Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sortis']W roku 2002 Klubową Wystawę organizowal Oddział Warszawski. Oddział Warszawski ufundował wtedy m.in. puchary dla wszystkich Zwycięzców Klubu.

W roku 2004 Klubową Wystawę organizowal Oddział w Legnicy. Oddział Legnicki ufundował wtedy m.in. puchary dla wszystkich Zwycięzców Ras.

W roku 2005 nie było żadnych nagród ufundowanych przez oddział organizujący klubowa wystawę, przeznaczonych dla zwycięzców. Nie bylo pamiątkowych pucharów ani dla Zwycięzców Klubu ani dla Zwycięzców Ras.
Oddział w Legionowie ufundowal jeden puchar, Puchar dla Barbary Księżopolskiej za ogromny wkład w rozwój Oddzialu w Legionowie, propagowanie kynologii .. itd

Komitet organizacyjny wystawy: Zofia Tosiak, Marzena Tkacz-Rosłon, Bogdana Janowska-Nowaczyk, Malgorzata Pawluczuk, Andrzej Hiszpański, Jolanta Jurkowska, Barbara Księżopolska, Izabela Koriat-Zumis, Agnieszka Lesińska, Emanuel Zumis, Dorota Domańska.

Tyle...
tia.....

aga_ostaszewska orsini@interia.pl plizzzzzzz.......wiesz co :lol: :lol: :lol:

Posted

Byłam na wczorajszej wystawie jako widz i pomocnik (za biegającą w obłędzie Fuką :lol: )
Jako postronna osoba, to rzeczywiście mogę się doczepić do opisów... które jakby to powiedzieć były dość ubogie w słownictwo. Nie słyszałam wszystkich uwag o psach np. na ringu at, ale część dosłyszałam a w opisie nie zobaczyłam.

Chciałabym serdecznie pogratulować zwyciężcą! A dla osób troszkę zawiedzionych... Nowy Dwór to nie jedyna wystawa... i na nastepnych będzie lepiej! Macie cudne psiaki, tylko niestety taka kolej... raz lepiej raz gorzej.

Było mi bardzo miło poznać Dogomaniaków!

pszym: Było mi baaardzo miło! Prześlij maila na priva, to cosik wyślę!
orsini: Pamietam, pamiętam :lol: Fajnie było zobaczyć Ciebie z psiakiem na żywca!
czapla: Niuniek jest prześliczny!
Nawet Nikka nie umknęła mojej uwadze :lol: tylko szkopda, że tylko chwilke Cię widziałam :(

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
Cholera... trzeba było mnie rąbonąć czymś... żeby wróciła do pionu :lol:

Haha nastepnym razem tak zrobie :lol: . Ale moze mnie pamietasz bo chwile stalysmy razem. Maialam na sobie zielona koszulke i jeansy, no i taka niewysoka jestem i rudo-blond :wink: .

Posted

Ja też gratuluję wszystkim zwycięzcom i w ogóle wszystkim psiakom:)

Wygląda na to, że z wieloma osobami się minęłam i nawet nie wiedziałam, że to one. Następnym razem musimy sobie identyfikatory przyczepić:)

A już na pewno musiałam mijać się z pszymem, wystawiałam swojego psiaka na tym samym ringu co foxach i generalnie kręciłam się w tamtych okolicach. Z tym stolikiem, to faktycznie mieliście pecha :(. My już mieliśmy ten stabilny.

Trochę zmartwiliście mnie tymi opisami. Dostaliśmy ocenę w.o. :D i w sumie opis dobry, ale ciekawe czego w nim nie ma, a sędzia mówił. W opisie same pozytywy i nie wiem nad czym popracować. No nic trzeba uczyć się języków.

To była nasza pierwsza wystawa i podsumowując jestem zadowolona. Co prawda przyjechaliśmy ok. 10.30, a ocenę mieliśmy po 15.00. Następnym razem będę mądrzejsza:). W każdym razie nie zniechęciłam się i na pewno pojadę na następne :D . Gorzej z rodzinką :roll: .

Posted

Niuniowi chyba czerwona kokardke zawiaze, bo mi go zauroczycie i wylysieje jeszcze :lol: Dziekujemy za zachwyty, mile to lechcze nasza proznosc :lol:
A Fuka ma wylacznosc na mega-zakrecenie! :wink:

Posted

sortis napisał(a):
Na stronie 16 katalogu wystawy stoi wyraźnie napisane, że za I, II, III doskonałą psy otrzymują medale.
Moja norwiczka w klasie młodzieży też dostała!!! Ring nr 3. :D
sortis, dzięki wielkie za wyjaśnienie. Ja nie mam katalogu - wystawiałam nie swojego psa.

MarzenaTkacz, czy mogłabym w takim razie prosić o wyjaśnienie sytuacji z tymi brakującymi medalami na ringu młodzieży Airedale Terrierów, ewentualnie wskazówki, jak mogę odebrać należny medal? Będę bardzo wdzięczna. To jest pierwsza wystawa pierwszego psa tych właścicieli i wiem, że bardzo cieszyliby się z medalu.

Posted

a mnie rozbawilo to, ze prezentowany na wystawie pies zdobi okladke katalogu i "materialow promujacych wystawe", w tym dyplomow (fajnie mu, dostal dyplom z wlasnym zdjeciem, kazdy by chcial :)).
bardzo ladne zdjecie swoja droga, ale...

no ale to drobiazg, sama wystawa przyjemna, mnie na szczescie nikt nie kazal stawiac psa na rozchybotanym stole, wiec bede ja milo wspominac.

Posted

Generalnie wystawa bardzo w porządku, organizacja czystość itp. Myślę, że oddział Legionowo stanął na wysokości zadania. Myślę, że podziękowania należą się również Pani Marzenie, która nas informowała i konsultowała się z nami przed wystawą. Ja najbardziej żałuję, że nie zdążyłem osobiście uścisnąć jej dłoni, chociaż na hodowlanych przechodziłem od niej pół metra...
Trzeba tylko wyjaśnić medal dla Flaire i wszystkie plastikowe stoliki wysłać na działki do grilla... :lol:

Posted

pszym napisał(a):
Trzeba tylko wyjaśnić medal dla Flaire
Sprostowanie - nie tylko dla mnie - nikt z młodzieży Airedali nie dostał medali i powiedzeli nam, że w klasie młodzieży medali nie ma, i że jak ktoś w innej rasie dostał, to był to błąd. :roll: Fuka może potwierdzić, bo ona też wystawiała tam w młodzieży.

Posted

dajcie juz Fuce spokoj bo sie tak zakreci ze sie odkrecic nie bedzie dało;] Ja wiem co to znaczy wystawiac kilka psó na jednej wystawie i latac jak struś pedziwiatr przez tłum od ringu do ringu..