FRODKA Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Chima napisał(a):Frodka in plus, uprościli trochę zapisy. nie szli w zastałe regulaminy. najwiekszą różnicą jest rejestracja psów z rodowodami ZKwP. tzw. spadochroniarze uciekają często po różnych akcjach. czy doradzam, nie po prostu sam się zastanawiam, co w tym złego. mam psa z rodowodem ZKwP, wstąpię do PKPR i będę hodował psy rasowe innej federacji. Tak uprościli szczególnie ten że suki mogą mieć szczeniaki co 10 m-cy w PKPR .A że ZK nie przyjmuje tzw spadochroniarzy to jego największa zaleta ,widziałam ostatnio na allegro szczeniaki z PKPR po 2500,00 a na zdjęciach ich rodzice o takim wyglądzie że hodowlanki w ZK by nie dostały - chociaż o to wcale nie tak trudno. No i z hodowli ZK można o wiele taniej i ładniejszego szczeniaka kupić. Zastanawiaj się nic w tym złego ,nawet na światówkę z obsadą 100 psów możesz wtedy jechać. Quote
Chima Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Frodka Sprawdź ile psów było na pierwszej wystawie ZKwP w Polsce. PKPR jest zrzeszony również z kilkoma organizacjami. Tak więc nie są to li tylko lokalne twory. Rozwiną się lub rozwiążą. Jakość psów jest problemem, ale poprawia się to z roku na rok i nie każdy jest krętaczem. Na wystawy najeździłem się, mam doświadczenia własne i wyniki. Quote
N&N Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 [quote name='Chima'] (....) Jakość psów jest problemem, ale poprawia się to z roku na rok i nie każdy jest krętaczem. (....) No tak. Zauważ proszę, że nie każdy w ZK jest krętaczem. Organizacja o wiele większa to i krętaczy może być nieco więcej. Za to przepisy mają ok. Mnie od PKPR odstrasza tzw. "jakość" psów. Widziałam je w kilku rasach i mają sporo poważnych wad budowy (nie podjęłam się oceny charakteru). Potrzeba dziesiątków lat pracy hodowlanej (a nie kilku) na poprawę tych psów. No i dobrych, restrykcyjnych regulaminów. Sota36, przepraszam, o czym piszesz? Możesz rozwinąć temat? Quote
sota36 Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Pisze o "rodowodach" szczenia kiedy ojciec albo juz dawno nie zyl, albo w ogole takowego nie bylo..a w papierach jest.Sprawa dosc znana! Quote
N&N Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 I w Związku Kynologicznym działy się takie rzeczy? :-o :shake: Przepraszam, że tak się dopytuję, :oops: ale nie miałam pojęcia. Jestem dosyć "nowa" w środowisku, no i chyba (jak widać) za mało siedzę w sieci. Nie wiedziałam, że dzieją się takie rzeczy.......jak "tylko w Erze". ;) :cool3: :shake: Quote
Ewcia38 Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 sota36 napisał(a):Pisze o "rodowodach" szczenia kiedy ojciec albo juz dawno nie zyl, albo w ogole takowego nie bylo..a w papierach jest.Sprawa dosc znana! Hi hi co Ty sota wiesz o ""rodowodach"" ;-)) Zapraszam na owczarek.pl tam jeden pies ma 2-3 rodowody czyli co wpis to inna rasa ;-)))) ale to odłam PKPR czyli PFK czyli odpad PKPR czyli w wolnym tłumaczeniu PKPR to odpad ZwK . No emocje w tych rodowodach jak na grzyboraniu ;-)) Quote
sota36 Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Ewciu - jezdes WIELKA!!! I poaptrz Ewus, ze juz kilka ladnych latek na forum PKPR watek ow jest...zamkniety...ukryty.. mimo wielu maili do admina. A ten...echo...no jak w lesie...na ...grzybobraniu hop! Hop!!!! Quote
Ewcia38 Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Jakby tak dokladnie na tym grzybobraniu wczytać się w "rodowody" psów w/w związkach to same muchomory ,bo "prawdziwków" tam niet hihihi ,a wiem co mowię ;-) Sama mam w domu sukę po super hiper ojcu tylko szkoda,że to były poluzowane wodze fantazji PKPR czyli ojciec mojej Mafii nigdy się nie narodził hihi Jaja z tymi rodowodami w tych klubach,ale co się dziwić jak same psiapsiółki w zarządzie ;-)) Quote
sota36 Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Hahaha! Dobrze, ze Mafia nie jest ...wirtualna:)))) Quote
Recommended Posts