Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire dzis sie dowiem czy moj pies dotal medak czy nie.Jesli nie nie podaruje z prostej przyczyny ....jesli mnie obowiazuje przestrzeganie przepisow na wystawie to podobnie organizatora.
I jesli naprawde stwierdzono,ze medali nie ma w tej kalsie jest to wielkie niedopatrzenie ze strony organizatora.

Posted

A ja medalu i tak nie oddam :evilbat: , tym bardziej, że jest to pierwsze złoto... :lol:

Tyle dyskutowaliśmy tu o zaświadczeniach lekarskich dla psów. Czy komukolwiek sprawdzano to zaświadczenie?
Ja takowe miałam, ale z premedytacją je schowałam oczekując wezwania do pokazania i ewentualnej awantury. Niestety nic takiego się nie stało. Panowie w białych kitlach popatrzyli jedynie do książeczki zdrowia na zaświadczenie o szczepieniu przeciw wściekliźnie...

Posted

Aluzja napisał(a):
Flaire dzis sie dowiem czy moj pies dotal medak czy nie.
Aluzja, ja wiem, że nie dostał. :(

Mnie świadectwo zdrowia sprawdzali bardzo dokładnie. A że wprowadziłam Primusa (Airedala Aluzji) na książeczkę zdrowia należącą kerraka, to nikt nie zauważył. :lol: :lol: :lol:

Posted

Aluzja napisał(a):
Flaire dzis sie dowiem czy moj pies dostal medal czy nie

I to dopiero prawdziwie zblazowany wystawca :D !
Już nie zwraca uwagi na takie duperele, dali medal czy nie :lol: !

Posted

Nitencja napisał(a):
Flaire - KAZDY PIES Z OCENA DOSKONALA w klasach od mlodziezy do championow i od miejsc I do III MA DOSTAC MEDAL . Jesli nie bylo na ringu to ktos tego niedopilnowal.
To nie dopilnował. U nas żaden w młodzieży chyba nie dostał, a odpowiedź na moje pytanie dlaczego już podawałam. I Primus, i Api miały ocenę doskonałą, ani jedno, ani drugie nie dostało medalu. Dla mnie to akurat - no, wiesz :wink: . Ale dla właścicieli Api to pamiątka z pierwszej w ich życiu wystawy.

Posted

sortis napisał(a):
I to dopiero prawdziwie zblazowany wystawca :D !
Już nie zwraca uwagi na takie duperele, dali medal czy nie :lol: !
sortis, Aluzji nie było na wystawie i Fuka wystawiała jej psa.

A co do naszych medali, to zamieszania u nas na ringu było tyle, że zgaduję, że medale z młodzieży były wręczone szczeniętom... Ale pewna nie jestem.

Mogłabym też opisać proces wywoływania na ring konkurencji hodowlanych, bo był unikalny, ale po co? :niewiem: Kto tam był to wie.

Posted

FLAIRE - Bardzo Cię PRZEPRASZAM za brak medalu, to ewidentne niedopatrzenie obsługi ringu (własnoręcznioe wytargam ich za uszy).
W czawartek psy/suki z klasy młodzieży w rasie Aiedale Terrier otrzymaja jeszcze raz (przesłane pocztą) odopwiednie medale do zajętej lokaty, jeszcze raz BARDZO PRZEPRASZAM.

PSZYM - obiecuję, że stoliki na pewno będą naprawione (słowo harcerza !!!)

SORTIS - na wystawie klubowej dla NAJLEPSZEGO JUNORA w RASIE była rozeta, dla zwyciężcy BOB była rozeta i 3 kg. worek karmy PRO PLAN PURINA - jeśli to mniej niż puchar to nie wiem co mogłoby Cię usatysfacjonować. Przykro mi, że tak bardzo nie podobała Cie się wystawa i jej organizacjia, mam tylko nadzieję, że przynajmniej wygrana osłodziła Twoje życia.

Wszytskim wygranym SERDECZNIE GRATULUJE, a tak jak KTOŚ ŁADNIE powiedział następnym razem będzie lepiej.

Pozdrawiam
Marzena Tkacz-Rosłon

Posted

Pani Marzeno!Szukałam Pani na wystawie ale ciągle gdzieś Pani biegała. Raz nawet kolezanki na moja prosbe wywolywały Pania przez mikrofon. Ja mam pytanie z innej beczki kto zdecydował o takim składzie sędziowskim. Tak z ciekawości. Czy jest dalej tam że klub decyduje w przypadku takiej wystawy czy jest dowolnosć ze strony organizatora.

Posted

MarzenaTkacz napisał(a):
FLAIRE - Bardzo Cię PRZEPRASZAM za brak medalu, to ewidentne niedopatrzenie obsługi ringu (własnoręcznioe wytargam ich za uszy).
W czawartek psy/suki z klasy młodzieży w rasie Aiedale Terrier otrzymaja jeszcze raz (przesłane pocztą) odopwiednie medale do zajętej lokaty, jeszcze raz BARDZO PRZEPRASZAM.
A ja bardzo dziękuję! Nic nie powiem właścicielom suni, niech to będzie dla nich fajna niespodzianka, jak przyjdzie do nich pocztą! :D

Posted

RAMIR - niestety klub nie przekazał nam żadnych propozycji co do tego kto ma sędziowac jakie rasy, my niestety nie jesteśmy "terrierowcami" i nie znamy tych "tematów", straliśmy się aby było jak najlepiej ale jak się okazało nie zawsze wybór sędzio był trafny.
My naprawę jesteśmy dla WYSTAWCÓW i dlatego też będe miała dla Państwa jutro małą niespodzienkę.

Pozdrawiam

Posted

Przepraszam, małe sporostowanoe, obsada sędziowska by ła w pełnie zaakceptowana przez klub,podział na rasy poza małymi wyjatkami (np. Airedale, Czarny Rosyjski Terrier) to decyzja O/Legionowo.

Posted

A cha czyli tak jak było kiedyś. Klub tylko akceptuje propozycje personalne. A propozycje do klubu sklada organizator? A to że wybór czasem nie jest trafny ze wzgledu na wybór rasy dla danego sędziego lub wogole wybór osoby to zupelnie inna bajka i ja w to wogole nie wnikam. Marzeniem kazdego hodowcy jest aby na wystawie takiej jak klubowa jego rase sedziował wybitny fachowiec specjalista od tej rasy właśnie. Ale to utopia.

Posted

MarzenaTkacz napisał(a):
podział na rasy poza małymi wyjatkami (np. Airedale, Czarny Rosyjski Terrier) to decyzja O/Legionowo.
A ciągnąc dalej ten wątek, czyja w takim razie decyzja co do sędziowania Airedale Terrierów?

Posted

"pszym" napisał:
Najlepsze w opisie: "...ciekawe spojrzenie..."

Wiesz co- myśle, że to prosty błąd w tłumaczeniu.
Pewnie ma być "bystre", albo "żywe".
Trudno przekładać w biegu język potoczny na kynologiczny.
Sama wiem, bo nieraz miałam z tym do czynienia.
Tłumacze na ogół nie sa psiarzami, trzeba szybko pisać, co dyktuje sędzia, a słyszysz określenia zupełnie niekynologiczne.
Sama miałam na ringu Rosjanina i w biegu przekładałam jego opisy na język wzorców.
Na pewno dałam kilka niezłych strzałów, tylko czekam, jak się zaczną nabijać.

Gosia

Posted

Gosiu, w razie czego, polecam się na przyszłość. Angielski znam lepiej niz polski, kynologiczny angielski również znam doskonale, z kynologicznym polskim może się zdarzyć kłopot, ale zakładam, że sekretarz byłby akurat w polskim języku kynologicznym obeznany, więc wspólnie doszlibyśmy do odpowiedniej terminologii. Nie kryję się z tą znajomością angielskiego, wręcz przeciwnie, jednak nigdy jeszcze nikt do tłumaczenia na ringu mnie nie zatrudnił... Zawsze zakładałam, że angielski jest na tyle popularny, że moje ewentualne usługi nie są po prostu potrzebne.

ALE...

U nas na ringu z tlumaczeniem z rosyjskiego było bardzo kiepsko i podobne reportaże słyszałam z anglojęzyczniego ringu Maxa Kinga.