izabela1234 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='GPooLCLD']Czy wiecie może coś o tych pudliczkach ? Wrzucę je na pudle w potrzebie .[/QUOTE] Są w schronisku od niedawna w przyszłą sobotę dowiem o psiurkach wiecej :) Quote
jetek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Pudlice maja okolo 2 lat są spokrewnione, prawdopodobnie siostry, wysterylizowane, nieufne wobec nieznajomych (obszczekują) , łagodne, domowe. Quote
al'akir Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='jetek']Pudlice maja okolo 2 lat są spokrewnione, prawdopodobnie siostry, wysterylizowane, nieufne wobec nieznajomych (obszczekują) , łagodne, domowe.[/QUOTE] a na kogo podawać namiary w ogłoszeniach dla pudliczek ? Quote
NINKA1 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Iwonko hop,hop, jesteś ? Nie mogę sie doczekać naszych psiaków w galerii kandydatow do adopcji. Dzisiaj Iza oddala nasza Śnieżynkę do super domku.Dziewczyna już po kilku chwilach w nowym domu kroczyła za swoją opiekunką z dumnie podniesionym ogonem.:lol: Ekspresowa metamorfoza :loveu::loveu::loveu: Quote
iwona213 Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 jestem jestem, przepraszam ze to tak długo trwa ale doba ostatnio jest dla mnie za krótka ... dzisiaj wieczorem lub w nocy postaram sie uzupełnic wszystko... Quote
dusje Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Witajcie! Pani kierowniczko, melduje uprzejmie ze Kubus / pamietacie?/ zostal psiowym psychoterapeuta :multi::loveu: Dlugo trwalo szukanie odpowiedniego domku dla kochanego malucha. Kubus nie tracil czasu i pokazal swoje najlepsze cechy charakteru na tymczasie. To pies IDEAL :loveu: Kocha ludzi i kocha psiaki, kocha wszystkie zywe istoty. Kubus znalazl swoja przystan / kocha wode ponad wszystko i zamieszkal w okolicy obfitujacej w piekne jeziora i kanaly / w rodzinie z niesfornym i niepokornym dotychczas collie, dzieciakiem 13 miesiecznym. Kubus przyjechal na swoje przyszle wlosci, z miejsca zrugal malego wariata i oznajmil mu, ze od dzisiaj on tu rzadzi :evil_lol: Maly dostal niemalze zawalu, ale grzecznie poddal sie Kubusiowym rozkazom. Rodzinka oniemiala, bo po raz pierwszy od niepamietnych czasow zapanowal spokoj. Kubus obejrzal sobie teren, chalupe laskawie tez i po podpisaniu wszelkich formalnosci pozegnal sie z dotychczasowymi opiekunami z mina : dam sobie rade, mozecie wracac :lol: Rodzina zachwycona Kubusiem i jego postawa :evil_lol: Kolak chodzi jak w szwajcarskim zegarku, chlopaki spia w jednym lozku, wspolnie sie bawia i nie ma ani awantur miedzy nimi ani jednej zwady :multi: Robia wszystko razem ale Kubus dowodzi :loveu: Rodzina w stalym kontakcie z fundacja, dziela sie wrazeniami i naprawde dziekuja Najwyzszemu za madrego Kubusia. Pokochali go calym sercem :lol: Zaczynam pomalu wierzyc, ze czasami trzeba wiele cierpliwosci, wiele czasu zeby pies znalazl swoj dom i swoich ludzi :lol: Pozdrawiam Was serdecznie i naprawde ogromnie sie ciesze, ze Kubus juz w swoim domku :multi::loveu: Quote
izabela1234 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Drogie koleżanki i kolego (Chodzi o Kamila ) Dostałam wlasnie maila od nowej rodzinki Śnieżki poryczałam się ... pozwalam sobie wkleić tekst Kochani nie da się w słowach opisać co się czuje jak dostaje się taki list - a myśl o tym że Śnieżka mieszka w takim domu daje power do dalszego działania " [FONT=Comic Sans MS]Witam:)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pani Izo...:)..Śnieżynka ma ogromny apetyt i gustuje w potrawach mięsnych:)..dzisiaj zjadła mięsko,ale ryżem pogardziła:)))...puriną dla seniorka tez nie wykazała najmniejszego zainteresowania,ale rybą gotowaną taaaaaaak!!:))zjadła też gotowane brokuły:)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]jutro spróbujemy jej zaserwować jajka na miękko..moze polubi..:)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]wczoraj daliśmy jej swięty spokój z kąpielą i szczotkowaniem,ale to nie przeszkodziło nunać suni u boku mojej mamusi w łózku:)))..tatuś też jej dogląda i az się boję o jej psychikę, bo naparwdę zupełna odmiana w jej zyciu nastąpiła...wolałabym mniej emocji i zawracania jej kochanej łepetynki, ale naparwdę się nie da przy najlepszych naszych chęciach...:)))[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]dziś już okąpana w delikatnym szamponie dla małych piesków i alergików..dzielnie zniosła kąpiel, służyłysmy panience we trójkę w tej toalecie:)..bardzo grzeczna była, teraz jeszzce jest troszkę wilgotna i musi porządnie przeschnac zanim pójdzie na ostatni spacerek:)....ma ekologiczną(ziołową), całkiem bezpieczną obróżkę pzreciwinsektową, lubi przebywać na górze,ale na dole chyba nawet barzdeij, bo tam sie papu szykuje i zapachy sie rozchodza znakomitsze..:).....zaglada na stół, opiera na nim łapeczki i węszy zachłannie jakby chciała pochłonąć noskiem warzącą się strawę:)...wyczesałyśmy ją szczotką,ale nie chciałyśmy nadużywać jej anielskiej ;))cierpliwości i będziemy ją systematycznie po trochu wyczesywac..(miała ochotę podgryźć szczotkę..!:))...na polu jest bardzo ozywiona, węszy i pędzi jak szalona, choć z mamusią na spacerze ponoc nie była tak narowista:)))[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Perełeczka zaliczy weterynarza już może w piątek na wstępne oględziny...biedactwo nasze kochane ma slady chyba po bójkach w róznych miejscach na ciele i poszarpane uszko(zastanawiamy się jak to jej zycie wygladało, co przezyła nim do nas trafiła)...troszkę kaszle i prycha wiec o to też zapytamy lekarza,ale Pani Izo jesli mogę zapytać..Czy ona u Was też pokasływala..czy moze dopiero tutaj klimat miejsca podziałał na nią w ten sposób?w domu węszy w każdym kącie,ale też jest bardzo grzeczna i śpi niemało..myślę,ze w końcu może się porządnie wyspać, odsypia pewnie wiele niepzrespanych, trudnych dni...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]będziemy ją powolutku rozgryzac..choć sądze,ze ta nasza kochana ślicznotka skrywa niejedno oblicze i wyczuwamy intuicyjnie jej zawadiacki charakterek!:DDDD..bardzo ją pokochaliśmy, teraz myślę tylko o tym, by jak najszybciej zaczęła o nas myślec jak o swoich od zawsze..:))jest tulona, głaskana i w kręgu naszego zainteresowania..nawet nie odkurzamy,coby marzeń sennych nie zburzyć naszej rybeńce....merda ogonkiem, wszedzie za nami podąża i myślę,że odzyska pełny spokój ducha juz niebawem:)))[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]jeszcze raz dziękujemy za kochaną Sniezynkę:)))))[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]p.s. a ja podziwiam takie osoby jak Pani i Pani Basia..Wy, wolontariusze i wszyscy ludzie pomagajacy zwierzakom obdzielacie sercem te wszystkie, udręczone boractwa,a one to czują..jeden usmiech, jeden spacer, jedno głasnięcie ..im już tyle wystarczy, by poczuć przedsmak psiego raju....Głęboko wierzę w sens Waszego posłannictwa, w sens Waszej cięzkiej i rozrywajacej serce pracy ..Franciszek jest z Was dumny[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]moc pozdrowień i do usłyszenia:))))[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Adela[/FONT] " Quote
TERESA BORCZ Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Same cudowne wieści na dzisiejszą noc!!! Oby tak dalej! Quote
iwona213 Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 dusje i izabelo dziekuję za tak cudowne wieści i proszę o foteczki :D Quote
NINKA1 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='izabela1234']będą nie bawem :) :) :) :) Pierwsze chwile Śnieżynki w nowym domu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Energy Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Mam prośbę, czy ktoś mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną w Gliwicach? Quote
izabela1234 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Energy napisał(a):Mam prośbę, czy ktoś mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną w Gliwicach? Jasne nie ma sprawy proszę o info na PW gdzie i kiedy :) Quote
NINKA1 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Jutro mogę podjechać , zobaczyć domek, proszę podać adres na P.W. Czy to domek dla konkretnego psiaka czy dla któregoś z naszych gliwickich kudłaczy? Quote
Energy Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Izabela1234, NINKA1 bardzo dziękuję:loveu:Domek ma być dla psiaczka z wątku kudłaczy albo pulowatych :lol: Leni zna konkrety, przekaże jej zaraz, że się zgodziłyście, dzięki:loveu: Quote
leni356 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Dzięki wielkie. Jest jeden problem - pani nie ma internetu, trzeba pokazać jej psiaki. Ja mogę wydrukować i wysłać pocztą pani, a jak zdecyduje to wtedy wizyta. Chyba że ktoś mógłby iść do pani z komputerem i pokazać psiaki które podeślę? To jest domek który został po kudłaczu, pani dzwoniła z ogłoszenia w gazecie papierowej Quote
izabela1234 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 leni356 napisał(a):Dzięki wielkie. Jest jeden problem - pani nie ma internetu, trzeba pokazać jej psiaki. Ja mogę wydrukować i wysłać pocztą pani, a jak zdecyduje to wtedy wizyta. Chyba że ktoś mógłby iść do pani z komputerem i pokazać psiaki które podeślę? To jest domek który został po kudłaczu, pani dzwoniła z ogłoszenia w gazecie papierowej Ja proponuje tak wyślijcie mi na maila zdjęcia psiaków z opisami ich charakteru ja z NINKĄ1 się dogadam z komputerem nie ma problemu :) Quote
leni356 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 izabela1234 napisał(a):Ja proponuje tak wyślijcie mi na maila zdjęcia psiaków z opisami ich charakteru ja z NINKĄ1 się dogadam z komputerem nie ma problemu :) Dzięki, wieczorkiem podeślę Quote
iwona213 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 zaaktualizowałam 1 i 2 strone, zostało ok 5 wolnych miejsc. Quote
dusje Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='iwona213']dusje i izabelo dziekuję za tak cudowne wieści i proszę o foteczki :D Prosze bardzo :lol: Podziwiajcie, Kubus z bratem Spyke i z pancia. http://img163.imageshack.us/g/s042.jpg/ Quote
dusje Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='iwona213']dusje i izabelo dziekuję za tak cudowne wieści i proszę o foteczki :D Prosze bardzo Quote
dusje Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='iwona213']dusje i izabelo dziekuję za tak cudowne wieści i proszę o foteczki :D Prosze bardzo......upsss. nie wchodza, bede dalej probowala :roll: Udalo sie :multi: No to babeczki na spokojna nocke dla Was z pozdrowieniami od Kubusia :loveu: To wlasnie ten borderek 13 mies. Spyke/ na zdjeciach wyzej/ i Pani obu chlopakow. W tle na jednej focie Pancio, pewnie robil te foty, hehe. Panstwo zachwyceni Kubolkiem i Kubus tez zadowolony. Wrocila mu druga mlodosc, hehe no i ma komu ucierac nosa za ADHD. Pozdrawiam Quote
izabela1234 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Iwonko Śnieżka (30) i Franek 73 mają domki co do Franka musi to potwierdzić Basia Quote
NINKA1 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 iwona213 napisał(a):zaaktualizowałam 1 i 2 strone, zostało ok 5 wolnych miejsc. Iwonko jesteś super ;), przepraszam,że tak Cie męczę. Quote
Recommended Posts