Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale cudne zdjęcia :)
Mały Pasztet to 6 miesięczna suczka, docelowo bedzie średniej wielkości, szybko się aklimatyzuje, wskakuje na kolana i na biurko i rozdaje całusy, nie lubi jak się ją zamyka samą w pokoju.
Duży Pasztet to kilkuletnia wysterylizowana suczka, szalenie uległa i mądra, wydaje się być trochę flegmatyczna, ale tak naprawdę musiała sporo w życiu przejść i teraz przeżywa chybą małą stabilizację.
Szczeniak 3 to Pusior (niektórym nie podoba się to imię) ma 2 -3 miesiące, świetnie odnajduje się w grupie z innymi psami, będzie średniej wielkości.

Posted

Sznaucerek z pętli jest mały, bardzo dobrze wychowany, póki co siedzi cicho, grzecznie czeka aż się go wyprowadzi na spacerek.
Mix sznaucerka to 6-7 miesięczny szczenior, też dobrze wychowany, nie załatwia się w domku, skory do zabawy jak przystało na psią młodzież.

Posted

Szczeniak 6 to Pestka, malutka roczna suczka, wysterylizowana, do schroniska przyprowadzona przez sympatycznych meneli ( jest tez na str. 131)
Szczeniak 7 to malutka jamnikopodobna suczka, ma niecały rok, jest bardzo łagodna i zrównoważona.
Szczeniak 8 to 7 miesięczny sznaucerowaty szczeniak, będzie średni, jest łagodny, trochę hałaśliwy.

Posted

boże :( kolejny sznupek:( to suczka czy psiak? w jakim wieku? nie ma tatuażu???? ogonek ma cały czy obcięty? jeszcze ja kwarantannie? czy jak znaleziony na tej pętli to raczej podejrzewamy, że wyrzucony??? :( załamka :(

Posted

malawaszka napisał(a):
boże :( kolejny sznupek:( to suczka czy psiak? w jakim wieku? nie ma tatuażu???? ogonek ma cały czy obcięty? jeszcze ja kwarantannie? czy jak znaleziony na tej pętli to raczej podejrzewamy, że wyrzucony??? :( załamka :(

ogonek obciety, to zauważyłam od razu , nie sprawzdałam czy ma tatuaż ale jest taki super i tak bardzo prosił o przytualnko a na spacerze to taki wesoły;-)

Posted

ihabe napisał(a):
ogonek obciety, to zauważyłam od razu , nie sprawzdałam czy ma tatuaż ale jest taki super i tak bardzo prosił o przytualnko a na spacerze to taki wesoły;-)

czyli chłopak tak? a jak z kwarantanną? już po? może ktoś napisać coś więcej jaki wiek mniej więcej? wygląda na młodego - poszukam czy ktoś nie ogłasza że zaginał - zaniedbany jest? sfilcowany? czy tylko zarośnięty?

Posted

malawaszka napisał(a):
czyli chłopak tak? a jak z kwarantanną? już po? może ktoś napisać coś więcej jaki wiek mniej więcej? wygląda na młodego - poszukam czy ktoś nie ogłasza że zaginał - zaniedbany jest? sfilcowany? czy tylko zarośnięty?

tak to jest chłopak, zagladfałam mu w dziubek ma śliczne biuałe ząbki z małym nalotem, dla mnie na oko to tak od 3-5 lat. Nie jest zaniedbany, raczej zarośnięty. Przyjety był w piatek czyli chyba jeszcze na kwarantannie.

Posted

[quote name='ihabe']

i jeszcze ten misiek albo misiaczka ;-)
To jest Okruszek, 5 letni chłopczyk, bardzo spokojny, malutki. Przerażony schroniskiem. Trafił do schroniska po śmierci swojej Pani wraz z 3 suczkami które już są w nowych domach a Okruszek został sam. Jest na pierwszej stronie pod nr 6.

Posted

[quote name='Justyna81']o kurcze, a jednak Okuszek jeszcze w schronisku :( bidulka
robię mu też w takim razie nowe ogłoszenia

wklejam Ci nowe zdjęcia okruszka:

Posted

malawaszka napisał(a):
czy to o sznaucerku? bo jak ktoś będzie szukał swojego psa to nie kudłaczka tylko sznaucerka - ja też go poogłaszałam

no tak sznaucerka ale moze zdjęcie wpadnie w oczko;-)

Posted

a teraz 9,10, 11, 12, 13

9 to mała roczna jamnikowata suczka Pusia, nieśmiała, spokojna, jeszcze przed sterylką
10 to jamnikopodobny roczny samczyk Pimpuś, był wyłowiony przez strażaków ze studzienki kanalizacyjnej, upodobał sobie pojemnik ze szmatkami do którego wskakuje i w nim śpi, łagodny
11 to 7-8 miesięczna suczka średniej wielkości, bardzo łagodna i grzeczna
12 to kilkuletni kudłacz, średniej wielkości ale dosyc niski (jak spaniel) jest juz wykastrowany, bardzo energiczny
13 to stary spaniel, bardzo smutny, początkowo miał krwawą biegunkę ale jest już zdrowy

Posted

19 to Fela Onka z Kłodnicy - z nowości - jest już po operacji, olbrzymi guz usunięty, jest wysterylizowana, ma swoje miejsce w budynku i ani myśli się z tamtąd ruszyć, bardzo spokojna sunia

20 to maleńki dziadunio który miał operację przy pupie, jest po zabiegu iczuje się dobrze, grzeczny.