Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja będe miała chustę dogomaniacka!!! Po tym mnie poznacie...jak taka niewysoka blondyne zobacztcie ze znudzonym facetem z boku..(moj TZ:)) to walcie smialo, bo ja moge Was nie poznac... :oops:

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire napisał(a):
Fuka napisał(a):
Tak czy owak osobiscie mam nastroj dosc rewolucyjny, wiec bede probowala wejsc na ksiazeczki zdrowia, a potem sie zobaczy...
Tia, ale Tobie to łatwo, bo w razie czego będziesz miała ze sobą weta. :wink:

Oj, chyba Fuka nie będzie wiśnia i w razie czego się wetem podzieli? :wink:

Posted

Słuchajcie a może Legionowo jeszcze do Unii nie weszło i dlatego takich bzdur jak jakieś zaświadczenia od powiatowego weta wymagają? Przepisów po prostu nie znają, do nich nowe nie dotarło jeszcze. A to juz rok będzie. :evilbat:

Posted

BO - "Zacofane" Legionowo nikogo nie zmusza do przyjazdu na nasze "zacofane" wystawy, zapewne Twój macierzysty Oddział jest SUPER, więc gratuluję.

Marzena Tkacz-Rosłon
V-ce Przewodnicząca Zarządu
ds. Hodowalnych

Posted

CRAZY - Fuka podała Ci link na naszą stronę, ale gdybyś nie miałą pdf to proszę:

FCI 286 - American Staffordshire Terrier

Psy - Rüden

Klasa szczeniąt - Jungstenklasse

66. Gang-Staff (FCI) RICCO THE RASCAL, łaciate, 20.09.2004, PKR w przygotowaniu, nr rej. 9861/XIX/04,
(CH. PL., RUS., EST., UK. ISAAC RICHARD-IVORY COAST BLUE-MOON), hod. Agata Kalicińska, wł. Krzysztof Liper

Klasa baby

67. LIDER z Wyspy Bolko, błękitno-płowe, 25.10.2004, PKR w przygotowaniu, nr rej. O/Lublin,
(INT. CH. Gang Staff BIG TEX-CONGA Masakrator), hod. Michał Baranowicz, wł. Marek Niedzielski

Klasa młodzieży - Jugendklasse

68. BLUE DIMOND Sentinel, płowo-błękitne, 03.07.2004, PKR w przygotowaniu, nr rej. 71905/I/04,
(INT. CH. Bakaroro and Itubori VELES-INT. CH., CH. PL., LT. JESSY Sentinel), hod. Anna & Jarosław Żero, wł. Karolina Kowalik
69. CARO Terierkowo, błękitne z białymi znaczeniami, 03.12.2003, PKR.III-50700, nr rej. 3609/XIX/03,
(Sierra's IRON EAGLE-EDP MOONLIGHT CAFE Lessoto), hod. Urszula Szypluk, wł. Paweł Gurfinkiel
70. CORLEONE Terierkowo, błękitno-płowe, 03.12.2003, PKR w przygotowaniu, nr rej. 72225/I/03,
(Sierra's IRON EAGLE-EDP MOONLIGHT CAFFE Lesoto), hod. Urszula Szypluk, wł. Jakub Gac
71. RATAKZAS ROZBÓJNIK RUMCAJS Staff-Ka, płowe, 07.04.2004, PKR. w przgot., nr rej. 24690/II/04,
(DRUS OUR PARINCO-XANDIRA RIDDADESTA Staff-Ka), hod. Katarzyna Krycz-Stachel, wł. Marcin Tomala

Klasa pośrednia - Mittelklasse

72. ANTARES Ordior, rudo-białe, 16.07.2003, PKR.III-49482, nr rej. 2357/XXXVIII/03,
(ISAAC Richard-CINDERELLA Gang-Staff), hod. Piotr Wegierek, wł. Małgorzata & Grzegorz Krzyżanowscy
73. CHILI PEPPER Panteon, rude z białymi znaczeniami, 31.10.2003, PKR.III-49830, nr rej. 70028/I/03,
(CH. PL. IMPERIA STAFF DIAMOND HILL-DORA spod Sosen), hod. Dariusz Andrychowski, wł. Dariusz Andrychowski, Jacek Lodowski
74. CZUBAJ CHAN Gold Bonzo (FCI) MŁ. CH. PL., płowe z białymi znaczeniami, 12.07.2003, PKR.III-49315, nr rej. 11532/XXI/03,
(CH. PL. GOLD BONZO Kuba Rozpruwacz-CH. PL. ASTA Gold Bonzo), hod. Krzysztof Janicki, wł. Krzysztof Janicki
75. FIDEL z nad Motławy, błękitne z białymi znaczeniami, 07.08.2003, PKR w przygotowaniu, nr rej. 27973/X/03,
(CH. PL., MŁ. CH. PL. COLUMB Imperia Staff-ENI Namakaz), hod. Grażyna Tomkowicz, wł. Marcin Wołek
76. MORRIS z Karpackiej Familii, brązowe z białym, 22.04.2003, PKR.III-49895, nr rej. 11622/XXI/03,
(BDM KSIĄŻE CIEMNOŚCI Lesoto-AN-DEBI z Gostyńskiego Deptaku), hod. Elżbieta Soboniak, wł. Barbara Urbanowicz
77. UNIQUE BLACK DIAMOND z Samotni Christa, czarne z białymi znaczeniami, 08.05.2003, PKR.III-48899, nr rej. 69360/I/03,
(CH. DK. , PL. BLACK MAGIC'S TORPEDO-VICTORIA z Samotni Christa), hod. K. & B. Pomierni, wł. K. & B. Pomierni
78. YUCCA z Samotni Christa, płowo-białe, 23.10.2003, PKR.III-50427, nr rej. 70466/I/03,
(BLACK MAGIC TORPEDO-HONDA z Samotni Christa), hod. K & B. Pomierni, wł. Tomasz Duchna

Klasa otwarta - Offene Klasse

79. ALAMO Sentinel, pręgowane z białym, 22.04.1993, PKR. III- 50305, nr rej. 70381/I/03,
(CH. PL. Angie`s JEREMIAH JOHNSON-INT. CH., CH. PL., LV., MŁ. CH PL. JESSY Sentinel), hod. Anna i Jarosław Żero, wł. Anna i Jarosław Żero
80. OTELLO De La Rose, płowe z białymi znaczeniami, 15.03.2003, PKR.III-48651, nr rej. 27309/X/03,
(CH. PL., MŁ. CH. PL. SUNNY BOY z Antuszy-BETA BEND Stalwart), hod. Magdalena Bieluń, wł. Magdalena Bieluń
81. PHILADELFIA BOY Błękitna Atlanta, płowo-błękitne, 30.10.2002, PKR.III-48288, nr rej. 9257/XIX/02,
(CH. PL. SUNNY BOY z Antuszy-KOKA Srebrny Krąg), hod. Paweł Hartman, wł. Piotr Roskosz
82. ŚWIĘTY ze Słonecznej Przystani, pręgowane z białym, 27.09.2002, PKR.III-47606, nr rej. 700/XLVIII/02,
(PAPEYE RECRUIT z Wiślanego Portu-DEBORA Księżycowe Czary), hod. Sławomir Nowakowski, wł. Tomasz Witkowski

Klasa championów - Championklasse

83. Gang-Staff (FCI) IRGEN GOLDEN BOY CH. PL., MŁ. CH. PL., rude z białymi znaczeniami, 19.06.2002, PKR.III-46999, nr rej. 2847/XI/02,
(INT.CH. Gang-Staff BIG TEX-CH.RUS. Imperia Staff VICTORIA VIVAT), hod. Agata Kalicińska, wł. Tomasz Krawczyński

Suki - Hündinnen

Klasa szczeniąt - Jungstenklasse

84. Gan-Staff EROTICA, biało-rude, 10.10.2004, PKR w przygotowaniu, nr rej. 9930/XIX/04,
(MŁ. CH. PL. IRONMEN'S FIFT ELEMENT-INT. CH. Gang-Stagg BABETTE), hod. Agata Kalicińska, wł. Agata Kalicińska

Klasa młodzieży - Jugendklasse

85. ALBA Wataha Anny, błękitno-płowe z białym, 26.06.2004, PKR w przygotowaniu, nr rej. 28115/X/04,
(Woodforest Iz Dragon Deffender-OHARA OB Jordan), hod. Tomasz Kozłowski, wł. Tomasz Kozłowski
86. ALDA Wataha Anny, błękitno-płowe z białym, 26.06.2004, PKR w przygotowaniu, nr rej. 28116/X/04,
(Woodforest EZ Dragon Deffender-OHARA OB Jordan), hod. Tomasz Kozłowski, wł. Tomasz Kozłowski
87. BEAUTY IN RED z Samotni Christa, czerwone z białymi znaczeniami, 30.05.2004, PKR w przygotowaniu, nr rej. 71816/I/04,
(EPD GOLDEN BOY Lesoto-VICTORIA Z Samotni Christa), hod. Bożena i Krzysztof Pomierni, wł. Agnieszka Reluga
88. CERERA z Doliny Jezierzycy, czarne z białymi znaczeniami, 20.06.2004, PKR.III-51572, nr rej. 71378/I/04,
(CH. PL., MŁ. CH. PL. GIORGIO Amet Admiral-MŁ. CH. PL. FPT CHERIE AMOUR Lesoto), hod. Jacek Kołodziej, wł. Ewa Konieczko
89. Gang-Staff COUNTRY GIRL, czarne z białymi znaczeniami, 18.02.2004, PKR.III-51046, nr rej. 9671/XIX/04,
(INT. CH. ROYAL COURT'S CARBON COPY-CH. PL. Gang-Staff TRINITY OF MATRIX), hod. Agata Kalicińska, wł. Agata Kalicińska
90. Alta Carya FIRE WIRE, czarne z białymi znaczeniami, 09.06.2004, PKR.III-52056, nr rej. 3091/XI/04,
(CHJ. LTV., LT., EST. ROYAL COURTS Carbon Copy-CH. PL. LAYLA Dwie Szable), hod. Joanna Chmielecka, wł. Tomasz Krawczyński
91. Kendalos GANG-STAFF KOKAINA, płowe z białym, 22.06.2004, PKR.III-52135, nr rej. 71627/I/04,
(CH. PL., MŁ. CH. PL. EPD GOLDEN BOY Lesoto-CH. PL. Gang-Staff (FCI) VITA KENBO VIRAGO), hod. Artur Żebrowski, wł. Agata Bogucka
92. VENA Sentinel, pręgowane z białym, 19.04.2004, PKR w przygotowaniu, nr rej. 71886/I/04,
(Angie's JEREMIAH JOHNSON-SUNRISE Sentinel), hod. Anna & Jarosław Żero, wł. Anna & Jarosław Żero

Klasa pośrednia - Mittelklasse

93. Ordior AGOTHA MŁ. CH. PL., błękitno-płowe, 16.07.2003, PKR.III-49059, nr rej. 27612/XXII/03,
(CH. RUS., EST. ISAAC RICHARD-CH. PL. CINDERELLA Gang-Staff), hod. Piotr Węgierek, wł. Joanna Niedźwiecka, P. Szewczyk
94. Sasquehanna (FCI) BÓJKA, błękitne-pręgowane, 10.10.2003, PKR.III-50317, nr rej. 2`643/III/03,
(CH. PL.Sasquehanna HD-LEGANZA Sasquehanna), hod. Małgorzata Surponowicz, wł. Mariusz Kawa
95. CARESS Old Bonzo MŁ. CH. PL., błękitno-płowe, 12.07.2003, PKR.III-49065, nr rej. 1235/XLIV/03,
(CH. PL. GOLD BONZO Kuba Rozpruwacz-ASTA Gold Bonzo), hod. Krzysztof Janicki, wł. Marek Niedzielski
96. COLLIN Gold Bonzo (FCI), płowe z białymi znaczeniami, 12.07.2003, PKR.III-49479, nr rej. 11573/XXI/03,
(CH. PL. GOLD BONZO Kuba Rozpruwacz-CH. PL. ASTA Gold Bonzo (FCI)), hod. Krzysztof Janicki, wł. Stanisław Malczak
97. FOGGY COLAR Sentinel, pręgowane z białymi znaczen., 31.08.2003, PKR.III-49486, nr rej. 69688/I/03,
(CH. PL. JEREMIAH JOHNSON - ANGIE'S-CH. PL. JOLLY Sentinel), hod. Anna & Jarosław Żero, wł. Anna Górnicka
98. VIVAT VIOLA z Samotni Christa, płowe z białymi znaczeniami, 03.07.2003, PKR.III-50703, nr rej. 70685/I/03,
(INT. CH., CH. PL., MŁ. CH. PL. Sasquehanna EKSPERT-BARBERYCOAST AMELIA AIRHART), hod. K. & B. Pomierni, wł. K. & B. Pomierni

Klasa otwarta - Offene Klasse

99. BENEVOLUS VIRESA Płowy Diabeł, żółte z czarną maską, 30.12.2002, PKR.III-47464, nr rej. 98/XLIX/02,
(PACO z Zielonego Sącza-CH. PL. MAGIC MISS z Leśnych Ostępów), hod. Tomasz Sobczak, wł. Katarzyna Skiba
100. BORN TO ENJOY LIVE Challenger, błękitno-płowe z białym, 11.09.2002, PKR.III-47389, nr rej. 37675/VIII/02,
(Imperia Staff DIAMOND HILL-BONA Jędwal), hod. K. Stefaniak, wł. Katarzyna Stefaniak
101. GAWRA Grenadina, błękitne-pręgowane, 21.07.2000, PKR.III-43108, nr rej. 8400/XIX/00,
(GANG-STAFF BIG TEX-EMMA Złoty Kanion), hod. Magdalena Grabowska, wł. Magdalena Grabowska, Adam Ostrowski
102. Gang-Staff (FCI) GIULIETTA, błękitno-płowe, 18.01.2003, PKR.III-47943, nr rej. 27234/XXII/03,
(CH. RUS. IMPERIA STAFF Vaton Vita Kenbo-INT. CH., CH. PL., RUS., MŁ. CH. PL. Gang-Staff BABETTE), hod. Agata Kalicińska, wł. Anna Basta
103. GO GO GIRL Gang-Staff, błękitno-płowe, 18.01.2003, PKR.III-48018, nr rej. 9883/XIX/03,
(IMPERIA STAFF VATSON VITA KENBO-INT. CH. Gang-Staff BABETTE), hod. Agata Kalicińska, wł. Agata Kalicińska
104. Gang-Staff LOVE AT FIRST SIGHT, rudo-białe, 18.08.2002, PKR.III-46893, nr rej. 9020/XIX/02,
(Georgetown's ARMOUR-SANOUNE AREN'T U ENVIOUS), hod. Agata Kalicińska, wł. Agata Kalicińska
105. OHARA OB Jordan, płowe z białym, 22.03.2002, PKR.III-46864, nr rej. 26880/X/02,
(Ch.Pl. SUNNY BOY z Antuszy-SAHARA z Jordanu), hod. Marek Obidziński, wł. Tomasz Kozłowski
106. OKTAWIA De La Rose, płowe z białymi znaczeniami, 15.03.2003, PKR.III-48494, nr rej. 27238/X/03,
(CH. PL., MŁ. CH. PL. SUNNY BOY z Antuszy-BETA BEND Stalwart), hod. Magdalena Bieluń, wł. Magdalena Bieluń
107. TRES Srebrny Krąg, białe w łaty, 24.03.2002, PKR.III-49833, nr rej. 5522/XXVII/02,
(INT. CH., CH. PL., MŁ. CH. PL. KAMIKAZE TIPIT z Hanky-CERES Otwockie Sosny), hod. Dorota Błajewska, wł. Adam Hillenberg

Klasa championów - Championklasse

108. ASTA Gold Bonzo (FCI) CH. PL., płowe z białymi znaczeniami, 12.01.2002, PKR.III-45847, nr rej. 10846/XXI/02,
(CH. PL. GOLD BONZO Kuba Rozpruwacz-LIRA Duma Ewy), hod. Krzysztof Janicki, wł. Krzysztof & Aleksandra Janiccy
109. LINKA Terierkowo CH. PL., błękitne pręgowane z białym, 18.09.2002, PKR.III-47882, nr rej. 6579/VI/02,
(CH. RUS. IMPERIA STAFF VATSON VITA KENBO-CH. PL. SALMA Alicante), hod. Urszula Szypluk, wł. L. M. Marchel

I DODATEK

FCI 286 - American Staffordshire Terrier

Psy

Klasa otwarta

502. EXTREME Durgo, rude z białymi znaczeniami, 18.05.2002, PKR.III-51812, nr rej. 1044/XLVIII/02,
(BIG-TEX Gang-STAFF-ROCKET RIVER Sasquehanna), hod. Anna Rosińska, wł. Katarzyna Kaczmarek

Suki

Klasa młodzieży

503. CARDEA z Doliny Jezierzycy, błękitno-płowe, 20.06.2004, PKR.III-52134, nr rej. 71628/I/04,
(CH. PL., MŁ. CH. PL. GIORGIO Amet Admiral-CH. PL., MŁ. CH. PL. FPT CHERIE AMOUR Lesoto), hod. Jacek Kołodziej, wł. Magdalena Suska

Klasa honorowa

504. FIA z Jordanu CH. PL., błękitne z białym, 22.06.1994, PKR.III-29016, nr rej. 12/XLVIII/94,
(KAR RON ZBIR-BLOODY MARY BLUE Florida), hod. Bożenna Obidzińska, wł. Marek Obidziński

Pozdrawiam

Posted

Wystawa tuż, tuż, a ja zaczynam mieć cykora :wink: .
Ponieważ na Torwarze sie nie odbyła więc to nasz debiut. Milo ustać w miejscu za długo potrafi, a chodzenie na ringówce, to już w ogóle inna bajka :-? .

I tak sobie pomyślę, że tylu dogomaniaków się wybiera i będziemy się mijać i nawet nie będziemy wiedzieć, że to my :cry:.

Posted

Ja tez juz lapie stresa, a jeszcze poglebiaja go inni informujac mnie, ze wystawa odbywa sie na stadionie pod golym niebem - ja widze info na stronie, ze to wystawa HALOWA, ale moze czegos nie rozumiem - Pani Marzeno, moze mnie Pani uspokoic?
I na czym w koncu stanelo z tym zaswiadczeniem, ale od strony weta wymagajacego tego swistka, czyli powiatowego z NDM - co to ma dokladnie byc?
Tak, zaczynam panikowac, liste rzeczy do zabrania robie od wczoraj, a pewnie i tak sie okaze, ze nie zabralam np. samego psa :-?

Posted

MarzenaTkacz napisał(a):
BO - "Zacofane" Legionowo nikogo nie zmusza do przyjazdu na nasze "zacofane" wystawy, zapewne Twój macierzysty Oddział jest SUPER, więc gratuluję.

Marzena Tkacz-Rosłon
V-ce Przewodnicząca Zarządu
ds. Hodowalnych

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a ja tam bardzo lubie zacofane Legionowo:))))zwlaszcza reprezentacje jezdzaca na wystawki:))))))takich jajcarzy to ze swieczka szukac:)))))
i wystawki tez lubie w Legionowie...szkoda,ze nie mam terierka i tylko jako kierowca sie wybieram....zwlaszcza podoba mi sie zacofany pomysl robienie bisow osobno dla psow i osobno dla suk (tzn. szczeniaki, juniory...)!REWELACJA wprost!!!

Posted

tufi napisał(a):
I na czym w koncu stanelo z tym zaswiadczeniem, ale od strony weta wymagajacego tego swistka, czyli powiatowego z NDM - co to ma dokladnie byc?
Właśnie, ponieważ jest to dokument dosyć unikalny, to fajnie by było wiedzieć, co dokładnie ma zawierać... Ja będę sie widziała z moim wetem dzisiaj wieczorem i może mi on wtedy wystawić co potrzeba, ale w tym celu musi wiedzieć, co to ma być... :roll: W dawnych czasach mieli odpowiedni fomularz w kompie, ale jest możliwe, że teraz już go nie mają, bo nieaktualny. Więc być może najprostszym rozwiązaniem będzie, żeby napisał cos odręcznie, a jeśli to nie dosyć, to ja mogę coś przygotować na kompie i dać mu do podpisu i pieczątki - ale w każdym razie musimy wiedzieć, jakie informacje ma to świadectwo zawierać.

Jeśli możnaby zamieścić tu telefon do tego powiatowego, to chętnie sama do niego zadzwonie i się dowiem. :evil:

Posted

Ja nie rozumiem w czym problem???
Potrzebne jest zaswiadczenie od weterynarza-sa rozne wzory ich-np. na Poznan przyslali swoj wzor, ze chca takie,a ja mialam inne i tez bylo OK.
Powiatowy NIC nie wystawi, bo nawet nie ma czego:))))mamy tylko takie wielkie na wywoz psa za granice, ale to poza Unie-takie samo jak bylo przed naszym wejsciem do UE, ale tego nikt nigdy nie chcial na wystawe.

Posted

[quote name='"orsini']zwlaszcza podoba mi sie zacofany pomysl robienie bisow osobno dla psow i osobno dla suk (tzn. szczeniaki, juniory...)!REWELACJA wprost!!!

Orsini Ciebie, to chociaż chciałabym spotkac osobiście i podziękować :D.

A uświadomcie laika, co mnie czeka :lol:.
Wystawiamy się w szczeniakach i jesteśmy jedyni. Pokazuję psiaka i jeśli dostaniemy ocenę wybitnie obiecującą, to potem jeszcze wybór najlepszego szczeniaka? Czy coś pokręciłam?

Posted

orsini napisał(a):
Ja nie rozumiem w czym problem???
Potrzebne jest zaswiadczenie od weterynarza-sa rozne wzory ich
I właśnie w tym problem - są różne wzory, większość nieaktualne, a nie wiadomo, o który chodzi. Być może wszystko jedno - jeśli tak, to ta informacja również byłaby przydatna, ale ponieważ wyraźnie ten powiadowy, który wymaga tego zaświadczenia, jest nieprzeciętnie up***, że w ogóle czegoś takiego żąda, to przynajmniej chciałabym przyjechać z czymś, co go zadowli.

Posted

Ludek...jeszcze nie doszlo:)))
tak jest:))a teraz dobra wiadomosc:))bo tak jak pisalam zacofane Legionowo do tej pory robilo osobne bisy dla suk i osobne dla psow, wiec wychodzisz na BIS PUPPY:))))o ile ocene dostaniesz odpowiednia :lol: no i o ile sie nic nie zmienilo

Posted

Flair a jak Ty sobie wyobrazasz taka oficjalna notatke: macie miec swiadectwo zdrowia wszystko jedno jakie, bo wszystkie sa zle? :lol: :lol: a ja chce , zeby bylo?:)))
spokojnie, bylam pare razy w Legionowie , byli moi znajomi, powiatowy sie nie zmienil, wiec mozna domniewywac, ze wszystko bedzie OK na wejsciu. Zreszta na bramce powiatowy nie stoi :lol: :lol: :lol: tylko normalni weterynarze, ktorych i owszem powiatowy musi zaakceptowac.
Ja poprostu nie rozumiem w czym problem-wpuszczaja z kazdym wzorem, bo kazde zawiera te same informacje, czyli dotyczy w glownej mierze szczepienia p/wsiekliznie. Tez uwazam, ze to absurd, bo te same informacje sa w ksiazeczce,ale co tam-chca to maja.
Wymagaja na wszystkich miedzynarodowkach, na krajowkach zadko, ale czasem chca tak jak tu i tyle:)))
Wierzcie mi nikt nie zawroci nikogo tylko dlatego, ze pies ma inne swiadectwo zdrowia niz ten stojacy obok, bo wzorow jest duzo-wazne, ze ma i ze szczepiony.

Posted

orsini napisał(a):
Ludek...jeszcze nie doszlo:)))
tak jest:))a teraz dobra wiadomosc:))bo tak jak pisalam zacofane Legionowo do tej pory robilo osobne bisy dla suk i osobne dla psow, wiec wychodzisz na BIS PUPPY:))))o ile ocene dostaniesz odpowiednia :lol: no i o ile sie nic nie zmienilo

Jeszcze nie, ale cały czas mam nadzieję :lol:.

Posted

orsini napisał(a):
Flair a jak Ty sobie wyobrazasz taka oficjalna notatke
Tak, że wyliczy informacje, którą wymagane świadectwo zdrowia ma zawierać, bądź poda jego wzór. MarzenaTkacz już na praykład napisała, że jedną z wymaganych informacji - to było z oficjalnego pisma od powiatowego - jest że pies został przebadany w ciągu ostatnich 24 godzin :roll: , choć również napisała, że nikt nie będzie się tego trzymał :roll: :roll: . Po prostu chcę wiedzieć, czego więcej tam potrzeba.

Posted

I prawdę mówiąc, nie rozumiem, co Cię w tym tak bulwersuje... Jeśli jakiś urzędnik żąda ode mnie oficjalnego dokumentu, który oficjalnie jako formularz nie istnieje, to jest normalne, że wymienia, co ten dokument ma zawierać. Tak jest na całym świecie, więc chyba w Legionowie również.

Posted

czepiasz sie:))najnormalniej:)))
TYLKO Poznan przyslal mi wzor tego czego chca-inne miasta zawsze pisaly, ze mam miec swiadectwo zdrowia i ksiazeczke zdrowia, i jakos nigdy nie zadawalam sobie pytania jakie ono ma byc,a mialam rozne, bo raz sie jedno xero zrobilo, innym razem inne...a na Poznan wchodzilam i tak z innym niz mi oni przyslali i tez nikt sie nie czepial :lol: :lol:

Posted

orsini napisał(a):
czepiasz sie:))najnormalniej:)))
TYLKO Poznan przyslal mi wzor tego czego chca-inne miasta zawsze pisaly, ze mam miec swiadectwo zdrowia i ksiazeczke zdrowia, i jakos nigdy nie zadawalam sobie pytania jakie ono ma byc,a mialam rozne, bo raz sie jedno xero zrobilo, innym razem inne...a na Poznan wchodzilam i tak z innym niz mi oni przyslali i tez nikt sie nie czepial :lol: :lol:
Tak, ale to było w czasach, gdy takie świadectwa były powszechne i normalne, bo nie było innego, oficjalnego dokumentu, który je miał zastąpić. Teraz jest, więc coś niecoś się zmieniło - i to nawet bardzo, bo nigdy wcześniej nie było mowy o 24 godzinach.

Czepiam się, że chcę wiedzieć, co oficjalnie wymagany dokument ma zawierać? Chyba nie i na pewno nie czepianie się jest moim celem, bo mam lepsze rzeczy do roboty, ale oczywiście Ty możesz sobie interpretować moje pytanie jak Ci wygodnie.

Posted

Flair dziwi mnie to zamieszanie o NIC!
Wystarczy troche na wystawy po Polsce pojezdzic i zobaczysz co i jak.
A ludzie tylko w poploch wpadna, ze nie maja od Powiatowego jakiegos druku, ktorego nawet ja na oczy u nas w pracy nie widzialam:))))
Jedyne co to mozna sie dziwic, czemu to samo swiadecwto u jednego weta jest za darmo a u drugiego za 30zl:))chociaz wzory moga miec rozne:)))ale tresc jest mniej wiecej ta sama-ze taki i taki pies (jego wszelkie dane) zostal przebadany i jest klinicznie zdrowy a tego i tego dnia zostal zaszczepiony p/wsciekliznie taka i taka szczepionka.
TYLE:)))cala filozofia:))))

Posted

orsini napisał(a):
Flair dziwi mnie to zamieszanie o NIC!
Wystarczy troche na wystawy po Polsce pojezdzic i zobaczysz co i jak.
Przed Legionowem to mi się chyba nie uda, więc jednak muszę tę informację uzyskać w inny sposób.