Gosia Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 A jakie cyrki w Rosji wyprawia? Umieram z ciekawości. Gosia Quote
tufi Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Slyszalam o ekscesach na ringu po spozyciu %... Quote
Nitencja Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 A ja dzis juz doszlam do siebie po wystawie :) Ringi duze. DObrym pomyslem bylo ze czesc psow wystawiala sie na zewnatrz bo ciezko by bylo wszystkie psy pomiescic na "hali". Co do organizacji : gospodarze oraz tlumacze byli beznadziejni. TLumacz ktory byl na ringu u pana M.Kinga tlumaczyl co ktores slowo i nie tlumaczyl dokladnie tego co sedzia mowil. DObrze ze niektorzy wystawcy znaja angielski.Natomiat gospodarz ringu a u pani L. Brown nie "uswiadomil" jej ze CWC dostaje kazdy pies w klasie i powstalo z tego niezle zamieszanie. Jedno jest dobre :) grunt ze pogoda dopisala i bylo tyle psiakow do ogladania :) Quote
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 flashka-g napisał(a):ja juz mam pierwsze wiesci..york mojej siostry COSMOPOLITAN Yorex skonczył Mł.Championat Polski i został Mł.Zw.KLubu;] a ja dodam, ze jeszcze wygral porownanie z suka mlodziezowa:))))i ma BOB Junior:))))i o ile w psach nie bylo konkurencji za bardzo (8sztuk), to suk w mlodziezy bylo ponad 20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 No i ja tez bylam na klubowce jako widz :wink: .Hiehie fajne to uczucie, nie trzeba sie stresowac, mozna na skojnie wszystko zobaczyc, ale jednak troche brakuje tego dreszczyku emocji :wink: :evilbat: . Ogromne gratulacje dla slicznego yorka siostry Flashki :D . Flashaka, nawet mialam przyjemnosc poznac Twoja siostre :grins: :wink: . Poznalam tez Fuke i Czaple i ich sliczne psiaki, haha a wzrok kerraka Czapli byl czasem powalajacy :wink: :lol: :evilbat: . Fuka to byla tak zabiegana, ze nawet nie wie, ze ja to ja :wink: :evilbat: . No i ogromne gratulacje dla ich slicznych pieskow. W ogole gratulacje dla wszystkich zwyciezcow :D . Quote
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 SAJKO GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smilecol: :chainsaw: :smilecol: :lilangel: :laola: :ghost_2: :snipersm: :chainsaw: Quote
Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 [quote name='orsini']SAJKO GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smilecol: :chainsaw: :smilecol: :lilangel: :laola: :ghost_2: :snipersm: :chainsaw: Oj my tez sie dolaczamy do GRATULACJI dla slicznego Drakulca, no przepiekny psiak :angel: :angel: :angel: :angel: . Quote
sortis Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 W roku 2002 Klubową Wystawę organizowal Oddział Warszawski. Oddział Warszawski ufundował wtedy m.in. puchary dla wszystkich Zwycięzców Klubu. W roku 2004 Klubową Wystawę organizowal Oddział w Legnicy. Oddział Legnicki ufundował wtedy m.in. puchary dla wszystkich Zwycięzców Ras. W roku 2005 nie było żadnych nagród ufundowanych przez oddział organizujący klubowa wystawę, przeznaczonych dla zwycięzców. Nie bylo pamiątkowych pucharów ani dla Zwycięzców Klubu ani dla Zwycięzców Ras. Oddział w Legionowie ufundowal jeden puchar, Puchar dla Barbary Księżopolskiej za ogromny wkład w rozwój Oddzialu w Legionowie, propagowanie kynologii .. itd Komitet organizacyjny wystawy: Zofia Tosiak, Marzena Tkacz-Rosłon, Bogdana Janowska-Nowaczyk, Malgorzata Pawluczuk, Andrzej Hiszpański, Jolanta Jurkowska, Barbara Księżopolska, Izabela Koriat-Zumis, Agnieszka Lesińska, Emanuel Zumis, Dorota Domańska. Tyle... Quote
czapla Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Dolaczam sie do gratulacji dla Sejko i Dragulca - fajny piecho i super sie prezentowal, a ja mam do niego ogromny sentyment, szczegolnie za te urocza plamki hmm nie powiem na czym :lol: Ka-Vanga - widze, ze wzrok Niunia zapadl Ci w pamieci, pewnie bedzie pojawial sie w koszmarach :lol:, on mial zapedy konsumpcyjne jak patrzyl na malucha Orsini :lol: A Niunio tez wrocil jako Zwyciezca Klubu, BOB :D Quote
czapla Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Dolaczam sie do gratulacji dla Sejko i Dragulca - fajny piecho i super sie prezentowal, a ja mam do niego ogromny sentyment, szczegolnie za te urocza plamki hmm nie powiem na czym :lol: Ka-Vanga - widze, ze wzrok Niunia zapadl Ci w pamieci, pewnie bedzie pojawial sie w koszmarach :lol:, on mial zapedy konsumpcyjne jak patrzyl na malucha Orsini :lol: A Niunio tez wrocil jako Zwyciezca Klubu, BOB :D Quote
Flaire Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Ja mam pytanko na temat ww "pamiątek". Na ringu Airedale Terrierów, za lokaty w klasie młodzieży nie było nawet medali. Jeszcze nigdy na krajowej wystawie się z tym nie spotkałam, ale na międzynarodowych zazwyczaj tak jest, więc za bardzo się nie zdziwiłam, aż do momentu, kiedy rozmawiałam z pszymem, który z lokatę w klasie młodzieży z fokterierem (inny ring) dostał medal. Więc poszłam do sekretarza naszego ringu dowiedzieć się, o co chodzi i powiedziano mi, że w klasie młodzieży medale nie były przewidziane i jeśli ktoś w innej rasie dostał medal, to tylko przez pomyłkę... Czy mogłabym prosić o wyjaśnienie tej sytuacji? Należał nam się ten medal, czy nie? A jeśli nie, to... dlaczego :( ? W sukach AT, klasa młodzieży była najsilniej obstawioną ze wszystkich klas... No i jeszcze - dla wszystkich zwyciężców OGROMNE GRATULACJE! :D Nam sie podobało, chociaż rzeczywiście z tłumaczami (u nas, z rosyjskiego) były bardzo poważne problemy - słyszałam opis wystawianego przeze mnie psa, a potem widziałam to, co zostało napisane... :roll: Słyszałam, gdy sędzia nie potrafiła wytłumaczyć, o co jej chodzi... W opisie, który dostałam, słownictwo jest, jakby to powiedzieć... ubogie. Jest używany 1 (słownie: jeden) przymiotnik... :wink: Quote
Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 [quote name='czapla']Ka-Vanga - widze, ze wzrok Niunia zapadl Ci w pamieci, pewnie bedzie pojawial sie w koszmarach :lol:, on mial zapedy konsumpcyjne jak patrzyl na malucha Orsini :lol: No przypadl, przypadl, hiehie bo byl niesamowity :wink: . Hehe ja to ja, ale nie wiem jak Orsini, bo to przeciez jej Wiktorek byl obserwowany :wink: . Hehe chociaz moj olbrzym tez sie czesem potrafi na kogos spojrzec tak, ze go ciarki przechodza, a ja nie wiem o co chodzi przeciez on jest taki grzeczny i malutki (jedyne 71 cm w klebie) :wink: :lol: :evilbat: A Niunio tez wrocil jako Zwyciezca Klubu, BOB :D No proste, ze wygral, jak mogl nie wygrac skoro jest cudny :angel: :angel: :angel: :angel: . Jeszcze raz OGROMNE GRATULACJE!!!! Quote
czapla Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Dziekuje :D Dla mnie to on nawet najcudniejszy na swiecie :lol: A dzis moj pogromca niewinnych pieseczkow z luboscia przekopuje ogrodek :lol: i tyle widziano jego sliczna fryzure... Quote
Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 czapla napisał(a):Dziekuje :D Dla mnie to on nawet najcudniejszy na swiecie :lol: A dzis moj pogromca niewinnych pieseczkow z luboscia przekopuje ogrodek :lol: i tyle widziano jego sliczna fryzure... Haha no co ty najcudniejsze na swiecie to sa moja sznaucery :lol: . Bo on pewnie woli artystyczna fryzurke, a nie taka tam slicznie uczesana :wink: :lol: :evilbat: . Quote
sortis Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Flaire napisał(a):Ja mam pytanko na temat ww "pamiątek". Na ringu Airedale Terrierów, za lokaty w klasie młodzieży nie było nawet medali. Jeszcze nigdy na krajowej wystawie się z tym nie spotkałam, ale na międzynarodowych zazwyczaj tak jest, więc za bardzo się nie zdziwiłam, aż do momentu, kiedy rozmawiałam z pszymem, który z lokatę w klasie młodzieży z fokterierem (inny ring) dostał medal. Więc poszłam do sekretarza naszego ringu dowiedzieć się, o co chodzi i powiedziano mi, że w klasie młodzieży medale nie były przewidziane i jeśli ktoś w innej rasie dostał medal, to tylko przez pomyłkę... Na stronie 16 katalogu wystawy stoi wyraźnie napisane, że za I, II, III doskonałą psy otrzymują medale. Moja norwiczka w klasie młodzieży też dostała!!! Ring nr 3. :D Quote
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Czapla tez dostalas BOBa???SUPER!!!!! GRATULUJE!!! ale wzrok mial straszzzzzzzznyyyyyyyyyy:))))) Quote
Mokka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 sortis napisał(a): Na stronie 16 katalogu wystawy stoi wyraźnie napisane, że za I, II, III doskonałą psy otrzymują medale. Moja norwiczka w klasie młodzieży też dostała!!! Ring nr 3. :D No to wygląda na to, że jedynie Api nie dostała medalu za swoje III miejsce, bo inne pieski i owszem :-? Quote
czapla Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 :lol: :lol: :lol: wydlubie mu chyba te oczyska, zeby ludzi nie straszyl :lol: Quote
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 hehhhee ludzi nie straszyl, tylko piesko-kota:))bo na raczkach siedzial:)))) Quote
flashka-g Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 orisni ty tez bylas i w grudziadzu i w legionowie?? Quote
Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 czapla napisał(a)::lol: :lol: :lol: wydlubie mu chyba te oczyska, zeby ludzi nie straszyl :lol: Wstaw mu soczewki zminiajace kolor oka np na czerwony, hahahahaha wtedy to by byl pogram dopiero :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: . Quote
Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 flashka-g napisał(a):orisni ty tez bylas i w grudziadzu i w legionowie?? Hiehie, Orsini w Legionowei szlajala sie min ze mna :wink: . Quote
pszym Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Witam wszystkich. Ja dochodzę do siebie po naszej przegranej na wystawie... Dostaliśmy II lokatę i doskonałą ocenę od anglika. Mój Rollo przegrał ze swoim bratem... Oczywiście nie dyskutuję nad gustem sędziego, ale żałuję że zgodziłem się postawić psa na trzęsącym się ogrodowym stoliku... Na końcu stół się trząsł i psy się trzęsły...Powinienem odmówić i prosić o ocenę na ziemi. No cóż... Najlepsze w opisie: "...ciekawe spojrzenie..." A stolik - który zamienili przed naszą stawką i potem po zakończeniu stawki wymienili na dobry - wyglądał tak: Gratuluję oczywiście wszystkim zwycięzcom 8) Quote
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 flashka-g napisał(a):orisni ty tez bylas i w grudziadzu i w legionowie?? nie:))tylko w legionowie:))) Quote
NNikka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Tak się szlajałyście, że się ze mną nie zobaczyłyście... szkoda... Quote
Recommended Posts