Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny po naszego spaniela Talesa ustawiła się kolejka !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kilkanaście ogłoszeń w internecie i ani jednego telefonu a z Dziennika Zachodniego kolejka.
Mało tego dwie osoby są gotowe zaczekać na sunię spanielkę , naszą mamuśkę ze szczeniakami.
Sporo ludzi nie korzysta z internetu i chyba trzeba pod ich kątem ogłaszać w prasie.

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jetek']Ojej, jak cudnie :), dziękujemy za zdjęcie Liska w domku. Poznajecie? To brat Kropki i Pusi. Jeden z wystraszonych szczeniaków.[/QUOTE]
L
Witam :) , tak, dokładnie- To braciszek Kropki i Pusi -Moje małe maleństwo-terapeuta. Lisek- dzisiaj Lucky (jeszcze troszkę wystraszony, ale jak jest juz w rękach to ... sama radość i "kochaj mnie na maxa"co tez czynię "od pierwszego wejrzenia" :)

Posted

[quote name='NINKA1']Dziewczyny po naszego spaniela Talesa ustawiła się kolejka !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kilkanaście ogłoszeń w internecie i ani jednego telefonu a z Dziennika Zachodniego kolejka.
Mało tego dwie osoby są gotowe zaczekać na sunię spanielkę , naszą mamuśkę ze szczeniakami.
Sporo ludzi nie korzysta z internetu i chyba trzeba pod ich kątem ogłaszać w prasie. może ten by się załapał na domek? U właścicieli w centrum Lublina
http://www.dogomania.pl/threads/183191-5-miesiAE-czny-cocker-spaniel-Lublin?p=14434135#post14434135

Nero

Posted

Ta ruda sunia z guzami to stary samiec z dużym brzuchem i guzami na ogonie, A to co zwisa mu z brzucha to hm... jakby to powiedzieć taka część ciała którą maja samce :)

Posted

Wkleje dzisiaj jego zdjęcie żeby upewnić się czy to napewno o niego chodzi. Miejsce się zgadza, opis też bo chłopak jest rudy ma dłuższy włos, wygląda jak przerośnięty jamnik długowlosy, długi pyszczek, bardzo łagodny.

Posted

O rany nasz Misiek, kochany staruszek,dzięki za zdjęcia. Jak on sobie radzi? A ten drugi to pewnie Buraj, jego nowy
hotelikowy kumpel? A gdzie się podział spaniel ? Zobaczę ich wkrótce bo spaniel wraca na Śląsk do nowego domu
a jego miejsce zajmie inny staruszek, bidula gnębiona w schronisku przez większych braci.

Posted

Zainteresowani potencjalini kandydaci na opiekunów spaniela Talesa spodziewają się pieska dorosłego a nawet
starszego nie wiem czy chcieliby wychowywać rozbrykanego szczeniaka.Ze wszystkimi mam kontakt i mogę zapytać
bo szkoda psiaka.Fajny los mu zgotowali właściciele. JAK MOŻNA KUPIĆ PSA W SZALE PRZEDŚWIĄTECZNYCH
ZAKUPÓW????????

Posted

[quote name='jetek']Skoro psina która była widziana w tamtej okolicy wygląda inaczej to mamy 2 psy brazaowe z guzami w tym samym miejscu.

Tak. Tamta sunia była dużo wyższa od tego psiaka... Miała coś z charta, długi pyszczek, długie chude nogi, krótka miodowa sierśc, duże klapnięte uszy na końcach i ewidentne dwa ogromne guzy które utrudniały jej chodzenie...
Była widziana tam przeze mnie i jedną osobę wczoraj około godziny 12 w południe. Oto jej relacja

Witam.Widziałam Tę biedotę dzisiaj. było ok 11 50.Zauważyłam psa przebiegającego ulicę Pszczyńską a właściwie skrzyżowanie.Pies znalazł się na ulicy Bojkowskiej, a mnie olśniło, bo zobaczyłam te guzy.Jeden duży na brzuchu i taki rozlany jakby.Drugi między tylnimi nogami i wisiał jak wymiono u krowy.Okropny widok.Sunia zatrzymała się na trawniku i robiła kupę.Nie mogliśmy się zatrzymać, nie miałam aparatu, a o telefonie zapomniałam.Piesek jest biszkoptowo-rudy.Mniejszy od onka, ale nie malutki.Ma takie dłuższe uszy, dłuższe, smukłe nogi i ogon.Zadzwoniłam do schroniska i pani Basia powiedziała, że wysyła kierowcę po sunię..To było skrzyżowanie Bojkowska-Pszczyńska.Po jednej stronie jest kamienica z napisem na tyłach MAT-BUD.Sunia była po drugiej stronie tej ulicy, czyli Bojkowskiej.Przez skrzyżowanie przebiegała na przełaj, dość szybko i widziałam ją przodem, ale potem z boku....chybotały się te guzy z lewa na prawo.To na pewno musi ją boleć.Nie potrafię zapomnieć tego widoku.

Posted

A jeśli chodzi o spaniele to dzisiaj przyjeliśmy stara suczke w typie spaniela, strasznie sfilcowaną, całą w odchodach, jutro będziemy ją strzyc, wkleje zdjęcia.

Posted

Witam.Bardzo dziękuję pani Basi za interwencję.Dobra opinia o naszym, gliwickim schronisku to najszczersza prawda.Jeszcze raz dzięki.Pozdrawiam.

Posted

takie cudeńko jest u nas od tygodnia, zostala wyrzucona z samochodu przed świętami, ma dwa guzki na brzuchu i jest słodka, wygląda jak gremlin :)

Posted

ciotki pamiętacie Dziczka padaczkowego z naszego schroniska, ktory przebywa u kikou? okazało się, ze Dziczunio jest w strasznym stanie, zjadł kawałek szmaty z podłogi," ktora utknęła pomiedzy żołądkiem a jelitem.... wyjście tylko jedno, operacja. Operacja strasznie ryzykowna, w Dziczka stanie, jeszcze takiego wycieńczonego po tych 4 dniach wymiotów..... Podjęłam jednak to ryzyko bo alternatywą była tylko śmierć ponieważ nie było szansy żeby mógł sam wydalić ten pozostały kawałek.. Zrobiono mu wyniki, na szczęście atroba, nerki wszystko w porządku. Operacja bardzo trudna, trzeba było usunąć kawałek jelita...
Dziczunia przeżył zabieg ale ciągle jest w stanie krytycznym, nie pozwolili mi go zabrać z kliniki, cały czas jest podłączony do monitora i kroplówek....

a na zdięciu rtg oprócz tej nieszczęsnej szmaty okazało sie jeszcze że ma w ciele śrut... czyli zanim został znaleziony jeszcze ktoś do niego strzelał.... :( "

Bardzo prosimy o pomoc operacja była masakrycznie droga:( kikou nic nie bierze, za dom czasowy Dziczka, musimy jej jakos pomóc

Posted

Słuchajcie jakbym mogła prosić , bo nie mam czasu za często tu wchodzić : rottkowate, bokserowate, goldenopodobne, amstaffy, pitbulle wysyłajcie mi na pw. Obojętnie jaka wielkość . Krótki opis i zdjęcie. Wyślę do zaprzyjaźnionych fundacji :) i ludzi którzy mają kontakty