Fuka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Alojzyna napisał(a): Tyle dyskutowaliśmy tu o zaświadczeniach lekarskich dla psów. Czy komukolwiek sprawdzano to zaświadczenie? Ja takowe miałam, ale z premedytacją je schowałam oczekując wezwania do pokazania i ewentualnej awantury. Niestety nic takiego się nie stało. Panowie w białych kitlach popatrzyli jedynie do książeczki zdrowia na zaświadczenie o szczepieniu przeciw wściekliźnie... Pewnie wchodziliscie po nas a my nie pokazywalismy zaswiadczen a szkoda bo były to zaswiadczenia o stanie zdrowia zwierzat przeznaczonych do nagłego uboju :lol: Ograniczylismy sie do uswiadonmienia wetow, ze nasze psy naleza do weterynarza i zdaniem lekazrzy powiatowych we Wrocku i w Warszawie oraz w swietle prawa - obowiazuja li tylko ksiazeczki lub paszporty. No i oni to uznali. Nawet im powoiedzielismy, ze probowalismy łapac ich powiatowego, ale po wydaniu swojego zarzadzenia o zaswiadczeniach i badaniu klinicznym poszedl na urlop. HOwgh! NNikka napisał(a):Wind pokazała mi moja wnuczke Fukę i padłyśmy sobie w ramiona z wrzaskiem: Wnusiu! Babciu! Budząc ogólną ciekawość. Ja najopierw dosc zdezorientowana zawołałam witaj PRAbabciu :lol: A co do tłumaczy - sedzia na ringu at mowila o psie, ktorego pokazywalam zupełnie co innego niz znalazlo sie w opisie. a na ringu u Maxa Kinga - jak pokazywalam moje psy - sedzia doszedl juz do tego, ze nie mowil juz tłumaczowi co mu sie podoba w psie - tylko mu pokazywal na psie poszczegolne partie i mowil co ładne a co nie. Ale nie pomoglo - bo bodaj Biedronce wyszlo, ze ma ladne biodra, a sedzia wcale nie pokazywal bioder tylko dooope :lol: Poiza tym sedzia - strasznie mi sie zalił na organizacje ringu, na tłumacza i sekretarz - mowil, ze duzo sedziowal i nigdy w zyciu z takim balaganem i brakiem kompetencji sie nie spotkal... Ale i tak mi sie najbardziej podoba mądry szkot - juz wiem dlaczego dostal BISa :lol: A co do mojego zakręcenia... chyba rzeczywiscie mam w sobie cos ze słoika z dżemem :roll: :wink: Bardzo żaluje, ze przez to nie mogłam Was wszystkich poznac i pokojarzyc lepiej :( Quote
flashka-g Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Fuka ty tak dobrze kojarzysz na wystawach;] Quote
Fuka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 flashka-g napisał(a):Fuka ty tak dobrze kojarzysz na wystawach;] :question: może na wystawach :cunao: :roflt: ale teraz nie za baardzo - prosze wyjasnij mi dokładniej o co Ci idzie :lol: I wiecie co mi sie jeszcze podobało? :shocked!: puchar dla Pani Basi :ylsuper: :biggrina: AAAAA i wlasnie odkryłam, ze lakelandka, ktora wystawialam w młodziezy dostala rozetke, ale złotego medalu też nie :( Quote
Ludek Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 A czy szczeniaki cos dostają? Poza opisem oczywiście :lol:. Quote
Flaire Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Ludek napisał(a):A czy szczeniaki cos dostają? Poza opisem oczywiście :lol:.Mój medal? :wink: Na pewno powinna być wstążeczka. A czy coś jeszcze, to nie wiem - sprawdź w katalogu. Quote
Ludek Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Flaire napisał(a):Ludek napisał(a):A czy szczeniaki cos dostają? Poza opisem oczywiście :lol:.Mój medal? :wink: Na pewno powinna być wstążeczka. A czy coś jeszcze, to nie wiem - sprawdź w katalogu. Twojego medalu na szczęście nie dostaliśmy, ale za to może czyjąś rozetkę :lol:. Po wyjściu z ringu dogoniła nas Pani i wręczyła ją z komentarzem, że jest to prezent od organizatora. W świetle powyższych rozważań zaczęłam zastanawiać się, czy ta rozetka nam się należy, czy nie i czy przypadkiem ktoś inny nie został jej pozbawiony. Jak wrócę z pracy, to sprawdzę w katalogu :D . Quote
tufi Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Ja o wstazeczke musialam poprosic (dzieki Gosia :) ) Nic wiecej szczeniakom nie przyslugiwalo Quote
Aluzja Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Moj pRIMUS rowniez nie otrzymal medalu w klasie mlodziezzy.Prosze wiec organizatora o uwzglednienie takich bledow i lepiej wyszkolic obsluge ringu.Miedzy Bogiem a prawda to mi ten medal jest potrzebny jak umarlemu kadzidlo.Jednak skoro ode mnie wymaga sie pelnego zgloszenia na wystawe+kopie rodowodow+zaswiadczenia o stanie zdrowia etc etc..to rowniez organizator powinien dopelnic swoich obowiazkow. Co do tlumaczen. Pamietam zabawna historie z pewnej krajowki.Otoz sedziowala sedzina z Czech (nota bene jedna zlepszych sedzin naprawde czujaca bluesa :o ) ,ktora przez godzine walczyla z tlumaczem ,ktory ponoc znal czeski.....w ciagu godziny ocenila kilka psow.Przyszlo do oceny mojego welsha ...dzieki Bogu znam czeski i opis przetlumaczyc musialam sobie sama.Po czy m sedzina poprosila mnie i organizatora o ZGODE na to abym tlumaczyla!!!Doszlo do tego ,ze sedzia z innego ringu przelozyl sedziowanie innej mojej rasy na koniec abym mogla tlumaczyc. To zenujace -organizator zapewnia sedziego a nie zapewnia tlumacza.Ocena staje sie niemozliwa!!I trzeba naginac przepisy ,zeby zaczelo sie krecic. Mialam przyjemnosc(?) gospodarzowac na ringu u Elke Pepper,tlumaczka byla niezwykle przemadrzala panienka,ktora uwaga!!! sama pisla opisy nie zwracajac uwagi na to co mowi sedzia.Do tego dyskutowala z sedzia na temat wystawcow i ich psow.Miala pecha poniewaz niemiecki nie jest mi obcy.Zbuntowalam sie i zwrocilam jej uwage ,ze jesli bedzie tak dalej robic zglosze to u organizatora.Ciezko sie obrazila!!!A sedzina miala to wszystko w d...e bo byla zajeta sama soba i zagladaniem w lusterko czy pieknie wyglada ;-)) Pare razy proponowalam ,ze moge tlumaczyc na ringu,,,,,niestety czesto tlumaczy "syn pani komisarz wystawy " albo synowa pani Oli itp itd.Szkoda tylko ,ze to placimy. Raz tlumaczylam u Ilse Freeksen i sedzina byla bardzo zadowolona co zresszta powiedzial dobitnie gospodarzowy wystawy.Bylam bardzo dumna z dobrze spelnionej roboty.A ze przy okazji wybronilam wtedy airedalke konkurencji z dyskwalifikacji czulam sie jeszcze bardziej zadowolona;-))) Co do obsady sedziowskiej na klubowkach jesli w przyszlym roku znowu airedale dane zostana komus z Ruslandu nie wezme w niej udzialu.Co gorsze podejrzewam ,ze zrezygnuje tez wiekszosc Hodowcow:-(( Quote
MarzenaTkacz Posted April 20, 2005 Author Posted April 20, 2005 Chciałam poinformować "AIREDALE", że medale dla kalsy młodzieży zostały już wysłane, jeszcze raz przepraszamy za NASZE NIEDOPATRZENIE. Jeśli u kogokolwiek zdarzyła sie podobna sytuacja, iż nie otzrymał medalu, prosze o kontakt z biurem oddziału i medal zostanie natychmiast przesłany pocztą. Pozdrawiam Marzena Tkacz-Rosłon Quote
Flaire Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 W imieniu właścicieli, dla których będzie to miłą niespodzianką, bardzo, bardzo dziękuję. :D Quote
Aluzja Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Ja rowniez dziekuje.Mimo wszystko to mile,ze oddzial potrafi sie sprezyc i nadrobic straty:-) Dziekuje. p.s Pani Marzeno haha a moze puchary od razy wrzuccie w koperte;-))):-))) Quote
Fuka Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 MarzenaTkacz napisał(a):Chciałam poinformować "AIREDALE", że medale dla kalsy młodzieży zostały już wysłane, jeszcze raz przepraszamy za NASZE NIEDOPATRZENIE. Jeśli u kogokolwiek zdarzyła sie podobna sytuacja, iż nie otzrymał medalu, prosze o kontakt z biurem oddziału i medal zostanie natychmiast przesłany pocztą. Pozdrawiam Marzena Tkacz-Rosłon Zgodnie z prosba melduję, ze lakelandka Kasztanka z Fox-Klanu Małgorzaty Grzeszkowiak dostała rozetke a zlotego medalu już nie :roll: No i w imieniu wystawianego przeze mnie airedala rowniez bardzo dziekuje! :D Quote
tunio Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Fuka,a jak Wam w ogole poszlo ? Bo albo nie zostalo napisane jak poszlo makaroniarzowi,albo przeoczylam :hmmmm: osobiscie wolalabym ta pierwsza opcje,bo druga wystawiam sobie nie najlepsza opinie :lol: Quote
Fuka Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Carragan :D Nie przyjechałabys towarzysko w sobote do Opola???? Makaron - Zw.Kl. i BOB Biedronka - Zw.Kl. a potem pierwszy raz w zyciu dostała w tyłek i nie wzieła rasy :roll: sedzia nie zdzierżył jej kicania po ringu :lol: Kasztanka - Mł.Zw.Kl. Cudna - II dosk. Quote
Ludek Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 pszym napisał(a):Najlepsze w opisie: "...ciekawe spojrzenie..." My od tego sędziego mamy "przyjemne spojrzenie" :lol: Quote
tunio Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 [quote name='Fuka']Carragan :D Nie przyjechałabys towarzysko w sobote do Opola???? Ee,bez psa raczej nie,bo ja w gruncie rzeczy wystaw nie lubie.Poswiecam sie dla Malenstwa,ktory lubi ludzi na wystawach :wink: :lol: [quote name='Fuka']Makaron - Zw.Kl. i BOB Biedronka - Zw.Kl. a potem pierwszy raz w zyciu dostała w tyłek i nie wzieła rasy :roll: sedzia nie zdzierżył jej kicania po ringu :lol: Kasztanka - Mł.Zw.Kl. Cudna - II dosk. Wielkie gratulacje 8) Jednym slowem ring zdominowany przez makaroniarza :wink: Quote
Flaire Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 A Apiszon już dzisiaj dostała pocztą piękny medal! :D Quote
Recommended Posts