiały gdzieś żyć skoro dotrwały do dorosłości. ? 

Nie znasz wsi.

Plączą się suki ze szczeniakami, gdzieś ktoś żarcia trochę rzuci, ktoś przegoni. Z kilku przeżyją dwa, jeden, gospodarskie rozszarpią, albo parwowiroza zabije, albo coś. Jak któryś przeżyje, to się tak błąka.

Posted
Dnia 18.02.2026 o 20:18, Poker napisał:

Skąd się bierze tyle dorosłych psów. Przecież musiały gdzieś żyć skoro dotrwały do dorosłości. ? 

I mnie to zawsze zastanawia 😞 na wsi psa, który sobie gdzieś poszedł, nie szuka się, bierze kolejnego szczeniaka od sąsiada. Jestem jak najbardziej za powszechną sterylizacją...

Posted

Wczoraj zapytałam SMSem panią Anię o decyzję. W te czy wewte. Wstrzymała mi dawanie ogłoszeń, szukania domu na olx i fb, bo na bank zabierze Nesię. Zaproponowałam sobotę, tę sobotę. Wczoraj wieczorem telefon, że pani się pochorowała, ma grypę (tu kaszel w słuchawkę i pochrząkiwanie...)... no kurcze, czemu jakoś nie wierzę...I nadal nie wie, jak jej pies zareaguje na nową koleżankę. Tak jakby kilka dni zwłoki dało jej odpowiedź 😞 

Tak ze ruszam na całego z szukaniem domu dla Nesi. Jest na tyle ogarnięta, że zamieni dt na ds.

Posted
Dnia 15.02.2026 o 16:00, malagos napisał:

W piątek wysłałam jeszcze zdjęcia

To mi zapaliło lampkę. W czwartek super kontakt, a potem apiać zdjęcia, to zawraca całą rozmowę w punkt zerowy. Nic nie gadałam.