grazyna9915 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 12.07.2009r. Ślepaczek to starszy piesek, który trafił do schroniska 24.06.2009r. Kiedyś myślałam, że usypianie niewidomych psiaków tylko z powodu ślepoty to bestialstwo, teraz zaczynam się zastanawiać, czy bardziej humanitarne nie było by jednak poddanie ŚLEPACZKA eutanazji i ulżyć mu w cierpieniach. Średniej wielkości piesek nie daje sobie rady w schronisku, póki w schronisku był na kwarantannie i miał osobny boks, jeszcze jakoś sobie radził. Niestety kwarantanna się skończyła i piesek musiał trafić do boksu ogólnego. Pracownicy starali się wybrać jak najlepsze miejsce dla niego. Padło na boks, w którym był tylko 13-o letni owczarek mający już problemy z chodzeniem. Niestety psiaki się nie dogadały, owczarek nie chce wpuszczać ŚLEPACZKA do boksu. Psiak musi koczować na zewnątrz boksu. Jest nerwowy, ciągle chodzi szybko w kółku, dobiegające z każdej strony szczekanie strasznie go stresuje. Nie wiem, czy chodzenie w kółko to efekt stresu (chyba tak), czy jeszcze jakieś problemy neurologiczne w każdym razie wiem na pewno, że psiak bardzo cierpi. Obawiam się, że jeżeli pracownicy przeniosą go do innego - już zapsionego boksu - to pies na pewno zostanie pogryziony, a jeżeli go nie przeniosą to pewnie szybko dostanie zawału. Czy ktoś pokocha Ślepaczka? Jestem gotowa zapewnić mu transport, byle tylko ktoś go zechciał przygarnąć. 18.08.2009r. Ślepaczek trafił do "domku tymczasowego" w Sosnowcu. 21.08.2009r. DT nie potrafi sobie poradzić ze Ślepaczkiem: pies ściga królika i koszatniczki. W DT jest suczka więc pies zaczął znaczyć teren. (z doświadczenia wiem, że takie znaczenie jest przejściowe i przy odpowiednim postępowaniu szybko można sobie z tym poradzić). Pies natychmiast musi znaleźć nowe miejsce. BARDZO PROSIMY O POMOC! Pozostałe zdjęcia pieska można zobaczyć tutaj: Picasa Web Albums - tychy - 3204 - Ślepaczek Jeżeli ktoś chciałby pomóc w ogłoszeniach to będę bardzo wdzięczna, na tą chwilę piesek jest ogłoszony na adopcji. org, psy i my i stronie tyskiego schroniska. Kliknij na poniższy banerek i odwiedź wątek ŚLEPACZKA. Quote
MagdaH Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 O żesz:shake:...sprawa naprawdę gardłowa, chociaż podniosę, moze kogoś za serducho chwyci Quote
MagdaH Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Grażynko, czy byłaś już na http://www.dogomania.pl/forum/f98/nowa-strona-o-adopcjach-starszych-psow-prosze-dodawac-psy-reklamowac-127014/ i http://www.dogomania.pl/forum/f98/siwa-mordka-jak-zachecac-do-adopcji-starszych-psow-134345/ ? Czy może warto byłoby go tam wcisnąć? skoro jest starszy to czemu nie spróbować... Quote
grazyna9915 Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Nie znałam tych stron. Jutro dopytam się o jego dokładny wiek (niestety mi to umknęło) i będzie go można tam dodać. Quote
Dogha Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Piesek śliczny. Niestety jedyne co mogę zrobić to podnosić i wykąbinować bannerki. Quote
Dogha Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Nie ma za co ;) Polecam się na przyszłość, a do Ślepaczka będę zaglądać! Quote
Dogha Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Jeszcze 4 (im bardziej kolorowe tym więcej zauważy) Quote
grazyna9915 Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Zuzka piękne są te plakaty. :loveu: Quote
AlfaLS Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Widziałam na własne oczy Ślepaczka jak jeszcze był na kwarantannie. Wydawał się tam taki bezbronny:-(. Jak strasznie biedny musi być teraz na boksach ogólnych:-(. Ja ogłoszeń robić nie umiem ale może poprosimy dorcass, żeby zrobiła mu troszkę reklamy jak będzie miała chwilkę? Zaraz napiszę do niej PW. Może uda nam się znaleźć jakiś kawałek podłogi dla biedaczka? Quote
grazyna9915 Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Alfa pamiętasz jak go widziałyśmy na kwarantannie to z taką ufnością podchodził do ręki. Teraz w klatce krąży w kółko. To jest okropny widok, on bardzo cierpi. Quote
agata51 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Biedactwo... :-( Cudny jest! Wrzuciłam go na wątek wyżłów. http://www.dogomania.pl/forum/f12/wyzly-szorstkowlose-krotkowlose-kto-przygarnie-18981/index18.html Quote
grazyna9915 Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Agatko bardzo, dziękuję za wklejenie ŚLEPACZKA na wątek wyżełków, może go tam ktoś wypatrzy. Renata5 prawda, że takie niewidome psy są rewelacyjne i świetnie potrafią sobie radzić? Ja pamiętam Miśka od Magdy222 to był niesamowity piesek, który nic sobie nie robił ze swojej ślepoty. Quote
kaja555 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 też widziałam Ślepaczka na włąsne oczy i potwierdzam wszystko, co mówi Grażyna - to cudowny wdzięczny piesek, wie, że obok stoją ludzie choć ich nie widzi - i MERDA W TYM KIERUNKU OGONE i się cały wdzięczy - czy taki pies ma odejść w samotności?? :-(:-(:-( Jak mu się nie uda to normalnie sobie tego nie daruję, a niestety jak SZYBKO nie znajdize się dom, to tak będzie :-( Quote
HebaNova Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 o rany ale on zabiedzony jest. a wiadomo dla czego znalazł się w schronisku? Quote
grazyna9915 Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 HebaNova napisał(a):o rany ale on zabiedzony jest. a wiadomo dla czego znalazł się w schronisku? Ślepaczek przybłąkał się do bazy jednej z tyskich firm. Quote
HebaNova Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 w ogóle mi się to w głowie nie mieści, przecież tego biedaka na pewno wyrzucono przy ulicy, pewnie na terenach przemysłowych? co za perfidia ... a wiadomo czemu nie widzi? Quote
MagdaH Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Zwierzak w domu - Niechciane-odrzucane. Dlaczego warto adoptowa� psa "specjalnej troski" Grażyna, jeszcze znalazłam taką stronkę, nie przepatrzyłam jej jeszcze, dopiero w w nocy, bo teraz jestem wrrr, wrrrrr, wrrrobocie:pissed: Quote
grazyna9915 Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 MadziuH mogłabyś mi pomóc i powklejać ŚLEPACZKA na wskazane przez Ciebie strony? Cały czas siedzę jeszcze przy stronce tyskiej i uzupełniam ją o kolejne zwierzaki, a jeszcze mi ich trochę pozostało + kociaki z tymczasu. Troszku się nie wyrabiam. :oops: Quote
kaja555 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ślepaczek bardzo żle znosi schronisko, żle - to mało powiedziane :-( Quote
Recommended Posts